Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при крампи и сърдечносъдова система
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200000 ИНЖ.РАЗТВОР

  • ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200000 ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  PRIMACAINE ADRENALINE 1/200 000 soution for injection
  Articaine hydrochloride, Epinephrine

  ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200 000 инжекционен разтвор
  Артикаин хидрохлорид, Епинефрин

  Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете да употребявате този лекарствен продукт. Тя съдържа важна информация.
  Пазете тази листовка, за да имате информация за този лекарствен продукт.
  Ако имате някакви въпроси, моля, обърнете се за повече информация към съответните медицински власти или притежателя на разрешението за употреба.
  Това лекартво се употребява по лекарско пресписание за един специфичен пациент. То не бива да се прилага върху друг пациент, това може да му навреди.

  ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200 000, инжекционен разтвор.
  Активни вещества: Articaine (Артикаин) 60,277 mg като Articaine hydrohloride (Артикаин хидрохлорид) 68.00 mg и Epinephrine (Епинефрин/Адреналин) 0.0085 mg като Epinephrine tartrate (епинефрин тартрат), за един патрон от 1.7 ml.
  Помощни вещества: Натриев хлорид, натриев метабисулфит, хлороводородна киселина, натриев хидроксид, вода за инжекции.

  1. Какво е ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200 000, инжекционен разтвор, и в кои случаи го УПОТРЕБЯВАМЕ?

  Този лекарствен продукт е инжекционен разтвор, който се използва за местна анестезия в стоматологичната практика.
  Кутия от 50 бр. патрони.
  Това лекарство се прилага при възрастни и деца над 4 години, за локална или локо-регионална анестезия в стоматологичната практика. Тази форма е особено адаптирана при интервенции, изискващи силна исхемия.

  2. Какво трябва да знаем преди употребата на ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200 000, инжекционен разтвор?

  Не използвайте никога ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200 000, инжекционен разтвор: в
  случаи на свръхчуствителност към локални анестетици или към помощните съставки, и в следните ситуации : тежко нарушение в предсърдно-камерната проводимост без пейс-мейкър, епилепсия, неконтролирана медикаментозно, порфирия. Този медикамент не трябва да се употребява в комбинация със сибутрамин.
  Специални предпазни мерки при употреба на ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200 000, инжекционен разтвор.

  Предупреждения
  този продукт съдържа 1/200 000 адреналин. Необходимо е да се обърне внимание на риска от локална некроза при хипертоници или диабетици. Поради риск от анестезиофагия: различни прехапвания (устни, бузи, лигавица, език) , пациентите трябва да се предупредят да не дъвчат дъвка и да не се хранят, докато не си възвърнат чуствителността. Използването на този деца под 4 години не е препоръчително, тъй като анестетичната техника е неподходяща за тази възраст. Избягвайте инжектирането в инфектирани и възпалени зони (намаляване ефикастността на локалната анестезия).

  Предпазни мерки при употреба
  Употребата на този продукт изисква задължително: предварително познаване на историята на заболяването: снемане на статуса, настоящи лечения и минали заболявания ; да се направи тестово инжектиране с 5-10% от дозата при риск от алергия (при анамнеза за алергия към активното вещество не се прави); инжектирането да се извършва бавно и стриктно извън съдовете, което се контролира с повтарящи се аспирации; да се поддържа говорим контакт с пациента. Повишено внимание се изисква при хора, приемащи антикоагуланти. Поради наличието на адреналин, да се работи с повишено внимание в случаите на: сърдечни нарушения, освен брадикардиите ; коронарна недостатъчност; тежка артериална хипертония. В случаите на тежка чернодробна недостатъчност, може да се наложи намаляване на дозите на артикаина, главно поради чернодробния метаболизъм на локалните анестетици с амидна структура. Дозата трябва да бъде намалена и в случаи на хипоксия, хиперкалиемия или метаболитна ацидоза. Назначаването на тази анестезия, успоредно с някои медикаменти (виж рубриката "Лекарствени и други взаимодействия "), изисква внимателно наблюдение на клиничното и биологичното състояние на пациента.

  Бременност / Кърмене
  По време на бременност този медикамент се назначава, когато ползата от лечението за майката надвишава риска за плода. Кърменето може да се продължи след анестезията.

  Спортисти
  Внимание при спортисти, този медикамент съдържа съставки, които могат да дадат положителна проба на анти-допинговите контроли.

  Влияние върху способността за шофиране и работа с машини:
  Този продукт може да промени времето за реакция по време на шофиране или работа с машини.

  Помощни вещества с познат ефект: Сулфати

  Лекарствени и други взаимодействия
  Комбинация със сибутрамин е непрепоръчителна. Предпазни мерки при употреба изискващи стриктен лекарски контрол : при антидепресанти : Инхибитори на моноаминооксидазата (ИМАО) (iponizaidе, moclobemide, toloxatone), имипраминови, серотонинергични и норадренергични (описано minalcipran tolaxotone) за които дозата трябва да се ограничи ; например : по-малко от 0.1 mg адреналин на 10 мин. или 0.3 mg за час при възрастни ; халогенирани летливи анестетици (повишаване на сърдечната реактивност) за които дозата също трябва да се ограничи ; например : по-малко от 0.1 mg адреналин на 10 мин. или 0.3 mg за час при възрастни.

  3. Как да използваме ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200 000, инжекционен разтвор?

  ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА НАД 4 ГОДИНИ.

  Възрастни: Количеството за инжектиране се определя според продължителността на интервенцията. Обикновено, от половин до един патрон за рутинна интервенция. Не надвишавайте дозата от 7 mg артикаин хидрохлорид на килограм телесно тегло.

  Деца (над 4 години): Количеството се определя от възрастта, теглото на детето и вида интервенция. Максималната доза е 5 mg артикаин хидрохлорид (0.125 ml анестетичен разтвор) на килограм телесно тегло. Средната доза в mg артикаин хидрохлорид, която може да се назначи при деца, се изчислява, както следва: теглото на детето (в килограми) х 1.33.

  Лица в напреднала възраст: Назначава се половината от дозата за възрастни.
  ЛОКАЛНО ИЛИ РЕГИОНАЛНО ИНТРАОРАЛНО СУБМУКОЗНО ИНЖЕКТИРАНЕ
  Проверете, че няма нарушаване на съдовата стена чрез аспириране, особено при регионална (проводна) анестезия. Скоростта на инжектиране не трябва да надвишава 1 ml разтвор на минута

  Начин на употреба, инструкции за работа: Както при всички патрони, диафрагмата се дезинфектира, непосредствено преди употреба, чрез внимателно обтриване : или с етилов алкохол 70% , или с изопропилов алкохол 90% за фармацевтични цели. Патроните не трябва в никакъв случаи да се накисват в разтвори. Да не се смесва разтвора за инжектиране с какъвто и да е друг продукт в една спринцовка. Един започнат патрон, не трябва да се използва повторно. За еднократна употреба.

  Ако сте предозирали ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200 000, инжекционен разтвор: токсични реакции, свидетелство за предозиране на локален анестетик, могат да се появят при две положения : или веднага, чрез относително предозиране, дължащо се на инцидентно инжектиране интра-венозно ; или по-късно, чрез същинско предозиране, дължащо се на използването на много голямо количество анестетик.

  Поведение при свръхдоза: От момента на появата на симптомите, накарайте пациента да диша дълбоко, поставете го в легнало положение, по възможност. В случаи на клонични гърчове, се налага оксигенация и инжектиране на бензодиазепин. Лечението може да наложи интубиране и изкуствено дишане.

  4. КАКВИ СА ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ?

  Както при всички лекарства, така и при ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/100 000, инжекционен разтвор могат да се появят нежелани реакции. Както при всички използавани локални анестетици в стоматологията, могат да се появят прилошаване (замайване) или предколапсни състояния. Този продукт съдържа натриев метабисулфит, който може да причини или засили реакции от типа на анафилактичните. При предозиране или при някои предраз-положени пациенти, могат да се появят следните клинични признаци :
  - на централната нервна система: нервност, раздразнителност, прозяване, треперене, чувство за страх, нистагъм, логорея, главоболие, гадене, бучене в ушите. Тези признаци налагат да накараме пациента да диша дълбоко, както и внимателно да се наблюдава за предотвратяване на евентуално усложнение с конвулсия и последвана от депресия на ЦНС.
  - на дихателната система: тахипнея, последвана от брадипнея, които могат да доведат до апнея.
  - на сърдечно-съдовата система: тахикардия, брадикардия, сърдечно-съдова депресия с понижено артериално налягане, които могат да доведат до колапс, ритъмни нарушения (камерни екстрасистоли, камерни фибрилации), нарушения на проводимостта (предсърдно-камерен блок). Тези сърдечни признаци могат да доведат до спиране на сърдечната дейност.
  Ако се появят нежелани реакции, които не са описани в листивката, информирайте съответните медицински власти или притежателя на разрешението за употреба на ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200 000.

  5. Как ДА съхраняваме ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200 000, инжекционен разтвор?

  Преди отваряне:
  Да се съхранява при температура под 25°С.
  Съхранявайте патроните в опаковката, на място защитено от светлина.
  След отваряне :
  Продукта трябва да се употреби незабавно.
  Да се съхранява на места, недосъпни за деца. Да не се употребява след изтичане срока на годност, указан на опаковката.

  Дата на последна редакция на листовката: 19 Април 2010
  Резервирано за професионална употреба в стоматологичната.

  Притежател на разрешението за употреба:
  LABORATOIRE PRODUITS DENTAIRES PIERRE ROLLAND
  ZI du Phare-BP 30216
  17 avenue Gustave Eiffel
  33708 MERIGNAC CEDEX
  Франция

  Производител:
  LABORATOIRE PRODUITS DENTAIRES PIERRE ROLLAND
  ZI du Phare-BP 30216
  17 avenue Gustave Eiffel
  33708 MERIGNAC CEDEX
  Франция

  Описание на ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200000 ИНЖ.РАЗТВОР

  ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200000 ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200000 ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ПРИМАКАИН АДРЕНАЛИН 1/200000 ИНЖ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа