Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • РАБЕПРАЗОЛ ЗЕНТИВА ТАБЛ 20МГ

  • РАБЕПРАЗОЛ ЗЕНТИВА ТАБЛ 20МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Рабепразол Зентива 20mg стомашно-устойчиви
  Rabeprazol Zentiva 20mg gastro-resistant tablets

  Рабепразол натрий/ Rabeprazole sodium/

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Рабепразол Зентива и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Рабепразол Зентива
  3. Как да приемате Рабепразол Зентива
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Рабепразол Зентива
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Рабепразол Зентива и за какво се използва
  Разбепразол Зентива е лекарство, което намалява производството на стомашна киселина (инхибитор на протонната помпа). То принадежли към група лекарства наречена „инхибитори на протонната помпа".
  Рабепразол Зентива се използва:
  • за лечение на язви на дванадесетопръстника;
  • за лечение на доброкачествени стомашни язви;
  • за симптоматично лечение на ерозивна или улцеративна гастро-езофагеална рефлуксна болест, обикновено свързана с възпаление на хранопровода, причинено от стомашната киселинност и свързаните с това оплаквания;
  • за продължително лечение на гастро-езофагеална рефлуксна болест;
  • за симптоматичното лечение на умерена до тежка форма на гастро-езофагеална рефлуксна болест;
  • за продължително лечение на състояния, при които изключително голямо количество стомашна киселинност се произвежда (синдром на Zollinger-Ellison);
  • в комбинация с антибиоици за лечение на пептични язви. Това лечение включва ерадикация на Helicobacter pylori, болестотворен микроорганизъм отговорен за причиняване на язви на стомаха и червата.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Рабепразол Зентива
  Не приемайте Рабепразол Зентива
  ако сте алергични към рабепразол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
  Ако сте бременна или кърмите.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Рабепразол Зентива.
  Вземете специални мерки с Рабепразол Зентива;
  ако сте алергични към други инхибитори на лротонната помпа; ако имате тежки чернодробни проблеми.
  Рабепразол Зентива може да скрие симптомите на други заболявания. Следователно, консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако преди започване или по време на приема на Рабепразол Зентива, се случи следното:
  без причина изгубите много от теглото си и имате проблеми с преглъщането, получите стомашна болка или лошо храносмилане, започнете да повръщате храна или кръв.
  отделяте оцветени в черно изпражнения (кървави изпражнения).
  Приемът на инхибитори на протонната помпа като Рабепразол Зентива особено през период по-дълъг от една година, може слабо да повиши риска от фрактури на тазобедрената става, китката и гръбначния стълб. Информирайте Вашия лекар, ако имате остеопороза или приемате кортикостероиди (което може да повиши риска от остеопороза).

  Деца
  Рабепразол Зентива не трябва да се приема от деца, тъй като няма опит с Рабепразол Зентива при деца.
  Други лекарства и Рабепразол Зентива
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.
  Ако се лекувате с антибиотици в комбинация с Рабепразол Зентива, моля следвайте указанията им за употреба (налични в съответните им листовки за потребителя).

  Моля съобщете на Зашия лекар ако приемате някое от следните лекарства:
  ♦ Лекарства за лечение на гьбични инфекции (например кетоконазол или итраконазол).
  ♦ Атазанавир за лечение на ХИВ инфекция, който не трябва да приемате заедно с Рабепразол Зентива.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятагге, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Нама данни за употребата на рабепразол при бременни жени. Затова не трябва да приемате Рабепразол Зентива, ако сте бременна или мислите че може да сте бременна. Не се знае дали активното вещество преминава в кърмата. Затова не трябва да приемате Рабепразол Зентива ако кърмите.

  Шофиране и работа с машини
  Малко вероятно е Рабепразол Зентива да повлияе способността Ви да шофирате работите с машини.
  Възможно е обаче, Рабепразол Зентива да предизвика сънливост. Следователно, ако
  почувствате сънливост, избягвайте да шофирате или да работите с машини.

  3. Как да приемате Рабепразол Зентива
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Указания за употреба:
  Преглъщайте таблетките Рабепразол Зентива цели (да не се дъвчат или разчупват), преди закуска с чаша вода. Ако приемате също и антибиотоци за ерадикация на бактерията Helicobacter pylori, вземете втората си таблета Рабепразол Зентива вечерта.
  Ако не Ви е предписано друго от Вашия лекар, обичайната доза е:
  Лечение на язви на дванадесетопръстника, доброкачествени стомашни язви Обичайната доза е 20 mg рабепразол натрий веднъж дневно.
  Симптоматично лечение на ерозивна или улцеративна гастоо-езоФагеална оеФлуксна болест Обичайната доза е 20 mg рабепразол натрий веднъж дневно.
  Симптоматичното лечение на умерена до тежка форма на гасгро-езоФагеална рефлуксна болест Обичайната доза е 10 mg рабепразол натрий веднъж дневно.
  Продължително лечение на гастро-езоФагеална реФлуксна болест
  В зависимост от отговора Ви към лечението, лекарят Ви ще предцени за дозировка 10 mg или 20 mg веднъж дневно.
  Продължително лечение на състояния, при които изключително голямо количество стомашна киселинност се произвежда (синдром на Zollinger-Ellison)
  Обикновено препоръчителната начална доза е 60 mg рабепразол натрий веднъж дневно. След това Вашият лекар може да коригира Вашата доза според индивидуалните нужди. Дневната доза може да се увеличи до 120 mg рабепразол натрий, което изисква разделяне на дозата (60 mg два пъти дневно).
  Лечение за ерадикация на Helicobacter pylori, при прием и на антибиотици

  Следната комбинация е препоръчана:
  Сутрин Вечер
  20 mg рабепразол натрий 20 mg рабепразол натрий
  500 mg кларитромицин 500 mg кларитромицин
  1000 mg амоксицилин 1000 mg амоксицилин
  Пациенти с увредена бъбречна или чернодробна функция
  Ако спадате към тази група пациенти говорете с Вашия лекар. Въпреки това, коригиране или промяна на дозата не винаги се налага. Пациенти с тежки чернодробни проблеми трябва стриктно да се наблюдават от техния лекар.
  Колко дълго да прнемнате таблетки Рабепразол Зентива
  Язви на дванадесетопръстника обичайно се лекуват в рамките на 4 седмици. Ако 4 седмичния курс не е достатъчен, излекуване в почти всички случаи ще се постигне в рамките на още 4 седмици допълнително лечение.
  За доброкачествени стомашни язви, в повечето случаи, се налага 6 седмичен курс на лечение. Ако това не е достатъчно, излекуване в повеето случаи ще се постигне в рамките на още 6 седмици допълнително лечение
  За ерозивна или улцеративна гастро-езофагеална рефлуксна болест, курс на лечение от 4 до 8 седмици е необходим.
  За продължително поддържащо лечение на гастро-езофагеална рефлуксна болест, Вашият лекар ще Ви посъветва колко време да приемате таблетките. Ако сте на продължително лечение Вие трябва да посещавате лекуващия лекар редовно през определени интервали от време, за да се проследява Вашата терапия и симптоми.
  Ако имате умерена до тежка форма на гастро-езофагеална рефлуксна болест, вашето лечение се очаква да продължи повече от 4 седмици. Ако Вашите симптоми не се подобрят в рамките на 4 седмици, консултирайте се с Вашия лекар. Ако симптомите Ви се появят онтово, след тези 4 седмици, Вашият лекар може да Ви каже да приемате 10 mg рабепразол натрий при нужда, за да се контролират Вашите симптоми.
  При пациенти със състояния, при които изключително голямо количество стомашна киселинност се произвежда (синдром на Zollinger-Ellison), няма ограничения за продължителността на лечение, и трябва да се продължи, колкото е необходимо.

  Лечение за ерадикация на Helicobacter pylori с рабепразол натрий (в комбинация с два антибиотика) продължава 7 дни.
  Ако сте приели използвали повече от необходимата доза Рабепразол Зентива
  Ако сте взели повече Рабепразол Зентива от колкото трябва или деца случайно са взели лекарството, моля свържете се с Вашия лекар или с болница, за да получите становище за риска и съвет за действията, които трябва да се извършат.
  Ако сте пропуснали да използвате Рабепразол Зентива
  Ако пропуснете да приемете доза, просто я вземете веднага щом се сетите и след това продължете както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели употребата на Рабепразол Зентива
  Винаги говорете с Вашия лекар преди да спрете лечението с Рабепразол Зентива по собствена инициатива или преди да е необходимо. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Чести: засягат 1 до 10 пациенти от 100
  Нечести; засягат 1 до 10 пациенти от 1,000
  Редки: засягат 1 до 10 пациенти от 10,000
  Много редки: засягат по-малко от 1 пациент на 10,000
  С неизвестна честота честота не може да бъде определена от наличните данниа
  Ако забележите някои от следните серизни нежелани реакции, спрете приема на Рабепразол Зентива и се свържете веднага с Вашия лекар:
  • Тежки реакции на кожата и лигавиците, придружени от образуване на мехури (еритема мултиформе, токсична епидермална некролиза, синдром на Стивънс-Джон
  • Подуване на лицето, ниско кръвно налягане и недостиг на въздух.

  Други възможни нежелани реакции
  Чести нежелани реакции
  Инфекция, безсъние, главоболие, замаяност, кашлица, възпаление на гърлото, ринит, диария, гадене, повръщане, коремна болка, запек, газове, неспецифична болка, болка в гърба, слабост, грипоподобна болест,
  Нечести нежелани реакции
  Нервност, сънливост, бронхит, синузит, нарушения на храносмилането, оригване, сърбеж по кожата, мускулна болка, изтръпвания на краката, ставна болка, инфекция на уринарния тракт, болка в гръдния кош, простуда, треска, увеличени нива на чернодробните ензими, обрив и сухота в устата, фрактури на тазобедрената става, китката и гръбначния стълб (ако Рабепразол Зентива е използван във високи дози и продължителен период).
  Редки нежелани реакции
  Намалено или увеличено количество бели кръвни клетки, намалено количество тромбоцити в кръвта. Анорексия, депресия, зрителни смущения, гастретг, възпаление на устата (стоматит), вкусови смущения, изпотяване, възпалени бъбреци (интерстицинален нефрит), увеличено телесно тегло.
  Кожен обрив, зачервяване на кожата, сърбеж и кожни мехури, остри генерализирани реакции, като например подуване на лицето, ниско кръвно налягане, недостиг на въздух, чернодробни проблеми са докладвани, които са преминавали след спиране на лечението.
  Много редки нежелани реакции
  Тежки реакции на кожата и лигавиците, придружени от образуване на мехури (синдром на Стивънс-Джонсън, еритема мултиформе).
  С неизвестна честота
  Ниски нива на натрий в кръвта, обърканост, подуване на долната част на ръцете и краката (периферен оток), образуване на гърди при мъже (гинекомастия)*
  Ако приемате Рабепразол Зентива повече от три месеца, възможно е нивата на магнезий в кръвта Ви да се понижат. Ниските нива на магнезий могат да се проявят като умора, неволеви мускулни съкращения» дезориентация, гърчове, замаяност, повишена сърдечна честота. Ако получите някои от тези симптоми, моля, веднага информирайте Вашия лекар. Ниските нива на магнезий могат да доведат също до намаляване нивата на калий или калций в кръвта. Вашият лекар може да реши да провежда регулярно кръвни изследвания, за да следи нивата Ви на магнезий.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции,

  5. Как да съхранявате Рабепразол Зентива
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху блистера и картонената опаковка след „Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате, спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Рабепразол Зентива
  Активното вещество е: рабепразол натрий
  Всяка стомашно-устойчива таблетка Рабепразол Зентива 20 mg съдържа 20 mg рабепразол натрий еквивалентен на 18,85 mg рабепразол
  Другите съставки са:
  Сърцевина на таблетките: манитол, магнезиев оксид, натриев едетат, кросповидон тип А, калциев стеарат, повидон.
  Обвивка на таблетките: триетилов цитрат, съполимер на метакрилова киселина - етил акрилат (1:1), етил целулоза, хипромелоза, безводен натриев карбонат, титанов диоксид (Е 171), макрогол 400, жьлт железен оксид (Е 172).
  Рабепразол Зентива 10 mg стомашно-устойчиви таблети съдържат допълнително червен железен оксид (Е 172).
  Как изглежда Рабепразол Зентива и какво съдържа опаковката
  Рабепразол Зентива 20 mg са жълти, кръгли, стомашно-устойчиви таблети,
  Рабепразол Зентива се предлага в блистери по 5, 7, 14, 15, 25,28, 30, 50, 56, 75,98,120 таблети.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Zentiva k.s., U Kabelovny 130, Prague 10, Dolní Mécholupy, Чешка република
  Производители
  Sofarimex - Ind. Química е Farmacéutica, S.A. Av. Das Indústrias - Alt» de Colaride 2735-213 Cacém Португалия
  S.C. ZENTIVA S.A. B-dul. Theodor Pallady nr. 50 sector 3, Bucuresti cod 032266 Румъния
  За допълнителна информация относно това лекарство, моля, свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  Санофи-Авентис България ЕООД 1303 София, бул. Ал, Стамболийски 103, България Тел: 02/ 970 53 00, Факс: 02/ 970 53 33
  e-mail: bg-medical-info@sanofi-aventis.com

  Този лекарствен продукт е разрешен в страните членки на Европейското иономическо пространство под следните търговски имена:
  Швеция Rabeprazol Zentiva 20 mg enterotablett
  България Рабепразол Зентива 20mg стомашно-устойчиви таблетки
  Кипър Medotis
  Франция Rabeprazole Zentiva 20 mg comprimé gastro-résistant
  Гърция Medotis
  Унгария Rabeprazol-Zentiva 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta;
  Италия Rabeprazolo Zentiva
  Португалия Rabeprazol Zentiva
  Великобритания Rabeprazole sodium gastroresistant tablets

  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на РАБЕПРАЗОЛ ЗЕНТИВА ТАБЛ 20МГ

  РАБЕПРАЗОЛ ЗЕНТИВА ТАБЛ 20МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  РАБЕПРАЗОЛ ЗЕНТИВА ТАБЛ 20МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  РАБЕПРАЗОЛ ЗЕНТИВА ТАБЛ 20МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа