Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • РАБИПУР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  • РАБИПУР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Рабипур
  Rabipur

  Прах и разтворител за инжекционен разтвор
  Ваксина срещу бяс (инактивирана)
  (Rabies vaccine, inactivated)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди Вие/Вашето дете да приложите Rabipur.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас/Вашето дете. Не го преотстъпвайте на други хора.
  То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или ако забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво е Рабипур и за какво се използва
  2. Преди да приемете Рабипур
  3. Как да приемете Рабипур
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Рабипур
  6. Допълнителна информация

  1 КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РАБИПУР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Какво е Рабипур
  Рабипур принадлежи към група лекарства, наричани ваксини, които взаимодействате имунната система (естествената защита срещу инфекции на тялото), за да ни предпазят от болести. Рабипур се използва за предотвратяване на инфекция от вирус, който причинява бяс.
  Ваксината срещу бяс действа като кара тялото да изгради собствена защита (антитела) срещу вируса. Ваксината съдържа вируси на беса, които са изцяло инактивирани чрез химична обработка, така че ваксината да не може да причини бяс. Въпреки това тя може да накара имунната система да изгради антитела срещу вируса.
  За какво се използва Рабипур
  Рабипур може да се приложи по 2 начина:
  • за предпазване от бяс у хора, които може да бъдат изложени на риск от заразяване с вируса в бъдеще, като например хора. които работят с животни или пътуват в части на света, където все още са известни случаи на бяс.
  или
  • за предпазване от бяс на хора, за които има вероятност да са се заразили е вируса чрез контакт с живи или мъртви животни, както е описано по-долу.
  Бесът е инфекция, която може да бъде причинена от ухапване на заразено животно, чрез одраскване или дори само чрез близване от животно, особено ако кожата е наранена. Контактът с капани за животни, облизани или нахапани от заразени животни, също може да причини зараза у хората.
  Животни, които са в добро здраве, може да са носители на вируса и да го предават на хората. Има вероятност самите животни да не развият бяс в бъдеще. Понякога контактът с трупове на умрели заразени животни също е начин, по който може да се заразим с болестта.
  Няма лечение за бяс след поява на симптомите на заразяване и в тези случаи инфекцията има винаги фатален изход. Предпазването от развитие на симптоми на заразяване н смърт зависи от ваксинирането или преди възможен контакт с вируса, или възможно най-бързо след контакт с вируса, дори само при подозрение за него.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЛОЖИТЕ РАБИПУР
  Вие/Вашето дете не трябва да прилагате Рабииур за предотвратяване на бяс в бъдеще, ако :
  • сте алергични към някоя съставка на ваксината, включително:
  o следи от исомицин, хлортетрациклин или амфотерицин Б;
  o яйца и яйчни продукти (ваксината може да съдържа следи от пилешки протеини);
  o полигелин (желатин);
  • страдате от болест, съпътствана от температура;
  • имате остра инфекция.
  Ако има информация, че Вие/Вашето дете сте алергични към някоя от съставките, може да Ви бъде направена различна ваксина срещу бяс. коя го не съдържа тези съставки.
  Вие/Вашето дете може да получите Рабииур ако:
  • вече сте били в контакт с вируса и може да сте заразени, дори ако сте алергични към някоя съставка на ваксината, имате температура или остра инфекция, поради сериозната опасност, която представлява бесът.
  При липса на алтернативна ваксина за Вас/Вашето дете, Вашият лекар или медицинска сестра ще обсъди риска от ваксинация и заразяване с бяс преди да постави ваксината.
  Обърнете специално внимание при употреба на Рабипур
  Ако Вие/Вашето дете вече имате слаба имунна система или ако приемате лекарства, които намаляват имунитета към инфекции, може да използвате Рабипур, но е възможно да нямате толкова добра защита като останалите хора. В този случай Вашият лекар може да реши да извърши кръвни тестове, след като Вие/Вашето дете сте получили ваксината, за да провери дали тялото е произвело достатъчно антитела срещу вируса. При необходимост Вие/Вашето дете може да получите допълнителни дози от ваксината.

  Прием на други лекарства
  Моля уведомете Вашия лекар или медицинска сестра, ако Вие/Вашето дете приемате или сте приемали наскоро други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Вие/Вашето дете следва да продължите да приемате всички предписани лекарства както обикновено, освен ако Вашият лекар не предпише друго.
  При необходимост Вие/Вашето дете може да приемате Рабипур едновременно с други ваксини.
  Вие/Вашето дете може да имате нужда о г инжектиране с антитела срещу бяс (наречени " имуноглобулин срещу беса") ако има голяма вероятност да стс вече заразени с вируса. В такъв случай инжекцията с имуноглобулин срещу беса (поставена веднъж и обикновено с първата доза ваксина) и ваксината ще бъдат поставени на различни места във Вашето тяло/тялото на детето Ви. Обикновено възможно най-голямо количество от имуноглобулина срещу беса се инжектира в частта на тялото, която е била в контакт с животното, а останалото количество се поставя с отделна инжекция.

  Бременност:
  Ако сте или мислите, че сте бременна, може да Ви бъде поставена ваксина, ако сте имали или има вероятност да сте влезли в контакт с вируса.
  Може да получите Рабипур по време на бременност ако се прецени, че рискът от контакт с вируса е сериозен. В този случай Вашият лекар ще определи дали да получите ваксината незабавно или да изчакате.

  Кърмене:
  Трябва да получите Рабипур ако сте имали или има вероятност да сте влезли в контакт с вируса. Може да получите Рабипур докато кърмите, ако се прецени, че рискът от контакт с вируса е сериозен. Вашият лекар ще Ви консултира.

  Шофиране и работа с машини:
  Няма вероятност ваксината да окаже ефект върху способността за шофиране или работа с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМЕТЕ РАБИПУР
  Рабипур се поставя на Вас/Вашето дете от лекар или медицинска сестра, обучени да поставят ваксини. Те са обучени и как да се справят с много редките, но сериозни алергични реакции, които могат да се получат след поставяне на ваксината (вж. раздел 4 на листовката). Ваксината трябва да бъде поставена на Вас/Вашето дете в клиника или хирургично отделение, които разполагат с нужното оборудване за лечение на тези реакции.
  Прахът се разтваря във вода, за да се приготви инжекционен разтвор. Препоръчителната доза за всички възрастови групи за всяка инжекция е един милилитър (1 ml).
  Обикновено ваксината се поставя в мускула в горната част на ръката, а при малки деца в мускула на бедрото. Ваксината не трябва да бъде поставяна в седалището. Вашият лекар или медицинска сестра ще се погрижи да не поставя ваксината в горния слой на кожата или в кръвоносен съд.
  Вашият лекар ще реши колко дози ще получите Вие/Вашето дете, в зависимост от това дали сте получавали Рабипур преди или след възможен контакт с вируса.

  ПРЕДИ ВЪЗМОЖЕН КОНТАКТ С ВИРУСА
  Ако на Вас/Вашето дете не е поставяна ваксина за бяс преди, то се нуждаете първоначално от 3 дози. Първата доза се поставя при първото посещение, втората 7 дни по-късно, а третата 2-3 седмици след това.
  Ако Вие/Вашето дете изпуснете час за ваксиниране, уговорете такъв възможно най-скоро след датата, на която е трябвало да се постави ваксината.
  Ако Вне/Вашего дете продължавате да сте изложени на риск от заразяване с бяс след първоначалната имунизация, имате нужда от подсилващи дози, поставяни на интервали, които да поддържат нивата на антитела срещу бяс.
  Нуждата от поддържащи дози зависи от риска от контакт с вируса на бяс. Вашият лекар ще се запознае с официалните препоръки за ваксинация срещу бяс и ще Ви уведоми за нуждата от поддържаща доза.
  Ако Вие/Вашето дете сте изложени на висок риск or заразяване, Вашият лекар може да поиска периодични кръвни тестове, за да измери нивата на антитела срещу бяс във Вашата кръв/кръвта на детето Ви, така че веднага да получите поддържаща доза при необходимост. Обикновено се налага поставяне на поддържащи дози на всеки 2-5 години.
  Дори на Вас/Вашето дете да са поставени всички необходими инжекции и периодично да ere приемали поддържащи дози, ще имате нужда от допълнителни инжекции, ако попаднете в контакт с вируса и бъде преценено, че рискът от заразяване е висок. Това е разяснено по-долу.

  СЛЕД ВЪЗМОЖЕН КОНТАКТ С ВИРУСА
  След всеки възможен контакт с вируса на беса. Вашият лекар ще обмисли риска от заразяване съгласно вида контакт, който сте имали Вие/Вашето дете. Например ако сте ухапани от животно, което може да е носител на вируса. Вие сте изложени на много по-висок риск от заразяване с бяс от някой, който е бил облизан, но е нямал наранявания по кожата.
  При необходимост от ваксинация първата дозата се дава възможно най-бързо, а раните се обработват с антисептик.
  Броят на дозите ваксина, с или без противобесен имуиоглобулии (вж. точка 2: Прием на други лекарства) зависи от риска от заразяване с бяс и от това дали Вие/Вашето дете сте били ваксинирани срещу бяс.
  Ако Вие/Вашето дете сте изложени на повишен риск от заразяване с вируса поради лошо функциониране на имунната система или ако имате рани, за които е много вероятно да доведат до инфекция, имате нужда от специално внимание, както е обяснено по-долу.
  Запомнете, ме заразяването с бяс може да бъде с фатален изход.
  • При всички случаи е много важно Вие/Вашето дете да получите навреме всички дози от ваксината, от които се нуждаете (вж. по-долу) и да проведете всички кръвни тестове, които Вашият лекар счете за необходими.
  • Ако Вие/Вашето дете закъснеете за преглед, трябва да извършите прегледа възможно най-скоро след това.
  • Ако Вие/Вашето дете се почувствате зле по време на курса на ваксинации, трябва да уведомите Вашия лекар незабавно н да не пропускате инжекции.
  Ваксинирани лица
  Ако Вие/Вашето дете сте били ваксинирани срещу бяс и сте приемали поддържащи дози, обикновено ще имате нужда от само 2 допълнителни дози. Едната се поставя незабавно, а втората - 3 дни по-късно. Въпреки това ако последната доза от ваксината е била поставена преди повече от две години, Вие/Вашето де ге може да се нуждаете от 4 или 5 дози (както при неваксииираии лица; вж. по-долу).
  Неваксинирани лица
  Ако Вие/Вашето деге:
  • не сте ваксинирани;
  • не сте ваксинирани от известно време (2-5 години);
  • сте получили в миналото определени видове ваксина, кои го могат да осигуряват по-ниска защита от тези. които се използват в момента в повечето държави, може да се нуждаете от 4 или 5 дози;
  • ако се използват 4 дози, първите 2 се поставят незабавно, а след това единични дози се поставят 1 и 3 седмици по-късно;
  • ако се използват 5 дози, първата доза се поставя незабавно, а останалите на 3, 7, 14 и 28 ден след първата доза.
  Лица, които се нуждаят от специална грижа
  Вие/Вашето дете се нуждаете от специална грижа ако:
  • имате слаб имунитет към инфекции по каквато и да е причина;
  • имате няколко рани от контакт с животни;
  • имате рани по главата и врата;
  • не сте получили лекарска грижа известно време след възможен контакт с вируса на бяс. Вие/Вашето дете вероятно ще получите поне 5 дози от ваксината в дните, посочени по-горе. Понякога се дава допълнителна доза незабавно, така че в рамките на 4 седмици се поставят 6 инжекции. Има по-голяма вероятност Вие/Вашето дете да се нуждаете от имуноглобулнн срещу беса в допълнение към ваксинациите.
  Може да са необходими кръвни тестовс, за да се измерят антителата срещу вируса на беса във Вашата кръв/кръвта на детето Ви, така че при необходимост да бъде дадена тази допълнителна доза от ваксината. Вашият лекар ще обясни какво трябва да направите и ще насрочи часове за допълнителни тестове или дози.
  При допълнителни въпроси за употребата на продукта, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Рабипур може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Честотата на нежеланите реакции се класифицира както следва:
  Много чесги при повече от 1 на 10 пациента
  Чести при повече от 1 па 100 пациента, но при по-малко от 1 на 10 пациента
  Нечести при повече от 1 на 1 000 пациента, но при по-малко от 1 на 100 пациента.
  Редки при повече от 1 на 10 000 пациента, но при ио-малко от 1 на 1,000 пациента
  Много редки при повече от 1 на 10 000 пациента, включително изолирани доклади
  Ако някоя от нежеланите лекарсгвсни реакции стане сериозна или забележите други, неописани в гази листовка нежелани реакции, моля уведомете Нашия лекар или медицинска сестра.
  Сериозни алергични реакции към ваксината се срещат много рядко. Те може да включват:
  • затруднено дишане;
  • посиняване на езика или устните;
  • подуване на лицето, врата или друга част от тялото;
  • ниско кръвно налягане, причиняващо колапс и шок.
  Ако тези признаци или симптоми се проявят, това обикновено става много бързо след поставяне на инжекцията, докато Вие/Вашето дете сте в клиниката или в хирургичното отделение. Ако някой от тези симптоми се прояви след напускане на клиниката или хирургичното отделение, трябва НЕЗАБАВНО да се консултирате с лекар.
  Много чести: болка, подуване и други реакции на мястото на инжектиране.
  Чести: почервеняване на мястото на инжектиране, слабост, обща отпадналост, температура, втрисане, умора, грипоиодобпо заболяване, подути жлези, главоболие, болка в мускулите, болка в ставите и стомашни разстройства като гадене и болка в стомаха, обрив, които може да е червен, на бучки и сърбящ.
  Нечести: замаяност.
  Редки: нарушения на кръвообращението (което може да предизвика симптоми като сърцебиене или топли вълни), проблеми със зрението, или болка и изтръпване на крайниците или сърбеж.
  Много рядки: нестабилност със замаяност, нарушения на нервната система, които могат да предизвикат слабост, невъзможност за движение или загуба на чувствителност в някои части на тялото, симптоми, подобни на тези при серумна болест (треска, общо зачервяване, болка в ставите, подуване на лимфни възли 6 до 14 дни след инжекцията).

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ РАБИПУР
  Да се съхранява на място, недостъпно от деца.
  Не използвайте Рабипур след срока на годност, посочен на етикета и опаковката. Да се съхранява в хладилник (2°С - 8°С). Да не се замразява.
  Ваксината се проверява визуално за чужди частици или за промяна във външния вид преди и след разтваряне. Ваксината не трябва да се използва при промяна във вида й.
  След разтваряне на белия лиофилизиран прах с прозрачния безцветен разтворител се получава прозрачен безцветен разтвор.
  Прахът за разтвор се разтваря с приложения разтворител и се разклаща внимателно преди инжектиране. Разтворената ваксина се използва незабавно.
  При производството флаконът се запечатва с вакуум. Поради това, за да се избегнат проблеми при изтегляне на разтворената ваксина от флакона, се препоръчва развиване на спринцовката от иглата за отстраняване на отрицателното налягане. След това ваксината може да се изтегли лесно от флакона. Не се препоръчва прилагане на допълнително налягане, тъй като свръхналягането може да създаде проблеми с изтегляне на нужното количество ваксина.
  При липса на проучвания за съвместимост, Рабипур не трябва да се смесва с други лекарствени продукти в същата спринцовка. Не са наблюдавани взаимодействия при едновременно приложение с други ваксини.
  Всяка неизползвана ваксина или отпадъчен материал се изхвърлят съгласно местните разпоредби.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Рабипур
  Активната съставка на ваксината е вирус на беса (rabies virus) (инактивиран, щам Flury LEP) > 2,5 IU. Тя е произведена върху пречистени клетки на пилешки ембриони. Помощните вещества са: трометамол, натриев хлорид, динатриев едетат, калиев-Ь-глутамат, полигелин, сукроза и вода за инжекции.
  Как изглежда Рабипур и какво съдържа опаковката
  Рабипур е бял лиофилизиран прах, който при разтваряне с прозрачния безцветен разтворител дава прозрачен безцветен разтвор.
  Рабипур се предлага в опаковки, съдържащи I или 5 флакона прах и съответно 1 или 5 ампули стерилна вода, с или без спринцовка с отделна игла. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Novartis Vaccines and Diagnostics Gmbl I Emil-von-ßehring-Str. 76 35041 Marburg Германия

  Дата на последно одобрение на листовката:

  Описание на РАБИПУР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  РАБИПУР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  РАБИПУР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  РАБИПУР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа