Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • РИВАСТИГМИН ЦИПЛА КАПС 6МГ

  • РИВАСТИГМИН ЦИПЛА КАПС 6МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Rivastigmin Cipla 1,5 mg hard gelatin capsule
  Rivastigmin Cipla 3,0 mg hard gelatin capsule
  Rivastigmin Cipla 4,5 mg hard gelatin capsule
  Rivastigmin Cipla 6,0 mg hard gelatin capsule

  Ривастигмин Ципла 1,5 mg твърди желатинови капсули
  Ривастигмин Ципла 3,0 mg твърди желатинови капсули
  Ривастигмин Ципла 4,5 mg твърди желатинови капсули
  Ривастигмин Ципла 6,0 mg твърди желатинови капсули
  Ривастигмин (rivastigmine)

  Вие и грижещото се за Вас лице трябва да прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Ривастигмин Ципла и за какво се използва
  2. Преди да приемете Ривастигмин Ципла
  3. Как да приемате Ривастигмин Ципла
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ривастигмин Ципла
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РИВАСТИГМИН ЦИПЛА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Ривастигмин Ципла принадлежи към група вещества, наречени холинестеразни инхибитори.
  Ривастигмин Ципла се използва за лечение на нарушения на паметта при пациенти с болестта на Алцхаймер (заболяване на централната нервна система свързано със загуба на паметта и други симптоми).
  Ривастигмин Ципла се използва за лечение на деменция (загуба на паметта и умствения капацитет) при пациенти с болестта на Паркинсон (заболяване на централната нервна система, засягащо двигателната функция, характеризиращо се със симптоми включващи тремор (треперене) и ригидност (скованост)).

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ РИВАСТИГМИН ЦИПЛА
  Преди да приемете Ривастигмин Ципла е важно да прочетете следващия раздел и да обсъдите възникналите въпроси с Вашия лекар.
  НЕ приемайте Ривастигмин Ципла
  - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към ривастигмин или към някоя от останалите съставки на Ривастигмин Ципла.
  - ако имате тежки чернодробни проблеми.
  Обърнете специално внимани при употребата на Ривастигмин Ципла
  - Ако имате или някога сте имали увредена бъбречна или чернодробна функция, неравномерно биене на сърцето, активна язва на стомаха, астма или тежко дихателно заболяване, затруднения при уриниране или гърчове (припадъци или конвулсии).
  - Ако за няколко дни сте спрели приема на Ривастигмин Ципла, не приемайте следващата доза, докато не се консултирате с Вашия лекар.
  - Ако имате стомашно-чревни реакции като гадене (прилошаване) и повръщане.
  - Ако сте с ниско телесно тегло.
  - Ако имате треперене.
  Ако нещо от посоченото се отнася до Вас, може да е необходимо Вашият лекар да Ви проследява по-внимателно, докато приемате това лекарство.
  Употребата на Ривастигмин Ципла при деца и юноши (под 18-годишна възраст) не се препоръчва.
  Прием на други лекарства
  Моля уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали някакви други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Ако по време на лечението с Ривастигмин Ципла Ви предстои операция, Вие трябва да информирате Вашия лекар преди да ви баде приложена анестезия (упойка), тъй като Ривастигмин Ципла може да усили ефектите на някои мускулни релаксанти по време на анестезия.
  Ривастигмин Ципла не трябва да се прима едновременно с други лекарства, които имат сходни ефекти с тези на Ривастигмин Ципла. Ривастигмин Ципла може да взаимодейства с антихолинергични лекарства (лекарства, използвани за облекчаване на стомашни спазми или колики, за лечение на болестта на Паркинсон или за предотвратяване на болестта на пътуването).

  Бременност и кърмене
  За предпочитане е да се избягва употребата на Ривастигмин Ципла по време на бременност, освен при категорична необходимост. Уведомете Вашия лекар, ако забременеете по време на лечението. Жените на лечение с Ривастигмин Ципла не трябва да кърмят. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Вашето заболяване може да наруши способността Ви да шофирате или да работите с машини и Вие не трябва да извършвате тези дейности, освен ако Вашият лекар не е преценил, че това е безопасно. Ривастигмин Ципла може да причини замаяност и сънливост, особено в началото на лечението или при повишаване на дозата. Ако получите такива ефекти, Вие не трябва да шофирате или да работите с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ РИВАСТИГМИН ЦИПЛА
  Винаги приемайте Ривастигмин Ципла точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Поглъщайте капсулите цели, с някаква течност, без да ги отваряте или раздробявате. Трябва да приемате Ривастигмин Ципла два пъти дневно по време на хранене (сутрин и вечер).
  Вашият лекар ще Ви каже каква доза Ривастигмин Ципла трябва да приемате, като започне с ниска доза и постепенно я повишава, в зависимост от това как Вие отговаряте на лечението. Най-високата доза, която можете да приемате е 6,0 mg два пъти дневно. Ако не сте приемали Ривастигмин Ципла в продължение на няколко дни, не приемайте следващата доза, докато не се консултирате с Вашия лекар.
  За да получите ефект от лечението, Вие трябва да приемате лекарството всеки ден. Уведомете човека, който се грижи за Вас, че приемате Ривастигмин Ципла. Това лекарство трябва да се предписва само от специалист, а Вашият лекар трябва периодично да контролира дали е налице желаният ефект. Вашият лекар ще контролира телесното Ви тегло, докато приемате това лекарство.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Ривастигмин Ципла
  Кажете на Вашия лекар, ако установите, че случайно сте приели повече Ривастигмин Ципла, отколкото Ви е определено. Може да се нуждаете от медицинска помощ. Някои хора, които случайно са приели прекалено много Ривастигмин Ципла, са получили гадене, повръщане, диария, високо кръвно налягане и халюцинации. Освен това може да се появят забавена сърдечна честота и загуба на съзнание.
  Ако сте пропуснали да приемете Ривастигмин Ципла
  Ако сте забравили да приемете дозата Ривастигмин Ципла, изчакайте и вземете следващата доза в обичайното време.
  Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Ривастигмин Ципла може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  При започване на приема на лекарството или при повишаване на дозата може да проявите склонност по-често да получавате нежелани реакции. Нежеланите реакции ще изчезнат постепенно най-вероятно след като организмът Ви свикне с лекарството.
  Съобщавани са следните нежелани ефекти при хора приемали ривастигмин:
  Сериозни нежелани ефекти:
  • стомашна или дуоденална язва. Симптомите на язва са стомашна болка и дискомфорт (нарушено храносмилане) усещани в областта между пъпа и гръдната кост
  • кървене от стомаха и червата. Това може да доведе до отделянето на черни като катран изпражнения или видима кръв от ректума
  • гърчове (припадъци) или конвулсии тежко повръщане
  • възпаление на панкреаса. Симптомите са силна болка в областта между пъпа и гръдната кост, често придружена с гадене и повръщане.
  Ако забележите тези сериозни нежелаии ефекти, Вие трябва незабавно да уведомите Вашия лекар. Може да се нуждаете от спешно медицинско лечение.
  Много чести нежелани реакции (засягат повече от 1 на 10 пациенти) са замаяност, гадене, повръщане, диария и загуба на апетит.
  Чести нежелани реакции (засягат 1 до 10 на 100 пациенти) са: киселини в стомаха (парене), стомашна болка, главоболие, безпокойство, обърканост, слабост, умора, потене, общо чувство на неразположение, загуба на тегло и треперене. Нечести нежелани реакции (засягат 1 до 10 на 1 000 пациенти). Пациентите се оплакват от депресия, трудно заспиване, промени в чернодробната функция, премаляване и внезапно припадане.
  Редки нежелани реакции (засягат 1 до 10 на 10 000 пациенти), пациентите получават гръдна болка, пристъпи (припадъци или гърчове), обрив, язви на стомаха и червата. Много редки нежелани ефекти (засягат по-малко от 1 пациент на 10 000), пациентите получават стомашно-чревен кръвоизлив (кръв в изпражненията или повърнатите материи), инфекция на пикочните пътища, възпаление на панкреаса (силна болка в горната част на корема, често с гадене и повръщане), проблеми със сърдечния ритъм (както забавен, така и ускорен), високо кръвно налягане, халюцинации, влошаване на болестта на Паркинсон или развитие на подобни симптоми (мускулна скованост, затруднени движения).
  Нежелани реакции с неизвестна честота (честотата не може да бъде определена от наличните данни): тежко повръщане, което може да доведе до разкъсване на хранопровода (тръбата, която свързава устата със стомаха).
  Пациентите с деменция, свързана с болестта на Паркинсон, получават някои нежелани реакции по-често, а също и някои допълнителни нежелани реакции: треперене (много често), проблеми със съня, тревожност, безпокойство, влошаване на болестта на Паркинсон или развиване на подобни симптоми (скованост на мускулите, затруднения при извършванене на движения), неестествено бавни или неконтролирани движения, забавена сърдечна честота, прекалено слюноотделяне и обезводняване (често), нарушен сърдечен ритъм и лош контрол на движенията (нечесто).
  Допълнителни нежелани реакции, които се наблюдават при Ривастигмин Ципла трансдермален пластир са: силна обърканост, тревожност, температура (чести).
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете незабавно Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ РИВАСТИГМИН ЦИПЛА
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Ривастигмин Ципла след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и блистера (Годен до:). Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква някакви специални условия на съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. 1 ези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Ривастигмин Ципла
  Активното вещество е ривастигмин хидрогентартарат.
  Всяка твърда желатинова капсула съдържа ривастигмин хидрогентартарат което е еквивалентно на ривастигмин 1,5 / 3,0 / 4,5 / 6 mg.
  Помощни вещества:
  Микрокристална целулоза (Авицел pH 101, Е 460) Микрокристална целулоза (Авицел pH 102, Е 460) Хипромелоза 2910/3 (Е 464) Силициев диоксид, колоиден безводен (Е 551) Магнезиев стеарат (Е 572)
  Капсула: Капаче & тяло:
  Ривастигмин Ципла 1,5 mg: червен железен оксид (Е 172), титанов диоксид (Е 171) жълт железен оксид (Е 172), желатин.
  Ривастигмин Ципла 3 mg: титанов диоксид (Е 171), жълт железен оксид (Е 172), желатин.
  Ривастигмин Ципла 4,5 mg: черен железен оксид (Е 172), червен железен оксид (Е 172) титанов диоксид (Е 171), жълт железен оксид (Е 172), желатин.
  Ривастигмин Ципла 6 mg:
  Капачка: черен железен оксид (Е 172), червен железен оксид (Е 172), титанов диоксид (Е 171), жълт железен оксид (Е 172), желатин.
  Тяло: червен железен оксид (Е 172), титанов диоксид (Е 171), жълт железен оксид (Е 172), желатин.
  Как изглежда Ривастигмин Ципла и какво съдържа опаковката
  Ривастигмин Ципла 1,5 mg: Твърди желатинови капсули с оранжево непрозрачно капаче и тяло, съдържащи бели до почти бели гранули.
  Ривастигмин Ципла 3,0 mg: Твърди желатинови капсули с жълто непрозрачно капаче и тяло, съдържащи бели до почти бели гранули.
  Ривастигмин Ципла 4,5 mg: Твърди желатинови капсули с размер със светло кафяво непрозрачно капаче и тяло, съдържащи бели до почти бели гранули. Ривастигмин Ципла 6,0 mg: Твърди желатинови капсули със светло кафяво непрозрачно капаче и оранжево непрозрачно тяло, съдържащи бели до почти бели гранули.
  Алуминий/ РУС/ Аклар блистер. Опаковка от 28, 30, 56, 60 капсули.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба:
  Cipla UK Ltd.,
  The Old Post House, Heath Road, Weybridge, Surrey KT13 8TS, Обединено кралство.
  Производител:
  S&D Pharma CZ, spol. s r.o. Písnická 22, Lhotka 142 00 Prague 4 Чешка Република

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страни-членки на ЕИО под следното име:
  Чешка Република, Унгария, Полша, Словакия:
  Rivastigmin Cipla 1,5 mg
  Rivastigmin Cipla 3,0 mg
  Rivastigmin Cipla 4,5 mg
  Rivastigmin Cipla 6,0 mg

  Дата на последно одобрение на листовката:

  Описание на РИВАСТИГМИН ЦИПЛА КАПС 6МГ

  РИВАСТИГМИН ЦИПЛА КАПС 6МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  РИВАСТИГМИН ЦИПЛА КАПС 6МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа