Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • -30% на шампоани при косопад
  Поръчай сега
 • 25% нa SEBOGARD при акне
  Поръчай сега
 • ОЛИПАЗИКС ТАБЛ 10МГ

  • ОЛИПАЗИКС ТАБЛ 10МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  
  OLIPAZIX 2.5 mg film-coated tablets
  OLIPAZIX 5 mg film-coated tablets
  OLIPAZIX 7.5 mg film-coated tablets
  OLIPAZIX 10 mg film-coated tablets
  OLIPAZIX 15 mg film-coated tablets
  OLIPAZIX 20 mg film-coated tablets

  Олипазикс 2,5 mg филмирани таблетки
  Олипазикс 5 mg филмирани таблетки
  Олипазикс 7,5 mg филмирани таблетки
  Олипазикс 10 mg филмирани таблетки
  Олипазикс 15 mg филмирани таблетки
  Олипазикс 20 mg филмирани таблетки
  Olanzapine (оланзапин)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите, както Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени ефекти стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани ефекти, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ОЛИПАЗИКС и за какво се използва
  2. Преди да приемете ОЛИПАЗИКС
  3. Как да приемате ОЛИПАЗИКС
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на ОЛИПАЗИКС
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ОЛИПАЗИКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  ОЛИПАЗИКС принадлежи към групата лекарства, наречени антипсихотици.
  ОЛИПАЗИКС се използва за лечение на заболявания, при които са налице симптоми като чуване, виждане или усещане на несъществуващи обекти, налудни мисли, необичайна подозрителност, затваряне в себе си. Хората с това заболяване може също да се чувстват подтиснати, тревожни или напрегнати.
  ОЛИПАЗИКС може да се използва за лечение на състояния, които протичат със симптоми, като приповдигнато настроение, необичайно количество енергия, по-малка необходимост от сън от обикновено, много бърз говор с идващи една след друга идеи и понякога силна раздразнителност. Той също така стабилизира настроението, като предотвратява появата на водещи до недееспособност повишаване или понижаване (потиснатост) на настроението, свързани с това състояние.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ОЛИПАЗИКС

  Не приемайте ОЛИПАЗИКС
  - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към оланзапин или някоя от останалите съставки на ОЛИПАЗИКС. Алергичната реакция може да се разпознае като наличие на обрив, сърбеж, оток на лицето, подуване на устните или недостиг на въздух. Ако това се случи с Вас, обърнете се към Вашия лекар.
  - Ако някога Ви е поставена диагноза за проблеми с очите като например някои видове глаукома (повишено налягане в окото).
  Обърнете специално внимание при лечението с ОЛИПАЗИКС
  - Лекарства от този тип могат да предизвикат необичайни движения предимно в областта на лицето и езика. Ако това се случи след като сте приели ОЛИПАЗИКС , уведомете Вашия лекар.
  - Много рядко, лекарства от този тип могат да предизвикат комбинация от висока температура, учестено дишане, потене, скованост на мускулите и сънливост или безсъние. Ако това се случи, незабавно потърсете Вашия лекар.
  - Не се препоръчва употребата на ОЛИПАЗИКС при пациенти в напреднала възраст с деменция, тъй като това може да доведе до появата на сериозни нежелани ефекти.
  - Ако Вие или някои друг от Вашето семейство има предшестваща история на кръвни съсиреци, тъй като лекарства като това са свързвани с формиране на съсиреци в кръвта.
  Ако страдате от някое от изброените по-долу заболявания, уведомете Вашия лекар възможно най-бързо:
  • Диабет
  • Сърдечно заболяване
  • Чернодробно или бъбречно заболяване
  • Болест на Паркинсон
  • Епилепсия
  • Проблеми с простатата
  • Чревна непроходимост (паралитичен илеус)
  • Заболявания на кръвта
  • Инсулт или "мини" инсулт

  Ако страдате от деменция, Вие или човекът, който се грижи за Вас/Ваш роднина трябва да информира Вашия лекар, ако някога сте имали инсулт или "мини" инсулт.
  Като рутинна предпазна мярка, ако сте на възраст над 65 г., Вашето кръвно налягане трябва да се наблюдава от Вашия лекар.
  ОЛИПАЗИКС не е предназначен за пациенти под 18-годишна възраст.

  Прием на други лекарства
  Приемайте други лекарства по време на лечението със ОЛИПАЗИКС, само ако Вашият лекар Ви е казал, че това е възможно. Вие може да почувствате сънливост, ако приемате ОЛИПАЗИКС в комбинация с антидепресанти или лекарства за лечение на тревожност или такива, подпомагащи съня (транквилизатори).
  Вие трябва да уведомите Вашия лекар, в случай, че приемате флувоксамин (антидепресант) или ципрофлоксацин (антибиотик), тъй като това може да наложи промяна на Вашата доза ОЛИПАЗИКС .
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Непременно предупредете Вашия ледар, ако приемате лекарства за лечение на болестта на Паркинсон.

  Прием на ОЛИПАЗИКС с храни и напитки
  Не пийте алкохол, по време на лечението с ОЛИПАЗИКС, тъй като едновременната употреба на ОЛИПАЗИКС и алкохол може да доведе до появата на сънливост.

  Бременност и кърмене
  Уведомете Вашия лекар, възможно най-скоро, ако сте бременна или смятате, че може да сте бременна. Вие не трябва да приемате това лекарство, ако сте бременна, освен ако не сте го обсъдили с Вашия лекар. Вие не трябва да приемате това лекарство, в случай на кърмене, тъй като малки количества ОЛИПАЗИКС могат да преминат в кърмата.

  Шофиране и работа с машини
  Има опасност от появата на сънливост по време на приема на ОЛИПАЗИКС . Ако това се случи, не шофирайте и не работете с никаква апаратура или машини. Уведомете Вашия лекар.

  Важна информация за някои от съставките на ОЛИПАЗИКС
  ОЛИПАЗИКС съдържа лактоза. Ако Вашият лекар ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него, преди да вземете това лекарство.
  ОЛИПАЗИКС съдържа соев лецитин. Ако имате алергия към фъстъци или соя, не използвайте този лекарствен продукт.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ОЛИПАЗИКС

  Винаги приемайте ОЛИПАЗИКС точно, както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вие трябва да приемате таблетките ОЛИПАЗИКС един път дневно, следвайки препоръките на Вашия лекар. Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки ОЛИПАЗИКС да приемате и колко дълго да продължите да ги приемате. Дневната доза на ОЛИПАЗИКС е между 5 и 20 mg. Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптоми Ви се възобновят, но не спирайте приема на ОЛИПАЗИКС, докато Вашият лекар не Ви посъветва да го направите.
  Опитвайте се да вземате таблетките по едно и също време, всеки ден. Приемът на таблетките не зависи от приема на храна. Вие трябва да погълнете таблетките ОЛИПАЗИКС цели с вода.
  Не спирайте лечението с таблетките само, защото сте се почувствали по-добре. Важно е да продължите да приемате ОЛИПАЗИКС толкова дълго, колкото Ви е препоръчал лекарят Ви.
  ОЛИПАЗИКС не е предназначен за пациенти под 18-годишна възраст.

  Ако сте приели повече от необходимата доза ОЛИПАЗИКС
  При пациентите, приели повече от необходимото количество ОЛИПАЗИКС се наблюдават следните симптоми: учестена сърдечна дейност, възбуда/агресивност, проблеми с говора, необичайни движения (особено на лицето или езика) и различна степен на нарушение на съзнанието. Други симптоми може да бъдат: внезапна обърканост, припадъци (епилепсия), кома, комбинация от треска, учестено дишане, потене, мускулна скованост и замаяност или сънливост, забавяне на дихателната честота, аспирация, повишено или понижено кръвно налягане, нарушен сърдечен ритъм. Веднага потърсете Вашия лекар или направо отидете в най-близкото болнично заведение. Покажете на лекаря опаковката на Вашите таблетки.

  Ако сте пропуснали да приемете ОЛИПАЗИКС
  Вземете таблетките веднага щом се сетите. Не приемайте две дози в един ден.

  Ако сте спрели да приемате ОЛИПАЗИКС
  Не спирайте лечението с таблетките само защото сте се почувствали по-добре. Важно е да продължите да приемате ОЛИПАЗИКС толкова дълго, колкото Ви е препоръчал Вашият лекар. Ако внезапно спрете да приемате ОЛИПАЗИКС, може да се наблюдават признаци като например изпотяване, неспособност да се спи, тремор, тревожност или гадене и повръщане. Вашият лекар може да Ви предложи да намалите дозата постепенно, преди да спрете лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, ОЛИПАЗИКС може да доведе до появата на нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Много чести нежелани реакции: засягат 1 пациент на 10
  • Наддаване на тегло.
  • Сънливост.
  • Повишения в нивата на пролактин в кръвта.
  Чести нежелани реакции: засягат 1 до 10 пациенти на 100
  • Промени в нивата на някои кръвни клетки и масти в кръвообращението.
  • Повишения в нивата на захар в кръвта и урината.
  • Засилено чувство на глад.
  • Замаяност.
  • Безпокойство.
  • Тремор.
  • Мускулна скованост или спазъм (включително движения на очите).
  • Проблеми с говора.
  • Необичайни движения (особено на лицето или езика).
  • Запек.
  • Сухота в устата.
  • Обрив.
  • Загуба на сила.
  • Прекомерна уморяемост.
  • Задържане на вода, водещо до отичане на ръцете, глезените или на стъпалата.
  • В началото на лечението някои хора могат да почувстват замаяност или слабост (със забавяне на сърдечната честота), особено при изправяне от легнало или седнало положение. Това обикновено преминава самостоятелно, но ако това не стане, уведомете Вашия лекар.
  • Сексуални дисфункции, като намалено либидо при мъже и жени или еректилна дисфункция при мъже.
  Нечести нежелани реакции: засягат 1 до 10 пациенти на 1 000
  • Бавен сърдечен пулс.
  • Чувствителност към слънчева светлина.
  • Незадържане на урината.
  • Косопад.
  • Липса или намаление на менструалните цикли.
  • Промени в гърдите при мъже и жени, като патологична продукция на кърма или патологично нарастване.
  Други възможни нежелани ефекти: честотата не може да бъде оценена от наличните данни.
  • Алергична реакция (например оток на устата и гърлото, сърбеж, обрив).
  • Диабет или влошаване на диабета, понякога свързано с кетоацидоза (кетони в кръвта и урината) или кома.
  • Понижаване на нормалната телесна температура.
  • Гърчове, обикновено свързани с анамнеза за гърчове (епилепсия).
  • Комбинация от температура, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и сомнолентност или сънливост.
  • Спазми на очните мускули, причиняващо люлеещо движение на очите.
  • Нарушения на сърдечния ритъм.
  • Внезапна необяснима смърт.
  • Наличие на кръвни съсиреци, като например дълбока венозна тромбоза в областта на краката или кръвни съсиреци в белия дроб.
  • Възпаление на задстомашната жлеза, причиняващо силна коремна болка, температура и неразположение.
  • Чернодробно заболяване, проявяващо се като пожълтяване на кожата и на бялата част на очите.
  • Мускулно заболяване, проявяващо се като необясними болки и страдания.
  • Затруднение при уриниране.
  • Продължителна и/или болезнена ерекция.

  Пациентите в напреднала възраст с деменция могат да получат мозъчен инсулт, пневмония, незадържане на урината, падания, силна уморяемост, зрителни халюцинации, покачване на температурата, зачервяване на кожата и да имат проблеми с походката докато приемат оланзапин. В тази специфична група пациенти има съобщения и за няколко случая с фатален изход.
  При пациенти с болестта на Паркинсон, ОЛИПАЗИКС може да доведе до влошаване на симптомите.
  Рядко, при жени, приемащи лекарствени продукти от този тип за продължителен период от време, е наблюдавано отделянето на мляко от гърдите и периоди без менструация или нередовен менструален цикъл. Ако това продължава, уведомете Вашия лекар. Много рядко при кърмачета, родени от майки, които са приемали ОЛИПАЗИКС в края на бременността (3-ти триместър) може да се наблюдава тремор или сънливост.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА ОЛИПАЗИКС

  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте ОЛИПАЗИКС след изтичане срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Срокът на годност изтича в последния ден на месеца.
  Съхранявайте в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите вече ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа ОЛИПАЗИКС 2.5 mg?
  Активното вещество е оланзапин. Всяка таблетка ОЛИПАЗИКС сърдържа 2.5 mg оланзапин.

  Какво съдържа ОЛИПАЗИКС 5 mg?
  Активното вещество е оланзапин. Всяка таблетка ОЛИПАЗИКС сърдържа 5 mg оланзапин.

  Какво съдържа ОЛИПАЗИКС 7. 5 mg?
  Активното вещество е оланзапин. Всяка таблетка ОЛИПАЗИКС сърдържа 7.5 mg оланзапин.

  Какво съдържа ОЛИПАЗИКС 10 mg?
  Активното вещество е оланзапин. Всяка таблетка ОЛИПАЗИКС сърдържа 10 mg оланзапин.

  Какво съдържа ОЛИПАЗИКС 15 mg?
  Активното вещество е оланзапин. Всяка таблетка ОЛИПАЗИКС сърдържа 15 mg оланзапин.

  Какво съдържа ОЛИПАЗИКС 20 mg?
  Активното вещество е оланзапин. Всяка таблетка ОЛИПАЗИКС сърдържа 20 mg оланзапин.

  Другите съставки са:
  Ядро на таблетката: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза (Е-460), ниско заместена хидроксипропил целулоза (Е-463), кросповидон, колоиден безводен силицев диоксид, магнезиев стеарат(Е-470).
  Таблетна обвивка: Поливинилов алкохол, титанов диоксид (Е171), талк, соев лецитин (Е-322), ксантанова гума (Е-415), индиго кармин (Е-132, при ОЛИПАЗИКС 15 mg), железен оксид червен (Е-172, при ОЛИПАЗИКС 20 mg).

  Как изглежда ОЛИПАЗИКС 2,5 mg и съдържание на опаковката
  Филмираните таблетки ОЛИПАЗИКС 2.5 mg са бели, кръгли, с диаметър 6,00-6,30 mm двойноизпъкнали таблетки.
  Таблетките ОЛИПАЗИКС 2,5 mg се доставят в кутии по 28 и 56 таблетки.

  Как изглежда ОЛИПАЗИКС 5 mg и съдържание на опаковката
  Филмираните таблетки ОЛИПАЗИКС 5 mg са бели, кръгли с диаметър 7,50-7,80 mm двойноизпъкнали с вдлъбнато релефно означение „5”от едната страна.
  Таблетките ОЛИПАЗИКС 5 mg се доставят в кутии по 28 и 56 таблетки.

  Как изглежда ОЛИПАЗИКС 7.5 mg и съдържание на опаковката
  Филмираните таблетки ОЛИПАЗИКС 7.5 mg са бели, кръгли, с диаметър 9,00-9,30 mm двойноизпъкнали с вдлъбнато релефно означение „7.5”от едната страна.
  Таблетките ОЛИПАЗИКС 7.5 mg се доставят в кутии по 28 и 56 таблетки.

  Как изглежда ОЛИПАЗИКС 10 mg и съдържание на опаковката
  Филмираните таблетки ОЛИПАЗИКС 10 mg са бели, кръгли, с диаметър 10,00-10,30 mm
  двойноизпъкнали, с вдлъбнато релефно означение „10”от едната страна.
  Таблетките ОЛИПАЗИКС 10 mg се доставят в кутии по 7, 28 и 56 таблетки.

  Как изглежда ОЛИПАЗИКС 15 mg и съдържание на опаковката
  Филмираните таблетки ОЛИПАЗИКС 15 mg: сини, елипсовидни, с диаметър на дългата страна 14,9-17,1 mm и диаметър на късата страна 6,5 - 7,5 двойноизпъкнали таблетки с вдлъбнато релефно означение „15” от едната страна.

  Таблетките ОЛИПАЗИКС 15 mg се доставят в кутии по 28, 35, 56 и 70 таблетки.
  Как изглежда ОЛИПАЗИКС 20 mg и съдържание на опаковката
  Филмираните таблетки ОЛИПАЗИКС 20 mg: розови, заоблени, с диаметър на дългата страна 15,8 -18,2 mm, и диаметър на късата страна 7,9 - 9,1 mm двойноизпъкнали таблетки с вдлъбнато релефно означение „20” от едната страна.

  Таблетките ОЛИПАЗИКС 20 mg се доставят в кутии по 28, 35, 56 и 70 таблетки.
  Не всички размери на опаковките могат да са в продажба.

  Други концентрации
  ОЛИПАЗИКС 2,5 mg филмирани таблетки
  ОЛИПАЗИКС 5 mg филмирани таблетки
  ОЛИПАЗИКС 7,5 mg филмирани таблетки
  ОЛИПАЗИКС 10 mg филмирани таблетки
  ОЛИПАЗИКС 15 mg филмирани таблетки
  ОЛИПАЗИКС 20 mg филмирани таблетки

  Притежател на разрешението за употреба
  Medico Uno Pharma Kft.
  2051 Biatorbagy Viadukt u. 12.
  Унгария

  Производител
  Laboratories Lesvi S.L. jj :
  Avda. Barcelona 69, 08970, Sant Joan Despi, Barcelona,
  Испания
  И
  Advance Pharma GmbH
  Wallenroder Str. 12 -14
  D-13435 Berlin Германия
  И
  Само за ОЛИПАЗИКС 2,5 mg / 5mg / 7,5mg / 10 mg филмирани таблетки:
  P.N.G. Gerolymatos S.A. - Plant B 4 Asklepiou Str.
  145 68 kryonery, Athene
  Гърция

  Дата на последно одобрение на листовката:
  Юни 2011

  Описание на ОЛИПАЗИКС ТАБЛ 10МГ

  ОЛИПАЗИКС ТАБЛ 10МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ОЛИПАЗИКС ТАБЛ 10МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ОЛИПАЗИКС ТАБЛ 10МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа