Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ПОТЕНЦА ДЪВЧ.ТАБЛ 50МГ

  • ПОТЕНЦА ДЪВЧ.ТАБЛ 50МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ПОТЕНЗА 50 таблетки за дъвчене
  POTENZA 50 mg chewable tablets
  Силденафил/Sildenafil

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  - Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Виж точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Потенза и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Потенза
  3. Как да приемате Потенза
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Потенза
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Потенза и за какво се използва

  Потенза съдържа активното вещество силденафил, което принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на фосфодиестераза тип 5 (ФДЕ5)., Той действа като подпомага отпускането на кръвоносните съдове в пениса, което позволява на кръвта да навлезе в пениса при сексуална възбуда. Потенза ще Ви помогне да получите ерекция само, ако сте сексуално стимулиран.
  Потенза е лечение за възрастни мъже с еректилна дисфункция, наричана понякога импотентност. Това е, когато мъжът не може да получи или да задържи стабилна ерекция на пениса, необходима за сексуалния акт.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Потенза

  Не приемайте Потенза
  - Ако сте алергични към силденафил или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  - Ако приемате лекарства, наречени нитрати, тъй като комбинацията може да доведе до опасно спадане на Вашето кръвно налягане. Кажете на Вашия лекар, ако приемате някое от лекарствата, които често се дават за облекчаване на стенокардия (или "болка в гърдите"). Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Ако използвате някое от лекарствата, известни като доставящи азотен оксид, нaример амил нитрит ("попърс"), тъй като комбинацията може също да доведе до опасно налягане на кръвното Ви налягане.
  - Ако имате тежък сърдечен или чернодробен проблем.
  - Ако наскоро сте прекарали инсулт или инфаркт, или имате ниско кръвно налягане.
  - Ако имате някои редки наследствени очни заболявания (като например пигментозен ретинит).
  - Ако някога сте имали загуба на зрение поради заболяване на очите, известно като "инсулт на окото" (неатериитна предна исхемична оптична невропатия, НАИОН).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар фармацевт или медицинска сестра , преди да приемете ПОТЕНЗА
  - Ако имате сърповидно-клетъчна анемия (аномалия на червените кръвни клетки), левкемия (рак на кръвните клетки), мултиплен миелом (рак на костния мозък).
  - Ако имате деформация на пениса или болест на Пейрони (болезненост, деформация и невъзможност за получаване на ерекция).
  - Ако имате заболяване на сърцето. Вашият лекар трябва внимателно да провери дали сърцето Ви може да понесе допълнително натоварване, като сексуална активност.
  - Ако в момента имате стомашна язва или нарушения на кръвосъсирването (като хемофилия).
  - Ако получите внезапно намаление или загуба на зрение, спрете приема на Потенза и незабавно се свържете с Вашия лекар.

  Не трябва да приемате Потенза едновременно с други лекарствени продукти за перорално или локално лечение на еректилна дисфункция.
  Не трябва да приемате Потенза, ако нямате еректилна дисфункция.
  Не трябва да приемате Потенза, ако сте жена
  Специални предупреждения при пациенти с бъбречни или чернодробни проблеми Трябва да съобщите на Вашия лекар, ако имате бъбречни или чернодробни проблеми. Той може да реши да Ви предпише по-ниска доза.

  Деца и юноши
  Потенза не трябва да се прилага при лица под 18-годишна възраст.

  Други лекарства и Потенза
  Информирайте Вашия лекар фармацевт или сестра, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Потенза таблетки за дъвчене може да взаимодействат с някои лекарства, особено онези, които се използват за лечение на болка в гърдите. В случай на спешност трябва да съобщите на, Вашият лекар, фармацевт или медицинска сестра, че сте приели Потенза и кога сте го направили. Не приемайте Потенза с други лекарства, освен ако Вашият лекар не Ви е позволил да го направите.
  Не трябва да приемате Потенза, ако вземате лекарства, наречени нитрати, тъй като комбинацията от тези лекарствени продукти може да доведе до опасно спадане на Вашето кръвно налягане. Винаги информирайте Вашия лекарфармацевт или медицинска сестра ако приемате някое от лекарствата, които често се дават за облекчаване на стенокардия (или "болка в гърдите").
  Не трябва да приемате Потенза, ако използвате някое от лекарствата, за което е известно, че е доставящо азотен оксид като амил нитрит ("попърс"), тъй като комбинацията може също да доведе до опасно спадане на кръвното Ви налягане.
  Ако приемате лекарства, известни като протеазни инхибитори, например тези, които се използват за лечение на ХИВ-инфекция, в началото Вашият лекар може да Ви предпише най-ниската доза (25 g) Потенза.
  Някои пациенти, които приемат алфа-блокери за лечение на високо кръвно налягане или уголемяване на простатата може да получат световъртеж или замаяност, които могат да бъдат причинени от ниско кръвно налягане при сядане или бързо изправяне. Някои пациенти са имали тези симптоми, когато са приемали ПОТЕНЗА с алфа-блокери. Това е най - вероятно да се случи през първите 4 часа след приема на Потенза. За да се намали вероятността за поява на тези симптоми трябва да бъдете на редовна дневна доза с алфа-блокер (например доксазозин, тамсолузин) преди да започнете да приемате Потенза. Вашият лекар може да Ви назначи по-ниска начална доза (25 mg) Потенза.

  Потенза с храна, напитки и алкохол
  Потенза може да се приема с или без храна. Възможно е да установите, че ефектът от действието на Потенза се проявява по-късно, ако го приемате с тежка храна.
  Пиенето на алкохол може временно да наруши способността Ви да получите ерекция. За да получите максимална полза от лекарството е желателно да не пиете прекалено големи количества алкохол преди да приемете Потенза.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Потенза не е показан за употреба при жени.

  Шофиране и работа с машини
  Потенза може да предизвика замаяност и да повлияе зрението. Трябва да знаете как реагирате на Потенза преди да шофирате или работите с машини.

  Потенза съдържа аспартам и лактоза.
  Потенза съдържа аспартам, източник на фенилаланин. Ако страдате от фенилкетонурия (рядко, наследствено нарушение на обмяната на веществата), трябва да вземете това предвид.
  Потенза съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да приемете това лекарство.

  3. Как да приемате Потенза

  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Препоръчителната начална доза е 50 mg.

  Не трябва да приемате Потенза повече от един път дневно.
  Трябва да приемете Потенза около един час преди намерението Ви за сексуален контакт.Цялата таблетка трябва да се сдъвче преди преглъщане.
  Ако смятате, че ефектът на Потенза е твърде силен или прекалено слаб, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
  Потенза ще Ви помогне да получите ерекция само, ако сте сексуално стимулиран. Времето, което е необходимо Потенза да прояви своя ефект варира при различните пациенти, но обикновено е между половин и един час. Възможно е да установите, че ефектът от дей на Потенза се проявява по-късно, ако го приемате с тежка храна.
  Ако Потенза не Ви помага да получите ерекция или ако ерекцията Ви не продължава достатъчно дълго, за да осъществите сексуален контакт, трябва да уведомите Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Потенза
  Може да усетите увеличение на нежеланите реакции и на тяхната тежест. Дози над 100 не повишават ефикасността.
  Не трябва да вземате повече таблетки, отколкото Ви е назначил Вашият лекар.
  Свържете се с Вашия лекар, ако приемете повече таблетки, отколкото трябва.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска.

  4. Възможни нежелани реакции

  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нежеланите реакции, наблюдавани при употребата на силденафил обикновено са леки до умерени и краткотрайни.
  Ако получите някои от следните сериозни нежелани реакции, спрете приема на ПОТЕНЗА и веднага потърсете медицинска помощ;
  • Алергична реакция (тя настъпва рядко)
  Симптомите включват внезапно хриптене, затруднено дишане или замайване, подуване на клепачите, лицето, устните и гърлото.
  • Болки в гърдите (те настъпват нечесто):
  Ако възникнат по време на или след полов акт:
  Заемете полуседнало положение и се опитайте да се отпуснете.
  Не използвайте нитрати за лечение на болката в гърдите.
  • Удължени и понякога болезнени ерекции (с неизвестна честота).
  Ако ерекцията Ви продължава повече от 4 часа, трябва незабавно да се свържете с лекар.
  • Внезапно намаление или загуба на зрение, (с неизвестна честота)
  • Сериозни кожни реакции (с неизвестна честота)
  Симптомите може да включват тежко обелване и подуване на кожата, мехури в устата, половите органи и около очите, треска.
  • Гърчове или припадъци (с неизвестна честота)

  Други нежелани реакции
  Много чести (може да засегнат повече от 1 на 10 души):
  Главоболие.
  Чести (може да засегнат до 1 на 10 души):
  Зачервяване на лицето, нарушено храносмилане, влияние върху зрението (включително промени в разграничаването на цветовете, чувствителност към светлина, замъглено зрение или намалена зрителна острота), запушен нос и световъртеж.
  Нечести (може да засегнат до 1 на 100 души):
  Повръщане, кожен обрив, кървене в задната част на окото, дразнене в окото, зачервяване на очите/червени очи, болка в очите, двойно виждане, необичайно усещане в окото, сълзен сърцебиене , ускорена сърдечна дейност болка в мускулите, сънливост, намалено усещане за допир, световъртеж, шум в ушите, гадене, сухота в устата, кървене от пениса, наличие на кръв в семенната течност и/или в урината болка в гърдите и чувство на умора.
  Редки (може да засегнат до 1 на 1 000 души):
  Високо кръвно налягане, ниско кръвно налягане, припадъци, инсулт, сърдечен удар, неритмична сърдечна дейност кървене от носа и внезапно намаление или загуба на слуха.
  С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка):
  Допълнителни нежелани реакции, съобщени от постмаркетинговия опит: Нестабилна стенокардия (сърдечно заболяване), внезапна смърт, временно намаление на притока на кръв към части от мозъка. Повечето, но не всички мъже които са получили описаните нежелани реакции са имали сърдечни проблеми преди да приемат това лекарство. Не е възможно да се определи дали тези инциденти са били пряко свързани с силденафил.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани рекации. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:

  Изпълнителна агенция по лекарствата
  ул. „Дамян Груев” № 8
  1303 София
  Тел.:+359 28903417
  уебсайт: www.bda.bg

  5. Как да съхранявате Потенза

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера след „Годен до:“. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални температурни условия на съхранение.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  Какво съдържа Потенза
  Активното вещество е силденафил.
  Всяка таблетка за дъвчене съдържа 50 mg силденафил (sildenafil).
  Другите съставки са: Полакрилин калий, Калиев хидроксид (за регулиране на pH) или Хлороводородна киселина (за регулиране на pH), Магнезиев стеарат, Силициев диоксид, колоиден безводен, Аспартам (Е951), Кроскармелоза натрий, Ментов аромат, състоящ се от малтодекстрин, модифицирано нишесте Е1450 и ментово масло, Лактоза монохидрат, Повидон К-30

  Как изглежда Потенза и какво съдържа опаковката
  Бяла, триъгълна, двойноизпъкнала таблетка, с релефно означение "50" от едната страна.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Блистерни опаковки от 1, 2,4, 8 или 12 таблетки за дъвчене.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба
  Alvogen IPCo S.är.l
  5, rue Heienhaff, L-1736 Senningerberg
  Люксембург

  Производител
  Genepharm S.A.
  18 km Marathon Avenue
  15351 Pallini Attikis
  Гърция

  Cemelog BRS Ltd
  2040 Budaörs, Vasüt u. 13
  Унгария

  Pharmadox Healthcare Ltd.
  KW20A Kordin Industrial
  Park, Paola, PLA 3000
  Малта

  Описание на ПОТЕНЦА ДЪВЧ.ТАБЛ 50МГ

  ПОТЕНЦА ДЪВЧ.ТАБЛ 50МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ПОТЕНЦА ДЪВЧ.ТАБЛ 50МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ПОТЕНЦА ДЪВЧ.ТАБЛ 50МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа