Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ПРИМИДИН 400МГ/МЛ 4МЛ НАЗАЛЕН СПРЕЙ

  • ПРИМИДИН 400МГ/МЛ 4МЛ НАЗАЛЕН СПРЕЙ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ПРАМИДИН 20
  Metoclopramide nasal spray

  СЪСТАВ
  ПРАМИДИН 20 спрей за нос
  1 ml разтвор съдържа лекарствено вещество: metoclopramide hydrochloride monohydrate 472.70 mg, равняващи се на 400 mg metoclopramide
  Помощни вещества: ледена оцетна киселина, натриев ацетат, натриев хлорид, бензилов алкохол, сорбитол 70%, пречистена вода.

  СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА
  ПРАМИДИН 20 спрей за нос
  Една бутилка от 4 ml съдържа 1600 mg metoclopramide;
  20 mg при всяко 0.05 ml-впръскване.

  ФАРМАКОТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА
  прокинетик, антиеметик.

  ИМЕ И АДРЕС НА ПРИТЕЖАТЕЛЯ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА
  "ЦСЦ ФАРМАСЮТИКЪЛ ЛТД-БЪЛГАРИЯИ ЕООД бул. “Асен Йорданов” No 10, София 1592, България
  ИМЕ И АДРЕС НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ
  CRINOS S.p.A. - Italy

  ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

  Обща медицина
  Гадене и повръщане вследствие прилагане на антинеопластици, антибиотици, химиотерапевтици, дигиталисови препарати, морфин, кодеин и др.
  Повръщане вследствие на ацидоза и хиперазотемия.
  Нарушения в храносмилането по време на менструалния цикъл.

  Гастроентеоология
  Функционална неязвена диспепсия. Симптоматично лечение на гастроезофагеална рефлуксна болест, дуодено-гастро-билиарен рефлукс и гастропареза от различен произход (диабетна невропатия и др.).

  Хирургия и анестезиология
  Гадене и повръщане вследствие на хирургични операции или прилагане на анестетици.

  Радиология
  Стомашни прояви при радиационни болест и кобалтова терапия.
  При функционално радиологично изследване на храносмилателния тракт.

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
  Свръхчувствителност към някое от помощните вещества или към други химически субстанции.
  Метоклопрамид е противопоказан при пациенти с глаукома (повишено вътрешно налягане) феохромоцитом (тумор на надбъбречната жлеза), епилепсия, Паркинсон и други екстрапирамидни смущения или при пациенти, третирани с антихолинергични лекарствени продукти.
  В случаи, при които стимулирането на интестиналния мотилитет може да бъде опасно, например в случаи на стомашно-чревно кървене, перфорация, механична обструкция (непроходимост).
  При деца под 16 години.
  През първите 3 месеца от бременността и при кърмене (виж “Бременност и кърмене”)

  СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА
  Повишено внимание изисква едновременното приложение на metoclopramide с фенотиазини, бутирофенони, тиоксантени, тъй като те могат до доведат до възникване на екстрапирамидни реакции.
  Внимание е необходимо и при лечение на пациенти с остра бъбречна или чернодробна недостатъчност, при които съществува опасност концентрацията на metoclopramide в кръвта да бъде повишена или действието на лекарствения продукт удължено.
  Изисква се повишено внимание при пациенти с хронични ринити или пък претърпели хирургична операция на ноздрите и сега третирани с metoclopramide спрей за нос, поради възможно увреждане на лекарствена абсорбция.

  УПОТРЕБА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ
  Не се препоръчва употребата на лекарствения продукт през първите три месеца на бременността.
  През следващите месеци, трябва да имате предвид, че лекарствата против повръщане могат да се прилагат по време на бременност само в случаи, когато ясно изразените симптоми, налагат тяхното приложение и не е възможно провеждане на друго лечение, но са абсолютно забранени за лечение или предпазване от обикновено повръщане по време на бременността. Metoclopramide преминава в кърмата, поради това не бива да се приема по време на кърмене, освен по преценка на лекаря, когато ползите от това лечение за майката са повече в сравнение с потенциалния риск за новороденото. Трябва да се прецени дали да се спре кърменето и да се започне лечение или да се откажете от лечението и да се продължи с кърменето.

  ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ
  Необходимо е наблюдение на пациентите при едновременното прилагане на метоклопрамид с дигоксин, L-допа, литий, пропранолол, циметидин и др. поради взаимодействието им при усвояване в храносмилателния тракт.
  Едновременното приложение на metoclopramide с фенотиазини, бутирофенони или тиоксантени може да предизвика експирамидни нарушения.
  Едновременното приложение на metoclopramide с успокоителни със сънотворен ефект лекарствени продукти или алкохолни напитки, може да усили успокоителното им действие. Metoclopramide може да понижи усвояването на дигоксин, както и да увеличи това на парацетамол, тетрациклин, леводопа, етанол.

  СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
  Влияние върху способността за шофиране и работата с машини
  При пациенти, свръхчувствителни към лекарствения продукт, лечението с metoclopramide може да понижи вниманието при шофиране или работа с машини. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

  ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ
  ПРАМИДИН 20
  За предпазване и лечение на състояния на силно повръщане се препоръчва следната дозировка:
  Гадене и повръщане вследствие на умерена еметогенна химиотерапия и/или от ятрогенен произход: 1 впръскване от 20 mg във всяка ноздра 3 пъти дневно (120 mg)
  Лекарственият продукт трябва да се прилага преди хранене.
  При тежки случаи на гадене и повръщане (химиотерапия, предизвикала силно повръщане):
  1 впръскване от 20 mg във всяка ноздра 8 пъти дневно (320 mg)
  Предвид фармакокинетичните характеристики на назалния спрей, една доза metoclopramide (1 впръскване от 20 mg във всяка ноздра) трябва да се прилага 2 часа преди химиотерапевтичен цикъл за постигане на оптимален терапевтичен ефект и предпазване от силно повръщане.
  По-късни прояви (> 24 h.) на гадене и повръщане вследствие на умерено или силно еметогенно лечение: От 1 впръскване от 20 mg в едната ноздра 3 пъти дневно (60 mg) до 1 впръскване от 20 mg във всяка ноздра 3-4 пъти дневно (120-160 mg) в зависимост от назначеното противотуморно лечение.
  Гадене и повръщане след хирургични операции:
  1 впръскване от 20 mg във всяка ноздра, като при необходимост може да се повтори в първите часове след операцията (40-80 mg).
  Посочените дозировки могат да се увеличат само по препоръка на лекар.

  ПРЕДОЗИРАНЕ
  ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА
  1. Внимателно поставете диспенсера върху бутилката и го завъртете.
  2. Махнете защитната капачка на диспенсера.
  4. Внимателно поставете диспенсера в ноздрата. Дръжте главата изправена, натиснете диспенсера до долу и тогава отпуснете. Не вдишвайте по време на апликацията.
  5. Внимателно почиствайте и слагайте защитната капачка на диспенсера след всяка апликация.
  3. Дръжте бутилката изправена и натиснете диспенсера с два пръста до долу.

  ВАЖНО: Пръснете 5 пъти само преди използване на бутилката за първи път. Не повтаряйте тази процедура при следващи апликации.
  Симптомите на предозиране може да включват отпадналост, дезориентация и реакции на периферната нервна система. Тези прояви биха могли да се контролират с антихолинергични лекарствени продукти, лекарства за лечение на Паркинсонова болест или антихистамини с антихолинергични свойства. Обикновено нарушенията отзвучават спонтанно до 24 часа след появата им.

  НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  При прилагане на препоръчаните лечебни дози, нежеланите лекарствени реакции обикновено са леки и отзвучават след преустановяване на лечението.
  Най-често срещаните нежелани лекарствени реакции са сънливост, раздразнителност и интестинални нарушения (запек и диария).
  Други, по-рядко срещани нежелани лекарствени реакции включват кожни обриви, депресия, сухота в устата.
  При лечение на млади пациенти с високи дози, обикновено е възможна появата на дистонични екстрапирамидни нарушения (спазми на лицето, схващане на челюстите, спазми на очния нерв, изкривяване на шията, неволеви движения на крайниците, изплезване на езика).
  При провеждане на продължително лечение с високи дози са отбелязани прояви на персистираща забавена дискинезия (двигателни нарушения) и симптоми на паркинсонизъм (треперене, вцепененост, неподвижност).
  При продължително приложение, лекарството предизвиква секреция на пролактин с евентуална напрегнатост на гърдите, повишена секреция от гръдните жлези и менструални нарушения.
  При пациенти с феохромоцитом (тумор на надбъбречната жлеза) могат да се предизвикат хипертонични кризи с летален край.
  Обикновено назалното приложение се приема добре; понякога при пациенти, лекувани с високи дози, се наблюдава поява на лекостепенно и безсимптомно кръвонапълване на носната лигавица. Тези симптоми отзвучават дори при временно прекратяване на лечението. Пациентите се съветват да съобщят на своя лекар или фармацевт за появата на всяка нежелана лекарствена реакция,
  Предупреоюдение: не използвайте лекарството след срока на годност, обозначен на опаковката.
  Срокът на годност, отпечатан върху кутията се отнася за продукт в ненарушена и правилно съхранявана опаковка.

  Последна редакция на текста:
  03.2007

  Описание на ПРИМИДИН 400МГ/МЛ 4МЛ НАЗАЛЕН СПРЕЙ

  ПРИМИДИН 400МГ/МЛ 4МЛ НАЗАЛЕН СПРЕЙ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ПРИМИДИН 400МГ/МЛ 4МЛ НАЗАЛЕН СПРЕЙ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа