Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • СИЛДЕХЕКСАЛ SF 25 мг. филм, диспергиращ се в устата x 1

  • СИЛДЕХЕКСАЛ SF 25 мг. филм, диспергиращ се в устата x 1 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  СилдеХексал SF 25 mg филм, диспергиращ се в устата
  СилдеХексал SF 75 mg филм, диспергиращ се в устата
  СилдеХексал SF 50 mg филм, диспергиращ се в устата
  Силденафил (sildenafil)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява СилдеХексал SF и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете СилдеХексал SF
  3. Как да приемате СилдеХексал SF
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате СилдеХексал SF
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява СилдеХексал ®SF и за какво се използва
  СилдеХексал SF принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на фосфодиестераза тип 5. СилдеХексал SF действа като подпомага отпускането на кръвоносните съдове в пениса и по този начин позволява на кръвта да навлезе в пениса при сексуална възбуда. СилдеХексал SF спомага за получаване на ерекция само след сексуална стимулация. Не трябва да приемате СилдеХексал SF, ако не страдате от еректилна дисфункция. Не трябва да приемате СилдеХексал SF, ако сте жена.
  СилдеХексал SF е лечение за мъже с еректилна дисфункция, понякога наричана импотентност. Това означава, че мъжът не може да получи или задържи стабилна ерекция на пениса, необходима за сексуалния акт.
  Какво трябва да знаете, преди да приемете СилдеХексал®SF

  Не приемайте СилдеХексал®SF
  • ако приемате лекарства, наречени нитрати, тъй като комбинацията може да предизвика потенциално опасно понижение на кръвното налягане. Кажете на Вашия лекар, ако приемате някои от тези лекарства, които често се използват за облекчаване на стенокардия (или „гръдна болка”). Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • ако приемате някое лекарство от групата на донорите на азотен оксид, например амилнитрит, наречени още “попърс”), тъй като комбинацията може да предизвика потенциално опасно понижение на кръвното налягане.
  • ако сте алергични към силденафил или към някоя от другите съставки на това лекарство (изброени в точка 6)
  • ако имате сериозен проблем със сърцето или черния дроб
  • ако наскоро сте преживели инсулт или сърдечен удар, ако кръвното Ви налягане е ниско.
  • ако страдате от определени редки наследствени заболявания на очите (като пигментозен ретинит).
  • ако някога сте имали загуба на зрение поради заболяване на очите, известно като предна исхемична оптична невропатия от неартериитен произход.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, преди да приемете СилдеХексал®SF, ако:
  • страдате от сърповидно-клетъчна анемия (аномалия на червените кръвни клетки), левкемия (рак на белите кръвни клетки), множествен миелом (рак на костния мозък)
  • имате деформация на пениса или болест на Пейрони
  • имате проблеми със сърцето. В този случай Вашият лекар внимателно ще изследва дали сърцето Ви може да понесе допълнително натоварване, като сексуална активност.
  • понастоящем имате стомашна язва или нарушение на кръвосъсирването (хемофилия).
  • сте получили внезапно намаление или загуба на зрението, незабавно спрете приема на СилдеХексал®SF и веднага се обадете на Вашия лекар

  СилдеХексал®SFF не трябва да се употребява едновременно с какъвто и да е друг вид лечение за еректилна дисфункция.

  Деца июноши
  СилдеХексал®SF не трябва да се прилага на лица под 18-годишна възраст.

  Специални предупреждения за пациенти с бъбречни или чернодробни проблеми
  Трябва да съобщите на Вашия лекар, ако имате бъбречни или чернодробни проблеми. Вашият лекар може да реши да Ви предпише по-ниска доза.

  СилдеХексал®SF може да взаимодейства с някои лекарства, особено такива, които се използват за лечение на гръдна болка. В случай на спешност трябва да кажете на лекаря, който Ви лекува, че приемате СилдеХексал®SF и кога го правите. Не приемайте СилдеХексал®SF с други лекарства, освен ако Вашият лекар Ви е казал, че може.

  Не трябва да приемате СилдеХексал®SF, ако приемате лекарства, наречени нитрати, тъй като комбинацията на тези продукти може да доведе до потенциално опасно понижаване на Вашето кръвно налягане. Винаги информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате някое от тези лекарства, които често се използват за облекчаване проявите на стенокардия (или “гръдна болка”).

  Не трябва да използвате СилдеХексал®SF, ако използвате каквито и да е лекарства, наречени донори на азотен оксид, напр. амилнитрит (“попърс”), тъй като комбинацията може да доведе до потенциално опасно понижение на кръвното налягане.

  Ако вземате лекарства, наречени протеазни инхибитори, каквито се използват за лечение на инфекция с ХИВ, Вашият лекар вероятно ще Ви предпише като начало най-ниската доза (25 mg) от СилдеХексал®SF.

  Някои пациенти, които са на терапия с алфа-блокер за лечение на високо кръвно налягане или увеличение на простатата, може да усетят световъртеж или замаяност, което може да е причинено от понижаване на кръвното налягане при сядане или бързо изправяне. Някои пациенти са усетили тези симптоми, когато са приемали СилдеХексал®SF заедно с алфа блокери. Най-вероятно е това да се прояви през първите 4 часа след приема на СилдеХексал®SF. Трябва да сте на редовна дневна доза с алфа-блокер преди да приемете СилдеХексал®SF
  се намали вероятността за поява на тези симптоми. Вашият лекар може да Ви назначи по-ниска доза (25 mg) СилдеХексал®SF.

  Прием на СилдеХексал®SF с храна и алкохол
  СилдеХексал®SF може да се приема със или без храна. Все пак, може да установите, че СилдеХексал®SF действа по-бавно, ако се приема с обилно хранене.

  Консумацията на алкохол може временно да наруши способността за получаване на ерекция. За да получите максимална полза от Вашето лекарство, ние Ви съветваме да не приемате големи количества алкохол преди да вземете силденафил.

  Бременност и кърмене
  СилдеХексал®SF не е показан за употреба от жени.

  Шофиране и работа с машини
  СилдеХексал SF може да предизвика замайване и да наруши зрението Ви. Трябва да знаете как реагирате на СилдеХексал®SF, преди да шофирате или да работите с машини.

  3.Как да приемате СилдеХексал®SF
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Обичайната начална доза е 50 mg.

  Не трябва да приемате СилдеХексал*SF повече от веднъж дневно.

  Трябва да приемате СилдеХексал®SF около един час преди планирания сексуален контакт. СилдеХексал®SF филми, диспергиращи се в устата, са предназначени за перорална употреба и се приемат без вода. Ако желаете, можете да приемате СилдеХексал®SF с вода.

  Указания за употреба
  Важно: Филмът, диспергиращ се в устата, не трябва да се докосва с мокри ръце!

  а) Вземете сашето, намерете знака със стрелка на една от късите му страни и обърнете сашето с тази страна нагоре. На това място сашето не е запечатано.
  б) Внимателно обелете двете страни на сашето от страната на стрелката.Сега вече можете да хванете всяка срана между палеца и показалеца на двете ръце.
  в) Внимателно дръпнете двете страни на сашето в противоположни посоки докато се отделят. Филмът, диспергиращ се в устата вече се вижда и се намира върху едната от двете отделени страни на сашето.
  г) Хванете филма, диспергиращ се в устата със сухи пръсти, извадете го от сашето и го поставете директно върху езика са. Той ще се разтопи бързо, след което ще можете лесно да го преглътнете.

  Ако имате впечатлението, че действието на СилдеХексал®SF е твърде силно или твърде слабо, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  СилдеХексал®SF би Ви помогнал да получите ерекция, ако сте сексуално стимулиран. Времето, след което СилдеХексал®SF започва да действа е различно при отделните хора, но обикновено е около половин до един час и половина. Може да установите, че СилдеХексал SF действа по-късно, ако го приемате с обилно хранене.

  Ако СилдеХексал®SF не Ви помага да получите ерекция или ерекцията Ви е недостатъчно продължителна, за да приключите успешно сексуалния акт, трябва да информирате Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза СилдеХексал®SF
  Може да изпитате увеличение на нежеланите реакции и тяхната тежест. Дози над 100 mg не увеличават ефикасността.

  Не трябва да приемате повече филми, диспергиращи се в устата, отколкото Ви е казал Вашият лекар.
  Свържете се с лекаря си, ако сте приели повече филми, диспергиращи се в устата, отколкото е необходимо.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.Възможни нежелани реакции

  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Нежеланите реакции, съобщавани във връзка с употребата на СилдеХексал®SF, обикновено са леки и с кратка продължителност.

  Ако имате гръдна болка по време или след сексуален контакт:
  - Заемете полуседнало положение и се опитайте да се отпуснете.
  - Не приемайте нитрати, за да лекувате болката в гърдите.
  - Незабавно се обадете на Вашия лекар.

  Всички лекарства, включително СилдеХексал®SF могат да предизвикат алергични реакции. Ако след прием на СилдеХексал®SF получите някой от следните симптоми, незабавно се обадете на Вашия лекар: внезапна поява на хрипове, затруднено дишане или сънливост, оток на клепачите, лицето, устните или гърлото.

  След прием на СилдеХексал®SF е съобщавано за продължителна и понякога болезнена ерекция. Ако получите ерекция, която продължава повече от 4 часа, незабавно се обадете на Вашия лекар.

  Ако получите внезапно намаление и загуба на зрението, спрете приема на СилдеХексал®SF и се обадете веднага на Вашия лекар.

  Много честа нежелана реакция (може да засегне повече от 1 на 10 пациенти) е главоболие.

  Чести нежелани реакции (могат да засегнат не повече от 1 на 10 пациенти) са: зачервяване на лицето, нарушено храносмилане, ефекти върху зрението (включително нарушено цветно зрение, чувствителност към светлина, замъглено зрение или намалена зрителна острота), запушен нос и замайване.

  Нечести нежелани реакции (могат да засегнат не повече от 1 на 100 пациенти) са: повръщане, кожен обрив, кървене в задната част на окото, възпаление на окото, зачервяване на очите/червени очи, болка в окото, двойно виждане, необичайно усещане в окото, насълзяване на очите, неравномерно или ускорено сърцебиене, мускулна болка, сънливост, намалено усещане при допир, световъртеж, звънене в ушите, гадене, сухота в устата, кървене от пениса, наличие на кръв в спермата и/или урината, болка в гърдите и умора.

  Редки нежелани реакции (може да засегнат не повече от 1 на 1 000 пациенти) са: високо кръвно налягане, ниско кръвно налягане, припадъци, инсулт, сърдечен удар, кръвоизлив от носа и внезапно намаление или загуба на слуха.

  Допълнителни нежелани реакции, които са съобщавани през периода след пускане в продажба на лекарството включват: силно сърцебиене, болка в гърдите, внезапна смърт или временно намаляване на кръвотока към част от мозъка Ви. Повечето, но не всички от мъжете, които са получили тези реакции, са имали проблеми със сърцето преди приема на това лекарство. Не е възможно да се определи дали тези събития са пряко свързани с приема на СилдеХексал®SF. Освен това, има съобщения за случаи на конвулсии и припадъци, както и сериозни кожни реакции, проявени с обрив, пъпки, лющене на кожата и болка, които са налагали незабавна лекарска помощ.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване към Изпълнителната агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев” № 8, 1303 София, тел.: +35928903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5.Как да съхранявате СилдеХексал®SF

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената опаковка след „Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  Съхранявайте в оригиналната опаковка. Този лекарствен продукт не изисква специални температурни условия на съхранение.

  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  Какво съдържа СилдеХексал®SF
  - Активното вещество е силденафил (под формата на цитрат).
  Всеки филм, диспергиращ се в устата, съдържа 25 mg силденафил (под формата на цитрат).
  Всеки филм, диспергиращ се в устата, съдържа 50 mg силденафил (под формата на цитрат).
  Всеки филм, диспергиращ се в устата, съдържа 75 mg силденафил (под формата на цитрат).
  - Другите съставки са: хидроксипропилцелулоза, глицерол 85 %, сукралоза, аромат на мента (SYM 353592), левоментол, натриев хлорид, контрамарум форте (SYM 225023), индигокармин Е132.

  Как изглежда СилдеХексал®SF и какво съдържа опаковката

  Този лекарствен продукт се предлага под формата на филм, диспергиращ се в устата.

  СилдеХексал®SF 25 mg филм, диспергиращ се в устата
  Филмът, диспергиращ се в устата, е правоъгълна, гъвкава, светлосиня лента под формата на филм (14 mm х 25 mm.)

  СилдеХексал®SF 50 mg филм, диспергиращ се в устата
  Филмът, диспергиращ се в устата, е правоъгълна, гъвкава, светлосиня лента под формата на филм (28 mm х 25 mm.)

  СилдеХексал®SF 75 mg филм, диспергиращ се в устата
  Филмът, диспергиращ се в устата, е правоъгълна, гъвкава, светлосиня лента под формата на филм (42 mm х 25 mm.)

  Всеки филм, диспергиращ се в устата, е опакован в саше от РЕТ/Алуминуй/РЕ.
  Видове опаковки: 1,2,4, 8,10,12,16,20,24 или 28 филма, диспергиращи се в устата.

  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба

  Sandoz d.d.
  Verovskova 57, SI-1000 Ljubljana
  Словения

  Производител:
  Hexal AG, Industriestrasse 25,
  D-83607 Holzkirchen,
  Германия

  Този продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИП със следните имена:

  България SildeHEXAL® SF 25 mg филм, диспергиращ се в устата
  SildeHEXAL® SF 50 mg филм, диспергиращ се в устата
  SildeHEXAL® SF 75 mg филм, диспергиращ се в устата
  Германия SildeHEXAL® SF 25 mg Schmelzfflm
  SildeHEXAL® SF 50 mg Schmelzfilm
  SildeHEXAL® SF 75 mg Schmelzfilm
  Обединено Кралство SildeHEXAL® SF 25mg Orodispersible Film
  SildeHEXAL® SF 50mg Orodispersible Film
  SildeHEXAL® SF 75mg Orodispersible Film

  Описание на СИЛДЕХЕКСАЛ SF 25 мг. филм, диспергиращ се в устата x 1

  СИЛДЕХЕКСАЛ SF 25 мг. филм, диспергиращ се в устата x 1 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  СИЛДЕХЕКСАЛ SF 25 мг. филм, диспергиращ се в устата x 1 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа