Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ПИНЕКС САШЕТИ 250МГ

  • ПИНЕКС САШЕТИ 250МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ПИНЕКС 250 mg гранули в сашета
  парацетамол

  PINEX 250 mg granules in caphots
  paracetamol

  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението. Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
  - Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 3 дни.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ПИНЕКС и за какво се използва
  2. 1 [реди да приемете ПИНЕКС
  3. Как да приемате ПИНЕКС
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ПИНЕКС
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПИНЕКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  Парацетамол принадлежи към фармакотерапевтичната група на аналгетиците (болкоуспокояващи лекарства), които действат едновременно като антипиретици (лекарства понижаващи температурата) със слабо противовъзпалително действие.

  ПИНЕКС се използва за понижаване на температурата и облекчаване на леки до умерени болки.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ПИНЕКС

  Не приемайте ПИНЕКС
  - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към парацетамол или някоя от останалите съставки на ПИНЕКС.
  - Ако имате тежко чернодробно заболяване.

  Обърнете специално внимание при употребата на ПИНЕКС
  - Ако имате тежко бъбречно или чернодробно заболяване
  - Рисковете от предозиране са по-голями при пациенти с нециротично алкохолно заболяване на черния дроб
  - Не надвишавайте препоръчаната доза
  - Ако имате хроничен алкохолизъм
  - Ако имате глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност
  - Ако страдате от хемолитична анемия
  - Ако страдаге от синдром на Гилберт (фамилна нехемолитична жълтеница).

  Не се препоръчва продължителна или честа употреба. Не се препоръчва едновременен прием на други лекарствени продукти, съдържащи парацетамол. Приема на няколко дози наведнъж може сериозно да увреди черния дроб; в тези случаи не се наблюдава загуба на съзнание. Вие обаче трябва да потърсите медицинска помощ незабавно. Продължителната употреба може да бъде вредна, освен ако не се прилага под медицинско наблюдение. При деца лекувани с дневна доза 60mg/kg парацетамол. комбинацията с друг антипиретик не е оправдана, освен в случай на неефективност.

  Препоръчва се внимателно приложение на парацетамол при пациенти с тежка бъбречна недостатъчност (креатининов клирънс < 30mL/min (виж раздел 4.2) или хепатоцелуларна недостатъчност (лека до умерена).

  Рисковете от предозиране са по-големи при пациенти с нециротично алкохолно заболяване на черния дроб. Приложението трябва да става внимателно при случаи на хроничен алкохолизъм. В подобни случаи дневната доза не трябва да надвишава 2 g.

  При случаи на висока температура, признаци на вторична инфекция или продължителност на симптомите повече от 3 дни, трябва да се направи преоценка на лечението. Парацетамол трябва да се прилага с внимание при случаи на дехидратация и хронично недохранване. Общата доза парацетамол не трябва да надвишава 3 g дневно при възрастни и деца с тегло 50 kg и повече. Ако симптомите Ви се влошат или не се подобрят повече от 3 дни или имате висока температура, трябва да се обърнете към Вашия лекар.

  Не употребявайте парацетамол. ако имате пристрастяване към алкохол или заболяване на черния дроб, освен ако не Ви е предписан от Вашия лекар. Парацетамол не трябва да се приема в комбинация с алкохол. Парацетамол не засилва ефекта на алкохола.

  Ако едновременно приемате други болкоуспокояваши лекарства съдържащи парацетамол, не използвайте ПИНЕКС без предварително да сте го обсъдили с Вашия лекар или фармацевт.

  Никога не приемайте по-голяма доза ПИНЕКС от препоръчаната. По-високата доза не облекчава повече болките; вместо това може да предизвика сериозни увреждания на черния дроб. Симптомите на увреждане на черния дроб възникват след няколко дни. Следователно е много важно да сс свържете с Вашия лекар възможно най-скоро, ако сте приели по-голяма доза ИПИНЕКС от препоръчаната в тази листовка.

  Продължителната и неправилна употреба на обезболяващи лекарства във високи дози, може да доведе до главоболие, което не може да бъде лекувано с по-високи дози от лекарството.

  Като цяло постоянния прием на обезболяващи лекарства, особено комбинация от няколко аналгетични вещества, може да доведе до трайни увреждания на бъбреците с риск от бъбречна недостатъчност (аналгетична нефропатия).

  Внезапното спиране на продължително и неправилно употребявани обезболяващи лекарства във високи дози може да доведе до главоболие, умора, мускулни болки, нервност и автономни симптоми. 1'ези признаци на абстиненция преминават за няколко дни. До тогава избягвайте допълнителния прием на обезболяващи и не започвайте да ги приемате отново преди да се консултирате с Вашия лекар.

  Не трябва да приемате ПИНЕКС продължително време или в големи дози без прели това да сте го обсъдили с Вашия лекар или стоматолог.

  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Лекарства, които могат да повлияят ефекта на ПИНЕКС:
  - пробснецид (лекарство използвано за лечение на подагра)
  - възможно вредни за черния дроб лекарства напр. фенобарбитал (таблетки за сън), фенитоин. карбамазепин. примидон (лекарства използвани за лечение на епилепсия) и рифампицин (лекарство използвано за лечение на туберкулоза). Едновременният прием на тези лекарства и парацетамол може да доведе до увреждане на черния дроб.
  - метоклопрамид и домперидон (лекарства използвани за лечение на гадене). Те могат да повишат абсорбцията и началото на действието на парацетамол.
  - лекарства забавящи изпразването на стомаха. Те могат да забавят абсорбцията и началото на действието на парацетамол.
  - ко.тестирамин (лекарство намаляващо повишените нива на серумните липиди). Те могат да намалят абсорбцията и началото на действието на парацетамол. Следователно не трябва да приемате Колестирамин до 1 час след приема на парацетамол.
  - лекарства за разреждане на кръвта (антикоагуланти приемани през устата, особено варфарпн). Повторния прием на парацетамол, по-дълъг от една седмица, повишава склонността към кървене. Следователно продължителното приложение на парацетамол трябва да става под медицинско наблюдение. Случайния прием на парацетамол няма значими ефекти върху склонността към кървене.

  Едновременния прием на парацетамол и азидотимидин (зидовудин, лекарство използвано за лекуване на ХИВ инфекция) повишава тенденцията за намаляване на броя на белите кръвни клетки (нсутропсния). Това може да повлияе върху имунната система и да увеличи риска от инфекции. Следователно едновременния прием на Пинекс със зидовудин трябва да става само по медицинска препоръка.

  Ефект на приема на парацетамол върху лабораторни тестове.
  Тестовете за пикочна киселина и кръвна захар могат да бъдат повлияни.

  Бременност и кърмене
  Посьветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Досегашният опит не показва някакви нежелани ефекти на парацетамол върху бременността или върху плода. Въпреки че парацетамол се екскретира в кърмата в малки количества, не са съобщени нежелани реакции върху кърмачета. Терапевтичните дози парацетамол могат да се използват по време на бременност и кърмене. Консултирайте се с Вашия лекар, в случай на почест прием по време на бременност и кърмене.

  Шофиране и работа с машини
  Приема на ПИНЕКС не оказва влияние върху шофирането и работата с машини.

  Важна информация относно някои от съставките на ПИНЕКС:
  Този лекарствен продукт съдържа сорбитол и захароза. Консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този лекарствен продукт, ако Ви е казал, че имате непоносимост към захари.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ПИНЕКС

  Винаги приемайте ПИНЕКС точно според инструкциите в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо. попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Дозата зависи от данните в следващата таблица. Дозата ПИНЕКС се определя от възрастта и телесното тегло; обичайната доза е 10-15 mg парацетамол на килограм телесно тегло като единична доза. до обща дневна доза от 60-75 mg/kg телесно тегло.

  Съответният интервал между приемите зависи от симптоматиката и максималната обща дневна доза. Интервалът между приемите трябва да бъде най-малко 6 часа. което означава приложение най-много 4 пъти на ден.

  Ако симптомите продължат повече от 3 дни, се обърнете към Вашия лекар.

  250 mg саше
  телесно тегло
  (възраст) единична доза [саше] максимална дневна доза [сашета]
  17 kg-25 kg
  (4год-8год) 250 mg парацетамол(1саше) 1000 mg парацетамол(4сашета)


  Метод / Начин на приложение
  ПИНЕКС е само за употреба през устата.

  Не приемайте ПИНЕКС след хранене.
  Гранулитe трябва да се поставят в устата върху езика и да се преглътнат без вода.

  Специални групи пациенти
  Нарушена чернодробна или бъбречна функция
  При пациенти е нарушена чернодробна или бъбречна функция, дозата трябва да бъде намалена или интервала между приемите трябва да бъде удължен. Попитайте Вашия лекар или фармацевт' за съвет.

  Хроничен алкохолизъм
  Хроничната употреба на алкохол може да понижи прага на токсичност на парацетамол. При тези пациенти интервала между два приема трябва да бъде най-малко 8 часа. Дневната доза не трябва да надвишава 2 g парацетамол.

  Пациенти в старческа възраст
  Корекция на дозата не е необходима при пациенти в старческа възраст.

  Деца и подрастващи с ниско телесно тегло.

  Ако сте приели повече от необходимата доза ПИНЕКС
  В случай на предозиране с ПИНЕКС моля, информирайте Вашия лекар или лекарите от спешно отделение.Предозиранего има много сериозни последствия и може да доведе дори до смърт.

  Незабавното лечение е от съществено значение, дори ако се чувствате добре, поради риск от забавено сериозно увреждане на черния дроб. Симптомите могат да бъдат ограничени до гадене или повръщане и може да не отразяват тежестта на предозиране или риска от увреждане на органа.

  Ако сте пропуснали да приемете ПИНЕКС
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси касаещи употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, ПИНЕКС може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Честотата "редки" означава: засягат се 1 до 10 пациенти на 10 000. Следните редки нежелани реакции могат да възникнат:
  • анемия
  • нехемолитична и костно-мозъчна депресия
  • тромбоцитопения
  • екзокринни състояния на панкреаса, остър и хроничен панкреатит
  • алергични състояния
  • уртикария
  • анафилактични реакции
  • алергии към храни и лекарства
  • нефропатии и тубуларни нарушения

  Парацетамол е широко използван и съобщенията за нежелани реакции са редки и са свързани главно с предозиране.

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в гази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПИНЕКС

  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте ПИНЕКС след изтичане срока на годност, отбелязан върху сашето и катронената опаковка.

  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да се съхранява при температура под 30°С.

  Съхранявайте в оригинална опаковка, за да се предпази от светлина и влага.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа ПИНЕКС
  Активното вещество е: парацетамол
  1 саше съдържа 250 mg парацетамол

  Другите сьставки са:
  Сорбитол. талк, основен бутилметакрилатен полимер, магнезиев оксид, лек, кармелоза натрий, сукралоза. магнезиев стеарат. хипромелоза, стеаринова киселина, натриев лаурилсулфат. титанов диоксид (Е 171), симетикон, овкусител с аромат на ягода (съдържащ малтродекстрин. арабска гума (Е414). естествени и идентични с естествените аромати вещества, пропиленгликол (В1520). триацетин (Е1518), малтол (Е636)), овкусител с аромат на ванилия (съдържащ малтродекстрин, естествени и идентични с естесвените аромати вещества,прополенгликол(Е1520),захароза).

  Как изглежда ПИНЕКС и какво съдържа опаковката
  Алуминиево саше. съдържащо бели или почти бели гранули.

  ПИНЕКС се предлага в опаковки с 10 и 20 сашета

  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Производител
  Losan Phanna GmbH
  Otto-Hahn-Str. 13. 79395 Neuenburg
  Германия

  Притежател на разрешението за употреба
  Actavis Group PTC ehf.
  Reykjavikurvegi 76- 78, 220 Hafnarfjordur
  Исландия

  Дата на последно одобрение на листовката
  Август 2010

  Описание на ПИНЕКС САШЕТИ 250МГ

  ПИНЕКС САШЕТИ 250МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ПИНЕКС САШЕТИ 250МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ПИНЕКС САШЕТИ 250МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа