Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ПИОБЕТОС ТАБЛ 30МГ

  • ПИОБЕТОС ТАБЛ 30МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ПИОБЕТОС 45 mg габлетки
  Пиоглитазон (като хидрохлорид)

  PIOBETOS 45 mg tablets
  Pioglitazone (as hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка, прели ла започнете ла приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тачи листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано единствено и лично на Нас. Нс го преотстъпвайте па други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Нашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, нeописани в тази листовка.
  Какво съдържа тази листовка

  1. Какво представлява ПИОБЕТОС и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ПИОБЕТОС
  3. Как да приемете ПИОБОТОС
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ПИОБЕТОС
  6. Съдържание па опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява ПИОБЕТОС и за какво се използва

  ПИОБЕТОС съдържа пиоглитазон. Това е лекарство против диабет, използвано за лечение на захарен диабет тип 2 (неинеулипово зависим), кччаго метформин пее подходящ иди пее въздействал адекватно. Това е видът диабет, който обикновено се развива в зряла възраст.

  ПИОБЕТОС подпомага контролирането на нивото на захар в кръвта Ви, когато имате диабет ши 2, като помага на тялото да използва по-добре произведения от него инсулин. Вашият лекар ще провери дали ПИОБЕТОС действа от 3 до 6 месеца, след като започнете да приемате лекарството.

  ПИОБЕТОС може да се използва самостоятелно при пациенти, които не са в състояние да приемат метформин, и когато лечението е хранителен режим и физически упражнения не е успяло да контролира кръвната захар, или може да се добави към други видове лекарства (като например метформин, судфонплурея плп инсулин), които не са успели да се осигурят достатъчен контрол върху кръвната захар.

  2. Какво трябва да знаете, преди да прнемете ПИОБЕТОС

  Ме приемайте ПИОБЕТОС
  - ако сте алергични КЪМ пиоглитазон или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6):
  - ако имате сърдечна недостатъчност или сте имали сърдечна недостатъчност в миналото.
  - ако имате чернодробно заболяване:
  - ако имате диабетична кетоацидоза (усложнение на диабета, причиняващо бърза загуба на тегло,гадене или повръщане);
  - ако имате или сте имали някога рак на пикочния мехур;
  - ако имате кръв и урината си, която Вашия лекар не е изследвал.

  Предупреждения н предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар преди да приемете това лекарство:
  - ако задържате вола (задържане на течности) или имате проблеми със сърдечна Недостатъчност, особено ако сте на възраст над 75 години;
  - ако имате специален вид диабетично заболяване на окото, наречено макулареп елем (подуване на задната част на окото):
  - ако имате кисти на яйчника (поликистозен синдром на яйчниците). Възможно е да има увеличена вероятност да забременеете,тъй като може да овулирате отново, когато приемате ПИОБЕТОС. Ако това се огнася за Вас, използвайте подходяща контрацепция, за да избегнете вероятността от непланирана бременност:
  - ако имате проблем с черния Ви дроб или сърцето.Преди да започнете да приемате ПИОБЕТОС ще дадете крьвна проба, за да се провери чернодробната функция. Това изследване може да се повтаря през определени периоди. При някои пациенти е продължителен захарен диабет тип 2 или с предходен мозьчен удар, които са лекували с ПИОБЕТОС и инсулин, се е развила сърдечна недостатъчност. Информирайте Вашия лекар възможно най-скоро, ако почувствате симптоми на сърдечна недостатъчност, като например необичаен задух или бързо увеличаване на телесно тегло, или подуване па определени места (елем).

  Ако сте приели Пиобетоc с други лекарства за лечение на диабет, е по-вероятно кръвната Ви зaxap да падне под нормалното ниво (хипогликемия).

  Възможно е също да имате намаляване на кръвните клетки (анемия).

  Счупване па костите
  По-висока честота на костни фрактури се наблюдава при жените (по не п при мъжете), приемащи пиоглитазоп. Вашият лекар ше теме това под внимание при лечението на диабета.

  Деца
  Употребата при депа на възраст под 18 години не се препоръчва.

  Други лекарства и ПИОБЕТОС
  Информирайle Вашия декар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

  Обикновено може да продължите да приемате други лекарства, докато сте лекувани е ПИОБЕТОС. Вьпреки това за определени лекарства има силна вероятност да повлияят количеството захар в кръвта Ви:
  - гемфиброзил (използван за понижаване на холестерола)
  - рифампицин (използван за лечение на туберклоза и инфекции).
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате някое от тези лекарства. Кривната Ви заxap ще бъде изследвана и може да е необходимо дозата Ви ПИОБЕТОС да биде променена.

  ПИОБЕТОС с храна и напитки
  Можете да приемате таблетките със или без храна. Трябва да поглъщате таблетките с чаша вода.

  Бременост И кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате че може да cтe бременна или планирате бременост, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарства. Вашият лекар ще Ви посъветва дали на прекратите използването на това лекарство.

  Шофиране и paбота с машини
  ПИОБЕТОС няма да засегне способността Ви да шофирате или да работите с машини, но бъдете внимателни, ако изпитате нарушения на зрението.

  ПИОБЕТОС съдържа лактоза монохидрат. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар, преди да приемате ПИОБЕТОС таблетки.

  3. Как ла приемате ПИОБЕТОС

  Една таблетка трябва да се приема един път дневно. Вашият лекар може да Ви каже да приемете различна доза, ако е необходимо. Ако имате чувството, че ефектът на ПИОБЕТОС е прекалено слаб, говорете с Вашия лекар.

  Koгатo ПИОБЕТОС таблетки се приема в комбинация с други лекарства, използвани за лечение на диабет (като например инсулин, хлорпроиамид, глибенкламид, гликлазид, толбутамид). Вашият лекар ще Ви информира дали е необходимо да приемате по-малка доза от лекарството Ви.

  Вашият лекар ще Ви помоли да правите периодични кръвни тестове но време на лечението с ПИОБЕТОС. Това е необходимо, за да се провери дали черният Ви дроб работи нормално.

  Ако спазвате специална диета за диабет, трябва да я продължите, докато приемате ПИОБЕТОС.

  Теглото Ви трябва да бъде следено през редовни периоди от време. Ако теглото Ви се увеличи, уведомете Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза ПИОБЕТОС
  Ако случайно сте приели прекалено много таблетки или някой друг или дете приеме лекарството Ви, незабавно говорете с лекар или фармацевт. Кръвната Ви захар може да спадне под обичайното ниво и може да бъде увеличена чрез приемане на захар. Препоръчително е да носите малко захар на бучки, сладки, бисквити или плодов сок със захар.

  Ако сте пропуснали да приемете ПИОБЕТОС
  Приемайте ПИОБЕТОС таблетки дневно, като Ви е предписано. Въпреки тона. ако пропуснете доза, продължете със следващата обичайна доза. Не вземайте двойна таблетка, за да компенсирате пропуснатата таблетка.

  Ако сте спрели приема на ПИОБЕТОС
  ПИОБЕТОС трябва да се приема всеки ден, за да действа правилно. Ако спрете приема па ПИОБЕТОС. кръвната Вп захар може да се увеличи. Говорете с Вашия лекар, преди да прекратите лечението.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани е употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ нежелани реакции

  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  По-специално пациентите са изпитвали следните сериозни нежелани реакции:
  Сърдечна недостатъчност е често срещана (1 до 10 на 100 пациенти) при пациенти, приемащи ПИОБЕТОС в комбинация с инсулин. Симптомите са необичаен недостиг на въздух или бързо увеличаване на тегло или подуване на определени места (едем). Ако почувствате някой от тези симптоми, особено ако сте на възраст над 65 години, незабавно потърсете медицинска помощ.

  Рак на пикочния мехур се среща нечесто (1 до 10 па 1000 пациенти) при пациенти, приемащи ПИОБЕТОС. Признаците и симптомите включват кръв в урината, болка при уриниране или внезапна нужда за уриниране. Ако почувствате някои от тези симптоми, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро.

  Локализирано подуване (едем) сьщо се среща много често при пациенти, приемащи ПИОБЕТОС в комбинация с инсулин. Ако изпитате тази нежелана реакция, говорете с Вашия лекар ВЪЗМОЖНО най-скоро.

  Счупване на костите е докладвано често ( 1 до 10 на 100 пациенти) при жени, приемащи ПИОБЕТОС. Ако изпитате тази нежелана реакция, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро.

  Замъглено зрение, дължащо се на подуване (или течност) в задната част на окото (честотата не е известна) сьщо са били докладвани при пациенти, приемащи ПИОБЕТОС. Ако почувствате този симптом за първи път, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро. Също така, ако вече имате замъглено зрение и симптомът се влошава, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро.

  Другите нежелани реакции, изпитвани от някои пациенти, приемали ПИОБЕТОС, са:
  чести (засягат 1 до 10 пациенти от 100):
  - дихателна инфекция;
  - нарушено зрение;
  - скованост;
  - увеличаване на телесното тегло.

  Нечести (засягат 1 до 10 пациенти от 1000):
  - възпаление на синусите (синузит);
  - трудности при заспиване (безсъние).

  с неизвестна честота (честотата не може да се определи от наличните данни): - увеличаване на чернодробните ензими.

  Другите нежелани реакции, изпитвани от някои пациенти приемали ПИОБЕТОС с други антидиабетни лекарства, са:
  много чести (засягат повече от 1 на 10 пациенти):
  - намалена крьвпа захар (xипогликемия).

  чести (засягат 1 до 10 пациенти oт 100):
  - главоболие;
  - замайване:
  - болка в ставите:
  - импотентност;
  - болка в гърба;
  - недостиг на въздух;
  - леко намаляване на червени кръвни клетки:
  - флатуленция

  нечести (засягат 1 до 10 пациенти от 1000):
  - заxap в урината, протеини в урината;
  - увеличени ензими;
  - усещане за световъртеж (вертиго);
  - изпотяване;
  - умора;
  - увеличен апетит.

  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неоиисани в тази листовка.

  5. Как да съхранявате ПИОБЕТОС

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера.
  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитай гс Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  Какво съдържа ПИОБЕТОС
  Активното вещество е пиоглитазон.

  ПИОБЕТОС 45 mg таблетки:
  Всяка таблетка съдържа 45 mg пиоглитазон като хидрохлорид .

  Другите съставки са: лактоза монохидрат, кармелоза калций (калциева карбоксиметилцелулоза), хидрокс и пропил целулоза, магнезиев стеарат.

  Как изглежда ПИОБЕТОС и какво съдържа опаковката
  ПИОБЕТОС 45 mg таблетки са бели до белезникави, плоски, кръгли, нсфилмирани таблетки със скосени ръбове, гравирани с "РIO" от едната страна и с "45" от другата страна.

  Таблетките са налични в блистери, опаковани в картонени кутии по 24, 84 или 120 таблетки.

  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  JELFA SA
  21 Wincentego Pola Str.,
  58-500 Jelenia Gora,
  Полша

  Производители:
  Accord Healthcare Limited
  Sage House, 319 Pinner Road,
  HA 1 4HF North Harrow - Middlesex,
  Обединено кралство

  Pharmaceutical Company Jelfa, SA
  21, Wincentego Pola str..
  58-500 Jelenia Gora,
  Полша

  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на ПИОБЕТОС ТАБЛ 30МГ

  ПИОБЕТОС ТАБЛ 30МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ПИОБЕТОС ТАБЛ 30МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ПИОБЕТОС ТАБЛ 30МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа