Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ПАЛЕКСИЯ ТАБЛ 100МГ

  • ПАЛЕКСИЯ ТАБЛ 100МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  ПАЛЕКСИЯ 50 mg филмирани таблетки
  ПАЛЕКСИЯ 75 mg филмирани таблетки
  ПАЛЕКСИЯ 100 mg филмирани таблетки
  PALEXIA 50 mg film-coated tablets
  PALEXIA 75 mg film-coated tablets
  PALEXIA 100 mg film-coated tables
  Тапентадол (като хидрохлорид)
  Tapentadol (as hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ПАЛЕКСИЯ и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ПАЛЕКСИЯ
  3. Как да приемате ПАЛЕКСИЯ
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ПАЛЕКСИЯ
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява ПАЛЕКСИЯ и за какво се използва
  Тапентадол - активното вещество в ПАЛЕКСИЯ - е силно обезболяващо лекарство, което принадлежи към групата на опиоидите.
  ПАЛЕКСИЯ се използва за лечение на умерена до силна остра болка при възрастни, която може да бъде адекватно контролирана само с опиоидни обезболяващи лекарства.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ПАЛЕКСИЯ
  Не приемайте ПАЛЕКСИЯ
  • ако сте алергични към тапентадол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6)
  • ако имате астма или дишането Ви е опасно бавно или повърхностно (респираторна депресия, хиперкапния)
  • ако имате парализа на червата
  • ако имате остро отравяне с алкохол, сънотворни, болкоуспокояващи или други психотропни средства (лекарства, които повлияват настроението и емоциите) (вж. „Други лекарства и ПАЛЕКСИЯ").
  Предупреждения и предпазни мерки

  Говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете ПАЛЕКСИЯ, ако:
  • имате бавно или повърхностно дишане
  • страдате от повишено налягане на мозъка или нарушено съзнание до кома
  • сте имали травма на главата или мозъчен тумор
  • сте имали епилептичен пристъп или сте с повишен риск от получаване на епилептични пристъпи
  • страдате от чернодробно или бъбречно заболяване (вж. „Как да приемате ПАЛЕКСИЯ")
  • страдате от заболяване на панкреаса или жлъчните пътища, включително и панкреатит
  • употребявате лекарства, определяни като смесени опиоиди агонист/антагонист (например пентазоцин, налбуфин) или парциални ц-опиоидни агонисти (като бупренорфин).
  ПАЛЕКСИЯ може да доведе до физическа и психическа зависимост. Ако сте склонни към злоупотреба с лекарства или имате лекарствена зависимост, трябва да приемате тези таблетки само за кратки периоди от време и под строг лекарски контрол.

  Други лекарства и ПАЛЕКСИЯ
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Дишането Ви може да стане застрашително бавно или повърхностно (респираторна депресия), ако употребявате определени сънотворни средства или транквиланти (напр. барбитурати, бензодиазепини) или обезболяващи като морфин и кодеин (прилаган и като лекарство за кашлица) в комбинация с ПАЛЕКСИЯ. Ако това се случи, информирайте Вашия лекар.
  Ако приемате лекарства, които потискат централната нервна система (напр. бензодиазепини, антипсихотици, Н1 -антихистамини, опиоиди, алкохол) в комбинация с ПАЛЕКСИЯ, съзнанието Ви може да отслабне, може да се появи сънливост или чувство, че ще припаднете. Ако това се случи, информирайте Вашия лекар.
  Серотон и новият синдром е рядко, животозастрашаващо състояние, за което се съобщава при някои пациенти, приели тапентадол в комбинация с т. нар. серотонинергични лекарства (напр. някои лекарства за лечение на депресия). Признаци на серотон и нов синдром може да са например объркване, безпокойство, треска, потене, некоординирани движения на крайниците или очите, неконтролируеми мускулни спазми, миоклонус и диария. В този случай може да Ви консултира Вашият лекар.
  Едновременната употреба на ПАЛЕКСИЯ с други видове лекарства, наречени смесени ц-опиоидни агонисти/антагонисти (напр. пентазоцин, налбуфин) или парциални ц-опиоидни агонисти (напр. бупренорфин) не е проучена. Възможно е действието на ПАЛЕКСИЯ да не е толкова добро при едновременна употреба с едно от тези лекарствени продукти. Информирайте Вашия лекар, ако в момента се лекувате с някое от тях.
  Едновременната употреба на ПАЛЕКСИЯ със силни инхибитори или индуктори (напр. рифампицнн, фенобарбитал, жълт кантарион) на определени ензими, необходими за отделянето на тапентадол от Вашия организъм, може да повлияе действието на тапентадол или да предизвика нежелани реакции, особено при започване или спиране на другото лекарство. Информирайте Вашия лекар за всички лекарства, които приемате.
  ПАЛЕКСИЯ не трябва да се приема заедно с МАО инхибитори (лекарства за лечение на депресия). Уведомете Вашия лекар, ако приемате или сте приемали МАО инхибитори през последните 14 дни.

  ПАЛЕКСИЯ с храни, напитки и алкохол
  Не употребявайте алкохол, докато приемате ПАЛЕКСИЯ, тъй като може да се засилят някои. нежелани реакции като сънливост. Ефектът на това лекарство не се повлиява от храна.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

  Не приемайте таблетките:
  - ако сте бременна, освен ако Вашият лекар не Ви е предписал това,
  - по време на раждане, тъй като може да предизвикат опасно бавно или повърхностно дишане (респираторна депресия) у новороденото,
  - по време на кърмене, тъй като може да се екскретира в майчиното мляко.

  Шофиране и работа с машини
  ПАЛЕКСИЯ може да предизвика сънливост, световъртеж и замъглено зрение и може да наруши Вашите реакции. Това може да се случи най-вече при започване на лечение с ПАЛЕКСИЯ, когато Вашият лекар промени дозата Ви или когато употребявате алкохол или транквиланти. Попитайте Вашия лекар дали е позволено да шофирате или да работите с машини.

  ПАЛЕКСИЯ съдържа лактоза
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди употребата на този лекарствен продукт.

  3. Как да приемате ПАЛЕКСИЯ
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще промени дозата в съответствие със силата на болката и индивидуалната Ви чувствителност към болката. По принцип трябва да се приема най-ниската обезболяваща доза.

  Възрастни
  Обичайната доза е 1 таблетка на всеки 4 до 6 часа. Не се препоръчват дневни дози, надвишаващи 700 mg тапентадол в първия ден от лечението и дневни дози, надвишаващи 600 mg тапентадол през следващите дни от лечението.
  Вашият лекар може да предпише различна и по-подходяща доза или интервал на дозиране, ако това е необходимо за Вас. Ако чувствате, че ефектът на таблетките е прекалено силен или прекалено слаб, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

  Пациенти в старческа възраст
  При пациенти в старческа възраст (над 65 години) обикновено не се налага промяна на дозата. Но при някои пациенти в тази група отделянето на тапентадол може да се забави. Ако това се отнася за Вас, Вашият лекар може да Ви препоръчва различен дозов режим.
  Чернодробно и бъбречно заболяване (недостатъчност)
  Пациенти с тежки чернодробни проблеми не трябва да приемат тези таблетки. Ако имате умерени проблеми, Вашият лекар ще Ви препоръча различен дозов режим. В случай на леки чернодробни проблеми не се налага промяна на дозата.
  Пациенти с тежки бъбречни проблеми не трябва да приемат тези таблетки. В случай на леки или умерени бъбречни проблеми не се налага промяна на дозата.

  Употреба при деца и юноши
  ПАЛЕКСИЯ не е подходящ за употреба при деца и юноши под 18 години.

  Как и кога трябва да приемате ПАЛЕКСИЯ?
  ПАЛЕКСИЯ е предназначен за перорално приложение.
  Поглъщайте таблетките с достатъчно течност. Може да ги приемате на гладно или с храна.

  Колко дълго трябва да приемате ПАЛЕКСИЯ?
  Не приемайте таблетките по-дълго от предписаното от Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза ПАЛЕКСИЯ
  Ако сте приели повече от необходимата доза, може да получите:
  - стеснени зеници, повръщане, спад на кръвното налягане, ускорено сърцебиене, колапс, нарушено съзнание или кома (дълбоко безсъзнание), епилептични припадъци, опасно бавно или повърхностно дишане или спиране на дишането. Ако това се случи, незабавно трябва да бъде повикан лекар!

  Ако сте пропуснали да приемете ПАЛЕКСИЯ
  Ако пропуснете да приемете таблетките, болката може да се възвърне. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Просто продължете да поемате таблетките, както преди.

  Ако сте спрели приема на ПАЛЕКСИЯ
  Ако прекъснете или спрете лечението прекалено скоро, има вероятност болката Ви да се появи отново. Ако искате да спрете лечението, уведомете Вашия лекар преди да го направите. Принципно при спиране на лечението няма да има последици, но в редки случаи пациенти, които са приемали таблетките известно време, може да се почувстват зле, ако рязко спрат тяхната употреба. Симптомите може да са:
  - безпокойство, сълзящи очи, хрема, прозяване, потене, треска, болка в мускулите и разширени зеници,
  - раздразнителност, тревожност, болка в гърба, болка в ставите, отпадналост, коремни спазми, затруднен сън, гадене, загуба на апетит, повръщане, диария, повишено кръвно налягане, учестено дишане или сърдечна дейност.

  Ако имате някое от тези оплаквания след спиране на лечението, консултирайте се с Вашия лекар.
  Не трябва да спирате рязко приема на това лекарство, освен ако Вашият лекар не Ви посъветва. Ако Вашият лекар реши да спрете приема на таблетките, той/тя ще Ви каже как да го направите, като най-често това става с постепенно намаляване на дозата.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Важни нежелани реакции или симптоми, за които да следите и какво се прави, ако ги имате:
  Това лекарство може да предизвика алергични реакции. Симптомите може да са хрипове, затруднено дишане, подуване на клепачите, лицето или устните, обрив или сърбеж, особено по цялото тяло.
  Друга сериозна нежелана реакция е състоянието, при което дишате по-бавно и по-слабо от нормалното. Тя се среща най-често при пациенти в старческа възраст и слаби пациенти. Ако имате някои от тези важни нежелани реакции, незабавно се свържете с Вашия лекар.

  Други нежелани реакции, които може да се появят:
  Много чести (може да засегнат повече от 1 на 10 души):
  гадене, повръщане, световъртеж, сънливост, главоболие.

  Чести (може да засегнат до 1 на 10 души):
  намален апетит, тревожност, обърканост, халюцинации, проблеми със съня, необичайни сънища, треперене, зачервяване, запек, диария, стомашно разстройство, сухота в устата, сърбеж, прекомерно потене, обрив, мускулни крампи, чувство на отпадналост, умора, чувство за промяна на телесната температура.

  Нечести (може да засегнат до 1 на 100 души):
  потиснато настроение, дезориентация, възбудимост (възбуда), нервност, безпокойство, нарушение на вниманието, нарушения на паметта, близо до припадък, седация, затруднено контролиране на движенията, затруднен говор, скованост, необичайни усещания на кожата (напр. изтръпване, настръхване), мускулни потръпвания, отклонения в зрението, учестено сърцебиене, палпитации, понижено кръвно налягане, опасно бавно или плитко дишане (респираторна депресия), по-малко кислород в кръвта, задух, стомашен дискомфорт, копривна треска, чувство на тежест, забавено начало на уринирането, често уриниране, синдром на лекарствено отнемане (вж. „Ако сте спрели приема на ПАЛЕКСИЯ"), събиране на вода в тъканите (оток), необичайно чувство, чувство на опиянение, раздразнителност, чувство на отпускане.

  Редки (може да засегнат до 1 на 1000 души):
  алергична реакция към лекарства (включително подуване под кожата, уртикария и при тежките случаи затруднено дишане, спадане на кръвното налягане, колапс или шок), необичайни мисли, епилептичен припадък, потиснато ниво на съзнание, абнормна координация, забавено сърцебиене, нарушено изпразване на стомаха.
  Принципно вероятността от поява на суицидни мисли и поведение е по-голяма при пациенти, страдащи от хронична болка. Освен това някои лекарства за лечение на депресия (които имат въздействие върху невротрансмитерната система в мозъка) може да увеличат този риск, особено в началото на лечението. Въпреки че тапентадол също въздейства върху невротрансмитерите, данните от употреба на тапентадол при хора не доказват повишен риск.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез:
  Изпълнителна агенция по лекарствата
  ул. „Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.:+359 2 8903417
  уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате ПАЛЕКСИЯ
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера.
  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа ПАЛЕКСИЯ
  Активното вещество е: тапентадол Всяка таблетка съдържа 50 mg тапентадол (като хидрохлорид). Всяка таблетка съдържа 75 mg тапентадол (като хидрохлорид). Всяка таблетка съдържа 100 mg тапентадол (като хидрохлорид).

  Другите съставки са:
  [50 mg]: Ядро на таблетката: целулоза, микро кристал на, лактоза монохидрат, кроскармелоза натрий, повидон К30, магнезиев стеарат. Таблетна обвивка: поливинилов алкохол, титанов диоксид (Е 171), макрогол 3350, талк.
  [75 mg]: Ядро на таблетката: целулоза, микрокристална, лактоза монохидрат, кроскармелоза натрий, повидон К30, магнезиев стеарат. Таблетна обвивка: поливинилов алкохол, титанов диоксид (Е 171), макрогол 3350, талк, железен оксид, жълт (Е 172), железен оксид, червен (Е 172).
  [100 mg]: Ядро на таблетката: целулоза, микрокристална, лактоза монохидрат, кроскармелоза натрий, повидон К30, магнезиев стеарат. Таблетна обвивка: поливинилов алкохол, титанов диоксид (Е 171), макрогол 3350, талк, железен оксид, жълт (Е 172), железен оксид, червен (Е 172), железен оксид, черен (Е 172).

  Как изглежда ПАЛЕКСИЯ и какво съдържа опаковката
  [50 mg]: Бели кръгли филмирани таблетки с диаметър 7 mm, гравирани с логото на Griinenthal от едната страна и надпис „Н6" от другата.
  [75 mg]: Бледожълти кръгли филмирани таблетки с диаметър 8 mm, гравирани с логото на Griinenthal от едната страна и надпис „Н7" от другата.
  [100 mg]: Бледорозови кръгли филмирани таблетки с диаметър 9 mm, гравирани с логото на Griinenthal от едната страна и надпис „Н8" от другата.

  ПАЛЕКСИЯ филмирани таблетки са пакетирани в блистери и се предлагат в кутии от по 5, 10, 10x1, 14, 14x1, 20, 24, 20x1, 28, 28x1, 30, 30x1, 40, 50, 50x1, 54, 56, 56x1, 60, 60x1, 90, 90x1, 100 и 100x1 таблетки.

  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Griinenthal GmbH
  Zieglerstrafte 6
  52078 Aachen
  Германия

  Производители
  Griinenthal GmbH Zieglerstralte 6 52078 Aachen Германия
  Janssen Cilag S.P.A
  Via Michelangelo Buonarroti, 23
  20093 Cologno Monzese (MI)
  Италия
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИП под следните имена:
  Австрия, Белгия, България, Кипър, Чешка Република, Естония, Франция, Финландия, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта,
  Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словашка Република, Словения, Испания, Швеция, Обединено кралство: PALEXIA

  За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  България
  Джонсън & Джонсън България" ЕООД
  ж.к. Младост 4,

  Бизнес Парк София, сграда 4
  София 1766
  Тел.: 02 489 94 00
  Дата на последна редакция на листовката 09/2013
  7

  Описание на ПАЛЕКСИЯ ТАБЛ 100МГ

  ПАЛЕКСИЯ ТАБЛ 100МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ПАЛЕКСИЯ ТАБЛ 100МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа