Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • НОДОМ 20МГ/МЛ КАПКИ ЗА ОЧИ

  • НОДОМ 20МГ/МЛ КАПКИ ЗА ОЧИ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  NODOM 20 mg/ml eye drops, solution НОДОМ 20 mg/ml капки за очи, разтвор
  Дорзоламид (Dorzolamide)
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство. Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:

  1.Какво представлява НОДОМ и за какво се използва
  2.Преди да започнете да използвате НОДОМ
  3.Как да използвате НОДОМ
  4.Възможни нежелани реакции
  5.Как се съхранява НОДОМ
  6.Допълнителна информация

  1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НОДОМ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  НОДОМ е офталмологичен лекарствен продукт във формата на стерилни капки, съдържащи активното вещество дорзоламид. Дорзоламид принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на карбоанхидразата.
  НОДОМ се използва за намаляване на повишено налягане в окото (очите) и при лечение на глаукома.
  НОДОМ може да се използва самостоятелно или с други лекарствени продукти, понижаващи налягането в очите (наречени бета-адренолитици).

  2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НОДОМ
  Не използвайте НОДОМ
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към дорзоламид или към някоя от другите съставки в НОДОМ
  ако имате тежка бъбречна недостатъчност или рН на кръвта Ви е извън нормата Обърнете специално внимание при употребата на НОДОМ
  Консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете да използвате НОДОМ: ако сте имали камъни в бъбреците
  ако имате или сте имали нарушения на чернодробната функция ако Ви е постовена диагноза за дефекти на роговицата ако в миналото сте имали алергия към което и да е лекарство ако сте имали операция на очите или имате планирана такава ако имате инфекция на очите или нараняване на окото
  ако използвате контактни лещи - вижте точка „Важна информация относно някои от съставките на НОДОМ"
  Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако по време на лечението с това лекарство се появи дразнене в очите или симтоми като зачервяване, сърбеж в окото и/или клепачите.
  Прекратете употребата на това лекарство и незабавно се консултирайте с Вашия лекар ако подозирате развитие на алергична реакция (симптоми: кожен обрив, сърбеж, оток на устните, очите или устата, задух, хрипове).
  Употреба при деца
  Проучвания с дорзоламид са провеждани при бебета и деца под 6-годишна възраст, които са диагностицирани с глаукома или с повишено налягане в окото (очите). За да получите подробна информация се обърнете към Вашия лекар, който ще реши дали да използвате това лекарство или не.
  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, за всички лекарства (включително капки за очи), които използвате или възнамерявате да използвате, включително и такива, отпускани без рецепта, особено друг инхибитор на карбоанхидразата като ацетазоламид.
  Бременност и кърмене
  Обърнете се за съвет към Вашия лекар или фармацевт преди да използвате който и да е лекарствен продукт.
  Бременност
  Този лекарствен продукт не трябва да се използва по време на бременност. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.
  Кърмене
  Прекратете кърменето, ако лечението с това лекарство е наложително. Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или ако искате да кърмите.
  Шофиране и работа с машини
  По време на лечението с този продукт е възможно да получите замайване или нарушения на зрението, които да повлияят способността да шофирате и работите с машини. Не управлявайте превозни средства и не използвайте машини докато тези симптоми не отшумят.
  Важна информация относно някои от съставките на НОДОМ
  НОДОМ съдържа бензалкониев хлорид, като консервант. Бензалкониевият хлорид може да се отложи в меките контактните лещи и да промени цвета им. Ако използвате контактни лещи трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да използвате НОДОМ.
  Свалете контактните лещи преди да използвате този продукт и изчакайте поне 15 минути преди да ги поставите отново.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ НОДОМ
  Винаги използвайте НОДОМ точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Подходящата доза и продължителността на лечението ще бъдат определени от Вашия лекар.
  Ако НОДОМ се използва самостоятелно, обичайната доза е една капка в засегнато око(очи)три пъти дневно, напр. сутрин, обед и вечер.
  Ако лекарят Ви е предписал НОДОМ едновременно с друго лекарство, понижаващо налягането в окото (очите), обичайната доза е една капка в засегнатото око (очи) два пъти дневно, напр. сутрин и вечер.
  Ако едновременно използвате и други очни капки, те трябва да се прилагат на интервали от поне 10 минути.
  Ако е необходимо да се замести друг лекарствен продукт във формата на капки за очи с НОДОМ, прекратете употребата на предишното лекарство (след като сте използвали препоръчаната доза за деня) и започнете да използвате НОДОМ от следващия ден.
  Никога не променяйте предписаната доза без да попитате Вашия лекар.
  Начин па употреба
  НОДОМ е предназначен за локално приложение - прилагайте в окото (очите).
  Не докосвайте окото, клепача или други повърхности с върха на капкомера, тъй като може да
  замърсите съдържанието в бутилката.
  1. Старателно измийте ръцете си преди да използвате лекарството.
  2. Отстранете външната капачка от бутилката.
  3. Наведете главата си назад и дръпнете долния клепач надолу, така че да се образува торбичка между клепача и очната ябълка.
  4. Обърнете бутилката надолу и с палеца и показалеца стиснете стената, докато в окото Ви попадне една капка. Не докосвайте окото и клепача с върха на капкомера. Ако капката не попадне в окото, капнете отново.
  5. Ако Вашият лекар е препоръчал прилагане на продукта и в другото окото, повторете стътки 3 и 4.
  6. Капкомерът е проектиран да дозира капката точно, ето защо не разширявайте отвора.
  7. След накапването затворете бутилката. Не затваряйте прекалено плътно.
  Ако сте използвали повече от необходимата доза НОДОМ
  Ако в окото Ви поподната повече капки отколкото е необходимо или случайно погълнете съдържанието на бутилката, незабавно кажете на лекар.
  Ако сте пропуснали да използвате НОДОМ
  Важно е да използвате лекарството точно както Ви е предписано от Вашия лекар.
  Ако сте забравили да поставите капките за очи, сложете ги веднага след като си спомните. Ако, обаче, вече почти е настъпило времето за следващата доза, пропуснете забравената доза и продължете лечението както обикновено със следващата доза в обичайното време. Не използвайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата.
  Ако прекратите употребата на НОДОМ
  Ако се налага да прекратте употребата на този лекартвен продукт, незабавно се свържете Вашия лекар.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛ АНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, НОДОМ може да предизвика нежелани
  реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако се появят алергични реакции като уртикария, подуване на лицето, устните, езика и/или гърлого, водещи до затруднено дишане и преглъщане или тежки кожни реакции с образуване на мехури или лющене, спрете употребата на лекарството и незабавно се консултирайте с лекар.
  По-долу са представени нежеланите реакции, докладвани по време на клиничните проучвания и след пускането на пазара на дорзоламид.
  Много чести нежелани реакции (повече от 1 от 10 потребители) Парене и щипене в очите
  Чести нежелани реакции (от 1 до 10 потребители от 100)
  Заболявания на роговицата с болка в очите и замъглено зрение (повърхностен точковиден кератит), сълзене, секреция със сърбеж в очите (конюнктивит), дразнене/възпаление на клепачите, замъглено зрение, главоболие, гадене, горчив вкус в устата, умора.
  Нечести нежелани реакции (от 1 до 10 потребители от I 000) Възпаление на ириса и цилиарното тяло в окото (иридоциклит).
  Редки нежелани реакции (от 1 до 10 потребители от 10 000)
  Мравучкане и изтръпване на ръцете и краката, преходно късогледство (отшумява след спиране на лекарството), образуване на течност под ретината (отлепване на хороидеята след филтрационна хирургия), болка в окото, образуване на корички по клепачите, ниско очно налягане, оток на роговицата (със симптоми на зрителни нарушения), дразнене на окото със зачервяване, камъни в бъбреците, замаяност, кръвотечение от носа, дразнене в гърлото, сухота в устата, локални обриви (контактен дерматит), алергични реакции като обрив, уртикария, сърбеж. В редки случаи подуване на устните, очите и устата, задух и хрипове.
  Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ НОДОМ
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Съхранявайте под 30°С.
  Не използвайте НОДОМ след срока на годност, отбелязан върху картонената кутия след „Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  28 дни след първото отваряне на бутилката този продукт трябва да бъде изхвърлен, дори ако не е непълно изразходван.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа НОДОМ
  Активното вещество е дорзоламид.
  Всеки ml съдържа 20 mg дорзоламид (еквивалентни на 22,26 mg дорзоламидов хидрохлорид)
  Другите съставки са: хидроксиетилцелулоза, манитол, натриев цитрат, бензалкониев хлорид, разтвор, натриев хидроксид, вода, високо пречистена.
  Как изглежда НОДОМ и какво съдържа опаковката
  НОДОМ е стерилни капки за очи. Това лекарство се предлага в полиетиленови бутилки, съдържащи 5 ml разтвор.
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Warszawskie Zaklady Farmaceutyczne Polfa S.A. 111. Karolkowa 22/24 01-207 Warszawa, Полша tel. (48 22)691 39 00
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страни-членки на ЕЕА със следните наименования:
  България, Унгария, Латвия, Литва, Полша НОДОМ
  За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  "Джи Ем Ес консулт" ЕООД 1415 София
  кв. „Драгалевци", ул. Еловица 46 партер, офис 2 GSM: +359 877 996 990 e-mail: gmsconsult@abv.bg
  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на НОДОМ 20МГ/МЛ КАПКИ ЗА ОЧИ

  НОДОМ 20МГ/МЛ КАПКИ ЗА ОЧИ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  НОДОМ 20МГ/МЛ КАПКИ ЗА ОЧИ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  НОДОМ 20МГ/МЛ КАПКИ ЗА ОЧИ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа