Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • -30% на шампоани при косопад
  Поръчай сега
 • 25% нa SEBOGARD при акне
  Поръчай сега
 • РАНЛОЗАР ТАБЛ 100МГ Х 14

  • РАНЛОЗАР ТАБЛ 100МГ Х 14 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Ранлозар 50 mg филмирани таблетки
  Ранлозар 100 mg филмирани таблетки
  (лосартан калий)

  Ranlozar 50 mg film- coаted tablets
  Ranlozar 100 mg film- coаted tablets
  (losarían potassium)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  • Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте своя лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете своя лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представляват Ранлозар и за какво се използва
  2. Преди да приемете Ранлозар
  3. Как да приемате Ранлозар
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Ранлозар
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РАНЛОЗАР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Лосартан принадлежи към групата на лекарствата, наречени ангиотензин-Н рецепторни антагонисти. Ангиотензин-П се продуцира в човешкото тяло и води до свиване на кръвоносните съдове, което предизвиква повишаване на кръвното налягане. Лосартан блокира ефекта на ангиотензин-П и по този начин води до отпускане на кръвоносните съдове, което обуславя понижаването на кръвното налягане. Лосартан забавя влошаването на бъбречната функция при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2.
  РАНЛОЗАР се използва:
  • за лечение при пациенти с високо кръвно налягане (хипертония)
  • за протекция на бъбреците при хипертоници със захарен диабет тип 2 с лабораторни данни за понижена бъбречна функция и протеинурия > 0.5 г на ден (състояние, при което урината съдържа ниво на белтъци извън границите на нормата).
  • за лечение на пациенти с хронична сърдечна недостатъчност, когато терапията със специфични лекарствени продукти, наречени ангиотензин- конвертиращи- ензимни инхибитори (АКЕ инхобитори, използвани за понижаване на кръвното налягане) не е подходяща. Ако сърдечната недостатъчност се стабилизира с АКЕ инхибитори, не трябва да се преминава към лечение с лосартан . При пациенти с високо кръвно налягане и стесняване на лявата камера се използва за намаляване на риска от инсулт.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ РАНЛОЗАР
  Не приемайте РАНЛОЗАР
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към лосартан или някое от помощните вещества,
  • ако имате тежка чернодробна недостатъчност,
  • ако сте бременна повече от 3 месеца (Препоръчва се да избягвате употребата на продукта в ранна бременност- виж "Бременност и кърмене"),
  Обърнете специално внимание при употребата на РАНЛОЗАР
  Важно е да информирате Вашия лекар преди да приемате РАНЛОЗАР :
  • ако сте имали ангиоедем (състояние, протичащо с подуване на лицето, устните, гърлото/или езика) (виж също раздел 4 „Възможни нежелани реакции")
  • ако имате обилно повръщане или диария, водещи до значителна загуба на течност и/или соли,
  • ако приемате диуретици (лекарства, които водят до повишаване количеството отделена през бъбреците вода) или сте на диета с намалено съдържание на сол (виж раздел 2 „Не приемайте Лосартан" и 3 „Дозировка при специална популация пациенти")
  • ако имате сърдечна недостатъчност с или без бъбречна недостатъчност, или едновременно с животозастрашаваща сърдечна аритмия,
  • ако имате проблеми със сърдечните клапи или сърдечния мускул,
  • ако страдате от заболяване на коронарните артерии (артериите, изхранващи сърцето) (причинено от понижаване на кръвния поток в кръвоносните съдове на сърцето) или мозочносъдово заболяване (причинено от намаляване на циркулацията на кръв в мозъка),
  • ако страдате от първичен хипоалдостеронизъм (синдром, свързан с повишена секреция на хормона алдостерон от надбъбречната жлеза, причинен от заболяване в самата жлеза).
  Трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте или планирате бременна. Ранлозар не се препоръчва при ранна бременост и може да предизвика сериозни увреждания на Вашето бебе, ако се използва след третия месец на бременността, (виж раздел „Бременност и кърмене")
  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте своя лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, билкови или природни продукти.
  Обърнете особено внимание, ако приемате някои от следните лекарства, съвместно с РАНЛОЗАР:
  • други, понижаващи нивото на кръвното налягане лекарства, тъй като те допълнително могат да понижат кръвното налягане. То може да се понижи и от някои от следните лекарства/ групи лекарства: трициклични антидепресанти, антипсихотици, баклофен, амифостин,
  • лекарства, които водят до задръжка на калий или могат да повишат нивата на калий (например калиеви добавки, калий- съдържащи солеви добавки, или калий- съхраняващи диуретици (амилорид, триамтерен, спиринолактон) или хепарин)
  • нестероидни противовъзпалителни средства като индометацин, включително сох-2 инхибитори (лекарства, намаляващи възпалението, които се използват и за облекчаване на болката), тъй като могат да намалят ефект на лосартан върху кръвното налягане
  Ако имате нарушена бъбречна функция, съвместната употреба на тези лекарства може да доведе до влошаването □.
  Литий- съдържащи лекарства не трябва да се приемат в комбинация с лосартан калий, без строг лекарски контрол. Може да се наложат предпазни мерки, като кръвни изследвания.
  Прием на РАНЛОЗАР с храни и напитки
  РАНЛОЗАР може да се приема с или без храна.

  Бременност и кърмене
  Бременност
  Трябва да информирате Вашия лекар, ако мислите че сте бременна или планирате такава. Нормално е, Вашият лекар да Ви посъветва да спрете приема на лекарството преди да забременеете или възможно най- скоро, когато се установи, че сте бременна, или да Ви посъветва да приемате друг лекарствен продукт, вместо РАНЛОЗАР. РАНЛОЗАР не се препоръчва в периода на ранна бременност и не трябва да се приема след третия месец от бременноста, тъй като може да причини сериозно увреждане на плода след третият месец от бременноста.
  Кърмене
  Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или смятате да кърмите. РАНЛОЗАР не се препоръчва при родилки, които кърмят и лекарят Ви може да предпочете друго лечение, в случай, че желаете да кърмите, особено ако бебето е новородено или недоносено. Помолете Вашия лекар или фармацевт за информация, преди да приемете каквото и да е лекарство.

  Приложение при деца и подрастващи
  Лозартан калий е проучен при деца. Моля вижте раздел 3 „Дозиране при специални популации". За повече информация, помолете Вашия лекар.

  Шофиране и работа с машини
  Няма данни за ефекта върху способността за шофиране и работа с машини. Не е обичайно РАНЛОЗАР да повлиява способността за шофиране и работа с машини. Въпреки това, както и при много други лекарства, употребявани за лечение на високото кръвно налягане, лосартан може да причини замаяност или слабост при някои хора. Ако имате тези симптоми, трябва да информирате Вашия лекар, преди да предприемете каквато и да е дейност изискваща концентрация и внимание.
  Важна информация за някои помощни вещества в състава на РАНЛОЗАР
  РАНЛОЗАР съдържа лактоза. Ако лекарят Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, моля консултирайте се с него.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ РАНЛОЗАР
  Винаги приемайте РАНЛОЗАР точно както Ви е инструктирал Вашия лекар. Той ще определи подходящата доза за Вас, в зависимост от състоянието Ви и от това дали вземате други лекарства. Важно е да продължите приема на РАНЛОЗАР толкова дълго, колкото Ви е предписан, за да може да се осигурява плавен контрол на Вашето кръвно налягане.
  Пациенти с високо кръвно налягане
  Лечението обикновено започва с 50 мг лосартан калий (една таблетка РАНЛОЗАР 50 мг) веднъж дневно. Максималният понижаващ кръвното налягане ефект, трябва да се достигне 3- 6 седмици след началото на лечението. При някои пациенти, по-късно, дозата може да бъде повишена на 100 мг лосартан калий (две таблетки РАНЛОЗАР 50 мг) веднъж дневно. Ако имате усещането, че ефектът на лекарството е твърде силен или твърде слаб, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.
  Пациенти с високо кръвно налягане и захарен диабет тип 2
  Лечението обикновено започва с 50 мг лосартан калий (една таблетка РАНЛОЗАР 50 мг) веднъж дневно. По-късно дозата може да бъде повишена на 100 мг лосартан калий (две таблетки РАНЛОЗАР 50 мг) веднъж дневно, като това зависи от повлияването на кръвното налягане.
  Лосартан калий таблетки могат да се приемат съвместно с други понижаващи кръвното налягане лекарствени продукти (напр. диуретици, блокери на калциевите канали, алфа- или бета -блокери и централно действащи лекарствени продукти), както и с инсулин и други често използвани лекарствени продукти, които имат за цел понижаване на нивото на глюкоза в кръвта (напр. сулфонилуреази, глитазони и глюкозидазни инхибитори).
  Пациенти със сърдечна недостатъчност
  Лечението обикновено започва с 12.5 мг лосартан калий веднъж дневно. Дозата трябва да се повишава седмично стъпка по стъпка ( напр. 12.5 мг дневно през първата седмица, 25 мг дневно през втората седмица, 50 мг дневно през третата) до достигане на обичайната доза от 50 мг лосартан калий (една таблетка РАНЛОЗАР 50 мг) веднъж дневно, в зависимост от Вашето състояние.
  При лечение на сърдечна недостатъчност, лосартан калий обикновено се комбинира с диуретици (лекарствени продукти, които повишават количеството на водата, която преминава през бъбреците Ви) и/или дигиталис (лекарствени продукти, които помагат сърцето да бъде по-силно и по-ефективно) и/ или бета-блокери.
  Дозиране при специални популации
  Лекарят може да предпише по-ниска доза, особено когато започва лечението на пациенти, подлагани на лечение с диуретици във високи дози, пациенти с чернодробна недостатъчност, или пациенти над 75 годишна възраст. Употребата на лосартан калий не се препоръчва при пациенти с тежка чернодробна недостатъчност (вижте раздел"Не приемайте РАНЛОЗАР").
  Има ограничени данни за ефикасността и безопасността на лосартан калий при деца и подрастващи от 6 до 16 годишна възраст, използван в лечението на хипертония.
  При пациенти, които могат да поглъщат таблетки, препоръчителната доза е 25 мг веднъж дневно при пациенти > 20 до < 50 кг. В изключителни случаи, дозата може да се увеличи до максималната от 50 мг веднъж дневно. Дозата трябва да се коригира според повлияването върху кръвното налягане.
  При пациенти > 50 кг, обичайната доза е 50 мг веднъж дневно. В изключителни случаи, дозата може да увеличи на 100 мг веднъждневно. Доза над 1.4 мг/кг (или повече от 100 мг) дневно не е проучвана при педиатрични пациенти.
  Лосартан калий не се препоръчва при деца под 6 годишна възраст, тъй като има ограничени данни за влиянието му върху тази възрастова група.
  Лосартан калий не се препоръчва и на деца с чернодробна недостатъчност. Приложение
  Таблетките трябва да се поглъщат с чаша вода. Трябва да се стремите да приемате Вашата доза в приблизително едно и също време всеки ден. Важно е да продължите приема на РАНЛОЗАР, докато Вашият лекар не Ви каже да го прекратите.
  Пациенти, лекувани с дози по- малки от 50 мг не трябва да приемат РАНЛОЗАР.
  Ако сте приели повече от необходимото количество РАНЛОЗАР
  В случай, че сте приели твърде много таблетки, или дете е погълнало таблетките, информирайте Вашия лекар незабавно. Симптомите на предозиране са ниско кръвно налягане, учестен пулс, възможно е и забавяне на пулса.

  Ако забравите да вземете РАНЛОЗАР
  Ако сте забравили да вземете дозата си, трябва да я приемете възможно най-скоро, щом си спомните. Не вземайте двойна доза, за да наваксате забравените дози. Ако имате допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Като всички лекарства, РАНЛОЗАР може да причини нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако се появи някое от следните неща, спрете приема на лосартан и информирайте Вашия лекар незабавно или идете до центъра за спешна помощ на най- близката болница:
  Тежки алергични реакции (обрив, сърбеж, подуване на лицето, устните, устата или гърлото-могат да затруднят дишането или преглъщането).
  Това са сериозни, но редки нежелани реакции, които засягат повече от 1 на 10 000 пациенти, но по- малко от 1 на 1000. Може да се нуждаете от спешна медицинска помощ или хоспитализация.
  Нежеланите реакции на лекарствения продукт са класифицирани както следва:
  Чести (докладвани при повече от 1 на 100, но по-малко от 1 на 10 пациента); Нечести (докладвани при повече от 1 на 1000, но по-малко от 1 на 100 пациента); Редки (докладвани при повече от 1 на 10,000, но по-малко от 1 на 1000 пациента); Много редки (докладвани при по-малко от 1 на 10,000 пациента); Неизвестни (не могат да бъдат определени от наличните данни)
  Чести
  • замаяност
  • ниско кръвно налягане,
  • слабост
  • отпадналост,
  • твърде малко захар в кръвта (хипогликемия),
  • твърде много калий в кръвта (хиперкалиемия)
  Нечести:
  • сомнолентност,
  • главоболие,
  • нарушения на съня,
  • чувство за или реално учестяване на сърдечния ритъм (палпитации),
  • тежка гръдна болка (ангина пекторис),
  • ниско кръвно налягане (особено след значителна загуба на вода в кръвоносните съдове, напр. при пациенти с тежка сърдечна недостатъчност или на лечение с високи дози диуретици),
  • дозо-зависими ортостатични ефекти като понижаване на кръвното налягане, в резултат на промяна от легнало в изправено положение,
  • недостиг на въздух (диспнея),
  • коремна болка,
  • запек,
  • диария,
  • гадене,
  • повръщане,
  • обрив (уртикария),
  • сърбеж (пруритус),
  • локализирано подуване (едем). Редки:
  • възпаление на кръвоносните съдове (васкулит, включващи пурпура на Henoch-Schonlein),
  • намаляване или нарушение на усещанията (парастезия),
  • припадъци (синкоп),
  • много бърз и неритмичен пулс (предсърдни фибрилации) мозъчен удар (инсулт),
  • възпаление на черния дроб (хепатит),
  • покачване на нивата на кръвната аланин аминотрансфераза (ALT), обикновено проявяваща се в резултат на прекратяване на лечението.
  Неизвестни:
  • намален брой на червените кръвни клетки (анемия),
  • намален брой на тромбоцитите,
  • мигрена,
  • кашлица,
  • нарушения на чернодробната функция,
  • мускулна и ставна болка,
  • промени в бъбречната функция (могат да бъдат обратими след прекратяване на приема) включващи бъбречна недостатъчнодст,
  • грипоподобни симптоми,
  • повишаване на кръвната урея,
  • серумния креатинин и серумния калий при пациенти със сърдечна недостатъчност,
  • болки в гърба и инфекции на пикочните пътища.
  Ако някои от нежеланите лекарствени реакции станат сериозни, или забележите такива, които не са споменати в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА РАНЛОЗАР
  PAHJI03AP не трябва да се използват след датата, отбелязана върху опаковката. Срокът на годност е също така отбелязан на блистера след означението „Годен до: ", последвано от месец и година.
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква цпециални условия на съхранение.
  Лекартсвата не трябва да се изхвърлят в канализацията или с боклука. Посъветбайте се с фармацефт, как да уничтожите ненужните лекарства. Тези мерки ще допринесат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа РАНЛОЗАР
  Активното вещество е лосартан калий.
  Всяка таблетка от 50 mg съдържа 50 mg лосартан калий еквивалентни на 45.76 mg лосартан. Всяка таблетка от 100 mg съдържа 100 mg лосартан калий еквивалентни на 91.52 mg лосартан.
  Помощните вещества са:
  Сърцевина на таблетката: микрокристална целулоза
  лактоза
  прежелатинизирано царевично нишесте магнезиев стеарат
  силициев диоксид колоиден безводен талк
  Филм покритие:
  хипромелоза
  титанов диоксид (Е171)
  пропилен гликол
  хидрокси пропил целулоза
  талк

  Как изглежда РАНЛОЗАР и какво съдържа опаковката
  PAHJI03AP 50 мг се предлага под формата на филмирани таблетки без делител на черта, съдържащи 50 мг лосартан калий.
  РАНЛОЗАР 100 мг се предлага под формата на филмирани таблетки без делителна черта, съдържащи 100 мг лосартан калий.
  РАНЛОЗАР се предлага в следните видове опаковки: 14, 28 или 56 таблетки.
  Притежател на разрешението за употреба:
  RANBAXY UK LIMITED Building 4 Chiswick Park London W4 5YE Великобритания
  Производител:
  Ranbaxy Ireland Limited, Spafield, Cork Road, Cashel, Co-Tipperary, Ирландия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите-членки на ЕИП под следните имена:
  Португалия: Losarían Ranbaxy 50 mg Comprimidos revestidos por película
  Losarían Ranbaxy 100 mg Comprimidos revestidos por película
  Белгия: Losarían Ranbaxy
  България: RANLOZAR
  Дания: Losarlankalium Ranbaxy
  Финландия: Losarían Ranbaxy
  Германия: Losartan-Kalium Basics 50 mg Film-coated tablets
  Losartan-Kalium Basics 100 mg Film-coaled tablets
  Гърция: TENSORTAN
  Ирландия: Losartan Ranbaxy 50 mg Film-coated tablets
  Losartan Ranbaxy 100 mg Film-coated tablets
  Италия: Losartan Ranbaxy
  Латвия: Covance 50 mg apvalkotäs tablets
  Covance 100 mg apvalkotäs tabletes
  Литва: Covance 50 mg plévele dengtos tabletés
  Covance 100 mg plévele dengtos tabletes
  Полша: Sortabax
  Швеция: Losartan Ranbaxy
  Холандия: Losartankalium Ranbaxy 50 mg omhulde tabletten
  Losartankalium Ranbaxy 100 mg omhulde tabletten
  Великобритания: Losartan Potassium 50 mg Film-coated tablets Losartan Potassium 100 mg Film-coated tablets

  Дата на последното одобрение на листовката
  юли, 2010 г.

  Описание на РАНЛОЗАР ТАБЛ 100МГ Х 14

  РАНЛОЗАР ТАБЛ 100МГ Х 14 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  РАНЛОЗАР ТАБЛ 100МГ Х 14 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  РАНЛОЗАР ТАБЛ 100МГ Х 14 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа