Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • НЕУПОДЖЕН 48МЕ ИНЖ.РАЗТВОР

  • НЕУПОДЖЕН 48МЕ ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Неупоген 48 MU инжекционен разтвор
  Neupogen 48 MU solution for injection

  филграстим (filgrastim)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  • Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  • Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка

  1. Какво представлява Неупоген и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Неупоген
  3. Как да използвате Неупоген
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Неупоген
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  7. Инструкции за инжектиране на Неупоген

  1. Какво представлява Неупоген и за какво се използва
  Неупоген е растежен фактор на белите кръвни клетки (гранулоцит колонии стимулиращ фактор) и принадлежи към група лекарства, наречени цитокини. Растежните фактори са протеини, които нормално се произвеждат от човешкия организъм, но те могат и да се произвеждат чрез биотехнология за употребата им като лекарство. Неупоген действа чрез стимулиране на костния мозък да произвежда повече бели кръвни клетки.

  Намаляването на броя на белите кръвни клетки (неутропения) може да се дължи на различни причини и прави организма Ви по-податлив на инфекции. Неупоген стимулира костния мозък да произвежда бързо нови бели кръвни клетки.
  Неупоген може да се използва:
  • за увеличаване на броя на белите кръвни клетки след лечение с химиотерапия за предотвратяване на инфекции;
  • за увеличаване на броя на белите кръвни клетки след костномозъчна трансплантация за предотвратяване на инфекции;
  • преди прилагането на високи дози химиотерапия за стимулиране на костния мозък да произведе повече стволови клетки, които могат да бъдат събрани и да Ви бъдат върнати след лечението Ви. Те могат да бъдат взети от Вас или от донор. Стволовите клетки след това ще бъдат върнати в костния мозък и ще произвеждат кръвни клетки;
  за увеличаване на броя на белите кръвни клетки
  при пациенти с напреднала инфекция с вируса на човешкия имунен дефицит (HIV), което ще спомогне за намаляване на риска от инфекции.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Неупоген Не използвайте Неупоген
  • ако сте алергични към филграстим или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да използвате Неупоген. Преди започване на лечението съобщете на Вашия лекар, ако имате:
  • сър по видно-клетъчна анемия, тъй като Неупоген може да причини сърповидноклетъчни кризи.
  • остеопороза (заболяване на костите).
  Ако сте пациент с тежка вродена неутропения, може да сте изложени на риск от развитие на левкемия (рак на кръвта). Трябва да говорите с Вашия лекар за рисковете от развитие на левкемия и какво изследване трябва да се направи. Ако развиете левкемия, Вие не трябва да използвате Неупоген, освен ако не сте получили указания от Вашия лекар.
  Ако сте донор на стволови клетки, Вашата възраст трябва да бъде между 16 и 60 години.
  Обърнете специално внимание при употребата на други продукти, които стимулират белите кръвни клетки
  Неупоген е от групата на продуктите, които стимулират продукцията на бели кръвни клетки. Вашият медицински специалист винаги трябва да отбелязва точния продукт, който използвате.

  Други лекарства и Неупоген
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

  Бременност и кърмене
  Неупоген не е проучван при бременни жени. Важно е да уведомите Вашия лекар, ако сте бременна, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, Вашият лекар може да реши, че не трябва да употребявате това лекарство. Неупоген може да засегне Вашата способност да забременеете или да запазите бременността си.
  Ако кърмите, не трябва да употребявате това лекарство.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Шофиране и работа с машини
  Неупоген не би трябвало да влияе на Вашата способност да шофирате или работите с машини. Въпреки това, препоръчително е да изчакате и да видите как ще се чувствате след приемането на Неупоген и преди шофиране или работа с машини.

  Неупоген съдържа натрий и сорбитол
  Неупоген съдържа по-малко от 1 mmol (23 mg) натрий за 0,3 mg/ml, т.е. практически не съдържа натрий.
  Неупоген съдържа сорбитол (Е420), Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да използвате това лекарство.

  3. Как да използвате Неупоген
  Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар, медицинска сестра или фармацевт.

  Как се прилага Неупоген и какво количество трябва да приема?
  Неупоген обикновено се прилага веднъж дневно чрез инжекция в тъканите под кожата (познато като подкожна инжекция). Може също така да се приложи веднъж дневно като бавна инжекция във вената (познато като интравенозна инфузия). Обичайната доза варира в зависимост от Вашето заболяване и от телесното Ви тегло. Вашият лекар ще Ви каже какво количество Неупоген трябва да приемате.

  Колко дълго трябва да приемам Неупоген?
  Вие трябва да приемате Неупоген, докато броят на Вашите бели кръвни клетки се нормализира. Ще Ви бъдат правени редовни кръвни тестове, за да се следи броя на белите кръвни клетки в тялото Ви. Вашият лекар ще Ви каже колко дълго трябва да приемате Неупоген.

  Употреба при деца
  Неупоген се използва за лечение на деца, които са получавали химиотерапия или които страдат от тежка неутропения (нисък брой на белите кръвни клетки). Дозата за деца, които получават химиотерапия, е същата като за възрастни.

  Ако сте използвали повече от необходимата доза Неупоген
  Ако Вие мислите, че сте приели по-голямо количество, отколкото трябва, свържете се с Вашия лекар, колкото е възможно по-скоро.
  Ако сте пропуснали да използвате Неупоген
  Ако сте пропуснали инжекция, свържете се с Вашия лекар, колкото е възможно по-скоро.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, медицинска сестра или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Моля, съобщете незабавно на Вашия лекар, ако по време на лечението:
  • получите алергична реакция включваща слабост, спадане на кръвното налягане, затруднено дишане, подуване на лицето (анафилаксия), кожен обрив, сърбящ обрив (уртикария), подуване на лицето, устните, устата, езика или гърлото (ангиоедем) и задух (диспнея).
  Реакциите на свръхчувствителност са чести при пациенти с рак;
  • имате кашлица, висока температура и затруднено дишане (диспнея), тъй като това може да са признаци на остър респираторен дистрес синдром (ARDS). ARDS се съобщава нечесто при пациенти с рак;
  • имате болка в горната лява страна на корема, болка в лявото подребрие или болка в лявото рамо, тъй като това може да е свързано с проблем, отнасящ се до слезката (спленомегалия). Това се среща много често при пациенти с тежка хронична неутропения, често при пациенти с HIV и нечесто при здрави донори на стволови клетки.
  • ако имате някое от изброените или комбинация от следните нежелани реакции:
  подуване или подпухналост, което може да е свързано с по-рядко уриниране, затруднено дишане, подуване на корема и чувство за пълнота, и общо чувство на умора. Тези симптоми обикновено се развиват бързо.
  Това може да са симптоми на нечесто (може да засегне до 1 на 100 души) състояние, наречено „синдром на нарушена капилярна пропускливост", което причинява изтичане на кръв от малките кръвоносни съдове в тялото и се нуждае от спешна медицинска помощ.
  Болката в мускулите или костите (мускулно-скелетна болка) е много честа нежелана реакция на Неупоген, която може да бъде облекчена с приемане на стандартни болкоуспокояващи лекарства (аналгетици). При пациенти, подложени на трансплантация на стволови клетки или костен мозък може да настъпи реакция на присадката срещу реципиента (GvHD) - това е реакция на донорските клетки спрямо реципиента на трансплантата; признаците и симптомите включват обрив по дланите на ръцете или стъпалата и язви и възпаление на устата, червата, черния дроб, кожата или очите, белите дробове, влагалището и ставите. При здрави донори на стволови клетки много често се наблюдава повишаване на белите кръвни клетки (левкоцитоза) и понижаване на тромбоцитите, което намалява способността за съсирване на кръвта (тромбоцитопения). Тези състояния ще бъдат наблюдавани от Вашия лекар.

  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Много чести нежелани реакции (наблюдавани при повече от 1 на 10 души, приемащи Неупоген): при пациенти с онкологични заболявания
  • промени в кръвните показатели
  • повишаване на определени ензими в кръвта
  • намален апетит
  • главоболие
  • болка в устата и гърлото (орофарингеална болка)
  • кашлица
  • диария
  • повръщане
  • запек
  • гадене
  • кожен обрив
  • необичаен косопад или изтъняване на косата (алопеция)
  • болка в мускулите или ставите (мускулно-скелетна болка)
  • обща слабост (астения)
  • отпадналост (умора)
  • болезненост и подуване на лигавицата на храносмилателния тракт, която се простира от устата до ануса (възпаление на лигавицата)
  • задух (диспнея)
  при здрави донори на стволови клетки
  • главоболие
  при пациенти с тежка хронична неутропения
  • нисък брой на червените кръвни клетки (анемия),
  • промени в кръвните показатели
  • кървене от носа (епистаксис)

  Чести нежелани реакции (наблюдавани при повече от 1 на 100 души, приемащи Неупоген): при пациенти с онкологични заболявания
  • алергична реакция (свръхчувствителност към лекарството)
  • ниско кръвно налягане (хипотония)
  • болка при уриниране (дизурия)
  • гръдна болка
  • кашляне на кръв
  при здрави донори на стволови клетки
  • промени в кръвните показатели
  • уголемяване на слезката (спленомегалия)
  при пациенти с тежка хронична неутропения
  • главоболие
  • диария
  • намаляване на броя на тромбоцитите, което намалява способността на кръвта за съсирване (тромбоцитопения)
  • уголемяване на размера на черния дроб (хепатомегалия)
  • заболяване, което прави костите по-малко плътни, по-слаби, по-крехки и податливи на счупване (остеопороза)
  • необичаен косопад или изтъняване на косата (алопеция), реакция на мястото на инжектиране, обрив
  • възпаление на кръвоносните съдове на кожата (кожен васкулит)

  Нечести нежелани реакции (наблюдавани при повече от 1 на 1 000 души, приемащи Неупоген): при пациенти с онкологични заболявания
  • силна болка в костите, гръдния кош, червата или ставите (сърповидно-клетъчна криза)
  • отхвърляне на трансплантирания костен мозък (реакция на присадката срещу реципиента)
  • болка и подуване на ставите, подобно на подагра (псевдоподагра)
  • тежко възпаление на белия дроб, причиняващо задух (остър респираторен дистрес синдром)
  • белите дробове не функционират както трябва, което води до затруднено дишане (дихателна недостатъчност)
  • оток и/или течност в белите дробове (белодробен оток)
  • възпаление на белите дробове (интерстициална белодробна болест)
  • отклонения при рентгенография на белите дробове (белодробни инфилтрати)
  • мораво оцветени, надигнати, болезнени рани по крайниците, а понякога и по лицето и шията, с висока температура (синдром на Sweet)
  • възпаление на кръвоносните съдове на кожата (кожен васкулит)
  • влошаване на ревматоиден артрит
  • необичайна промяна в урината
  • болка
  • чернодробно увреждане, причинено от запушване на малките вени в черния дроб (вено-оклузивна болест)
  • кървене от белите дробове (белодробен кръвоизлив)
  • промяна в регулирането на течностите в организма, което може да доведе до подпухналост
  при здрави донори на стволови клетки
  • промени в кръвните показатели
  • влошаване на ревматоиден артрит
  при пациенти с тежка хронична неутропения
  • нарушение на слезката
  • кръв в урината (хематурия)
  • прекомерно протеин (белтък) в урината
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Неупоген
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да се съхранява в хладилник (2°С - 8°С).
  Случайно излагане при температури на замръзване не увреждат Неупоген.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху етикета на спринцовката и картонената опаковка, след Годен до:. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не използвайте това лекарство, ако забележите промяна в цвета, помътняване или частици, то трябва да бъде бистра, безцветна течност.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Неупоген
  • Активното вещество е: филграстим 48 милиона единици във флакон от 1 милилитър (0,3 mg/ml).
  • Другите съставки са: сорбитол (Е420), натриев ацетат, полисорбат 80, вода за инжекции.
  Как изглежда Неупоген и какво съдържа опаковката
  Неупоген е бистър, безцветен инжекционен разтвор (инжекция)/концентрат за инфузионен разтвор (стерилен концентрат) във флакон.
  Неупоген е наличен в опаковки по един или пет флакона. Не всички видове опаковки могат да бъда пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Amgen Europe B.V Minervum 7061 4817 ZK Breda Нидерландия

  Притежател на разрешението за употреба:
  Amgen Europe B.V.
  Minervum 7061
  4817ZK Breda
  Нидерландия

  Производител:
  Amgen Technology Ireland (ADL)
  Pottery Road
  Dun Laoghaire
  Co Dublin
  Ирландия

  Това лекарство се разпространява в Европейската Икономическа Зона под името Неупоген, с изключение на Кипър, Гърция и Италия, където се нарича Гранулокин.

  Допълнителна информация
  За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба: Амджен България ООД Тел:+359 (0)2 424 7440

  Посочената по-долу информация е предназначена само за медицински специалисти:
  Когато се използва като концентрат за инфузионен разтвор, Неупоген трябва да се разреди в 20 ml 5% разтвор на глюкоза. За повече информация вижте Кратката характеристика на продукта.

  Описание на НЕУПОДЖЕН 48МЕ ИНЖ.РАЗТВОР

  НЕУПОДЖЕН 48МЕ ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  НЕУПОДЖЕН 48МЕ ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа