Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • РЕМЕСОЛИН КАПС 40МГ

  • РЕМЕСОЛИН КАПС 40МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: Информация за пациента

  Remesolin 20 mg gastro-resistant capsules, hard
  Ремезолин 20 mg стомашно-устойчиви твърди капсули

  Remesolin 40 mg gastro-resistant capsules, hard
  Ремезолин 40 mg стомашно-устойчиви твърди капсули
  езомепразол (esomeprazole)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Ремезолин и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Ремезолин
  3. Как да приемате Ремезолин
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ремезолин
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Ремезолин и за какво се използва
  Ремезолин съдържа активното вещество езомепразол. То принадлежи към групата лекарства, наречени „инхибитори на протонната помпа"., които действат като намаляват количеството киселина, което стомахът Ви образува.
  Ремезолин се използва за лечение на следните състояния:
  Възрастни и младежи на 12 и повече години
  „Гастро-езофагеална рефлуксна болест" (ГЕРБ). Представлява връщане на киселина от стомаха към хранопровода, предизвикващо болка, възпаление и киселини. Язви на стомаха или горната част на червата, инфектирани с бактерии, наречени Helicobacter pylori. Ако страдате от това състояние, Вашият лекар може също така да Ви предпише антибиотици за лечение на инфекцията, което ще позволи на язвата да зарасне.
  Възрастни
  Стомашни язви, причинени от лекарства, наречени НСВПС (нестероидни противовъзпалителни средства). Ремезолин може също да се използва за предотвратяване на образуването на стомашни язвипри прием на НСВПС. Прекомерно количество на киселина в стомаха, причинено от разрастване на задстомашната жлеза (синдром на Цьолингер-Елисон). Продължително лечение след профилактика на повторно кървене на язви синтравенозен езомепразол.

  2. Преди да приемете Ремезолин
  Не приемайте Ремезолин
  ако сте алергични към езомепразол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6)
  ако сте алергични към други инхибитори на протонната помпа (напр. пантопразол, ланзопразол» рабепразол, омепразал)
  ако приемате лекарство, съдържащо нелфинавир (използвано за лечение на ХИВ) Не приемайте Ремезолин, ако някое от изброените по-горе състояния се отнася за Вас. Ако не сте сигурни в нещо, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Ремезолин.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Обърнете се към Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Ремезолин: ако имате тежки чернодробни проблеми ако имате тежки бъбречни проблеми
  Приемът на инхибитори на протонната помпа като Ремезолин, особено за период по-дълъг от една година, може леко да увеличи риска от фрактура на бедрото, китката или гръбначния Ви стълб. Кажете на Вашия лекар, ако имате остеопороза или приемате кортикостероиди (които могат да увеличат риска от остеопороза).
  Ремезолин може да маскира симптомите на други заболявания. Следователно, ако Ви се е случвало някое от описаните по-долу преди да започнете да приемате Ремезолин или докато го приемате, обърнете се незабавно към Вашия лекар:
  губите голяма част от теглото си без причина и имате проблеми с преглъщането имате болка в стомаха или лошо храносмилане започнали сте да повръщате храна или кръв отделяте черни изпражнения (кървави изпражнения)
  Ако Ви е предписан Ремезолин за употреба „при нужда", необходимо е да се свържете с Вашия лекар в случай, че симптомите продължават или променят характера си.
  Други лекарства и Ремезолин
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате , наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Това е необходимо, тъй като Ремезолин може да повлияе начина, по който някои лекарства действат и оказват ефект върху действието на Ремезолин.
  Не приемайте Ремезолин, ако приемате лекарство, съдържащо нелфинавир (използва се за лечение на ХИВ).
  Кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства: Атазанавир (използван за лечение на ХИВ).
  Кетоконазол, итраконазол или вориконазол (използвани за лечение на инфекции, причинени от гъбички).
  Ерлотиниб (използван за лечение на ракови заболявания). Циталопрам, имипрамин или кломипрамин (използвани за лечение на депресия). Диазепам (използван за лечение на тревожност, отпускане на мускулите или при епилепсия).
  Фенитоин (използван при епилепсия). Ако приемате фенитоин е необходимо Вашият лекар да Ви наблюдава при започване или спиране на приема на Ремезолин. Лекарства, използвани за разреждане на кръвта, като варфарин. Може да е необходимо
  Вашият лекар да Ви наблюдава при започване или спиране на приема на Ремезолин
  Цилостазол (използван за лечение на клаудикацио интермитенс - болка в краката при ходене поради недостатъчно кръвоснабдяване). Цизаприд (използван при лошо храносмилане и киселини).
  Дигоксин (използван при проблеми със сърцето).
  Метотрексат (химиотерапевтик, който във високи дози се използва за лечение на ракови заболявания) - ако приемате високи дози метотрексат, Вашия лекар може временно да прекрати лечението Ви с Ремезолин. Рифампицин (използван за лечение на туберкулоза).
  Жълт кантарион {Hypericum perforatum) (използван за лечение на депресия).
  Ако Вашият лекар Ви е предписал антибиотиците амоксицилин и кларитромицин, в допълнение към Ремезолин за лечение на язви, причинени от инфекция с Helicobacter pylori, е много важно да кажете на Вашия лекар за всички други лекарства, които приемате.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашият лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Вашият лекар ще реши дали може да приемате Ремезолин през това време.
  Не е известно дали Ремезолин се екскретира в кърмата. Следователно, не трябва да приемате Ремезолин, ако кърмите.
  Ремезолин с храна и напитки
  Може да приемате Вашите капсули с храна или на гладно.

  Шофиране и работа с машини
  Ремезолин не повлиява способността за шофиране и работа с машини.
  Ремезолин съдържа захароза и парахидроксибензоати (Е216 и Е218)
  Ремезолин съдържа захароза, която е вид захар, пропил парахидроксибензоат (Е216) и метил парахидроксибензоат (Б218):
  ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да приемете това лекарство,
  парахидроксибензоатите могат да причинят алергични реакции (възможно е да са от забавен тип).

  3. Как да приемате Ремезолин
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Ремезолин стомашно-устойчиви таблетки не се препоръчва при деца под 12-годишна възраст.
  Ако приемате това лекарство продължително време, възможно е Вашият лекар да проследява състоянието Ви (особено, ако го приемате в продължение на повече от година).
  Ако Вашият лекар Ви е казал да приемате това лекарство както и когато Ви е необходимо, обърнете се към него при промяна на симптомите.
  Прием на това лекарство
  Можете да приемате Вашите капсули по всяко време на деня. Можете да приемате Вашите капсули с храна или на гладно.
  Преглъщайте Вашите капсули цели, с чаша вода. Не дъвчете и не размачквайте капсули или тяхното съдържание. Това е необходимо, защото капсулите съдържат обвити гранули, които предпазват разграждането на лекарството от киселината във Вашия стомах. Важно е да не повреждате гранулите.
  Какво да направите, ако имате проблеми с преглъщането на капсулите
  Ако Ви е трудно да погълнете капсулите:
  1) Отворете внимателно капсулата над чаша вода (негазирана) и изпразнете съдържанието на капсулата (гранулите) в чашата. Не използвайте други течности.
  2) Разбъркайте. След това незабавно или в рамките на 30 минути изпийте течността. Винаги разбърквайте течността непосредствено преди да я изпиете.
  3) За да сте сигурни, че сте изпили цялото лекарство» изплакнете чашата много добре с половин чаша вода и я изпийте. Твърдите парченца съдържат лекарството - не ги дъвчете или смачквайте.
  Ако не можете да преглъщате въобще, съдържанието на капсулите може да бъде смесено с малко вода и поставено в спринцовка. След това, може да Ви бъде дадено директно в стомаха („стомашна сонда").
  Какво количество да приемате
  Вашият лекар ще Ви каже колко капсули да приемате и колко дълго да ги приемате. Това ще зависи от Вашата възраст и състояние, както и от и функцията на черния Ви дроб. Обичайните дози са дадени по-долу.
  За лечение на киселини поради гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ): Възрастни и деца на 12 и повече години:
  Ако Вашият лекар е открил, че имате леко увреждане на хранопровода, обичайната доза е Ремезолин 40 mg веднъж дневно за 4 седмици. Вашият лекар може да Ви каже да продължите да приемате същата доза за още 4 седмици, в случай, че хранопроводът Ви не е оздравял.
  Обичайната доза след зарастване на хранопровода е една капсула Ремезолин 20 mg веднъж дневно.
  Ако Вашият хранопровод не е увреден, обичайната доза е една капсула Ремезолин20 mg всеки ден. След като състоянието Ви е под контрол, Вашият лекар може да Ви каже да приемате лекарството само при нужда, в максимална доза от една капсула Ремезолин 20 mg всеки ден.
  Ако имате тежки чернодробни проблеми, Вашият лекар може да Ви предпише по-ниска доза.
  За лечение на язва, причинена от инфекция с Helicobacter pylori и за предотвратяване на повторна инфекция:
  Възрастни и младежи на 12 и повече години: обичайната доза е една капсула Ремезолин
  20 mg два пъти дневно в продължение на една седмица.
  Вашият лекар ще Ви предпише също и антибиотици, напр. амоксицилин и
  кпаритромицин.
  За лечение на стомашна язва, причинена от НСПВС Гнестероидни противовъзпалителни средства):
  Възрастни на 18 и повече години: обичайната доза е една капсула Ремезолин 20 mg веднъж дневно за 4 до 8 седмици.
  За профилактика на стомашни язви при употреба на НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства^:
  Възрастни на 18 и повече години: обичайната доза е една капсула Ремезолин 20 mg веднъж дневно.
  За лечение на хиперсекреция на киселина в стомаха, причинена от разрастване на зад стомашната жлеза (синдром на Zollinger-Ellison):
  Възрастни на 18 и повече години: обичайната доза е една капсула Ремезолин 40 mg два пъти дневно.
  Вашият лекар ще коригира дозата в зависимост от Вашите нужди и също така ще реши колко дълго е необходимо да приемате лекарството. Максималната доза е 80 mg два пъти дневно.
  Да се използва при продължително лечение след профилактика на повторно кървене на язви след интравенозно приложен езомепразол:
  Възрастни на 18 и повече години: Обичайната доза е една капсула Ремезолин 40 mg веднъж дневно за 4 седмици.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Ремезолин
  Ако сте приели повече от предписаната от Вашия лекар доза, незабавно се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.
  Ако сте пропуснали да приемете Ремезолин
  Ако сте пропуснали да приемете доза, вземете я веднага щом се сетите. Въпреки това, ако наближава време за следващата Ви доза, не приемайте пропуснатата. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако забележите някоя от следните сериозни нежелани реакции спрете приема на Ремезолни и се свържете незабавно с Вашия лекар:
  Внезапни хрипове, подуване на устните, езика и гърлото или тялото, обрив, гърчове или трудности с преглъщането (тежка алергична реакция)
  Зачервяване на кожата с образуване на мехури или излющване. Възможно е да се появят тежки форми с образуване на мехури и кървене от устните, очите, устата, носа и гениталиите. Това може да се дължи на „синдрома на Стивънс-Джонсън" или на „токсична епидермална некролиза".
  Пожълтява не на кожата, тъмна урина и уморяемост, които могат да бъдат симптоми на чернодробни проблеми.
  Тези ефекти са редки - могат да засегнат по-малко от 1 на 1 000 пациенти.
  Другите нежелани реакции включват:
  Чести могат да засегнат по-малко от 1 на 10 пациенти) Главоболие
  Ефекти върху стомаха или червата: диария, болка в стомаха, запек, образуване на газове Гадене или повръщане
  Нечести (могат да засегнат по-малко от 1 на 100 пациенти) Подуване на стъпалата и глезените Нарушения на съня (безсъние) Замайване, изтръпване и мравучкане, сънливост Световъртеж Сухота в устата
  Промени в кръвните тестове, които показват състоянието на черния дроб Кожен обрив, тежък обрив (копривна треска) и сърбяща кожа Фрактура на бедрото, китката или гръбначния стълб1
  Редки (могат да засегнат по-малко от 1 на 1 000 пациенти)
  Проблеми с кръвта като понижен брой на белите кръвни клетки или тромбоцитите. Това може да причини слабост, образуване на синини или по-чести инфекции. Ниски нива на натрий в кръвта. Това може да причини слабост, повръщане и мускулни схващания.
  Чувство на възбуда, обърканост или депресия Промени във вкуса
  Проблеми със зрението, като замъглено виждане Внезапна поява на хрипове или задъхване (бронхоспазъм)
  Възпаление на устната кухина
  Инфекция, наречена „млечница", която може да засегне червата и се причинява от гъбички
  Проблеми с черния дроб, включително жълтеница, която може да причини пожълтяване
  на кожата, тъмна урина и уморяемост
  Косопад (алопеция).
  Кожен обрив при излагане на слънце.
  Болка в ставите (артралгия) или болки в мускулите (миалгия). Общо неразположение и слабост. Повишено изпотяване.
  Много редки (могат да засегнат по-малко от 1 на 10 000 пациенти)
  Промяна в броя на кръвните клетки включително агранулоцитоза (липса на бели кръвни клетки)
  Агресия
  Виждане, усещане или чуване на неща, които не съществуват (халюцинации)
  Тежки чернодробни проблеми, водещи до чернодробна недостатъчност и възпаление на
  мозъка
  Внезапна поява на тежък обрив или образуване на мехури или излющване на кожата. Това може да е придружено от висока температура и болки в ставите (еритема мултиформе, синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза). Мускулна слабост Тежки бъбречни проблеми Увеличаване на гърдите при мъже
  С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка) Възпаление на червата (водещо до диария)
  Ниски нива на магнезий в кръвта. Ако приемате Ремезолин от повече от три месеца, е възможно нивата на магнезий в кръвта Ви да се понижат. Ниските нива на магнезий могат да се проявят чрез умора, неволни мускулни съкращения, дезориентация, конвулсии, замайване, ускорен сърдечен ритъм. Ако получите някой от тези симптоми, моля незабавно уведомете Вашия лекар. Ниските нива на магнезий могат също да доведат до понижаване на нивата на калий или калций в кръвта. Вашият лекар може да реши да провежда редовни кръвни тестове, за да следи нивото на магнезий в кръвта Ви.
  Ремезолин в много редки случаи може да засегне белите кръвни клетки и да доведе до имунен дефицит. Ако имате инфекция със симптоми като треска със силно влошаване на общото състояние или треска със симптоми на локална инфекция като болка във врата, гърлото или устата или трудности при уриниране, трябва да се консултирате незабавно с Вашия лекар, за да може да се изключи липсата на бели кръвни клетки чрез кръвни тестове. Важно е за Вас да дадете информация за текущото Ви лечение.
  Не се притеснявайте от този списък с възможни нежелани реакции. Може да не получите нито една от тях.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописанн в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Ремезолин
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С.
  Съхранявайте това лекарство в оригиналната опаковка (блистер) или опаковката за таблетки (бутилка) добре затворена, за да се предпази от влага.
  Не използвайте това лекарство след изтичане на срока на годност, отбелязан върху кутията или бутилката, или блистерното фолио след „Годен до:". Срокът на годност се отнася до последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Ремезолин
  Активното вещество е езомепразол.
  Езомепразол капсули се предлагат в две концентрации, съдържащи 20 mg или 40 mg езомепразол (като магнезиев дихидрат).
  Помощните вещества са: Капсулно съдържимо:
  Захарни сфери (захароза и царевично нишесте), хипромелоза, диметикон 35 % емулсия (съдържаща диметикон, пропил парахидроксибензоат (Е216), метил парахндроксибензоат (Е218), сорбинова киселина, натриев бензоат, полиетиленгликолов сорбитанов монолаурат, октилфенокси полиетокси етанол и пропилен гликол), полисорбат 80, манитол, диацетилирани моноглицериди, талк, съполимер на метакрилова киселина-етилакрилат (1:1) 30 %-на дисперсия (съдържаща съполимер на метакриловата киселина и етилетакрилат, натриев лаурил сулфат и полисорбат 80), триетил цитрат и макроголглицеролови стеарати. Капсулна обвивка:
  Железен оксид, черен (Е 172), шеллак, желатин, железен оксид, жълт (Е 172) и титанов диоксид (Е 171)
  Как изглежда Ремезолин и какво съдържа опаковката
  Ремезолин 20 mg капсули имат непрозрачна жълта капачка и непрозрачно бяло тяло. "20 mg" е отпечатано на капачката и тялото. Вашите капсули се предлагат в опаковки от: Бутилки от 28,30,90 или 98 капсули
  Блистери от 3,7,14,15,25,28,30, 50, 56,60,90,98, 100 или 140 капсули Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Actavis Group PTC ehf. Reykjavikurvegi 76-78 220 Hafnarfjordur Исландия
  Производители
  ETHYPHARM Z.I de Saint-Arnoult 28170 - Chateauneuf-en-Thymerais Франция
  ETHYPHARM Chemin de la Poudriére 76120 Grand-Quevilly Франция
  Laphal Industries 248 avenue de la Victoire 13106 Rousset Франция
  Famar L-Aigle ZI№1, Route de Crulai 61300 L'Aigle Франция
  Rottendorf Pharma
  Zone industrielle №2 de Prouvy - Rouvignies 1, rue de Nungesser 59121 Prouvy Франция
  Балканфарма-Дупница АД ул. Самоковско шосе № 3 2600 Дупница България

  Този продукт е разрешен в страните членки на ЕИП под следните наименования:
  Австрия Esomeprazol Actavis 20 mg/40 mg magensaftresistente Hartkapseln
  България Ремезолин 20 mg/40 mg стомашно-устойчиви твърди капсули
  Германия Esomeprazol Actavis 20 mg/40 mg magensaftresistente Hartkapseln
  Исландия Esomeprazol Actavis 20 mg/40 mg
  Ирландия Esomeprazole Actavis 20 mg/40 mg capsules, hard
  Италия Esomprazolo Actavis PTC 20 mg/40 mg
  Нидерландия Esomeprazol Actavis 20 mg/40 mg maagsapresistente capsule, hard
  Норвегия Esomeprazole Actavis 20 mg/40 mg
  Полша Remesolin 20 mg/40 mg
  Румъния Remesolin 20 mg/40 mg capsule gastrorezistente
  Обединеното кралство Esomeprazole 20 mg/40 mg capsules, hard

  Дата на последно преразглеждане на листовката: януари 2014 г.

  Описание на РЕМЕСОЛИН КАПС 40МГ

  РЕМЕСОЛИН КАПС 40МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  РЕМЕСОЛИН КАПС 40МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа