Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • РЕМИФЕНТАНИЛ ХОСПИРА 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  • РЕМИФЕНТАНИЛ ХОСПИРА 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Ремифентанил Хоспира 1 mg прах за концентрат за инжекционен/инфузионен разтвор
  Ремифентанил Хоспира 2 mg прах за концентрат за инжекционен/инфузионен разтвор
  Ремифентанил Хоспира 5 mg прах за концентрат за инжекционен/инфузионен разтвор
  ремифентанил хидрохлорид (remifentanil hydrochloridde)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или
  фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете. Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Ремифентанил Хоспира и за какво се използва
  2. Преди да приемете Ремифентанил Хоспира
  3. Как да приемате Ремифентанил Хоспира
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ремифентанил Хоспира
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РЕМИФЕНТАНИЛ ХОСПИРА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Ремифентанил Хоспира принадлежи към група лекарства, наречени опиоиди. Той се различава от другите лекарства в тази група по много бързото начало и много кратката си продължителност на действие.
  - Ремифентанил Хоспира може да се прилага за спиране на чувството за божа преди или по време на операция.
  - Ремифентанил Хоспира може да се използва за облекчаване на болката, докато Вие сте на контролирана механична вентилация в реанимационно звено (при пациенти на и над 18 годишна възраст).

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ РЕМИФЕНТАНИЛ ХОСПИРА
  Не приемайте Ремифентанил Хоспира
  - Ако имате алергия (сврхъчувствителност) към ремифентанил или някои от другите съставки (вижте списък на помощните вещества в точка 6) или производни на фентанил лекарства (напр. алфентанил, фентанил, суфентанил). Алергичната реакция може да включва кожни обриви, сърбеж, затруднено дишане, или подуване на лицето, устните, гърлото или езика. Вие може да се имали такива оплаквания преди.
  - под форма на инжекция в гръбначния канал
  - като самостоятелно приложено лекарство за започване на упойка.
  Обърнете специално внимание при употребата на Ремифентанил Хоспира
  Преди да приемете Ремифентанил Хоспира, съобщете на Вашия лекар, ако:
  - някога сте получавали нежелани лекарствени реакции по време на операция
  - сте имали каквито и да било алергични реакции, или ако са Ви информирали, че имате алергия към:
  каквито и да е лекарства използвани по време на операция o опиоидни лекарства (напр. морфин, фентанил, петидин, кодеин), вижте също по-горе точка "Не приемайте Ремифентанил Хоспира"
  - имате увреждане на белодробната и/или чернодробна функция (Вие може да сте по-чувствителни към затруднения в дишането)
  - Възрастни или пациенти с тегло под нормата (поради намален кръвен обем и/или ниско кръвно налягане) са по-чувствителни към сърдечни нарушения или нарушения в кръвообращението.
  - Както и другите опиоиди, ремифентанил може да доведе до зависимост.
  - След упойка с Ремифентанил Хоспира, не трябва да напускате дома си без придружител и не трябва да употребявате алкохол.
  - Ремифентанил трябва да се прилага само при наличие на пълно оборудване за наблюдение и поддържане на дихателната и сърдечно-съдова функция от персонал, специално обучен за приложението на анестетични лекарства и подготвен да се справи с разпознаването и поведението при наличие на очакваните нежелани лекарствени реакции на мощните опиоиди, включително дихателна и сърдечна реанимация.
  - При вентилирани пациенти в реанимация, употребата на Ремифентанил Хоспира не се препоръчва повече от 3 дни.
  - Поради много бързото начало на действие на ремифентанил не се открива остатъчна опиоидна активност в рамките на 5 до 10 минути след преустановяване на приложението. На пациенти, преминали хирургични процедури, за които се очаква наличие на следоперативна болка, трябва да се приложат аналгетици преди спирането на ремифентанил.
  - Прилагането на препоръчаните дози може да доведе до мускулна ригидност. Както и при другите опиоиди, честотата на мускулна ригидност е свързана с дозата и скоростта на приложение. Поради това, болус инжекции трябва да се прилагат за не по-малко от 30 секунди.
  Хипотонията и брадикардията могат да бъдат овладяни чрез намаляване на скоростта на инфузия на Ремифентанил Хоспира или дозата на съпътстващите анестетици или чрез използване на интравенозни разтвори, вазопресорни или антихолинергични средства.

  Злоупотреба
  Както при други опиоиди ремифентанил може да доведе до зависимост. Деца
  Ремифентанил Хоспира не се препоръчва при новородени и кърмачета (деца на възраст под една година). Опитът с приложението на Ремифентанил Хоспира за лечение на деца в реанимационни звена е ограничен.
  Възрастни
  Ако се прилага при операция под обща анестезия, началната доза на Ремифентанил Хоспира трябва да бъде адекватно намалена при възрастни пациенти.

  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива отпускани без рецепта.
  Това е особено важно при следните лекарства, тъй като те могат да взаимодействат с Ремифентанил Хоспира:
  лекарства за кръвно налягане или сърдечни проблеми (известни като бета-блокери или блокери на калциевите канали). Тези лекарства могат да усилят ефекта на Ремифентанил Хоспира върху Вашето сърце (чрез намаляване на кръвното налягане и сърдечния ритъм).
  o други седативни лекарства, като бензодиазепини. Вашия лекар или фармацевт ще промени дозата на тези лекарства, когато Вие приемате Ремифентанил Хоспира. В тези случаи, Вашият лекар ще прецени дали Ремифентанил Хоспира е подходящ за Вас.
  Ремифентанил не се метаболизира от плазмената холинестераза и поради това не се очакват взаимодействия с други лекарства метаболизирани от този ензим.
  Прием на Ремифентанил Хоспира с храни и напитки
  След приложение на Ремифентанил Хоспира не трябва да се употребяват алкохолни напитки до пълното възстановяване.

  Бременност и кърмене
  Ремифентанил Хоспира не трябва да се прилага на бременни жени, освен ако няма категорични медицински показания за това. Ремифентанил Хоспира не се препоръчва по време на раждане или Цезарово сечение.
  Препоръчва се да се спре кърменето за 24 часа след приложение на Ремифентанил Хоспира.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Вашият лекар ще прецени възможните рискове и ползи от приложението на Ремифентанил Хоспира, ако сте бременни или кърмите.

  Шофиране и работа с машини
  Това лекарство се използва само при пациенти по време на лечението им в болница. Ако сте изписани скоро след приложението на Ремифентанил Хоспира, Вие не трябва да шофирате, да работите с машини или в опасни ситуации. Вие не трябва да се прибирате без придружител в къщи. Вашият лекар ще Ви каже кога е безопасно да се върнете към тези дейности.
  Важна информация относно някои от съставките на Ремифентанил Хоспира
  Този лекарствен продукт съдържа по-малко от 1 mmol натрий (23 mg) на ml т.е. по същество "без натрий".

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ РЕМИФЕНТАНИЛ ХОСПИРА
  Ремифентанил Хоспира винаги се използва от медицински специалисти и само при наличие на пълно оборудване за наблюдение и поддържане на дихателната и сърдечносъдова функция от персонал, специално обучен за приложението на анестетични лекарства и подготвен да се справи с разпознаването и поведението при наличие на очакваните нежелани лекарствени реакции на мощните опиоиди, включително дихателна и сърдечна реанимация.
  Препоръчаната дозировка винаги се определя от лекар, в зависимост от състоянието на пациента и неговия индивидуален отговор към лекарството.
  Ремифентанил Хоспира е само за интравенозно приложение и не трябва да се инжектира в гръбначномозъчния канал (епидурално или интратекално). Разреждането трябва да се адаптира към техническото оборудване на инфузионната система и очакваните нужди на пациента.
  Ремифентанил Хоспира не трябва да се смесва с други терапевтични средства преди приложение.
  За интравенозно приложение може да се смесва само със следните разтвори: Глюкоза 50 mg/ml (5%) разтвор за инжекции
  Глюкоза 50 mg/ml (5%) разтвор за инжекции и натриев хлорид 9 mg/ml (0.9 %) разтвор за инжекции
  Натриев хлорид 9 mg/ml (0,9 %) разтвор за инжекции Натриев хлорид 4,5 mg/ml (0,45 %) разтвор за инжекции.
  Педиатрични пациенти
  Целева контролирана инфузия (TCI) на ремифентанил не се препоръчва при педиатрични пациенти на възраст от 1 -12 години поради липсата на опит от клинични проучвания.
  Новородени и кърмачета
  Има ограничени данни от клинични проучвания за приложение върху новородени и кърмачета под 1 година. Употребата на ремифентанил не се препоръчва при тази възрастова група.
  Ограниченият опит от клинични проучвания на ремифентанил за обща венозна анестезия при кърмачета е недостатъчен, за да се направят препоръки за дозиране.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Ремифентанил Хоспира или ако сте пропуснали да приемете Ремифентанил Хоспира
  Тъй като Ремифентанил Хоспира се прилага обикновено от лекар или медицинска сестра при внимателно контролирани условия, няма вероятност да Ви бъде дадена твърде голяма доза или да се пропусне доза.
  Ако сте приели или се подозира приемането на твърде висока доза Ремифентанил Хоспира, ще бъдат предприети незабавно адекватни действия от медицински екип специалисти.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Ремифентанил Хоспира може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Наблюдавани са следните нежелани реакции:
  Много чести (повече от 1 на 10 пациенти)
  - мускулна скованост
  - позиви за повръщане (гадене)
  - прилошаване (повръщане)
  - ниско кръвно налягане (хипотония)
  Чести (1 до 10 на 100 пациенти)
  - забавена сърдечна дейност (брадикардия)
  - повърхностно дишане (респираторна депресия)
  - спиране на дишането (апнея)
  - сърбеж
  - треперене след операцията
  - високо кръвно налягане (хипертония) след операцията
  Нечести (1 до 10 на 1,000 пациенти)
  - запек
  - болка след операцията
  - недостиг на кислород (хипоксия)
  Редки (1 до 10 на 10,000 пациенти)
  - забавена сърдечна дейност, последвана от сърдечен блок при пациенти, получаващи ремифентанил съвместно с едно или повече анестетични лекарства
  - сънливост (по време на възстановяване след операцията)
  - тежки алергични реакции включително шок, сърдечно-съдова недостатъчност или сърдечен пристъп при пациенти, получаващи ремифентанил с едно или повече анестетични лекарства
  С неизвестна честота (честотата не може да бъде определена въз основа на наличните данни)
  - гърчове
  - нарушение на сърдечния ритъм, поради сърдечен блок
  - ефектът на ремифентанил е по-слаб от нормалното (толерантност към лекарството)
  Както и останалите лекарства от този клас (опиоиди), продължителната употреба на Ремифентанил Хоспира може да доведе до зависимост. Моля, посъветвайте се с Вашия лекар.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ РЕМИФЕНТАНИЛ ХОСПИРА
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Ремифентанил Хоспира след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка/флакона.
  Срока на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  1 mg: Да не се съхранява при температура над 25°С.
  2 mg: Да не се съхранява при температура над 30°С. 5 mg: Да не се съхранява при температура над 30°С.
  Да не се съхранява в хладилник или замразява.
  1 mg: Да се съхранява в оргиналната опаковка, за да се предпази от светлина
  След разтваряне и разреждане е доказана 24-часова химическа и физическа стабилност при температура 25°С. От микробиологична гледна точка, продуктът трябва да се използва веднага.
  Ако не се използва незабавно, времето и условията за съхранение преди употреба са отговорност на този, който го прилага и нормално този срок не трябва да бъде повече от 24 часа при температура от 2 до 8°С, освен ако разтварянето е направено при контролирани и валидирани асептични условия.
  След разреждане, разтворът трябва да се оцени визуално за да се гарантира, че е бистър, безцветен и практически без твърди частици, както и че флаконът няма повреда. При установяване на промени разтворът трябва да се изхвърли. Разреденият разтвор е само за еднократна употреба. Неизползваното количество разтвор трябва да се изхвърли.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Ремифентанил Хоспира
  Активното вещество е: ремифентанил (като хидрохлорид)
  1 флакон съдържа 1 mg ремифентанил (като ремифентанил хидрохлорид).
  1 флакон съдържа 2 mg ремифентанил (като ремифентанил хидрохлорид).
  1 флакон съдържа 5 mg ремифентанил (като ремифентанил хидрохлорид).
  След разтваряне, разтворът съдържа 1 mg/ml ремифентанил (като хидрохлорид), ако се приготви според указанията.
  Другите съставки са:
  Глицин; хлороводородна киселина 37% (за корекция на pH); натриев хидроксид 17% (за корекция на pH).
  Как изглевда Ремифентанил Хоспира и какво съдържа опаковката
  Ремифентанил Хоспира 1/2/5 mg е лиофилизирана бяла до бледожълта компактизирана или прахообразна маса за приготвяне на концентрат за инжекционен/инфузионен разтвор.
  Всяка опаковка Ремифентанил Хоспира 1 mg съдържа 5 флакона от 3,5 ml. Всяка опаковка Ремифентанил Хоспира 2 mg съдържа 5 флакона от 3,5 ml. Всяка опаковка Ремифентанил Хоспира 5 mg съдържа 5 флакона от 8 ml.

  Притежател на разрешението за употреба
  Hospira UK Limited
  Queens way, Royal Leamington Spa, Warwickshire, CV31 3RW Великобритания тел.: 0044 0800 0287304 факс: 0044 0800 0287305 e-mail: csd.uk@hospira.com
  Производител
  Elaiapharm
  Address: 2881 route des Cretes, Z.I. Les Bouillides, Sophia Antipolis, 06560 Valbonne Франция
  тел.: 0033 4 93 95 49 49 факс: 0033 4 93 95 49 80 e-mail: contact@el aiapharm.com

  Дата на последно преразглеждане на листовката {02/2013}.
  Посочената по-долу информация е предназначена само за медицински и здравни специалисти:
  Инструкции за употреба/работа с ремифентанил 1, 2 и 5 mg прах за концентрат за инфузионен/ инжекционен разтвор
  Ремифентанил Хоспира трябва да се приготвя за интравенозно приложение чрез добавяне на определен обем (както е посочено в таблицата по-долу) от един от посочените по-долу разтвори за получаване на изходен разтвор с концентрация от приблизително 1 mg/ml.
  Лекарствен продукт Обем на разтворителя, който трябва да се добави Концентрация на изходния разтвор
  Ремифентанил Хоспира 1 mg 1ml 1 mg/ml
  Ремифентанил Хоспира 2 mg 2 ml 1 mg/ml
  Ремифентанил Хоспира 5 mg 5 ml 1 mg/ml
  След разтваряне, продуктът трябва да се оцени визуално (доколкото позволява флакона) за наличие на твърди частици, потъмняване или повреда на флакона. При откриване на подобни промени, разтворът трябва да се изхвърли. Крайният разтвор е само за еднократна употреба. Неизползваното количество разтвор трябва да се изхвърли.
  За мануално-контролирана инфузия, Ремифентанил Хоспира трябва да се прилага след допълнително разреждане на изходния разтвор до концентрация от 20 до 250 micrograms/ml (50 micrograms/ml е препоръчаното разреждане за възрастни и 20 до 25 micrograms/ml за педиатрични пациенти на и над 1 година).
  За таргетно-контролирана инфузия (TCI), Ремифентанил Хоспира трябва да се приложи след допълнително разреждане на изходния разтвор до концентрация от 20 до 50 micrograms/ml.
  Разреждането трябва да се адаптира към техническото оборудване на инфузионната система и очакваните нужди на пациента.
  За разреждане трябва да се използват някои от следните интравенозни разтвори, описани по-долу: Вода за инжекции
  Глюкоза 50 mg/ml (5%) разтвор за инжекции
  Глюкоза 50 mg/ml (5%) и натриев хлорид 9 mg/ml (0,9 %) разтвор за инжекции Натриев хлорид 9 mg/ml (0,9 %) разтвор за инжекции Натриев хлорид 4,5 mg/ml (0,45 %) разтвор за инжекции
  Ремифентанил Хоспира е съвместим със следните интравенозни разтвори, когато се прилагат чрез интравенозен катетър: Рингер лактат разтвор за инжекции
  Рингер лактат и глюкоза 50 mg/ml (5%) разтвор за инжекции. Ремифентанил Хоспира е съвместим с пропофол, когато се прилагат чрез интравенозен катетър.
  Неизползваният продукт или отпадъчните материали от него трябва да се изхвърлят в съответствие с местните изисквания.
  За пълна лекарствена информация, вижте Кратката характеристика на продукта

  Описание на РЕМИФЕНТАНИЛ ХОСПИРА 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР

  РЕМИФЕНТАНИЛ ХОСПИРА 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  РЕМИФЕНТАНИЛ ХОСПИРА 2ГР ПРАХ ЗА ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа