Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • РИВАСТИГМИН СИНТОН 2МГ/МЛ ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР

  • РИВАСТИГМИН СИНТОН 2МГ/МЛ ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор
  ривастигмин

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор и за
  какво се използва
  2. Преди да приемете Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор
  3. Как да приемате Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РИВАСТИГМИН СИНТОН 2 MG/ML ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Ривастигмин принадлежи към клас лекарствени вещества, наречени антихолинестерази.
  Ривастигмин се използва за лечение при нарушения на паметта при пациенти с болест на Алцхаймер.
  Ривастигмин се използва за лечение на отслабване на паметта (деменция) при пациенти с болест на Паркинсон.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ РИВАСТИГМИН СИНТОН 2 MG/ML ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР
  Преди да приемете Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор е важно да прочетете следващата част и да обсъдите въпросите, които може да имате, с Вашия лекар.
  Не приемайте Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към активната съставка, други карбаматни производни или към някоя от останалите съставки на
  Ривастигмин Синтон перорален разтвор (изброени в точка 6:
  Допълнителна информация).
  ако имате тежки чернодробни проблеми.
  Обърнете специално внимание при употребата на Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор
  ако имате или някога сте имали нарушена функция на бъбреците или
  чернодробни проблеми
  ако имате неравномерна сърдечна дейност.
  ако имате активна стомашна язва.
  ако имате астма или тежко заболяване на дихателната система ако имате затруднено уриниране
  ако сте страдали от епилептични припадъци (гърчове или конвулсии) ако не сте приемали ривастигмин няколко дни, не приемайте следващата доза докато не говорите с Вашия лекар, ако имате стомашно-чевни реакции като гадене и повръщане ако имате ниско телесно тегло, ако получавате разтреперване Ако някое от изброените се отнася за Вас, може да е необходимо Вашият лекар да следи внимателно състоянието Ви, докато приемате това лекарство.
  Не се препоръчва употребата на ривастигмин при деца и юноши (на възраст под 18 години).

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Ако трябва да се подложите на операция докато приемате ривастигмин, трябва да уведомите лекаря преди да Ви бъдат дадени анестетици, тъй като ривастигмин може да засили ефектите на някои лекарства, отпускащи мускулите по време на упойка (анестезия). Ривастигмин не трябва да се дава заедно с други лекарства, които имат сходни на него ефекти. Ривастигмин може да взаимодейства с антихолинергични лекарства (лекарства, които се използват за облекчаване на стомашни колики, лечение на болестта на Паркинсон или за предотвратяване на морска болест).

  Бременност и кърмене
  За предпочитане е по време на бременност да се избягва употребата на ривастигмин, освен в случай на категорична необходимост. Кажете на Вашия лекар, ако забременеете по време на лечението. Жените на лечение с ривастигмин не трябва да кърмят. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Шофиране и работа с машини
  Вашето заболяване може да наруши способността Ви да шофирате или да работите с машини и Вие не трябва да извършвате тези дейности, освен ако Вашият лекар не Ви каже, че това е безопасно. Ривастигмин може да причини замаяност и сънливост, главно в началото на лечението или при повишаване на дозата. Ако тези ефекти се проявят при Вас, не трябва да шофирате или работите с машини.
  Важна информация относно някои от съставките на Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор
  Една от неактивните съставки на Ривастигмин Синтон перорален разтвор е натриев бензоат. Бензоената киселина е слаб дразнител за кожата, очите и лигавиците.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ РИВАСТИГМИН СИНТОН 2 MG/ML ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР
  Винаги приемайте Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Използвайте спринцовката, за да изтеглите предписаното количество ривастигмин перорален разтвор от бутилката.
  Всяка доза Ривастигмин Синтон перорален разтвор може да се погълне направо от спринцовката.
  Трябва да приемате Ривастигмин Синтон перорален разтвор два пъти на ден с храна (сутрин и вечер).
  Вашият лекар ще Ви каже каква доза Ривастигмин Синтон перорален разтвор да приемате като се започне с ниска доза и постепенно тя се повишава в зависимост от това как се повлиявате от лечението. Най-високата доза, която трябва да се приема, е 6,0 mg два пъти на ден. Ако не сте приемали Ривастигмин Синтон перорален разтвор няколко дни, не приемайте следващата доза преди да сте говорили с Вашия лекар.
  За да имате полза от предписаното за Вас лекарство, трябва да го приемате всеки ден.
  Кажете на човека, който се грижи за Вас, че приемате Ривастигмин.
  Това лекарство трябва да бъде предписано от специалист и Вашият лекар трябва редовно да проверява дали то има желания ефект. Вашият лекар ще следи теглото Ви докато приемате това лекарство.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор
  Съобщете на Вашия лекар, в случай че сте приели повече от необходимото количество ривастигмин. Може да се нуждаете от медицинско наблюдение. Някои хора, случайно приели твърде голяма доза ривастигмин , са имали гадене, повръщане, диария, високо кръвно налягане и възприемане на нереални звуци и картини (халюцинации). Могат да се появят също забавяне на сърдечната дейност и прималяване.

  Ако сте пропуснали да приемете Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор
  Ако откриете, че сте пропуснали да приемете дозата си от ривастигмин изчакайте и вземете следващата доза по обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. , '
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с приложението на този продукт, се свържете с Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Ривастигмин Синтон перорален разтвор може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  При започване на приема на лекарството или при повишаване на дозата може да проявите сконност по-често да получавате нежелани реакции. Нежеланите реакции ще изчезнат постепенно най-вероятно след като организмът Ви свикне с Вашето лекарство.
  Много чести нежелани реакции (засягат повече от 1 на 10 пациенти) са замаяност, гадене, повръщане, диария и загуба на апетит.
  Чести нежелани реакции (засягат 1 до 10 на 100 пациенти) са: киселини в стомаха, стомашни болки, главоболие, безпокойство, обърканост, слабост, умора, обилно изпотяване, цялостно чувство за неразположение, отслабване на тегло и треперене.
  Нечесто (засягат 1 до 10 на 1 000 пациенти) пациентите се оплакват от потиснатост (депресия), трудно заспиване, промени в чернодробната функция, прималяване и внезапно падане.
  Рядко (засягат 1 до 10 на 10 000 пациенти) пациентите получават гръдна болка, гърчове (припадъци или конвулсии), обриви, язви на стомаха и червата.
  Много рядко (засягат по-малко от 1 пациент на 10 000) пациентите получават стомашно-чревен кръвоизлив (кръв в изпражненията или повърнатите материи), инфекция на пикочните пътища, възпаление на панкреаса (силна болка в горната част на корема, често с гадене и повръщане), проблеми със сърдечния ритъм (както забавен, така и ускорен), високо кръвно налягане, халюцинации, влошаване на болестта на Паркинсон или развитие на подобни симптоми (мускулна скованост, затруднени движения).
  Неизвестна честота (честотата не може да бъде определена от наличните данни): тежко повръщане, което може да доведе до разкъсване на хранопровода (тръбата, която свързва устата със стомаха).
  Пациентите с деменция, свързана с болестта на Паркинсон, получават някои нежелани реакции по-често, а също и някои допълнителни нежелани реакции: треперене (много често), проблеми със съня, тревожност, безпокойство, влошаване на болестта на Паркинсон или развиване на подобни симптоми (скованост на мускулите, затруднения при извършванене на движения), неестествено бавни или неконтролирани движения, забавена сърдечна честота, образуване на прекалено много слюнка и обезводняване (често), нарушен сърдечен ритъм и лош контрол на движенията (нечесто).
  Ако възникнат такива симптоми, свържете се с Вашия лекар, тъй като може да се нуждаете от медицинска помощ.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ РИВАСТИГМИН СИНТОН 2 MG/ML ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Ривастигмин Синтон перорален разтвор след срока на годност, отбелязан върху бутилката и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да не се съхранява в хладилник или замразява.
  Използвайте Ривастигмин Синтон перорален разтвор до 1 месец след отваряне на бутилката.
  Лекарството не трябва да се изхвърля в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужното Ви лекарство. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор
  Активното вещество е ривастигмин. Всеки милилитър перорален разтвор съдържа ривастигмин хидрогентартарат, съответстващ на 2,0 mg ривастигмин. Другите съставки са лимонена киселина, безводна (ЕЗЗО), натриев бензоат (Е211), натриев цитрат(Е331), хинолиново жълто (El04) и пречистена вода.
  Как изглежда Ривастигмин Синтон 2 mg/ml перорален разтвор и какво съдържа опаковката
  Бутилка от светлокафяво стъкло, съдържаща 120 ml ривастигмин перорален разтвор. Бутилката е снабдена с адаптор за спринцовка на гърлото си и със защитена от отваряне от деца капачка. В комплекта е включена спринцовка за перорални форми.

  Притежател на разрешението за употреба:
  Synthon BV Micro weg 22 6545 CM Nijmegen Холандия
  Производители:
  Synthon BV Microweg 22 6545 CM Nijmegen Холандия
  Synthon Hispania S.L. Castello, 1
  Polígono Las Salinas 08830 Sant Boi de Llobregat Испания

  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на РИВАСТИГМИН СИНТОН 2МГ/МЛ ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР

  РИВАСТИГМИН СИНТОН 2МГ/МЛ ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  РИВАСТИГМИН СИНТОН 2МГ/МЛ ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  РИВАСТИГМИН СИНТОН 2МГ/МЛ ПЕРОРАЛЕН РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа