Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ПИОГЛИГАМА ТАБЛ 45МГ

  • ПИОГЛИГАМА ТАБЛ 45МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Пиоглигамма 45 mg таблетки
  Piogligamma 45 mg tablets

  Пиoглитазон(Piuglitazone)
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Пиоглигамма и за какво се използва
  2. Преди да приемете Пиоглигамма
  3. Как да приемате Пиоглигамма
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Пиоглигамма
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПИОГЛИГАММА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  Пиоглигамма съдържа пиоглитазон. Пиоглигамма е антидиабетен лекарствен продукт, използван за лечение на захарен диабет тип 2 (неинсулинозависим), когато метформинът не е подходящ или не е успял да окаже адекватно въздействие. Захарен диабет тип 2 е диабетът, който обикновено се развива при възрастни.
  Пиоглигамма подпомага контрола върху нивото на кръвната захар, когато Вие страдате от диабет тип 2, като помага на Вашето тяло да използва по-добре произведения от него инсулин. Три до шест месеца след като започнете да приемате лекарството. Вашият лекар ще провери дали при Вас Пиоглигамма действа ефективно.

  Пиоглигамма може да се използва самостоятелно при пациенти, които не могат да приемат метформин, и при лечение с диета и физически упражнения не успяват да контролират нивото на кръвната захар, или може да бъде добавена към други терапии (като например: терапии с метформин, сулфанилурейии лекарствени продукти или инсулин), които не са успели да осигурят достатъчен контрол върху нивото на кръвната захар.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ПИОГЛИГАММА

  Не приемайте Пиоглигамма
  - ако сте свръхчувствителни (алергични) към пиоглитазон или към някоя от останалите съставки на Пиоглигамма.
  - ако имате или ако в миналото сте имали сърдечна недостатъчност.
  - ако имате чернодробно заболяване.
  - ако сте имали диабетна кетоацидоза (усложнение на диабета, причиняващо бърза загуба на тегло, гадене или повръщане).
  - ако имате или някога сте имали рак на пикочния мехур.
  - ако имате кръв в урината си, а Вашият лекар не знае за това.

  Обърнете специално внимание при употребата на Пиолигамма
  Уведомете Вашия лекар преди да започнете употребата на това лекарство:
  - ако задържате вода (задръжка на течности) или ако сте имали проблеми със сърдечна недостатъчност, особено ако сте на възраст над 75 години.
  - ако имате особен вид диабетно очно заболяване, наречено макуларен едем (подуване на задната част на окото).
  - ако имате кисти на яйчниците (поликистозен синдром на яйчниците). Съществува повишена възможност за забременяване, защото може да имате овулация отново, когато приемате Пиоглигамма. Ако това се отнася до Вас, използвайте подходяща контрацепция, за да избегнете непланирана бременност.
  - ако имате проблеми с черния дроб и сърцето. Преди да започнете да приемате Пиоглигамма ще направите кръвни изследвания, за да се провери функцията на черния Ви дроб. Тази проверка може периодично да бъде повтаряна. Някои пациенти със захарен диабет тип 2 с голяма давност и сърдечно заболяване или преживян инсулт, които са на лечение с инсулин и Пиоглигамма, развиват сърдечна недостатъчност. Уведомете лекаря си възможно най-рано, ако почувствате признаци на сърдечна недостатъчност като: необичаен недостиг на въздух или бързо покачване на тегло или локализирано подпухване (отоци).
  - ако приемате Пиоглигамма с други лекарства за диабет, има вероятност кръвната Ви захар да се понижи под нормалните нива (хипогликемия).

  При Вас може да се появи и намаляване на броя на кръвните клетки (анемия).

  Счупвания на костите
  Наблюдава се по-голям брой счупвания на костите при жените (но не и при мъжете), приемащи пиоглитазон. Вашият лекар ще вземе предвид това при лечението на Вашия диабет.

  Деца
  Употребата при пациенти под 18 години не се препоръчва.

  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  В повечето случаи Вие ще може да продължите приема на другите лекарства по време на лечението с Пиоглигамма. Много е вероятно обаче някои лекарства да повлият нивото на кръвната Ви захар:
  - гемфиброзил (използван за намаляване на холестерола)
  - рифампицин (за лечение на туберкулоза и други инфекции).

  Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате което и да е от тези лекарства. Кръвната Ви захар ще бъде проверявана/изследвана и може да се наложи да бъде променена дозата на Пиоглигамма.

  Прием на Пиоглигамма с храна и напитки
  Може да приемате Вашите таблетки със или без храна. Трябва да приемате таблетките с чаша вода.

  Бременност и кърмене
  Кажете на Вашия лекар, ако
  - сте бременна или мислите, че може да сте бременна, както и в случай, че планирате бременност.
  - кърмите или планирате да кърмите Вашето бебе.

  Вашият лекар ще Ви посъветва да прекратите лечението с това лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Пиоглитазон няма да повлияе на Вашата способност за шофиране и работа с машини, но вземете мерки, ако почувствате промени в зрението.

  Важна информация за някои от съставките на Пиоглигамма
  Този лекарствен продукт съдържа лактоза монохидрат. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да приемете Пиоглигамма.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ПИОГЛИГАММА

  Трябва да се приема една таблетка пиоглитазон 15 mg, 30 mg или 45 mg дневно. Ако е необходимо. Вашият лекар може да Ви каже да приемате различна доза.

  Ако смятате, че ефектът на Пиоглигамма е прекалено слаб, консултирайте се с Вашия лекар.

  Когато Пиоглигамма се приема в комбинация с други лекарства за лечение на диабет (като например инсулин, хлорпропамид, глибенкламид. гликлазид, толбутамид). Вашият лекар ще Ви каже дали е необходимо да приемате по-малка доза от Вашите лекарства.
  Вашият лекар ще Ви помоли периодично да правите кръвни изследвания по време на лечението с Пиоглигамма. Това се налага, за да се провери дали черният Ви дроб функционира нормално. Ако спазвате диета във връзка с Вашия диабет, трябва да продължите нейното изпълнение и по време на приема на Пиоглигамма.

  Вашето тегло трябва да бъде редовно проверявано. Ако установите повишаване на теглото, уведомете Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Пиоглигамма
  Ако случайно приемете повече таблетки, или някой друг, или дете приеме от Вашето лекарство, незабавно уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Кръвната Ви захар може да спадне под нормалните нива и може да се повиши чрез приемане на захар. Препоръчва се да носите със себе си бучки захар, сладки, бисквити или подсладен със захар плодов сок.

  Ако сте пропуснали да приемете Пиоглигамма
  Приемайте Пиоглигамма. така както Ви е предписано. Въпреки това, ако пропуснете приема, просто продължете със следващата доза. както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.

  Ако сте спрели приема на Пиоглигамма
  Пиоглигамма трябва да се приема всеки ден, за да има ефект от лечението. Ако спрете приема на Пиоглигамма, кръвната Ви захар може да се повиши. Уведомете Вашия лекар преди да прекратите това лечение.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани е употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, Пиоглигамма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че те не се проявяват при всеки пациент.

  При пациентите са се проявили следните сериозни нежелани реакции:
  Наблюдавана е най-вече сърдечна недостатъчност (засяга 1 до 10 потребители от 100) при пациенти, приемащи пиоглитазон в комбинация с инсулин. Симптомите са необичаен недостиг на въздух или бързо увеличаване на телесното тегло или локализиран оток (едем). Ако почувствате някое от тези оплаквания, и особено ако сте на възраст над 65 години, незабавно потърсете медицинска помощ.

  Рак на пикочния мехур се наблюдава нечесто (засяга 1 до 10 потребители от 1 000) при пациентите, приемащи поиглитазон. Признаците и симптомите включват поява на кръв в урината, болка при уриниране или внезапна нужда за уриниране. Ако почувствате някое от тези оплаквания, конс\.пирайте се с Вашия лекар възможно най-скоро.

  Локализиран оток (едем) се наблюдава много често при пациент, приемащи пиоглитазон в комбинация с инсулин. Ако при Вас се е проявила тази нежелана реакция, говорете за това с Вашия лекар възможно най-скоро.

  Счупвания на костите са докладвани често (при 1 до 10 потребители от 1 000) при пациентки, приемащи iinoi литазон. Ако при Вас се е проявила гази нежелана реакция, говорете за това с Вашия лекар възможно най-скоро.

  Замъглено виждане, дължащо се на оток (или течност) в задната част на окото (с неизвестна честота на проявление), също са били докладвани при пациенти, приемащи ииогличазон. Ако почувствате този симптом за първи път, говорете с Вашия лекар възможно най-скоро. Също така, ако вече имате замъглено виждане и симптомът се влошава, говорете за това с Вашия лекар възможно най-скоро.

  Другите нежелани лекарствени реакции, наблюдавани при пациенти, приемащи Пиоглигамма са:

  Чести (засягат 1 до 10 потребители от 100)
  • инфекции на дихателните пътища
  • нарушено зрение
  • повишаване на телесното тегло
  • изтръпване (намалена чувствителност)

  Нечести (засягат I до 10 потребители от 1000)
  • възпаление на синусите(синузит)
  • проблеми със съня (безсъние)

  С неустановена честота (честотата не може да бъде оценена възоснова на наличните данни)
  • увеличение на чернодробните ензими

  При някои пациенти са наблюдавани следните нежелани реакции, когато Пиоглигамма е приемана с други лекарствени продукти за лечение на диабет:

  Много чести (засягащи повече от 1 от 10 потребители)
  • понижаване на кръвната захар (хипогликемия)

  Чести (засягат 1 до 10 потребители от 100)
  • главоболие
  • замайване
  • болки в ставите
  • импотентност
  • болки в гърба
  • недостиг на въздух
  • леко намаление в броя на червените кръвни клетки
  • метеоризъм (газове в корема)

  Нечести (засягат 1 до 10 потребители от 1000)
  • захар в урината, белтъци в урината
  • повишаване стойностите за някои ензими
  • световъртеж (вертиго)
  • изпотяване
  • умора
  • повишен апетит

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неоиисани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПИОГЛИГАММА

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не използвайте Пиоглигамма след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожи re ненужни ie Ви лекарства.Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа Пиоглигамма 45 mg таблетки
  Активното вещество в Пиоглигамма е пиоглитазон.
  Всяка таблетка съдържа 45 mg пиоглитазон (като хидрохлорид).

  Другите съставки са: лактоза моиохидрат, хидроксипропилцелулоза, кармелоза калций и магнезиев стеарат.

  Как изглежда Пиоглигамма 45 mg таблетки и какво съдържа опаковката
  Таблетките са бели до почти бели, кръгли, snap tab, с делителна линия от типа ® от едната страна и плоски от другата страна. Таблетката може да бъде разделена на три еднакви половини.

  Таблетките се предлагат блистерирани в опаковки по 10,14, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 98. 100. 112, 120 или 196 таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба
  Worwag Pharma Gimbl I & Co. KG
  Calwer Strasse 7
  71034 Boblingen
  Германия

  Производители
  Джи И Фармаекпокалс ООД
  Индустриална зона. местност "Чеканина Юг'
  2140 Ботевгад
  България

  Medis Internationa] a.s.
  Karlovo namesti 319/3
  1220 00 Prague
  Република Чехия

  Worwag Pharma GmbH & Co. KG
  Calwer Strasse 7
  71034 Boblingen
  Германия

  Дата на последно одобрение на листовката
  02/2012

  Описание на ПИОГЛИГАМА ТАБЛ 45МГ

  ПИОГЛИГАМА ТАБЛ 45МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ПИОГЛИГАМА ТАБЛ 45МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ПИОГЛИГАМА ТАБЛ 45МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа