Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти SWISS ENERGY
  Поръчай сега
 • НИПЕРО ТАБЛ 0,5МГ

  • НИПЕРО ТАБЛ 0,5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.


  Ниперо 0,25 mg филмирани таблетки
  Nypero 0.25 mg film-coated tablets Ниперо 0,5 mg филмирани таблетки
  Nypero 0.5 mg film-coated tablets Ниперо 1 mg филмирани таблетки
  Nypero 1 mg film-coated tablets Ниперо 2 mg филмирани таблетки Nypero 2 mg film-coated tablets
  ропинирол (ropinirole)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Ниперо и за какво се използва
  2. Преди да приемете Ниперо
  3. Как да приемате Ниперо
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ниперо
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НИПЕРО И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Активната съставка на Ниперо е ропинирол, който принадлежи към група лекарства, наречени допаминови агонисти. Те имат същото влияние върху мозъка, както естественото вещество допамин. Ниперо се използва за лечение на Паркинсонова болест.
  Хората, страдащи от Паркинсонова болест, имат ниски нива на допамин в някои части на техния мозък. Ниперо има сравнимо действие с естествения допамин. така че препаратът помага за намаляване на симптоматиката при Паркинсон.

  Ниперо се използва и за лечение на умерен до тежък идиопатичен синдром на неспокойните крака.
  Умерен до тежък синдром на неспокойните крака е характерен за пациенти с проблеми със съня или със силно неприятно усещане в ръцете и краката.
  Синдромът на неспокойните крака е състояние, което се характеризира с непреодолимо желание за движение на краката (а понякога и на ръцете), обикновено в комбинация с неприятно усещане, като изтръпване, парене или силна болка. Тези усещания се развиват по време периоди на почивка или бездействие, като седене или лежане, особено в леглото, и са по-тежки вечер или през нощта.
  Обикновено облекчение се постига само чрез вървене или чрез движение на засегнатите крайници, което често води до проблеми със съня.
  Ниперо облекчава неприятното усещане и намалява желанието за движение на крайниците (симптоми, които водят до прекъсване на съня).

  2. ПРЕДИ ДЛ ПРИЕМЕТЕ НИПЕРО Не приемайте Ниперо
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към ропинирол хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на Ниперо (вж. точка 6);
  - ако имате сериозно бъбречно заболяване;
  - ако имате чернодробни проблеми.
  Уведомете Вашия лекар, ако смятате, че което и да е от горепосочените се отнася за Вас.
  Обърнете специално внимание при употребата на Ниперо
  Уведомете Вашия лекар, преди да започнете приема на Ниперо в случай, че:
  - сте бременна или мислите, че можете да сте бременна;
  - кърмите;
  - сте по-млад/млада от 18-годишна възраст;
  - имате сериозни сърдечни оплаквания;
  - страдате от сериозни проблеми, свързани с психичното здраве;
  - имате непоносимост към определени захари (като например лактоза).
  Информирайте Вашия лекар, ако Вие или Вашето семейство/обслужващо лице забележи, че развивате силно желание или копнеж да се държите по начини, които са необичайни за Вас, и не можете да устоите на импулса, желанието или изкушението да извършите определени дейности, които биха могли да навредят на Вас или други хора. Те се наричат нарушения в контрола на импулсите и могат да включат поведение, като пристрастяване към хазарт, прекомерно хранене или
  харчене, необичайно високо желание за секс или увеличение в сексуални мисли или чувства. Може да се наложи Вашият лекар да коригира или спре дозата. Уведомете Вашия лекар, ако смятате, че което и да е от горепосочените се отнася за Вас. Той/тя може да реши, че Ниперо не е подходящ за Вас, или че се нуждаете от допълнителни контролни прегледи, докато го приемате.
  По време на употребата на Ниперо
  Уведомете Вашия лекар, ако Вие или семейството Ви забележите, че проявявате необичайно поведение (като например необичайни импулси да играете хазарт или повишено сексуално желание и/или сексуално поведение) по време на употребата на Ниперо. Вашият лекар може да реши, че при Вас е необходимо дозата да бъде коригирана или лечението да бъде преустановено.

  Шофиране и работа с машини
  Ропинирол може да Ви накара да се почувствате сънливи. При някои пациенти може да причини свръхсънливост и понякога те заспиват без предупредителни признаци.
  Ако страдате от някоя от посочените нежелани реакции, не трябва да шофирате, да работите с машини или да се поставяте в ситуации, в които Вие (или други хора) да сте изложени на риск от сериозно нараняване или смърт поради сънливост или заспиване. Не предприемайте такива дейности, докато посочените нежелани реакции не спрат да се появяват.
  Уведомете Вашия лекар, ако при Вас съществува такъв проблем. Тютюнопушене н Ниперо
  Уведомете Вашия лекар, ако сте преустановили или подновили тютюнопушенето, докато приемате Ниперо. Той/тя може да реши, че е необходимо Вашата доза да бъде коригирана.
  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и билкови препарати или такива, отпускани без рецепта.
  Помнете, че трябва да уведомявате Вашия лекар или фармацевт, ако възнамерявате да започнете да употребявате някакво ново лекарство по време на лечението с Ниперо.
  Някои лекарства могат да имат влияние върху начина, по който действа Ниперо, или да повишат вероятността да получите нежелана реакция. Ниперо може също да окаже влияние върху начина на действие на други лекарства.
  Те включват:
  - флувоксамин (за лечение на депресия);
  - лекарства за други психично-здравни проблеми
  - хормонална заместителна терапия (известна също като ХЗТ) - лекарства, които помагат срещу симптомите на менопаузата;
  - метоклопрамид (за лечение на гадене и киселини);
  - ципрофлоксацин или еноксацин (антибиотици);
  - всякакви други лекарства, използващи се за лечение на Паркинсонова болест или синдрома на неспокойните крака.
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали някое от посочените лекарства.
  Прием на Ниперо с храна и напитки
  Ако приемате Ниперо с храната, има по-малка вероятност да почувствате гадене или да повърнете. По възможност е най-добре да приемате Ниперо по време на хранене.
  Бременност и кърмене
  Не е препоръчителна употребата на Ниперо по време на бременност, освен ако Вашият лекар не прецени, че ползата от приема на препарата е по-голяма от потенциалния риск за увреждане на плода. Употребата на Ниперо не е препоръчителна, ако кърмите, тъй като препаратът може да се отрази на производството на кърма.
  Уведомете Вашия лекар незабавно, ако забременеете, смятате че сте бременна или планирате да забременеете. Вашият лекар ще ви посъветва и в случая, когато кърмите или възнамерявате да кърмите. Вашият лекар може да ви посъветва да спрете употребата на Ниперо.
  Важна информация относно някон от съставките на Ниперо Този лекарствен продукт съдържа лактоза.
  Ако Вашият лекар Ви е казвал, че имате непоносимост към определени захари, свържете се с него преди да започнете да употребявате Ниперо.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ НИПЕРО
  Винаги приемайте Ниперо точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Ниперо може да Ви бъде предписан самостоятелно за лечение на симптомите на Паркинсонова болест или синдрома на неспокойните крака. Също така препаратът може да бъде използван в комбинация с друго лекарство - L-Допа {нарича се също леводопа).
  Не давайте Ниперо на деца. Обикновено Ниперо не се предписва на лица под 18
  годишна възраст.

  Каква доза Ниперо трябва да приемате
  Паркинсонова болест
  Определянето на това каква доза Ниперо е най-подходяща за Вас може да отнеме известно време.
  Обичайната началната доза ропинирол е 0,25 mg три пъти дневно в продължение на една седмица. След това Вашият лекар може да увеличава дозата всяка седмица през следващите три седмици. Той/тя впоследствие може да я коригира, докато не започнете да приемате дозата, която има най-добър ефект при Вас. Обичайната доза е 1 до 3 mg три пъти дневно (което представлява обща дневна доза от 3 до 9 mg). Ако симптомите на Паркинсоновата болест при вас не се повлияят в достатъчна степен, Вашият лекар може да прецени да повиши дозата постепенно. Някои хора приемат до 8 mg ропинирол три пъти дневно (обща дневна доза от 24 mg).
  Ако приемате и други лекарства за лечение на Паркинсонова болест, Вашият лекар може да Ви посъветва постепенно да намалите дозата на другото лекарство.
  Синдром на неспокойните крака
  Приемайте Ниперо веднъж дневно през устата, по едно и също време всеки ден. Ниперо обикновено се приема преди лягане, но може също да се приеме до три часа преди лягане.
  Точната доза Ниперо може да варира при различните хора. Вашият лекар ще реши коя доза трябва да приемате всеки ден. При използване на Ниперо винаги внимателно следвайте съветите Вашия лекар. Ако приемате Ниперо за първи път, дозата ще се увеличава постепенно.
  Началната доза е 0,25 mg веднъж дневно. След два дни Вашият лекар може да увеличи дозата на 0,5 mg веднъж дневно до края на първата седмица на лечението. След това Вашият лекар може да увеличи дозата за следващите 3 седмици с 0,5 mg за седмица, докато дневната доза достигне 2 mg. При някои пациенти с недостатъчно подобрение, дозата може да се увеличи бавно до максимум от 4 mg на ден. След три месеца лечение с Ниперо, Вашият лекар може да коригира дозата или да спре лечението в зависимост от симптомите и как се чувствате.
  Не приемайте по-голяма доза Ниперо от предписаната от Вашия лекар. Преди да почувствате подобрение вследствие на приема на Ниперо могат да изминат няколко седмици.
  Ако симптомите Ви се изострят
  От време на време хората, които приемат Ниперо, могат да забележат, че симптомите на синдрома на неспокойните крака се изострят. Например симптомите могат да започнат по-рано през деня или могат да се развият бързо след кратък период на почивка. Симптомите могат да възникнат или други части тялото, като ръцете.
  Посетете Вашия лекар, ако симптомите Ви се изострят. Как да приемате Вашата доза Ниперо
  Поглъщайте таблетката/таблетките Ниперо цяла/цели с чаша вода. Не сдъвквайте таблетката/таблетките. Препоръчва се Ниперо да бъде приеман по време на хранене, тъй като това намалява риска от гадене.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Ниперо
  Свържете се незабавно с Вашия лекар или фармацевт. Ако е възможно му покажете опаковката Ниперо. Индивид, приел свръхдоза Ниперо, може да развие следните симптоми: гадене, повръщане, замаяност (или усещане за световъртеж), сънливост, умора (психична или физическа умора), прималяване, халюцинации.
  Ако сте пропуснали да приемете Ниперо
  Не вземайте допълнителна таблетка Ниперо или двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Вземете следващата таблетка в обичайния час. Ако сте забравили да приемете Ниперо за период от един ден или по-дълго, попитайте Вашия лекар за съвет как да подновите приема на препарата.
  Не спирайте приема на Ниперо без да сте се консултирали с Вашия лекар.
  Приемайте Ниперо толкова дълго, колкото Ви е препоръчал Вашият лекар. Не спирайте приема без нареждане от Вашия лекар.
  Ако спрете приема на Ниперо внезапно, симптомите на Паркинсоновата болест могат да се изострят много бързо.
  Ако се налага да спрете приема на Ниперо, Вашият лекар ще намали постепенно дозата Ви.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт. 4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Ниперо може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нежеланите реакции на Ниперо се появяват главно, когато започвате лечението или дозата току що е била увеличена. По принцип нежеланите реакции са леки и могат да причиняват по-малък дискомфорт, ако сте приемали дозата известно време. Уведомете Вашия лекар, ако нежеланите реакции ви притесняват.
  Нежеланите реакции са изброени по-долу по честота. Определенията на честотите са, както следва: много чести (засягат повече от един на 10 потребители), чести (засягат от 1 до 10 на 100 потребители), нечести (засягат от 1 до 10 на 1 000 потребители) и много редки (засягат по-малко от 1 на 10 000 потгабители

  Много чести нежелани реакции
  - прималяване
  - сънливост
  - гадене
  Чести нежелани реакции
  - халюцинации (виждане на неща, които не съществуват в реалността)
  - замаяност (усещане за световъртеж)
  - киселини
  - болки в стомаха
  - оттичане на краката
  - умора (психическа или физическа)
  - нервност.
  Нечести нежелани реакции
  - замаяност или прималяване, особено при внезапно изправяне (това се причинява от внезапно спадане на кръвното налягане)
  - чувство, че Ви се спи много през целия ден (свръхсънливост)
  - внезапно заспиване без преди това да сте се почувствали сънливи (епизоди на внезапно заспиване)
  - психични проблеми, като делириум (силна обърканост), налудности (безразсъдни идеи) или параноя (необосновани подозрения)
  Много редки нежелани реакции
  Малък брой пациенти, които са приемали ропинирол, са имали промяна в чернодробните функции, отразена в кръвните изследвания.
  Можете да получите следните нежелани реакции:
  - неспособност за устояване на импулса, желанието или изкушението да извършите действие, което може да бъде вредно за Вас или други лица, което може да включва:
  о Силен импулс да залагате прекомерно въпреки сериозните лични или
  семейни последици о Променен или повишен сексуален интерес и поведение на сериозна
  загриженост към Вас или други лица, например, увеличаване на сексуалното
  желание.
  о Неконтролируемо прекомерно пазаруване или харчене о Прекомерно хранене (поглъщане на голямо количество храна за кратко време) или компулсивно хранене (поглъщане на повече храна от обикновено и повече от необходимото за задоволяване на глада) Информирайте Вашия лекар, ако получите подобно поведение; те ще обсъдят начини за управление или намаляване на симптомите

  Ако приемате Ниперо в комбинация с L-Допа
  Пациенти, които приемат Ниперо в комбинация с L-Допа, могат да развият други нежелани реакции във времето:
  - много чести нежелани реакции са неконтролируемите, резки движения;
  - честа нежелана реакция е объркаността.
  Ако получите нежелани реакции
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или започне да причинява дискомфорт, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ НИПЕРО
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Ниперо след срока на годност, отбелязан върху блистера или върху етикета на бутилката и картонената опаковка след „Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Блистер:
  Да не се съхранява над 25°С. Бутилка:
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Ниперо:
  Активното вещество е ропинирол.
  Ниперо 0,25 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 0,285 mg ропинирол (като хидрохлорид), еквивалентни на 0,25 mg ропинирол.
  Ниперо 0,5 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 0,57 mg ропинирол (като хидрохлорид), еквивалентни на 0,5 mg ропинирол.
  Ниперо 1 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 1,14 mg ропинирол (като
  хидрохлорид), еквивалентни на 1,0 mg ропинирол.

  Ниперо 2 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 2,28 mg ропинирол (като хидрохлорид), еквивалентни на 2,0 mg ропинирол.
  Другите съставки са:
  Лактоза монохидрат, м и кро кристал на целулоза (Е460), кроскармелоза натрий
  (Е468), магнезиев стеарат (Е572), хипромелоза (Е464), макрогол 400, титанов
  диоксид(Е171)
  Таблетките съдържат още:
  Ниперо 0,25 mg: полисорбат 80 (Е433)
  Ниперо 0,5 mg: жълт железен оксид (?172),
  червен железен оксид (Е 172) и индиго-кармин алуминиев лак (Е 132)
  Ниперо 1 mg: жълт железен оксид (Е 172) и
  индиго-кармин алуминиев лак (Е 132)
  Ниперо 2 mg: червен железен оксид (Е 172) и
  жълт железен оксид (Е 172)
  Как изглежда Ниперо и какво съдържа опаковката
  Ниперо 0,25 mg представлява бели до белезникави, петоъгълни, двойно изпъкнали филмирани таблетки с гравирана буквата Т и цифрата '0.25' от всяка страна на таблетката.
  Ниперо 0,25 mg таблетки се предлага в блистери с 12 или 21 филмирани таблетки и бутилки с 84 или 120 филмирани таблетки.
  Ниперо 0,5 mg представлява жълти, петоъгълни, двойно изпъкнали филмирани таблетки с гравирана буквата *J' и цифрата '0.5' от всяка страна на таблетката. Ниперо 0,5 mg таблетки се предлага в блистери с 21 или 28 филмирани таблетки и бутилки с 84 или 120 филмирани таблетки.
  Ниперо 1 mg представлява зелени, петоъгълни, двойно изпъкнали филмирани таблетки с гравирана буквата 'J' и цифрата 'Г от всяка страна на таблетката. Ниперо 1 mg таблетки се предлага в блистери с 21 или 28 филмирани таблетки и бутилки с 84 или 120 филмирани таблетки.
  Ниперо 2 mg представлява розови, петоъгълни, двойно изпъкнали филмирани таблетки с гравирана буквата * J* и цифрата *2* от всяка страна на таблетката. Ниперо 2 mg таблетки се предлага в блистери с 21 или 28 филмирани таблетки и бутилки с 84 или 120 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба


  Притежател на разрешението за употреба н производител Alkaloid -INT d.o.o. 1

  Описание на НИПЕРО ТАБЛ 0,5МГ

  НИПЕРО ТАБЛ 0,5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  НИПЕРО ТАБЛ 0,5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа