Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ОКСИКОДОН АКТАВИС КАПС 20МГ

  • ОКСИКОДОН АКТАВИС КАПС 20МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Oxycodone Actavis 5 mg capsules, hard
  Оксикодон Актавис 5 mg твърди капсули
  Oxycodone Actavis 10 mg capsules, hard
  Оксикодон Актавис 10 mg твърди капсули
  Oxycodone Actavis 20 mg capsules, hard
  Оксикодон Актавис 20 mg твърди капсули

  оксикодонов хидрохлорид (oxycodone hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Оксикодон Актавис и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Оксикодон Актавис
  3. Как да приемате Оксикодон Актавис
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Оксикодон Актавис
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Оксикодон Актавис и за какво се използва

  Оксикодон Актавис е централно действащо, силно болкоуспокояващо лекарство от групата на опиоидите.
  Оксикодон Актавис се използва за лечение на силна болка, която може да бъде адекватно овладяна само с опиоидни аналгетици.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Оксикодон Актавис

  Не приемайте Оксикодон Актавис
  - ако сте алергични към оксикодон хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  - ако дишането Ви е силно потиснато (имате респираторна депресия), вследствие на което имате много малко количество кислород в кръвта (хипоксия) и/или прекалено много въглероден двуокис в кръвта (хиперкалния).
  - ако страдате от тежка форма на хронична обструктивна белодробна болест, белодробно сърце (сърдечни промени, дължащи се на продължително претоварване на белодробното кръвообращение) или от остра, тежка бронхиална астма.
  - ако страдате от чревна парализа (паралитичен илеус).
  - ако имате остър корем или страдате от забавено изпразване на стомаха.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Оксикодон Актавис - ако сте в старческа възраст или сте изтощени.
  - ако белодробната, чернодробната или бъбречната Ви функция е тежко увредена, ако страдате от микседем (известно заболяване на щитовидната жлеза), от нарушена функция на щитовидната жлеза.
  - ако страдате от надбъбречна недостатъчност (болест на Адисон).
  - ако страдате от уголемяване на простатата (хипертрофия на простатата).
  - ако страдате от алкохолизъм или провеждате лечение за алкохолна зависимост (абстиненция).
  - ако страдате от опиоидна зависимост.
  - ако страдате от възпаление на панкреаса (панкреатит).
  - ако имате повишено вътречерепно налягане, например при травма на главата, - ако страдате от нарушено кръвообращение, ако страдате от жлъчни и бъбречни колики.
  - ако имате понижено кръвно налягане или намален обем на кръвта.
  - ако страдате от епилепсия или имате склонност към гърчове.
  - ако приемате МАО-инхибитори (за лечение на депресия).
  - ако наскоро сте претърпели операция на червата или коремна операция
  - ако страдате от възпаление на червата

  Моля, уведомете Вашия лекар, ако някое от тези състояния се отнася за Вас понастоящем или в миналото.

  Оксикодон Актавис може да причини първична зависимост. Когато се използва продължително време може да се появи толеранс към ефектите и постепенно може да се изисква прилагане на по-високи дози, за да се поддържа обезболяващ ефект.

  Постоянната употреба на Оксикодон Актавис може да доведе до физическа зависимост и при рязко прекратяване на лечението може да се появи синдром на отнемане. Когато при пациента вече не се налага лечение с оксикодон хидрохлорид се препоръчва постепенно понижаване на дозата, за да се предотврати появата на симптоми на отнемане.

  При пациенти, страдащи от хронична болка, когато се използва правилно, рискът от развитие на физическа или психична зависимост е значително по-малък и трябва да бъде оценен срещу потенциалната полза. Моля, обсъдете това с Вашия лекар.

  Рядко може да се появи повишена чувствителност на болка, която не се повлиява от увеличаване на дозата. Ако това стане, Вашият лекар ще намали дозата Ви или ще Ви прехвърли на друго опиоидно обезболяващо.
  Употребата на Оксикодон Актавис не се препоръчва преди операция или 24 часа след операция.

  Оксикодон Актавис трябва да се използва с особено внимание при пациенти с данни за злоупотреба с алкохол и лекарства в миналото или понастоящем.
  Консумацията на алкохол по време на лечение с Оксикодон Актавис може да Ви направи по-сънливи и да повиши риска от сериозни нежелани реакции като повърхностно дишане с риск от спиране на дишането и загуба на съзнание. Препоръчително е да не консумирате алкохол докато сте на лечение с Оксикодон Актавис.

  Моля, вижте точка 4 "Възможни нежелани реакции" за информация относно предпазните мерки, които могат да се вземат за облекчаване на някои нежелани лекраствени реакции.

  Деца и юноши
  Оксикодон Актавис не е изследван при деца под 12 години. Безопасността и ефикасността не са установени, поради което употребата му при деца под 12-годишна възраст не се препоръчва.

  Пациенти в старческа възраст
  При пациенти в старческа възраст без нарушена бъбречна и/или чернодробна функция, обикновено не е необходимо коригиране на дозата.

  Други лекарства и Оксикодон Актавис
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

  Лекарствата, които потискат дейността на централната нервна система, напр. - приспивателни или транквилизатори (седативи, хипнотици) други лекарства, които действат върху нервната система (фенотиазини, невролептици)
  - лекарства, които се използват за лечение на депресия мускулни релаксанти
  - лекарства, използвани за лечение на алергии или повръщане (антихистамини, антиеметици)
  - други опиоиди или алкохол
  могат да усилят нежеланите лекарствени реакции на оксикодон, по-специално потискането на дишането (респираторна депресия).

  Лекарства с антихолинергичен ефект, например
  - други лекарства, които действат на парасимпатиковите и холинергични нервни влакна в централната нервна система (психотропни лекарства) лекарства, използвани за лечение на алергии (антихистамини) или повръщане (антиеметици)
  - лекарства, използвани за лечение на болестта на Паркинсон
  могат да усилят някои нежелани лекарствени реакции на оксикодон (напр. запек, сухота в устата или нарушения при уриниране).
  - Макролидни антибиотици, някои противогъбични и антивирусни лекарства могат да засилят ефекта на оксикодон, така че дозата ще трябва да се коригира, ако приемате такива лекарства.
  - Циметидин (лекарство, използвано за лечение на киселини в стомаха) може да потисне метаболизма (разграждането) на оксикодон.
  - Някои антиепилептични лекарства, а също и билката жълт кантарион, могат да засилят ефекта на оксикодон
  - Инхибиторите на моноаминооксидазата (лекарства, използвани за лечение на депресия) могат да засилят нежеланите лекарствени реакции на оксикодон (напр. възбуждане, понижаване или повишаване на кръвното налягане).
  - При пациенти, на които едновременно с оксикодон хидрохлорид се прилагат антикоагуланти от кумаринов тип (лекарства срещу съсирване на кръвта) се наблюдава клинично значимо повишаване или намаляване на съсирването на кръвта.

  Оксикодон Актавис с храна, напитки и алкохол
  Оксикодон Актавис може да се приема с или без храна с достатъчно количество течност. Алкохолът увеличава увреждането на вниманието и уменията и може да усили възможните нежелани лекарствени реакции, като сънливост и потискане на дишането.
  Сокът от грейпфрут може да потисне метаболизма на оксикодон, което ще засили ефекта му. Ето защо трябва да избягвате консумацията на сок от грейпфрут докато приемате Оксикодон Актавис.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Бременност
  По време на бременност Вие не трябва да приемате Оксикодон Актавис. Няма достатъчно данни за употребата на оксикодон при бременни жени. Оксикодон преминава през плацентата в кръвообращението на бебето.
  Продължителната употреба на оксикодон по време на бременност може да предизвика симптоми на отнемане у новородените. Използване на оксикодон по време на раждане може да причини проблеми с дишането при новороденото.
  Кърмене
  Не трябва да използвате Оксикодон Актавис, докато кърмите, тъй като оксикодон преминава в майчиното мляко.

  Шофиране и работа с машини
  Оксикодон нарушава вниманието и уменията до такава степен, че способността за шофиране и работа с машини е нарушена или невъзможна. За да видите какви са възможните нежелани реакции, които засягат двигателните умения и концентрация вижте точка 4 "Възможни нежелани реакции". При установена стабилна терапия може да не се наложи обща забрана за управление на превозно средство. Лекуващият лекар трябва да прецени всяка конкретна ситуация. Моля, посъветвайте се с Вашия лекар дали можете да управлявате моторно превозно и при какви условия.

  3. Как да приемате Оксикодон Актавис

  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт

  Възрастни и юноши над 12 години
  Обичайната начална доза е по една капсула от 5 mg на всеки 6 часа. Въпреки това, Вашият лекар ще Ви предпише подходящата доза и честотата на приложение за лечение на Вашата болка.
  Ако установите, че докато приемате тези капсули болката все още не е преминала, обсъдете това с Вашия лекар.

  Начин на употреба
  Оксикодон Актавис капсули трябва да се поглъщат цели, с достатъчно количество течност.
  Оксикодон Актавис не трябва да се приема с алкохолни напитки.
  Вие трябва да приемате капсулите през устата. Съдържанието на капсулите никога не трябва да се инжектира, тъй като това може да доведе до сериозни нежелани лекарствени реакции, които могат да бъдат фатални.

  Инструкция за употреба на защитени от деца блистер
  1. Не избутвайте капсулата направо от джоба.
  2. Отделете една блистерна клетка по перфорираните линии.
  3. Внимателно отлепете подложката, за да отворите джоба.

  Възрастни с нарушена бъбречна или чернодробна функция
  Обичайната начална доза е половината от препоръчваната доза при възрастни. Вашият лекар ще Ви предпише подходящата доза в зависимост от клиничната картина и ще използва най-подходящата налична лекарствена форма.

  Употреба при деца
  Оксикодон Актавис не се препоръчва за употреба при деца под 12 години.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Оксикодон Актавис
  Ако сте приели повече от предписаната доза Оксикодон Актавис, трябва веднага да информирате Вашия лекар или да се обадите на Бърза помощ. Могат да се появят следните симптоми: свити зеници, потиснато дишане, мускулна слабост и спадане на кръвното налягане. В тежки случаи могат да се наблюдават циркулаторен колапс, потисната умствена или двигателна активност, загуба на съзнание, забавяне на сърдечната честота и събиране на вода в белите дробове; злоупотребата с високи дози на силни обезболяващи лекарства, като оксикодон може да бъде фатална. В никакъв случай не трябва да се излагате на ситуации, изискващи повишена концентрация, например шофиране на кола.

  Ако сте пропуснали да приемете Оксикодон Актавис
  Ако сте пропуснали една доза, трябва да вземете следващата доза веднага щом се сетите и след това продължете както преди. Не приемайте две дози в рамките на 4 часа. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата капсула.

  Ако сте спрели приема на Оксикодон Актавис
  Не спирайте лечението без да информирате Вашия лекар.
  Когато повече не се налага терапия с Оксикодон Актавис се препоръчва постепенно понижаване на дозата, за да се предотврати появата на симптомите на отнемане.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции

  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако се наблюдават следните значими нежелани лекарствени реакции или признаци трябва да се предприемат мерки:

  Ако при Вас се наблюдава някоя от следните нежелани лекарствени реакции, спрете приема на Оксикодон Актавис и незабавно се свържете с Вашия лекар.
  Потиснатото дишане е най-значимият риск, свързан с употребата на опиоиди и е най-вероятно да се появи при пациенти в старческа възраст или при изтощени болни. В резултат на това при предразположени пациенти силните обезболяващи лекарства могат да причинят силно спадане на кръвното налягане.
  Освен това оксикодон може да предизвика свити зеници, спазъм на бронхите и спазми на гладката мускулатура и да потисне кашличния рефлекс.

  Други възможни нежелани реакции
  Много чести (могат да засегнат повече от 1 на 10 пациента):
  - седация (уморяемост до сънливост)
  - замайване
  - главоболие
  - запек
  - повдигане
  - повръщане
  - сърбеж

  Чести (могат да засегнат до 1 на 10 пациенти):
  - загуба на апетит
  - някои психични нежелани лекарствени реакции, като
  - промени в настроението (например генерализиран страх, депресия)
  - промени в активността (най-вече седация, понякога придружена от умора, понякога от повишена нервност и нарушения на съня)
  - промени в поведението (нарушение на мисловния процес, обърканост) - треперене (тремор)
  - хрипове, задух, хълцане
  - сухота в устата, болки в стомаха, диария, лошо храносмилане (диспепсия)
  - обрив, повишено изпотяване
  - засилени позиви за уриниране
  - чувство на слабост (астения)

  Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 пациенти):
  - алергични реакции
  - нарушена секреция на антидиуретичен хормон
  - обезводняване (дехидратация)
  - промяна във възприемането, като деперсонализация и виждане, чуване или усещане на неща, които не съществуват (халюцинации), намалено сексуално желание, неспокойство, крайно емоционално поведение, усещане за изключително щастие, лекарствена зависимост (вж точка 2)
  - увеличен или намален мускулен тонус, координационни нарушения, неволеви мускулни съкращения, гърчове, особено при пациенти страдащи от епилепсия или със склонност към гърчове; повишена скованост и трудност при разтягане на мускулите, нарушения в говора, чувство на слабост, изтръпване или усещане за иглички (парестезия), ниска чувствителност при допир (хипоестезия), мигрена, промяна във вкуса, загуба на паметта
  - промени в слъзната секреция, свиване на зениците, зрителни нарушения - необичайно изостряне на слуха (хиперакузис), чувство за виене на свят или световъртеж (вертиго)
  - ускорен сърдечен ритъм, усещане ударите на сърцето
  - разширяване на кръвоносните съдове (вазодилатация)
  - затруднено дишане, кашлица, възпалено гърло, хрема, гласови промени
  - затруднено преглъщане, язви в устата, възпаление на венците, възпаление на устната кухина (стоматит), газове, оригване, чревна непроходимост (илеус)
  - повишени чернодробни ензими
  - суха кожа
  - затруднено уриниране
  - импотентност
  - болка (напр. болка в областта на гърдите), студени тръпки, прекомерно количество течност в тъканите (оток), неразположение, физическа зависимост със симптоми на отнемане, лекарствен толеранс, който изисква увеличаване на дозата за поддържане на ефекта, жажда
  - наранявания, вследствие на инциденти

  Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 пациенти):
  - херпес симплекс (заболяване на кожата и лигавиците)
  - заболяване на лимфните възли (лимфаденопатия)
  - повишен апетит
  - понижаване на кръвното налягане, замайване при изправяне от легнало или седнало положение
  - кървене на венците, катранени изпражненията, оцветяване и увреждане на зъбите
  - сърбящ кожен обрив (уртикария), повишена чувствителност към светлина
  (фоточувствителност)
  - мускулни спазми
  - кръв в урината (хематурия)
  - липса на менструация (аменорея)
  - промени в телесното тегло (загуба или покачване на теглото), целулит

  Много редки (могат да засегнат до 1 на 10 000 пациенти):
  - люспест обрив (ексфолиативен дерматит)

  Неизвестна честота (не може да се определи от наличните данни)
  - тежки реакции на свръхчувствителност (анафилактични реакции)
  - агресивност
  - повишена чувствителност на болка, която не може да се подобри чрез увеличаване на дозата
  - разваляне на зъбите
  - болка в дясната част па корема, сърбеж и жълтеница поради възпаление на жлъчния мехур
  - липса на менструации (аменорея)

  Мерки за противодействие:
  Ако забележите някоя от изброените по-горе нежелани реакции, Вашият лекар обикновено ще предприеме съответните мерки. Запекът, като страничен ефект може да бъде предотвратен чрез диета, богата на фибри и повишен прием на течности. Ако страдате от повдигане или повръщане Вашият лекар ще Ви предпише подходящото лекарство.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Оксикодон Актавис

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета или картонената опаковка след „Годен до:".
  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Да се съхранява под 30°С.

  Само за HDPE опаковките за капсули:
  Срок на годност след отваряне: 6 месеца.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6 Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  Какво съдържа Оксикодон Актавис
  - Активното вещество е оксикодонов хидрохлорид.
  - Другите съставки са: Съдържание на капсулата: целулоза, микрокристална, магнезиев стеарат. Състав на капсулата: желатин, натриев лаурилсулфат, титанов диоксид (Е171), жълт железен оксид (Е 172), червен железен оксид (Е 172), индиготин (Е 132). Печатно мастило: шеллак, черен железен оксид (Е172), калиев хидроксид.

  Как изглежда Оксикодон Актавис и какво съдържа опаковката
  Оксикодон Актавис 5 mg твърди капсули:
  Твърди капсули, с дължина 14,4 mm, с тъмно розово тяло, маркирано с "5" и кафява капачка, маркирана с "OXY".

  Оксикодон Актавис 10 mg твърди капсули:
  Твърди капсули, с дължина 14,4 mm, с бяло тяло, маркирано с " 10" и кафява капачка, маркирана с "OXY".

  Оксикодон Актавис 20 mg твърди капсули:
  Твърди капсули, с дължина 14,4 mm, със светло розово тяло, маркирано с "20" и кафява капачка, маркирана с "OXY".

  Размери на опаковката:
  Блистери: 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 90, 98 и 100 капсули
  Защитени от деца блистери: 10, 14, 20, 28,30, 50, 56, 90, 98 и 100 капсули
  Защитени от деца опаковки за капсули: 56, 98,100 и 250 капсули
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Actavis Group PTC ehf
  Reykjavikurvegur 76-78
  220 Hafnarfjor5ur
  Исландия

  Производител
  Actavis Group PTC ehf
  Reykjavikurvegur 76-78
  220 Hafnarfjor5ur
  Исландия

  Балканфарма Дупница АД
  ул. Самоковско шосе № 3
  Дупница 2600
  България

  Actavis UK Limited
  Whiddon Valley, Barnstaple
  North Devon, EX32 8 NS
  Обединеното кралство

  Дата на последно преразглеждане на листовката: април 2014 г.

  Описание на ОКСИКОДОН АКТАВИС КАПС 20МГ

  ОКСИКОДОН АКТАВИС КАПС 20МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ОКСИКОДОН АКТАВИС КАПС 20МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа