Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ПЕНЕСТЕР ТАБЛ.5МГ Х 30

  • ПЕНЕСТЕР ТАБЛ.5МГ Х 30 8,60 лв. от Apteka.puls.bg
  • PENESTER TABL. FILM. COAT. 5 MG X30
   • Категория

    Лекарства /

    Обща категория
   • Производител Zentiva
   • Статус не е в наличност
   • Код 34700
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Пенестер 5 mg филмирани таблетки
  финастервд

  Penester® 5 mg film-coated
  finasteride

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Залазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Пенестер и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Пенестер
  3. Как да приемате Пенестер
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Пенестер
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява ПЕНЕСТЕР и за какво се използва

  Пенестер е инхибитор на 5-алфа-редуктазата. Той намалява размера на увеличената простатна жлеза.

  Вашият лекар Ви е предписал Пенестер, защото при Вас е налице състояние, известно като доброкачествена хиперплазия на простатата или ДХП. Вашата простатна жлеза, която е разположена в близост до пикочния мехур, се е увеличила по размер и е станала причина за затруднено уриниране.
  Пенестер допринася за намаляване размера на уголемената простата и за отстраняване на симптоми, свързани с уринирането. Пенестер ще помогне за намаляване на риска от развитие на внезапно спиране на уринирането (остра задръжка на урината) и необходимостта от хирургична операция.

  Какво представлява простатата?
  Простатата е жлеза с големината на орех, която съществува само при мъжете. Тя е разположена под пикочния мехур и обхваща уретрата - канал, през който преминава урината от пикочния мехур до върха на пениса. Главната функция на простатата е да произвежда секрет, който е съставна част на семенната течност (спермата).

  Какво означава доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП)?
  РСП е доброкачествено уголемяване на простатната жлеза, което обикновено се среща при мъже на възраст над 50 години. Тъй като простатата е разположена плътно до пикочния мехур и обхваща част от уретрата, увеличаването на нейния размер може да наруши нормалното уриниране. Може да почувствате симптоми като нужда да уринирате често, особено през нощта, усещането, че трябва да уринирате незабавно, затруднение в началото на уренирането слаба или прекъсната струя на урината или усещането, че не сте в състояние да изпразните докрай пикочния си мехур. При някои мъже, ДХП може да доведе до сериозни проблеми, включително инфекции на пикочните пътища, внезапна неспособност за уриниране, така както и необходимост от хирургична намеса. Затова всеки мъж със симптоми на ДХП трябва да се обърне към своя лекар.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Пенестер

  Не приемайте Пенестер
  - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към финастерид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6)

  Заболяването, при което се предписва Пенестер, се среща само при мъжете. Жени и деца не трябва да взимат Пенестер по никакъв повод.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Пенестер.
  ДХП се развива за дълъг период от време. При някои пациенти настъпва бързо подобряване на симптомите, но може да се наложи да взимате Пенестер в продължение най-малко на 6 месеца, за да установите дали подобрява Вашите симптоми. Дали забелязвате или не някакво подобрение или промяна в симптомите, лечението с Пенестер може да намали риска за Вас от внезапно спиране на уринирането и нуждата от хирургия. Трябва редовно да посещавате Вашия лекар за периодични контролни прегледи и проследяване протичането на Вашето заболяване.

  Тъй като ДХП не е раково заболяване и не води до развитието на рак, тези две състояния биха могли да съществуват едновременно. Само лекар може да прецени Вашите оплаквания и възможните причини за тях.

  Пенестер може да повлияе кръвен тест, наречен ПСА. Ако са Ви направили ПСА тест, съобщете на Вашия лекар, че взимате Пенестер.

  Какви други предпазни мерки трябва да взема?
  Пенестер е предназначен за лечение на ДХП само при мъже. Жени, които са бременни или биха могли да забременеят не трябва да боравят със смачкани или счупени таблетки Пенестер. Ако активната съставка на Пенестер се абсорбира след приемане през устата или чрез кожата от жени, които са бременни с мъжки плод, тя може да причини раждане на мъжко бебе с аномалии на половите органи. Ако жена, която с бременна има контакт с активната съставка на Пенестер, трябва да се консултира с лекар. Таблетките Пенестер са обвити и ще предпазят от контакт с активната съставка по време на нормално боравене с тях, стига само да не бъдат чупени или смачквани.

  Ако Вашата интимна партньорка е или може да е бременна, трябва да избягвате излагането и на вашата семенна течност, която може да съдържа малко количество от лекарството.

  Ако имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.
  Други лекарства и Пенестер
  Пенестер обикновено не взаимодейства с други лекарствени продукти. Информирайте Вашия лекар, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

  Пенестер с храна и напитки
  Пенестер може да се приема със или без храна.

  Бременност и кърмене
  Пенестер се прилага само при мъже.

  Шофиране и работа с машини
  Пенестер не би трябвало да повлияе Вашата способност за шофиране или работа с техника.

  Пенестер съдържа лактоза моиохидрат.
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

  3. Как да приемате Пенестер

  Взимайте една таблетка всеки ден.Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Не забравяйте, че са били необходими поне няколко години, за да се увеличи Вашата простата толкова, че да може да предизвика симптомите, които имате. Пенестер може да премахне Вашите оплаквания и да контролира заболяването Ви само ако продължавате да го прилагате достатъчно дълго време.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Пенестер
  Ако вземете твърде много таблетки, незабавно сс свържете с Вашия лекар.

  Ако сте пропуснали да приемете Пенестер
  Старайте се да взимате Пенестер така, както е предписал Вашият лекар. Ако обаче пропуснете да вземете една доза, не взимайте допълнителна доза. Просто вземете следващата таблетка, както обикновено.

  Ако сте спрели приема на Пенестер
  Важно е да не спирате приема на Пенестер, ако е предписан от Вашия лекар, за да поддържате продължителен контрол на доброкачествената хиперплазия на простатата. Ако имате допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции

  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Те не са обичайни и не засягат повечето мъже. Нежеланите реакции, дължащи се на Пенестер, могат да включат импотентност (неспособност да получат ерекция) или намалено желание за сексуален контакт. Някои мъже могат да имат промени или проблеми с еякулацията, като намаляване на количеството сперма, отделена по време на полов акт. Това намаляване на количеството сперма не повлиява нормалната сексуална функция. В някои случаи, тези нежелани реакции изчезват по време на продължаване приема на Пенестер. Ако симптомите персистират, те обикновено отзвучават при прекратяване на лечението с Пенестер.

  Освен това, някои мъже могат да имат подуване на млечните жлези и/или напрежение в гърдите. Незабавно уведомете Вашия лекар за всякакви промени в областта на Вашите гърди като бучки, болка, нарастване или секретиране на зърното, тъй като те може да са симптоми на сериозно заболяване като например рак на гърдата. При някои мъже са докладвани също алергични реакции, като обрив, сърбеж, копривна треска и подуване на устните и лицето; и болка в тестисите.

  Незабавно уведомете Вашия лекар, ако са се появили такива или други необичайни симптоми.

  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Пенестер

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Този лекарственият продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след,,Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.

  Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  Какво съдържа Пенестер
  - Активното вещество е: финастерид 5 mg.
  - Другите съставки са: лактоза монохидрат, царевично нишесте, повидон 30, натриев докузат, натриев нишестен гликолат (тип А), магнезиев стеарат, хипромелоза, макро гол 6000, талк, титанов диоксид (Е171), симетиконова емулсия SE4, железен оксид, жълт (Е172).

  Как изглежда ПЕНЕСТЕР н какво съдържа опаковката
  Пенестер са жълти, кръгли, двойноизпъкнали филмирани таблетки с диаметър 7,1 mm.
  Всяка опаковка съдържа 30 филмирани таблетки (2 блистера х 15 таблетки всеки или 3 бл и етера х 10 таблетки всеки).
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Zentiva k. s.,
  U Kabelovny 130, Dolni Mecholupy,
  102 37 Prague 10,
  Чешка република

  За допълнителна информация относно това лекарство, моля, свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  Санофи-Авентис България ЕООД
  1303 София, бул. Ал. Стамболийски 103, България
  Тел: 02/970 53 00
  e-mail: bg-medical-info@,sanofi-aventis.com

  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на ПЕНЕСТЕР ТАБЛ.5МГ Х 30

  ПЕНЕСТЕР ТАБЛ.5МГ Х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 8,60 лв.
  ПЕНЕСТЕР ТАБЛ.5МГ Х 30 се произвежда от Zentiva и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,86 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа