Сайтът използва бисквитки.

 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ОЛАНЗАПИН АКОРД ТАБЛ7,5МГ

  • ОЛАНЗАПИН АКОРД ТАБЛ7,5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Оланзапин Акорд 2,5 mg филмирани таблетки Олащапин Акорд 5 mg филмирани таблетки
  Оланзапин Акорд 7,5 т% филмирани таблетки г
  Оланзапин Акорд 10 филмирани таблетки Оланзапин Акорд 15 и^ филмирани таблетки Оланзапин Акорд 20 п^ филмирани таблетки
  Оланзапин
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано само на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните признаци на заболяването са същите като Вашите.
  • Акополучите някоя нежелана реакция, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни нежелани реакции, които не са включени в тази листовка.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Оланзапин Акорд таблетки и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Оланзапин Акорд таблетки
  3. Как да приемате Оланзапин Акорд таблетки
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Оланзапин Акорд таблетки
  6. Съдържание на опаковката и друга информация
  1. Какво представлява Оланзапин Акорд таблетки и за какво се използва
  Оланзапин Акорд принадлежи към група лекарства, наречени антипсихотични средства и се използва за лечение на:
  - Шизофрения, заболяване със симптоми като чуване, виждане или усещане на несъществуващи неща, погрешни убеждения, необичайна подозрителност и затваряне в себе си. Хората с това заболяване може също така да се чувстват подтиснати, тревожни или напрегнати.
  - Умерени до тежки манийни епизоди, състояния със симптоми на възбуда или еуфория.
  Оланзапин Акорд таблетки са показани за предотвратяване на повторна поява на манийни епизоди при пациенти, които са отговорили на лечението с оланзапин.
  2. Какво тряба да знаете преди да приемете Оланзапин Акорд таблетки____- _______
  Не приемайте Оланзапин Акорд таблетки
  • Ако сте алергични към оланзапин или към някоя от останалите съставки на тща^дркарство (изброени в раздел 6). Алергичната реакция може да се разпознае по наличиетд^^^^^^§еж,
  оток на лицето, подуване на устните или недостиг на въздух. Ако това се към Вашия лекар.
  • Ако някога Ви е поставена диагноза за проблеми с очите като например някои видове глаукома (повишено налягане в окото).
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Оланзапин Акорд таблетки.
  • Използването на Оланзапин Акорд таблетки от пациенти в старческа възраст, не се препоръчва, тъй като може да има сериозни странични ефекти.
  • Лекарства от този тип могат да предизвикат необичайни движения предимно в областта на лицето и езика. Ако това се случи, след като сте приели Оланзапин Акорд таблетки, кажете на Вашия лекар.
  • Много рядко лекарства от този тип могат да предизвикат съчетаване на повишена температура, учестено дишане, потене, скованост на мускулите и замаяност или сънливост. Ако това се случи, незабавно потърсете Вашия лекар.
  I
  • Наблюдавано е наддаване на теглото при пациенти, които приемат Оланзапин таблетки. Вие и Вашият лекар трябва редовно да проверявате теглото Ви.
  • При пациенти, които приемат Оланзапин таблетки са наблюдавани високи нива на кръвна захар и на мазнини в кръвта (триглицериди и холестерол). Вашият лекар трябва да прави кръвни изследвания, за да проверява кръвната захар и нивата на някои мазнини, преди да започнете приема на Оланзапин таблетки и редовния прием по време на лечението.
  • Информирайте вашия лекар ако Вие или някой от Вашето семейство има анамнеза за кръвни съсиреци, тъй като лекарството е свързано с образуването на кръвни съсиреци.
  Ако страдате от някое от следните заболявания, уведомете Вашия лекар възможно най-бързо:
  • Инсулт или „мини” инсулт (временни симптоми на инсулт)
  • Болест на Паркинсон
  • Проблеми с простатата
  • Запушване на червата (паралитичен илеус)
  • Заболяване на черния дроб или бъбреците
  • Нарушения на кръвта
  • Сърдечно заболяване
  • Диабет
  • Припадъци
  Ако страдате от деменция, Вие или човекът, който се грижи за Вас/Ваш роднина, трябва да информирате Вашия лекар, ако някога сте имали инсулт или „мини” инсулт.
  Като рутинна предпазна мярка, ако сте на възраст над 65 години, кръвното Ви налягане трябва да се наблюдава от Вашия лекар.
  Деца и подрастващи
  Оланзапин Акорд таблетки не е предназначен за пациенти под 18-годишна възраст.
  Други лекарства и Оланзапин Акорд таблетки:
  Вие трябва да уведомите Вашия лекар, ако приемате, Оланзапин Акорд в комбинация с антидепресанти или лекарства за лечение на тревожност или подпомагащи съня (транквилизатори). Вие може да почувствате сънливост
  Кажете на Вашия лекар, ако приемате, наскоро сте приемали или може да прием^^^ща^ви други лекарства. По-специално, информирайте Вашия лекар, ако приемате:
  - Лекарства за болестта на Паркинсон
  - Карбамазепин (антиепилептично и стабилизатор на настроението), флувоксамин (антидепресант) или ципрофлоксацин (антибиотик)- може да се наложи промяна в дозата на Оланзапин Акорд таблетки.
  Оланзапин Акорд таблетки с алкохол:
  Не пийте алкохол по време на лечението с Оланзапин Акорд таблетки, тъй като едновременната употреба с алкохол може да доведе до появата на сънливост.
  Бременност и кърмене:
  Ако сте бременна или кърмите, или смятате, че може да сте бременна, Вие не трябва да приемате това лекарство. Ако сте бременна или планирате да забременеете, попитайте Вашия лекар.
  Вие не трябва да приемате това лекарство, докато кърмите, тъй като малко количество от Оланзапин Акорд може да премине в кърмата.
  Следните симптоми могат да се появят при новородени бебета на майки, които са използвали Оланзапин през последния триместър (последните три месеца от бременността): треперене, мускулна скованост и/или слабост, сънливост, възбуда, проблеми с дишането и трудности при хранене. Ако Вашето бебе развие някой от тези симптоми, може да се наложи да се свържете с Вашия лекар.
  Шофиране и работа с машини:
  Има опасност от появата на сънливост по време на приема на Оланзапин Акорд таблетки. Ако това се случи, не шофирайте и не работете с никакви инструменти или машини. Уведомете Вашия лекар.
  Оланзапин Акорд съдържа лактоза
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него, преди да приемете този лекарствен продукт.
  3. Как да приемате Оланзапин Акорд таблетки
  Винаги приемайте лекарството точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо,
  консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки Оланзапин Акорд таблетки да приемате и колко дълго да ги приемате. Дневната доза на Оланзапин Акорд таблетки е между 5 и 20 т%. Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви се възобновят, но не спирайте приема на Оланзапин Акорд таблетки, докато Вашият лекар не Ви посъветва да го направите.
  Вие трябва да приемате Оланзапин Акорд таблетки веднъж дневно, следвайки препоръките на Вашия лекар. Стремете се да приемате таблетките си по едно и също време всеки ден. Няма значение дали ги приемате със или без храна. Оланзапин Акорд таблетки са предназначени за употреба през устата. Вие трябва да глътнете таблетките Оланзапин Акорд таблетки цели с вода.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Оланзапин Акорд таблетки
  Пациентите, приели повече от необходимото количество Оланзапин Акорд, имат следните симптоми: учестена сърдечна дейност, възбуда/агресивност, проблеми с говора, необичайни движения (особено на лицето или езика) и понижено ниво на съзнанието. Другите симптоми могат да бъдат* внезапна обърканост, припадъци (епилепсия), кома, комбинация от треска, учестено мускулна скованост и замаяност или сънливост, забавяне на дихателната повишено или понижено кръвно налягане, нарушен сърдечен ритъм. Веднага п
  или направо отидете в най-близката болница, ако получите някои от горните симптоми. Покажете на лекаря опаковката на Вашите таблетки.
  Ако сте пропуснали да приемете Оланзапин Акорд таблетки
  Вземете таблетките веднага щом се сетите. Не приемайте две дози в един ден.
  Ако сте спрели да приемате Оланзапин Акорд таблетки
  Не спирайте лечението с таблетките само защото сте се почувствали по-добре. Важно е да продължите да приемате Оланзапин Акорд таблетки толкова дълго, колкото Ви е препоръчал Вашият лекар.
  Ако внезапно спрете да приемате Оланзапин Акорд таблетки, може да се наблюдават симптоми като изпотяване, неспособност за спане, треперене, тревожност или гадене и повръщане. Вашият лекар може да Ви предложи да намалите дозата постепенно, преди да спрете лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, и този лекарствен продукт може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Кажете на Вашия лекар незабавно, ако имате:
  • необичайно движение (честа нежелана реакция, която може да засегне 1 на 10 пациента), основно на лицето или езика,
  • образуване на кръвни съсиреци във вените (необичайна нежелана реакция, която може да засегне 1 на 100 пациента) особено в краката (симптомите включват подуване, болка и зачервяване на крака), които могат да се придвижат по кръвоносните съдове до белите дробове и да причинят болка в гърдите и затруднено дишане. Ако забележите някой от тези симптоми, незабавно потърсете медицинска помощ.
  • комбинация от треска, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и сънливост (честотата на тази нежелана реакция не може да бъде оценена от наличните данни).
  Много чести нежелани реакции: може да засегнат повече от 1 на 10 пациента включват:
  • Наддаване на тегло
  • Сънливост и повишени нива на пролактина в кръвта.
  Чести нежелани реакции: може да засегнат до 1 на 10 пациенти включват:
  • Промени в нивата на някои кръвни клетки и масти в кръвообращението
  • Повишения в нивата на захарите в кръвта и урината
  • Засилено чувство на глад, замаяност, безпокойство, треперене, мускулна скованост или спазъм (включително движения на очите)
  • Проблеми с говора,
  • Запек, сухота в устата
  • Обрив, загуба на сила
  • Прекомерна уморяемост
  • Задържане на вода, водещо до отичане на ръцете, глезените или стъпалата, секс; като намалено либидо при мъже и жени или еректилна дисфункция при мъжете
  В ранните етапи на лечението някои хора могат да почувстват замаяност или слабост (със забавяне на сърдечната честота), особено при изправяне от легнало или седнало положение. Това обикновено преминава от само себе си, но ако не стане, уведомете Вашия лекар.
  Нечести нежелани реакции: засягат от 1 на 100, включват:
  • Забавена сърдечна дейност, чувствителност към слънчева светлина
  • Задръжка на урина
  • Липса на способност за уриниране, косопад
  • Липса или намаляване на менструалните цикли
  • Промяна в гърдите на мъжете и жените, като анормално образуване на кърма или анормално нарастване.
  Други възможни допълнителни нежелани реакции, за чиято честота не може да бъде оценена от наличните данни (с неизвестна честота) включват:
  • Алергична реакция (напр. оток на устата и гърлото, сърбеж, обрив).
  • Д иабет или влошаване на диабета, понякога свързано с кетоацидоза (кетони в кръвта и урината) или кома.
  • Понижаване на нормалната телесна температура.
  • Припадъци, обикновено свързани с данни за минали припадъци (епилепсия); спазми на очните мускули, причиняващи въртеливо движение на очите.
  • Нарушения на сърдечния ритъм.
  • Внезапна необяснима смърт.
  • Възпаление на задстомашната жлеза, причиняващо силна коремна болка, температура и неразположение,
  • Чернодробно заболяване, проявяващо се като пожълтяване на кожата и на белите части на очите.
  • Мускулно заболяване, проявяващо се като необяснима болезненост и болки и продължителна и/или болезнена ерекция.
  Докато приемат оланзапин, пациентите в напреднала възраст с деменция могат да получат инсулт, пневмония, незадържане на урината, падания, извънредна уморяемост, зрителни халюцинации, повишаване на телесната температура, зачервяване на кожата и проблеми с ходенето. В тази специфична група пациенти има съобщения и за няколко случая със смъртен изход.
  Оланзапин Акорд може да влоши симптомите при пациенти с болестта на Паркинсон.
  Ако имате други нежелани лекарствени реакции, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Това включва и други нежелани реакции, които не са описани в тази листовка.
  • Съхранявайте това лекарство на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте това лекарство след изтичане срока на годност, отбелязан на блистера и картонената опаковка след „Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния д ^рда55воз§ния месец.
  • Да не се съхранява при температура над 30°С.
  I
  • Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци* Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите лекарствата, които не ползвате.
  Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и друга информация
  Какво съдържа Оланзапин Акорд таблетки:
  Активното вещество е оланзапин.
  Всяка филмирана таблетка съдържа: 2,5 mg; 5 mg ; 7,5 mg ; 10 mg ; 15 mg или 20 mg оланзапин. Таблетката съдържа също: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, кросповидон,
  хидроксипропилцелулоза, магнезиев стеарат
  Филмовото покритие съдържа: хипромелоза (Е464), титанов диоксид (Е171), макрогол 400, полисорбат 80 (Е433). Освен това филмовото покритие на таблетките от 15 mg съдържат и индигокармин алуминиев лак (Е132), а таблетките от 20 mg съдържат червен железен оксид (Е172).
  Как изглежда Оланзапин Акорд таблетки и какво съдържа опаковката:
  Оланзапин Акорд 2,5 mg: Бели до почти бели кръгли двойноизпъкнали филмирани таблетки, гладки и от двете страни.
  Оланзапин Акорд 5 mg: Бели до почти бели кръгли двойноизпъкнали филмирани таблетки с вдлъбнато релефно обозначение Ю Г от едната страна и гладки от другата.
  Оланзапин Акорд 7,5 mg: Бели до почти бели кръгли двойноизпъкнали филмирани таблетки с вдлъбнато релефно обозначение ‘02’ от едната страна и гладки от другата.
  Оланзапин Акорд 10 mg; Бели до почти бели кръгли двойноизпъкнали филмирани таблетки с вдлъбнато релефно обозначение ‘03’ от едната страна и гладки от другата.
  Оланзапин Акорд 15 mg таблетки: Оцветени в светлосиньо кръгли двойноизпъкнали филмирани таблетки, гладки и от двете страни.
  Оланзапин Акорд 20 mg таблетки: Оцветени в светлорозово кръгли двойноизпъкнали филмирани таблетки, гладки и от двете страни.
  Таблетките се предлагат в опаковки, съдържащи 28, 30, 35, 56 или 70 таблетки в кутия.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Притежател на разрешението за употреба:
  Accord Healthcare Limited, Sage House, 319, Pinner Road, North Harrow, Middlesex, HAI 4HF, Обединеното кралство
  Производител:
  CEMELOG- BRS Limited, 2040 Budaors, Vasut u.13, Унгария
  Или
  Accord Healthcare Limited, Sage House, 319, Pinner Road, North Harrow, Middles Обединеното кралство
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите членки имена:
  те
  Страна Предложено име
  България Оланзапин Акорд 2.5/5/7.5/10/15/20 mg филмирани таблетки
  Дания Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg filmovertrukne tabletter
  Естония Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg ôhukese polümeerikattega tabletid
  Финландия Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg kalvopââvysteinen tabletti
  Унгария Olanzapin Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg filmtabletta
  Латвия Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg film-coated tabletes
  Литва Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg plèvele dengtos tabletès
  Норвегия Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg film-coated tabletter
  Полша Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg
  Португалия Olanzapina Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg
  Румъния Olanzapinà Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg comprimate fîlmate
  Испания Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg comprimidos recubiertos con pelfcula
  Швеция Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg filmdragerade tabletter
  Холандия Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg filmomhulde tabletten
  Обединеното кралство Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg Film-coated Tablets
  Австрия Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg Filmtabletten
  Белгия Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg comprimés pelliculés
  Кипър Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg erciKaknppéva pe Xætttô npéviox SioKia
  Чехия Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg potahované tablety
  Германия Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg Filmtabletten
  Ирландия Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg film-coated Tablets
  Италия Olanzapina Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg compresse rivestite con film
  Малта Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg pilloli miksija
  Словакия Olanzapine Accord 2.5/5/7.5/10/15/20 mg filmom obalené tablety
  Дата на последно одобрение на листовката: октомври 2012.

  Описание на ОЛАНЗАПИН АКОРД ТАБЛ7,5МГ

  ОЛАНЗАПИН АКОРД ТАБЛ7,5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ОЛАНЗАПИН АКОРД ТАБЛ7,5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ОЛАНЗАПИН АКОРД ТАБЛ7,5МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа