Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на витамини и минерали SUPRAVIT
  Поръчай сега
 • РЕКОМБИНАТ 500МЕ 5МЛ ИНЖ.РАЗТВОР

  • РЕКОМБИНАТ 500МЕ 5МЛ ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за пациента

  Рекомбинейт 500IU/5 ml прах и разтворител за инжекционен разтвор
  Октоког алфа (рекомбинанген коагулационен фактор VIII)

  Recombinate 500 IU/5 ml powder and solvent for solution for injection
  Octocog alfa (recombinant coagulation factor VIII)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Рекомбинейт и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Рекомбинейт
  3. Как да използвате Рекомбинейт
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Рекомбинейт
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Рекомбинейт и за какво се използва
  Рекомбинейт принадлежи към фармакотерапевтичната група, наречена фактори на крьвосъсирване VIII.
  Рекомбинейт се използва при пациенти с хемофилия А (вроден дефицит на фактор VIII) за:
  • предотвратяване на кръвоизливи
  • лечение на кръвоизливи (напр. кървене в мускулите, устата, от оперираното място).
  Този продукт не съдържа фактор на фон Вилебранд, затова не е подходящ за лечение на болестта на фон Вилебранд (специфично нарушение на кръвосъсирването).

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Рекомбинейт
  Не използвайте Рекомбинейт
  • ако сте алергични към октоког алфа, към миши, говежди или хамстеров протеин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в т.6). Ако не сте сигурни в това, потърсете за съвет Вашия лекар.
  Предупреждения и предпазни мерки Когато се появят алергични реакции:
  • Има много малка вероятност да получите анафилактична реакция (тежка, неочаквана алергична реакция) след приложение на Рекомбинейт. Вие трябва да сте наясно с ранните симптоми на алергичните реакции, такива като обрив, копривна треска, сърбеж по цялото тяло, подуване на устните и езика, затруднено дишане, хрипове, стягане в гърдите общо; усещане за неразположение и замаяност. Тези симптоми могат да бъдат ранни признаци на
  анафилактичен шок, чиято проява може допълнително да включва много силна замаяност, загуба на съзнание и сериозни затруднения в дишането.
  • Ако забележите проява на някой от тези симптоми, инфузията трябва да бъде прекратена незабавно. Тежките симптоми, включващи затруднения в дишането и силно изтощение, изискват незабавни спешни мерки.
  Кога се налага по-строг контрол:
  • Вашият лекар може да реши да Ви направи изследвания, за да се увери, че настоящата доза е достатъчна, за да се достигнат и поддържат адекватни нива на фактор VIII. Това е особено важно, ако Ви предстои голяма операция.
  Ако кървенето все още продължава:
  • Ако кръвоизливът Ви не се подава на контрол с Рекомбинейг, незабавно се консултирайте с Вашия лекар. Възможно е да сте образували инхибитори на фактор VIII и Вашият лекар да предприеме провеждането на изследвания, за да потвърди това. Инхибиторите на фактор VIII са антитела в кръвта, които блокират действието на фактор Vin, който Вие използвате. Това прави фактор VIII много по-малко ефективен в контролирането на кръвоизливите.
  Ако преди сте развили инхибитори на фактор VIII и преминете на лечение с други продукти, съд ържащи фактор VID, при Вас съществува риск да ги възстановите отново.
  Други лекарства и Рекомбинейт
  Не са наблюдавани неблагоприятни взаимодействия с други едновременно приемани лекарствени продукти.
  Въпреки това, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.

  Бременност и кърмене
  Липсва опит в приложението на Рекомбинейт по време на бременност и кърмене, защото заболяването Хемофилия А е много рядко срещано при жени. Затова информирайте Вашия лекар, ако сте бременна или кърмите. Вашият лекар ще реши, дали може да употребявате Рекомбинейт по време на бременност или кърмене.

  Шофиране и работа с машини
  Не са наблюдавани ефекти, повлияващи способността за шофиране и работа с машини. Рекомбинейт съдържа натрий
  Този лекарствен продукт съдържа 1,5 mmol натрий за флакон. Това трябва да се има предвид при пациенти на контролирана натриева диета.

  3. Как да използвате Рекомбинейт
  Вашето лечение трябва да се провежда от лекар с опит в терапията на пациенти с хемофилия А. Дозировка за предотвратяване на кръвоизливи
  Ако използвате Рекомбинейт за да предотвратите кръвоизливи (профилактика), Вашият лекар ще изчисли необходимата Ви доза и ще Ви информира за това. Той/тя ще прецени това съобразно Вашето индивидуално състояние. Обичайните дози са между 20 и 40 IU октоког алфа на kg телесно тегло, прилагани на интервали от 2 до 3 дни. В някои случаи, особено при млади пациенти, се налагат по-кратки интервали на приложение и по-високи дози. Ако имате чувството, че ефектът от приложението на Рекомбинейт не е достатъчен, говорете затова с Вашия лекуващ лекар.

  Дозировка за лечение на кръвоизливи
  Ако използвате Рекомбинейт за лечение на кръвоизливи, Вашият лекар ще изчисли необходимата Ви доза. Той/тя ще направи това съобразно Вашето индивидуално състояние, използвайки следната формула:
  Необходими IU = телесно тегло (kg) χ очаквано повишаване на фактор VIII (% нормалните стойности) χ 0,5
  В случай на наличие на някой от посочените кръвоизливи, активността на фактор VIII не трябва да пада под посочените нива (в % от нормалното съдържание) през съответния период. При определени обстоятелства, може да се наложи прилагането на по-големи от изчислените количества от лекарствения продукт, особено в случай на наличие на инхибитори в ниски титри.
  Употреба при деца
  Рекомбинейт е подходящ за приложение при възрастни, както и при деца от всички възрасти, включително при новородени. При нужда от лечение на кръвоизливи, дозировката при деца не се различава от тази при възрастни пациенти по-горе. За профилактика на кръвоизливи може да се наложи прилагане на необходимите дози на по-кратки интервали или прилагане на по-високи от обичайните дози от 20 до 40IU фактор VIH на килограм телесно тегло на интервали от 2 до 3 дни.
  Наблюдение на състоянието Ви от страна на Вашия лекар
  Вашият лекар ще направи съответни лабораторни изследвания, за да се увери, че съдържанието на фактор VIH е в нормалните граници. Това е особено важно, ако Ви предстои тежка операция.
  Паценти с инхибитори на фактор VIII
  Ако съдържанието на фактор VIII в плазмата Ви не успее да достигне очакваните нива, или ако с повишаване на дозата не може да се контролира адекватно кръвоизливът, това може да се дължи на наличието на инхибитори на фактор VIII. Това ще бъде проверено от Вашия лекар. Ако в кръвта Ви се образуват инхибитори на фактор VIII, за да се контролира кръвоизливът, може би Вие ще се нуждаете от приложението на по-голямо количество Рекомбинейт. Ако и с повишената доза, кръвоизливът не може да бъде овладян, лекуващият Ви лекар може да прецени за продължаване на лечението Ви да използва друг продукт. Не повишавайте общата доза Рекомбинейт, без да се консултирате с Вашия лекар.
  Начин на прилагане и път на въвеждане
  Рекомбинейт се прилага във вена Гинтравенозно! след приготвяне на разтвор с приложения разтворител, или
  - чрез инжектиране от Вашия лекар или сестра
  - чрез инфузия от Вашия лекар или сестра
  Скоростта на приложение трябва да се определя от състоянието на пациента. Продуктът трябва да се прилага със скорост до 10 ml на минута.

  Честота на приложение
  Вашият лекар ще Ви каже колко често и на какви интервали трябва да Ви се прилага Рекомбинейт. Той ще прецени това въз основа на ефективността на лечението във Вашия конкртен случай.
  Продължителност на лечението
  Обикновено заместителната терапия с Рекомбинейт е доживотна терапия. Ако сте използвали повече от необходимата доза Рекомбинейт
  • Няма съобщения за наблюдавани симптоми на предозиране с рекомбинантен коагулационен фактор VIII. Ако имате някакви съмнения, моля консултирайте се с Вашия лекар.
  Ако сте пропуснали да използвате Рекомбинейт
  • Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате забравената индивидуална доза.
  • Продължете със следващата предписана доза, в момента в който установите, че сте пропуснали да приложите Рекомбинейт, след което спазвайте интервалите на приложение, както Ви е посъветвал Вашия лекуващ лекар.
  Ако сте спрели употребата на Рекомбинейт
  Не спирайте употребата на Рекомбинейт без да се консултирате с Вашия лекар, защото има опасност от животозастрашаващи кръвоизливи.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. 4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Следните нежелани реакции са наблюдавани по време на употребата на този продукт: гадене, повръщане, болка в корема, зачервяване, лека умора, замаяност, общо чувство на неразположение, главоболие, преходен кожен обрив, хематом, реакции на мястото на приложение, изпотяване, втрисане, треска, болки в долните крайници, студени ръце и стъпала, изтръпване на ръцете и стъпалата, възпалено гърло, инфекции в ушите, нарушение на слуха, кръвотечение от носа и бледност.
  В единични случаи, са докладвани нежелани реакции, наподобяващи свръхчувствителност, които включват: уртикария по цялото тяло със сърбеж (зачервяване на кожата и силен сърбеж, с образуване на пъпки), обрив, задух, кашлица, стягане или болка в гърдите, хрипове, много ниско кръвно налягане (хилотензия); загуба на съзнание, учестен пулс, тежка реакция на свръхчувствителност, която може да предизвика затруднения в преглъщането и/или дишането, зачервяване и подуване на лицето и/или ръцете (анафилаксия).
  Ако се появят алергични или анафилактични реакции, прекратете инжекцията/ инфузията и незабавно потърсете Вашия лекар.
  Образуването на неутрализиращи антитела (инхибитори) към рекомбинантен коагулационен фактор VIII, е известно усложнение при лечението на лица с хемофилия А.
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване, в Изпълнителна агенция по лекарствата ул.,Дамян Груев" № 8,1303 София, Тел.: +35928903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Рекомбинейт
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  • Да се съхранява в хладилник (2°С-8°С).
  • Да не се замразява.
  • Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
  • Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената кутия.
  Срокът на годност върху картонената кутия е отбелязан след съкращението "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  В посочения срок на годност продуктът може да се съхранява при 15°-25°С за период от 6 месеца. Не трябва да се връща в хладилник, след като е съхраняван при 15°-25°С. Рекомбинейт трябва да се приложи при стайна температура в рамките на 3 часа след разтваряне.
  Съхранение след разтваряне
  • Този продукт е само за еднократна употреба. След разтваряне, готовият продукт трябва да се използва до 3 часа.
  • След разтваряне, готовия продукт не трябва да се замразява.
  Да не се използва Рекомбннейт, ако се установи, че разтворът е мътен или в него има утайка. Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърлите лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа РекомбинеЙт
  - Активното вещество е октоког алфа, рекомбинантен коагулационен фактор VIH, 100 lU/ml. Лекарственият продукт се предлага в следната концентрация на активното вещество на флакон: 500IU (международни единици).
  - Другите съставки са:
  - за праха: Човешки албумин, натриев хлорид, хисгидин, макро гол 3350, калциев хлорид дихидрат, хлороводородна киселина (за корекция на pH), натриев хидроксид (за корекция на
  pH);
  - за разтворителя: вода за инжекции.
  Как изглежда РекомбинеЙт и какво съдържа опаковката
  РекомбинеЙт се предлага като прах и разтворител за инжекционен разтвор. Той е бял до почти бял рохкав прах. След разтваряне, разтворът е прозрачен, безцветен и свободен от твърди частици. Разтворителят (стерилна вода за инжекции) е прозрачна и безцветна течност.
  Всяка опаковка съдържа 500 IU, прах за инжекционен разтвор в 1 флакон, флакон с 5 ml разтворител, медицинско изделие за разтваряне (BAXJECT II), 1 стерилна пластмасова спринцовка за еднократна употреба, стерилна мини инфузионна система, 2 напоени с алкохол тампона и 2 пластира.
  Като алтернатива на BAXJECT Π към набора за приложение може да бъде доставено иглено устройство за разтваряне, състоящо се от стерилно устройство с двойна игла в двата края (за прехвърляне на разтворителя във флакона с РекомбинеЙт), една стерилна филтърна игла (за прехвърляне на получения разтвор в спринцовката).
  Големина на опаковката: χ 1 флакон в картонена кутия.
  Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба
  Baxter AG Industriestrasse 67, A-1221 Vienna, Австрия

  Име и адрес на производителя на лекарствения продукт
  Baxter S.A.,
  Bd. René Branquart 80,
  B-7860 Lessines, Белгия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИП под следните
  имена:
  Белгия: Recombinate 500 UI/5 ml
  България Recombinate 500 IU/5 ml
  Чехия: Recombinate 500 International Unit/5 ml
  Литва: Recombinate 500 IU/5 ml
  Унгария: Recombinate 500 NE/5 ml
  Холандия: Recombinate 500 IE/5 ml
  Полша: Recombinate 500 IU/5 ml
  Естония: Recombinate 500 IU/5 ml
  Италия: Recombinate 500 UI/5 ml
  Латвия: Recombinate 500 SV/5 ml pulveris un gJfJdinätäjs injekciju áfcíduma
  pagatavoSanai
  Румъния: Recombinate 500 UI/5 ml
  Словакия: Recombinate 500 IU/5 ml

  Дата на последно преразглеждане на листовката: 02/2013

  Описание на РЕКОМБИНАТ 500МЕ 5МЛ ИНЖ.РАЗТВОР

  РЕКОМБИНАТ 500МЕ 5МЛ ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  РЕКОМБИНАТ 500МЕ 5МЛ ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа