Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • OCTANATE 500IU POWDER FOR INJ+SOLV FOR SOL+TRANSFER SET 500IU X1

  • OCTANATE 500IU POWDER FOR INJ+SOLV FOR SOL+TRANSFER SET 500IU X1 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Октанейт 500,500 IU прах и разтворител за инжекционен разтвор Човешки коагулационен фактор VlII
  Octanate 500,500IU powder and solvent for solution for injection Human coagulation factor VIII)

  Прочетете внимателно тази листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  • Пазете листовката. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате други въпроси, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано персонално на Вас и не трябва да го предлагате на други. То може да им навреди, независимо, че техните симптоми са подобни на Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна, или забележите нежелана реакция, неописана в тази листовка, моля кажете това на Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво е Октанейт и за какво се използва
  2. Преди да започнете да приемате Октанейт
  3. Как се прилага Октанейт
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Октанейт
  6. Допълнителна информация

  1. Какво е Октанейт и за какво се използва

  Октанейт принадлежи към групата лекарства, наречени фактори на кръвосъсирването, и съдържа човешки коагулационен фактор VIII. Това е специален белтък участващ в процеса на съсирване на кръвта.
  Октанейт се използва за лечение и профилактика на кървене при пациенти с хемофилия А. Това е състояние при което кървенето продължава по-дълго от очакваното. Дължи се на вродена липса на коагулационен фактор VIII в кръвта,
  Октанейт също се използва за лечение и профилактика на кървене при пациенти с хемофилия А, развили антитела срещу фактор VIII.

  2. Преди да използвате Октанейт

  • Вие трябва да записвате името и партидния номер на продукта всеки път когато използвате Октанейт;
  • Препоръчва се провеждането на подходящи ваксинации (срещу хепатит А и В), ако получавате редовно или повторно Октанейт;
  Не използвайте Октанейт
  • Ако сте алергичен (свръхчувствителен) към човешки коагулационен фактор VIII или към някоя от другите съставки на продукта.

  Вземете специални мерки
  • Октанейт съдържа много малки количества от други човешки белтъци, съдържащо белтъци и инжектиращо се във вена (интравенозно пр предизвика алергични реакции. (Виж точка 4 „Възможни нежелани р
  • Индивиди с хемофилия А могат да развият инхибитори с (неутрализиращи антитела). (Виж точка 4 „Възможни нежелани реак
  Информация относно кръвта и плазмата, използвани за производството на Октанейт
  По принцип, лекарствата произведени от човешка кръв или плазма могат да предизвикат инфекции чрез пренасяне на инфекциозни агенти. Те включват вируси и други патогени, които все още не са идентифицирани. Рискът за пренасяне на инфекциозни агенти се намалява чрез:
  • Селекция на донорите чрез медицинско интервю;
  • Изследване на индивидуалните дарявания и на плазмените пулове за вирусни протеини или антитела срещу вирусни протеини;
  • Инактивационни/отстраняващи процедури включени в процеса на производство, които са доказано ефективни при използване на вирусни модели.
  Тези процедури се смятат за ефективни за вирусите предизвикващи СПИН (HIV), хепатит В (HBV), хепатит С (HCV) и хепатит A (HAV).
  Процедурите на вирусна инактивация/отстраняване може би имат ограничено действие срещу малки, необвити вируси като парвовирус В19. Инфекцията предизвикана от парвовирус В19 може да бъде сериозно усложнение при:
  • Бременни жени (поради риск от инфекция на плода);
  • Индивиди с нарушен имунитет (имунодефицит);
  • Индивиди с нарушения в продукцията на червени кръвни клетки.

  Приемате други лекарства
  Не е известно лекарствата съдържащи човешки коагулационен фактор VIII да взаимодействат с други лекарства. Все пак не смесвайте Октанейт с други лекарства по време на инфузия.
  Бременност и кърмене
  Попитайте Вашия лекар или фармацевт преди употреба.
  Важна информация относно някои от съставките на Октанейт
  Този лекарствен продукт съдържа до 1,75 mmol (40 mg) натрий за флакон. Това трябва да се отчита при пациенти, които са на диета с ограничен прием на натрий.

  3. Как се използва Октанейт
  Октанейт се прилага интравенозно, след разтваряне с приложения разтворител.
  Лечението трябва да се започне под медицинско наблюдение.

  Профилактика на кървене
  Ако страдате от хемофилия А за продължителна профилактика трябва да си инжектирате 20 до 40 Ш фактор VIII на килограм телесно тегло всеки два или три дни. Вашата дозировка трябва да се прецизира според отговора на лечението. В някои случаи може да бъдат необходими по-кратки дозови интервали или по-високи дози.

  Изчисление на дозата
  Винаги използвайте Октанейт точно както Ви е казал Вашият лекар. Вие трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт ако не сте сигурен.
  Активността на фактор VIII отразява количеството на фактор VIII в плазмата. Тя се изразява или като процент (отнесено към нормална човешка кръвна плазма) или в международни единици (IU). Дозировката на фактор VIII се представя вIU.
  Една международна единица IU фактор VIII активност е еквивалентна на количеството фактор VIII в 1 ml от нормална човешка плазма. Една IU фактор VIII на кg телесно тегло повишава плазмената фактор VIII активност с 1,5-2 % от нормалната активност.За да изчислите Вашата доза се определя активността на фактор VIII във Вашата плазма. Моля консултирайте се с Вашия лекар ако не сте сигурен колко трябва да се повиши вашият фактор.
  VIII активност или как да изчислите Вашата доза. Необходимата доза се използва следната формула:

  Необходимият брой единици (IU) = телесното тегло (кg) х желаното повишаване на нивото на фактор VIII (%) х 0,5

  Вашата дозировка и честотата на приложение винаги трябва да бъдат ориентирани към клиничната ефективност при индивидуалния пациент.
  В случай на последващи кръвоизливни епизоди, активността на фактор VIII не трябва да пада под дадено ниво на активност (в % от нормалното), показано в следващата таблица, за съответния период. Тази таблица може да се ползва като ориентир за дозиране при епизоди на кървене и предстоящи хирургически манипулации:

  Вашият лекар ще Ви посъветва относно дозирането и честотата с която трябва да приемате Октанейт.
  Вашият отговор на продуктите съдържащи фактор VIII може да варира. Поради това, по време на лечението трябва да се определя нивото на фактор VIII в кръвта и съответно да се изчисли корекцията на дозата и честотата на приложение.
  При клинично проучване (включващо 15 пациента под 6-годишна възраст) не са установени някакви специални дозови изисквания за деца.
  Нелекувани до момента пациенти е нужно да се изследват за възможно развит (напр. Бетесда тест). Няма достатьчно данни за препоръчване на употребата нелекувани пациенти.

  Указание за употреба
  - Моля прочетете всички инструкции и ги следвайте внимателно!
  - Не използвайте Октанейт след срока на годност посочен на етикета.
  - По време на процедурата» описана по-долу, трябва се съблюдава стерилност!
  - Рзтворът в спринцовката трябва да бъде бистър или с леки перлени отблясъци.
  - Използвайте приготвения разтвор незабавно за да предотвратите микробно замърсяване.
  - Използвайте само приложения комплект изделия за инжектиране. Употребата на други изделия за инжектиране/инфузиране може да доведе до допълнителни рискове занарушения на лечението.

  Инструкции за приготвяне на разтвора:
  1. Не използвайте продукта директно от хладилника. Оставете разтворителя и прахта за инжекционен разтвор в затворените флакони да достигнат стайна температура.
  2. Отстранете капачките на двата флакона и почистете гумените запушалки с единия от приложените тампони, напоени с алкохол.
  3. Поставете флакона с разтворител на равна повърхност и го дръжте здраво.Вземете М1х2Vial™ флакона и го обърнете с горната част надолу. Поставете синята част на М1х2Vial™ флакона в горната част на флакона с разтворител и натиснете надолу до където е възможно.
  4. Поставете флакона с прах за инжекционен разтвор на равна повърхност и го дръжте здраво. Вземете флакона с разтворител с прикачения М1х2Vial™ флакон и го дръжте с горната част надолу. Поставете прозрачната част над горната част на флакона с прах за инжекционен разтвор и натиснете докъдето е възможно (Фиг. 4). Разтворителят преминава автоматично във флакона с прах за инжекционен разтвор.
  5. Както двата флакона все още са прикачени, внимателно завъртете флакона с прах за инжекционен разтвор, докато продуктът се разтвори.
  Разтварянето се приключва за по-малко от 10 минути при стайна температура. По време на приготвянето може да настъпи леко разпенване. Развийте двете части на М1х2Vial™ флакона. Пяната ще изчезне.
  Отстранете празния флакон с разтворител със синята част от М1х2Vial™ флакона.

  Инструкции за инжектиране:
  Като предпазна мярка, Вашата пулсова честота трябва да се измери преди и по време на инжектирането. Ако настъпи повишаване на Вашата пулсова честота, намалете скоростта на инжектиране или прекратете приложението за кратко време.
  1. Прикачете спринцовката към прозрачната част на М1х2Vial™ флакона. Завъртете флакона надолу и изтеглете разтвора в спринцовката,
  Разтворът в спринцовката трябва да бъде бистър или с леки перлени отблясъци.
  След като разтворът е изтеглен, задръжте буталото на спринцовката (държейки го надолу) и отделете спринцовката от М1х2Vial™ флакона . Отстранете М1х2Vial™ флакона и празния флакон.
  2. Почистете мястото избрано за инжектиране с един от приложените тампони, напоени с алкохол.
  3. Прикачете приложената инжекционна игла към спринцовката.
  4. Въведете инжекционната игла в избраната вена. Ако сте използвали турн направите вената по-добре видима, този турникет трябва да бъде осв започване на инжектирането на Октанейт.
  Не трябва да се допуска попадане на кръв в спринцовката поради риск тромби,
  5. Инжектирайте разтвора във вената с бавна скорост, не по-бързо от 2-3 мл на минути.

  Ако използвате повече от един флакон Октанейт на едно приложение, Вие може да използвате същата инжекционна игла и спринцовка отново. Mix2Vial™
  флаконът е само за еднократна употреба.
  Ако сте получил повече от необходимото количество Октанейт
  Не са докладвани симптоми на предозиране с човешки коагулационен фактор VIII. Все пак препоръчаната доза не трябва да се превишава.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, попитайте Ващия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции

  Както всяко лекарство, Октанейт може да предизвика нежелани реакции, като не всеки ги получава.
  - В редки случаи може да се наблюдава треска;
  - В редки случаи, свръхчувствителност или алергични реакции са настъпвали при пациенти лекувани със съдржащи фактор VIII продукти. Ранните признаци на алергични реакции може да включват: парене и болка в инжекционното място, тръпки, зачервяване, обриви, главоболие, уртикария, спадане на кръвното налягане, сънливост, гадене, безпокойство, тежест в гърдите, чувство за бодежи по кожата, повръщане, хриптене. Ако получите някой от описаните симптоми, моля информирайте Вашия лекар;
  - Тази свръхчувствителност може да доведе до тежка реакция наречена анафилаксия, включително и шок. В много редките случаи на анафилактичен шок е необходимо лечение съгласно настоящите медицински стандарти.
  - Ако страдате от хемофилия А може да развиете инхибитори (неутрализиращи антитела) срещу фактор VIII. В тези редки случаи антителата може да попречат на действието на лекарството и кървенето да продължи. По време на лечението ще бъдат проведени редовни кръвни изследвания за установяване на тези инхибитори. Моля обърнете се към специализиран център за лечение на хемофилия ако Октанейт не спира Вашето кървене.
  - Инхибиториге могат да повишат риска от тежки алергични реакции (анафилактичен шок). Ако страдате от алергични реакции, Вие трябва да се изследвате за наличие на инхибитори.
  - За информация относно вирусната безопасност виж точка 2 (Вземете специални мерки - информация употребата на кръв и плазма за производството на Октанейт)
  Редки: повече от 1 на 10 000, но по-рядко от 1 на I 000 пациента
  Много редки: по-малко от 1 на 10 000 пациента, включително изолирани рапорти
  Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите нежелани реакции, неописани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как се съхранява Октанейт

  Да се съхранява на място недостъпно за деца.
  Да се съхранява при температура от 2 до 25 °С.
  Да не се замразява.
  Съхранявайте флаконите в картонената кутия с цел предпазване от светлина.
  Не използвайте Октанейт след срока на годност означен на етикета.
  Не използвайте не напълно разтворени или мътни разтвори.
  Неизползван продукт и използваните материали да се изхвърлят съгласно изискванията.

  6. Допълнителна информация

  Какво съдържа Октанейт
  Лекарствено вещество: Човешки коагулационен фактор VIII.
  Помощни вещества: Натриев цитрат, натриев хлорид, калциев хлорид и глицин.
  Разтворител: Вода за инжекции
  Как изглежда Октанейт и какво съдържа опаковката
  Прах за инжекционен разтвор: бяла или бледо жълта прах или трошлива субстанция.
  Получен разтвор: трябва да бъде бистър или леко опалесциращ.
  Октанейт представлява прах за инжекционен разтвор и разтворител.
  Октанейт 500 съдържа 500 IU човешки коагулационен фактор VIII,
  При разтваряне с приложения разтворител Октанейт 500 съдържа приблизително 50 IU/ml човешки коагулационен фактор VIII.
  Описание на опаковката
  Октанейт се предлага в комбинирана опаковка, състояща се от две картонени кутии, закрепени с целофанова лента.
  Едната картонена кутия съдържа флакон с прах за инжекционен разтвор.
  Втората картонена кутия съдържа флакон с разтворител: 10 ml вода за инжекции

  Опаковката съдържа също следните медицински изделия:
  • 1 спринцовка за еднократна употреба
  М1х2Vial™
  • 1 трансферен комплект [М1х2Vial™ ]
  • 1 инфузионна игла тип „бътерфлай”
  • 2 тампона напоени с алкохол

  Притежател на разрешението за употреба:
  Octapharma (IP) Ltd.
  The Zenith Building 26 Spring Gardens Manchester M2 1 AB, Великобритания

  Производители:
  Octapharma Pharmazeutika Productionsges m.b.H.
  Oberlaaerstr. 235 A -1100 Vienna, Австрия

  Octapharma
  72 Rue du Maréchal Foch
  67380 Lingosheim, Франция

  Octapharma AB,
  11275 Stockholm, Швеция

  Последна редакция на текста:
  12/2012 година

  Описание на OCTANATE 500IU POWDER FOR INJ+SOLV FOR SOL+TRANSFER SET 500IU X1

  OCTANATE 500IU POWDER FOR INJ+SOLV FOR SOL+TRANSFER SET 500IU X1 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  OCTANATE 500IU POWDER FOR INJ+SOLV FOR SOL+TRANSFER SET 500IU X1 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  OCTANATE 500IU POWDER FOR INJ+SOLV FOR SOL+TRANSFER SET 500IU X1 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа