Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • РИВАСТИГМИН СИНТОН ТАБЛ 4,5МГ

  • РИВАСТИГМИН СИНТОН ТАБЛ 4,5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Ривастигмин Синтон 1,5 mg твърди капсули
  Ривастигмин Синтон 3,0 mg твърди капсули
  Ривастигмин Синтон 4,5 mg твърди капсули
  Ривастигмин Синтон 6,0 mg твърди капсули
  ривастигмин

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Ривастигмин Синтон твърди капсули и за какво се използва
  2. Преди да приемете Ривастигмин Синтон твърди капсули
  3. Как да приемате Ривастигмин Синтон твърди капсули
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ривастигмин Синтон твърди капсули
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РИВАСТИГМИН СИНТОН ТВЪРДИ КАПСУЛИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Ривастигмин принадлежи към клас лекарствени вещества, наречени антихолинестерази.
  Ривастигмин се използва за лечение при нарушения на паметта при пациенти с болест на Алцхаймер.
  Ривастигмин се използва за лечение на отслабване на паметта (деменция) при пациенти с болест на Паркинсон.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ РИВАСТИГМИН СИНТОН ТВЪРДИ КАПСУЛИ
  Преди да приемете Ривастигмин Синтон е важно да прочетете следващата част и да обсъдите въпросите, които може да имате с Вашия лекар.
  Не приемайте Ривастигмин Синтон твърди капсули
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към активната съставка, други карбаматни производни или към някоя от останалите съставки на
  Ривастигмин Синтон твърди капсули (изброени в точка 6: Допълнителна информация).
  ако имате тежки чернодробни проблеми.
  Обърнете специално внимание при употребата на Ривастигмин Синтон твърди капсули
  ако имате или някога сте имали нарушена функция на бъбреците или
  чернодробни проблеми
  ако имате неравномерна сърдечна дейност.
  ако имате активна стомашна язва.
  ако имате астма или тежко заболяване на дихателната система ако имате затруднено уриниране
  ако сте страдали от епилептични припадъци (гърчове или конвулсии) ако не сте приемали ривастигмин няколко дни, не приемайте следващата доза докато не говорите с Вашия лекар, ако имате стомашно-чевни реакции като гадене и повръщане ако имате ниско телесно тегло, ако получавате разтреперване. Ако някое от изброените се отнася за Вас, може да е необходимо Вашият лекар да следи внимателно състоянието Ви, докато приемате това лекарство.
  Не се препоръчва употребата на ривастигмин при деца и юноши (на възраст под 18 години).

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. - Ако трябва да се подложите на операция докато приемате
  ривастигмин, трябва да уведомите лекаря преди да Ви бъдат дадени анестетици (упойка), тъй като ривастигмин може да засили ефектите на някои лекарства, отпускащи мускулите по време на упойка. Ривастигмин не трябва да се дава заедно с други лекарства, които имат сходни на него ефекти. Ривастигмин може да взаимодейства с антихолинергични лекарства (лекарства, които се използват за облекчаване на стомашни колики, лечение на болестта на Паркинсон или за предотвратяване на морска болест).

  Бременност и кърмене
  За предпочитане е по време на бременност да се избягва употребата на Ривастигмин, освен в случай на категорична необходимост. Кажете на Вашия лекар, ако забременеете по време на лечението. Жените на лечение с ривастигмин не трябва да кърмят. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Вашето заболяване може да наруши способността Ви да шофирате или да работите с машини и Вие не трябва да извършвате тези дейности, освен ако Вашият лекар не Ви каже, че това е безопасно. Ривастигмин може да причини замаяност и сънливост, главно в началото на лечението или при повишаване на дозата. Ако тези ефекти се проявят при Вас, не трябва да шофирате или работите с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ РИВАСТИГМИН СИНТОН ТВЪРДИ КАПСУЛИ
  Винаги приемайте Ривастигмин Синтон твърди капсули точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Поглъщайте капсулите цели с течност, без да ги отваряте или смачквате.
  Трябва да приемате Ривастигмин Синтон два пъти на ден с храна (сутрин и вечер).
  Вашият лекар ще Ви каже каква доза Ривастигмин Синтон да приемате като се започне с ниска доза и постепенно тя се повишава в зависимост от това как се повлиявате от лечението. Най-високата доза, която трябва да се приема, е 6,0 mg два пъти на ден. Ако не сте приемали Ривастигмин Синтон няколко дни, не приемайте следващата доза преди да сте говорили с Вашия лекар.
  За да имате полза от предписаното за Вас лекарство, трябва да го приемате всеки ден.
  Кажете на човека, който се грижи за Вас, че приемате Ривастигмин.
  Това лекарство трябва да бъде предписано от специалист и Вашият лекар трябва редовно да проверява дали то има желания ефект. Вашият лекар ще следи теглото Ви докато приемате това лекарство.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Ривастигмин Синтон твърди капсули
  Съобщете на Вашия лекар, в случай че сте приели повече от необходимото количество ривастигмин. Може да се нуждаете от медицинско наблюдение. Някои хора, случайно приели твърде голяма доза Ривастигмин Синтон, са имали гадене, повръщане, диария, високо кръвно налягане и възприемане на нереални звуци и картини (халюцинации). Могат да се появят също забавяне на сърдечната дейност и прималяване.
  Ако сте пропуснали да приемете Ривастигмин Синтон твърди капсули
  Ако откриете, че сте пропуснали да приемете дозата си от Ривастигмин Синтон, изчакайте и вземете следващата доза по обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с приложението на този продукт, се свържете с Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Ривастигмин Синтон може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  При започване на приема на лекарството или при повишаване на дозата·може да проявите сконност по-често да получавате нежелани реакции. Нежеланите
  реакции ще изчезнат постепенно най-вероятно след като организмът Ви свикне с Вашето лекарство.
  Много чести нежелани реакции (засягат повече от 1 на 10 пациенти) са замаяност, гадене, повръщане, диария и загуба на апетит.
  Чести нежелани реакции (засягат 1 до 10 на 100 пациенти) са: киселини в стомаха стомашни болки, главоболие, безпокойство, обърканост, слабост, умора, обилно изпотяване, цялостно чувство за неразположение, отслабване на тегло и треперене.
  Нечесто (засягат 1 до 10 на 1 000 пациенти) пациентите се оплакват от потиснатост (депресия) трудно заспиване, промени в чернодробната функция, прималяване и внезапно падане.
  Рядко (засягат 1 до 10 на 10 000 пациенти) пациентите получават гръдна болка, гърчове (припадъци или конвулсии), обриви, язви на стомаха и червата.
  Много рядко (засягат по-малко от 1 пациент на 10 000) пациентите получават стомашно-чревен кръвоизлив (кръв в изпражненията или повърнатите материи), инфекция на пикочните пътища, възпаление на панкреаса (силна болка в горната част на корема, често с гадене и повръщане), проблеми със сърдечния ритъм (както забавен, така и ускорен), високо кръвно налягане, халюцинации, влошаване на болестта на Паркинсон или развитие на подобни симптоми (мускулна скованост, затруднени движения).
  Неизвестна честота (честотата не може да бъде определена от наличните данни): тежко повръщане, което може да доведе до разкъсване на хранопровода (тръбата, която свързава устата със стомаха).
  Пациентите с деменция свързана с болестта на Паркинсон, получават някои нежелани реакции по-често, а също и някои допълнителни нежелани реакции: треперене (много често), проблеми със съня, тревожност, безпокойство, влошаване на болестта на Паркинсон или развиване на подобни симптоми (скованост на мускулите, затруднения при извършванене на движения), неестествено бавни или неконтролирани движения, забавена сърдечна честота, образуване на прекалено много слюнка и обезводняване (често), нарушен сърдечен ритъм и лош контрол на движенията (нечесто).
  Ако възникнат такива симптоми, свържете се с Вашия лекар, тъй като може да се нуждаете от медицинска помощ.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ РИВАСТИГМИН СИНТОН ТВЪРДИ КАПСУЛИ
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте ривастигмин след срока на годност, отбелязан върху блистера и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от този месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Ривастигмин Синтон 1,5 mg твърди капсули ?
  Активното вещество е ривастигмин. Всяка капсула съдържа ривастигмин хидрогентартарат, който съответства на 1,5 mg ривастигмин.
  - Другите съставки в капсулите са:
  Съдържание на капсулата: хипромелоза (Е464), магнезиев стеарат (Е572), целулоза, микрокристална (Е460) и силициев диоксид, колоиден безводен (Е551).
  Състав на капсулата: желатин (Е441), железен оксид, жълт (E172) и титанов диоксид (E171). Печатарското мастило съдържа: шеллак, пропиленгликол, амониев хидроксид, калиев хидроксид и железен оксид, черен (Е 172).
  Какво съдържа Ривастигмин Син ι on 3,0 nig твърди капсули ?
  - Акгивною вещество е ривастигмин. Всяка капсула съдържа ривастигмин хидрогентартарат. който съответства на 3,0 mg ривастигмин.
  - Другите съставки в капсули са:
  Сьдържание на капсулата: хипромелоза (Е464), магнезиев стеарат (Е572), целулоза, микрокристална (К460) и силициев диоксид, колоиден безводен (Е551).
  Сьстав на капсулата: желатин (Е441), железен оксид, жълт (Е172), железен оксид, червен (Е172) и тшанов диоксид (Е171). Печатарското мастило сьдьржа: шеллак, пропиленгликол, амониев хидроксид, калиев хидроксид и железен оксид, черен (Е 172).

  Какво съдържа Ривастигмин Синтон 4,5 nig твърди капсули ?
  - Актииното вещество с ривастигмин. Всяка капсула съдържа ривастигмин хидрогентартарат. който съответства на 4,5 mg ривастигмин.
  - Другите съставки в капсули са:
  Съдържание на капсулата: хипромелоза (Е464), магнезиев стеарат (Е572), целулоза, микрокристална (Е460) и силициев диоксид, колоиден безводен (Е551).
  Състав на капсулата: желатин (1:441), железен оксид, жълт (Е 172), железен оксид, червен (Е 172) и титанов диоксид (El 71). Печатарското мастило съдържа: шеллак, пропиленгликол,, амониев хидроксид, калиев хидроксид и железен оксид, череп (Е 172). Какво съдържа Ривастигмин Синтон 6,0 mg твърди капсули ?
  Активното вещест но е ривас ι игчин. Всяка капсула съдържа ривастигмин хидрогентартарат. който сьответсгва па 6,0 mg ривастигмин.
  - Другите съставки в капсули са:
  Съдържание на капсулата: хипромелоча (1:464). магнезиев счеарат (Е572). целулоза, чикрокристална (1:460) и силициев диоксид. колоиден бечводен (Е551).
  Състав на капсулата: желатин (1:441), железен оксид, жьлт (Е 172). железен оксид, червен (Е 172) и штанов диоксид (1:171). Печатарското мастило съдържа: шеллак, нропилеш ликол. амониев хидроксид, калиев хидроксид и железен оксид, черен (1: 172).
  Как изглежда Ривастигмин Синтон и какво съдържа опаковката твърди капсули
  Ривастигмин Синтон 1,5 mg твърди капсули, са твърди желатинови капсули с жълто оцветено тяло и жълто оцветена капачка. Радиално върху капачката с черно мастило е отпечатан надписът „R9VS". разположен над „1.5". Ривастигмин Синтон 3,0 mg твърди капсули, са твърди желатинови капсули с жълто оцветено тяло и оранжево оцветена капачка. Радиално върху капачката с черно мастило е отпечатан надписът „R9VS", разположен над „3". Ривастигмин Синтон 4,5 mg твърди капсули, са твърди желатинови капсули с червено оцветено тяло и червено оцветена капачка. Радиално върху капачката с черно мастило е отпечатан надписът „R9VS", разположен над „4.5". Ривастигмин Синтон 6,0 mg твърди капсули, са твърди желатинови капсули с жълто оцветено тяло и червено оцветена капачка. Радиално върху капачката с черно мастило е отпечатан надписът „R9VS", разположен над „6".
  Те са опаковани в блистери, които се предлагат в различни опаковки (7, 10, 14, 28, 30, 50, 56, 98, 112 капсули).
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Synthon BV Micro weg 22 6545 CM Nijmegen Холандия
  Производители:
  Synthon BV Microweg 22 6545 CM Nijmegen Холандия
  Synthon Hispania S.L. Castello, 1
  Polígono Las Salinas 08830 Sant Boi de Llobregat Испания

  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на РИВАСТИГМИН СИНТОН ТАБЛ 4,5МГ

  РИВАСТИГМИН СИНТОН ТАБЛ 4,5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  РИВАСТИГМИН СИНТОН ТАБЛ 4,5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  РИВАСТИГМИН СИНТОН ТАБЛ 4,5МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа