Сайтът използва бисквитки.

 • До - 40 % на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ОЛАНЗАПИН АКТАВИС ТАБЛ 7,5МГ

  • ОЛАНЗАПИН АКТАВИС ТАБЛ 7,5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Оланзапин Актавнс 2,5 mg филмирани таблетки
  Olanzapin Actavis 2,5 mg film-coated tablets

  Оланзапин Актавис 5 mg филмирани таблетки
  Olanzapin Actavis 5 mg film-coated tablets

  Оланзапин Актавис 7,5 mg филмирани таблетки
  Olanzapin Actavis 7,5 mg film-coated tablets

  Оланзапин Актавис 10 mg филмирани таблетки
  Olanzapin Actavis 10 mg film-coated tablets

  Оланзапин Актавис 15 mg филмирани таблетки
  Olanzapin Actavis 15 mg film-coated tablets

  Оланзапин Актавис 20 mg филмирани таблетки
  Olanzapin Actavis 20 mg film-coated tablets

  оланзапин (olanzapine)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лнчно на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неопнсани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Оланзапин Актавис и за какво се използва
  2. Преди да приемете Оланзапин Актавис
  3. Как да приемате Оланзапин Актавис
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Оланзапин Актавис
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Оланзапин Актавис и за какво се използва

  Оланзапин Актавис принадлежи към група лекарства, наречени антипсихотици и се използва лечение на:
  - шизофрения - заболяване със симптоми като чуване, виждане или усещане на неща, които не съществуват, погрешни убеждения, необичайна подозрителност и изолираност. Хората с това заболяване може също да се чувстват депресирани, тревожни и напрегнати
  - Умерени до тежки манийни епизоди със симптоми като възбуда или еуфория.

  Доказано е, че Оланзапин Актавис може да предотврати повторната поява на тези симптоми при пациенти с биполярно разстройство, при които манийния епизод е отговорил на лечението с оланзапин.

  2. Какво трябва да знаете преди да използвате Оланзапин Актавис

  Не приемайте Оланзапин Актавис
  - Ако сте алергични към оланзапин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Алергичната реакция може да се изяви като обрив, сърбеж, подуване на лицето, подуване на устните или задух. Ако това се случи с Вас, уведомете Вашия лекар.
  - Ако преди сте били диагностицирани с очни проблеми, като например някои видове глаукома (повишено вътреочно налягане).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Оланзапин Актавис
  - Употребата на Оланзапин Актавис при пациенти в старческа възраст с деменция не се препоръчва, тъй като може да има сериозни нежелани ефекти.
  - Лекарствата от този тип може да доведат до необичайни движения, предимно в областта на лицето или езика. Ако това се случи след като сте приели Оланзапин Актавис, кажете на Вашия лекар.
  - Лекарствата от този тип могат да предизвикат много рядко комбинация от висока температура, учестено дишане, изпотяване, скованост на мускулите и сънливост. Ако това се случи, свържете се с Вашия лекар.
  - Наблюдавано е повишаване на теглото при пациенти, приемащи Оланзапин Актавис. Вие и Вашия лекар трябва да проверявате редовно теглото си.
  - Висока кръвна захар и високи нива на мазнини (триглицериди и холестерол) са наблюдавани при пациенти, приемащи Оланзапин Актавис. Вашият лекар трябва да направи кръвни тестове за да провери нивата на кръвната захар и определени мазнини, преди и по време на лечението с Оланзапин Актавис.
  - Кажете на Вашия лекар,ако Вие или някой друг в семейството Ви има анамнеза за кръвни съсиреци, тъй като употребата на лекарства като това се асоциира с образуването на кръвни съсиреци.
  Ако страдате от някое от следните заболявания, съобщете на Вашия лекар колкото е възможно по-скоро:
  • Инсулт или „мини” инсулт (временни симптоми на инсулт)
  • Болест на Паркинсон
  • Проблеми с простатата
  • Чревна непроходимост (паралитичен илеус)
  • Чернодробни или бъбречни заболявания
  • Заболявания на кръвта
  • Сърдечно заболяване
  • Диабет
  • Припадъци
  Ако страдате от деменция, Вие или Вашият настойник/роднина трябва да уведо лекар, ако някога сте имали инсулт или "мини" инсулт.
  Като рутинна предпазна мярка, ако сте над 65 години, кръвното налягане трябва да се контролира от Вашия лекар.

  Деца и юноши
  Оланзапин Актавис не е предназначен за пациенти, които са под 18 години.
  Други лекарства и Оланзапин Актавис
  Приемайте други лекарства по време на лечението с Оланзапин Актавис само когато Вашият лекар ви е казал, че можете. Възможно е да чувствате сънливост, ако Оланзапин Актавис се приема в комбинация с антидепресанти или с лекарства, приемани за лечение на тревожност или за да ви помогнат да заспите (транквилизатори).
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  По-специално, уведомете Вашия лекар, ако приемате:
  • лекарства за лечение на болестта на Паркинсон
  • карбамазепин (антиепилептик и стабилизатор на настроението), флувоксамин (антидипресант) или ципрофлоксацин (антибиотик) - може да е необходимо да се промени вашата доза Оланзапин Актавис.

  Оланзапин Актавис с алкохол
  Не пийте алкохол, ако сте приели Оланзапин Актавис, тъй кагго комбинираният прием с алкохол може да предизвика сънливост.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
  Следните симптоми могат да се появят при новородените, чиито майки са приемали Оланзапин Актавис в последния триместьр (последните три месеца от бременността): треперене, мускулна скованост и/или слабост, сънливост, тревожност, проблеми с дишането и трудности при храненето. Ако Вашето бебе развие някои от тези симптоми, може да се наложи да се свържете с Вашия лекар.
  Вие не трябва да приемате това лекарство по време на кърмене, тъй като малки количества Оланзапин Актавис могат да преминат в кърмата.

  Шофиране и работа с машини
  Съществува риск от появата на сънливост при лечение с Оланзапин Актавис. Ако това се случи, не шофирайте и не работете с никакви инструменти или машини. Уведомете Вашия лекар.

  Оланзапин Актавис съдържа лактоза
  Ако сте уведомен от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да приемете този лекарствен продукт.
  Оланзапин Актавис съдържа соев лецнтин
  Ако сте алергични към фъстъци или соя, не трябва да приемате това лекарство.

  3. Как да приемате Оланзапин Актавис

  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки Оланзапин Актавис да приемате и колко дълго трябва да продължите да ги вземате. Дневната доза Оланзапин Актавис е между 5 и 20 мг. Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите се възобновят, но не спирайте приема на Оланзапин Актавис, освен ако Вашият лекар не Ви каже това.
  Вие трябва да приемате Оланзапин Актавис таблетки веднъж дневно, следвайки препоръките на Вашия лекар. Опитайте се да приемате таблетките по едно и също време всеки ден. Няма значение дали ги приемате с или без храна.
  Оланзапин Актавис филмирани таблетки са предназначени за перорална употреба. Трябва да поглъщате таблетките Оланзапин Актавис цели с вода.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Оланзапин Актавис
  Пациенти, които са приели повече Оланзапин Актавис от необходимото, проявяват следните симптоми: учестена сърдечна дейност, възбуда / агресивност, проблеми с говора, необичайни движения (особено на лицето или езика) и понижено ниво на съзнание. Други симптоми могат да бъдат: силна обърканост, гърчове (епилепсия), кома, комбинация от висока температура, учестено дишане, изпотяване, скованост на мускулите и сънливост, забавяне на дишането, аспирация, високо кръвно налягане или ниско кръвно налягане, нарушения на ритъма на сърцето. Свържете се незабавно с Вашия лекар или болница ако изпитате гореизброените симптоми. Покажете на лекаря опаковката на таблетките.

  Ако сте пропуснали да приемете Оланзапин Актавис
  Вземете таблетките, веднага щом се сетите. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
  Ако сте спрели приема на Оланзапин Актавис
  Не спирайте приема на таблетките само защото сте се почувствали по-добре. Важно е да продължите да приемате Оланзапин Актавис толкова дълго, колкото Вашият лекар Ви каже.
  Ако изведнъж спрете приема на Оланзапин Актавис, могат да се появят симптоми като изпотяване, безсъние, треперене, тревожност или гадене и повръщане. Вашият лекар може да Ви предложи да се намали дозата постепенно преди спиране на лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции

  Както всички лекарства, Оланзапин Актавис може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Кажете незабавно на Вашия лекар, ако имате:
  • необичайно движение предимно на лицето или езика (честа нежелана реакция, к може да засегне до 1 на 10 пациенти
  • кръвни съсиреци във вените (нечеста нежелана реакция, която може да засегне 1 на 100 пациенти) особено на краката (симптомите включват подуване,болка и зачервяване на крака), които могат да преминат през кръвоносните съдове до белите дробове
  причинявайки болка в гърдите и затруднено дишане. Ако забележите някой от тези симптоми, незабавно потърсете медицинска помощ.
  • комбинация от треска, учестено дишане, изпотяване, скованост на мускулите,
  дремливост или сънливост (честотата на тази нежелана реакция не може да бъде оценена от наличните данни).

  Много честите нежелани реакции (могат да засегнат повече от 1 на 10 пациенти) включват повишаване на теглото, сънливост и повишаване на нивата на пролактин в кръвта. В ранните етапи на лечение, някои хора могат да се почувстват замаяни или слаби (със забавяне на сърдечната честота), особено при изправяне от легнало или седнало положение. Това обикновено ще преминава от само себе си, но ако не стане, кажете на Вашия лекар.

  Честите нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 10 пациенти) включват промени в нивата на някои кръвни клетки и циркулиращите мазнини, а в началото на лечението и временно увеличение на чернодробните ензими; повишение нивата на захари в кръвта и урината; повишени нива на пикочна киселина и повишена креатин фосфатаза в кръвта; чувство за глад, замаяност, безпокойство, треперене; необичайни движения (дискинезия); запек, сухота в устата, обрив, загуба на сила, силна умора; задържане на вода, което води до подуване на ръцете, глезените или стъпалата; повишена температура, болки в ставите и сексуална дисфункция, като намалено либидо при мъже и жени или еректилна дисфункция при мъже.

  Нечестите нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 100 пациенти) включват свръхчувствителност (напр. подуване на устата и гърлото, сърбеж, обрив); диабет или влошаване на диабета, свързано понякога с кетоацидоза (кетони в кръвта и урината) или кома; гърчове, обикновено свързани с анамнеза за гърчове (епилепсия); мускулна скованост или спазми (включително движения на очите); проблеми с говора; забавена сърдечната честота чувствителност към слънчева светлина, кръвотечение от носа; абдоминална дистензия; загуба на паметта или забравяне; незадържане на урина, липса на способност за уриниране, косопад липса или намаление на менструалните цикли и промени в гърдите при мъже и жени, като патологична продукция на кърма или патологично нарастване.

  Редки нежелани реакции (могат да засегнат до 1 на 1000 пациенти) включват намаляване на нормалната телесна температура, нарушения на сърдечния ритъм, внезапна необяснима смърт, възпаление на панкреаса, причиняващо силна стомашна болка, температура и гадене, чернодробно заболяване, проявяващо се с пожълтяване на кожата и белите части на очите, заболяване на мускулите, проявяващо се в необясними болки и страдания, продължителна и/или болезнена ерекция.
  По време на приема на оланзапин, пациенти в старческа възраст с деменция могат да получат инсулт, пневмония, инконтиненция, падания, прекалена умора, зрителни халюцинации, повишаване на телесната температура, зачервяване на кожата и затруднено ходене. Някои случаи с фатален изход са били докладвани в тази специфична група пациенти.
  При пациенти с болестта на Паркинсон, Оланзапин Актавис може да влоши симптомите.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелан реакции. Като съобщавате нежелани реакции, може дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Оланзапин Актавис

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Блистери и опаковки за таблетки:
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина и влага.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  Какво съдържа Оланзапин Актавис
  Активното вещество е оланзапин. Всяка таблетка Оланзапин Актавис съдържа 2,5 mg,
  5 mg, 7,5 mg, 10 mg, 15 mg или 20 mg от активното вещество.
  Помощни вещества: (ядро на таблетката) лактоза безводна, целулоза микрокристална, кросповидон, магнезиев стеарат и (филмово покритие на таблетката) поливинилов алкохол, титанов диоксид (Е171), талк, соев лецитин (Е322) и ксантанова гума (Е415).Освен това, таблетките от 15 mg съдържат индиго кармин (Е 132), а таблетките от 20 mg съдържат червен железен оксид (Е 172).

  Как изглежда Оланзапин Актавис и какво съдържа опаковката
  Оланзапин Актавис 2,5 mg - кръгла, двойно изпъкнала, бяла филмирана таблетка с диаметър 6 mm и маркирано "О" от едната страна.
  Оланзапин Актавис 5 mg - кръгла, двойно изпъкнала, бяла филмирана таблетка с диаметър 8 mm и маркирано "01” от едната страна.
  Оланзапин Актавис 7,5 mg - кръгла, двойно изпъкнала, бяла филмирана таблетка 9 mm в диаметър, и маркирано "02" от едната страна.
  Оланзапин Актавис 10 mg - кръгла, двойно изпъкнала, бяла филмирана таблетка с диаметър 10 mm, и маркирано "03" от едната страна.
  Оланзапин Актавис 15 mg - овална, двойно изпъкнала, светлосиня филмирана таблетка 7,35 х 13,35 mm, и маркирано с "О" от едната страна.
  Оланзапин Актавис 20 mg - овална, двойно изпъкнала, светлорозово филмирана таблетка от 7,5 х 14,5 mm, и маркирано с "О" от едната страна.
  Опаковки:
  В блистери: 7, 14, 28, 30, 35, 56 и 70 филмирани таблетки.
  В опаковки за таблетки: 100 и 250 филмирани таблетки [250 таблетки: Не са налични за 15 mg и 20 mg].
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Actavis Group PTC ehf.
  Reykjavikurvegur 76-78,
  220 Hafnarfjôrôur,
  Исландия

  Производители
  Actavis hf.
  Reykjavikurvegi 78,
  220 Hafharfjftrdur,
  Исландия

  Actavis Ltd., BLB016,
  Bulebel Industrial Estate,
  Zejtun ZTN 3000,
  Малта

  Дата на последно преразглеждане на листовката:
  Септември 2013 г.

  Описание на ОЛАНЗАПИН АКТАВИС ТАБЛ 7,5МГ

  ОЛАНЗАПИН АКТАВИС ТАБЛ 7,5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ОЛАНЗАПИН АКТАВИС ТАБЛ 7,5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ОЛАНЗАПИН АКТАВИС ТАБЛ 7,5МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа