Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • СИНАРЕЛ СПРЕЙ ЗА НОС 2МГ/МЛ 4МЛ Х 30 ДОЗИ

  • СИНАРЕЛ СПРЕЙ ЗА НОС 2МГ/МЛ 4МЛ Х 30 ДОЗИ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  СИНАРЕЛ 2 mg/ml cupeii за нос, разтвор
  SYNAREL* 2 mg/ml nasal spray,
  solution Нафарелнн (Nafarelin)
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може
  да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или
  фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява СИНАРЕЛ и за какво се използва
  2. Преди да използвате СИНАРЕЛ
  3. Как да използвате СИНАРЕЛ
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да се съхранява СИНАРЕЛ
  6. Допълнителна информация

  1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СИНАРЕЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  СИНАРЕЛ принадлежи към група лекарства, наречени агонистични аналози на гонадотропин-освобождаващия хормон.
  За какво се използва СИНАРЕЛ
  СИНАРЕЛ се използва за хормонално лечение на ендометриоза (състояние, при което тъкан от вътрешния слой на матката се намира извън матката), включително облекчаване на болките и намаляване на ендометриозните лезии и в програми за контролирана яйчникова стимулация преди оплождане ин витро под надзор на специалист по безплодие.

  2.ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СИНАРЕЛ
  Не използвайте СИНАРЕЛ:
  ако вече сте провеждали лечение със СИНАРЕЛ;
  ако се лекувате прекалено дълго със СИНАРЕЛ (лечението не трябва да продължава повече от 6 месеца);
  ако сте получавали алергична реакция към гонадотропин-освобождаващия хормон, агонистични аналози на гонадотропин-освобождаващия хормон или някое от помощните вещества в състава на лекарството, описани по-горе;
  ако имате неуточнено вагинално кървене;
  ако сте бременна или има вероятност за забременяване по време на употреба на лекарството;
  ако кърмите.
  Обърнете специално внимание при употребата на СИНАРЕЛ
  Ако имате кисти на яйчника, уведомете Вашия лекар преди употребата на СИНАРЕЛ,тъй като това лекарство може да не е подходящо за Вас.
  Ако трябва да Ви бъдат направени някакви изследвания на хормоните, съобщете на лекаря или лаборанта, който прави изследванията, че приемате СИНАРЕЛ.
  По време на лечение със СИНАРЕЛ трябва да използвате нехормонални, бариерни методи за предпазване от забременяване, защото при пропускане на дози може да настъпи непредвидена овулация и е възможно забременяване. Консултирайте се с Вашия лекар какви противозачатъчни средства са най-подходящи за Вас.
  Съобщете незабавно на Вашия лекар, ако получите кожен обрив, отоци по лицето и тялото, свиркащо дишане или хрипове по време на лечението със СИНАРЕЛ.
  Прием на други лекарства
  Преди да започнете да приемате каквото и да е ново лекарство със СИНАРЕЛ трябва да говорите с Вашия лекар. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Вероятността СИНАРЕЛ и някои други лекарства да си влияят едно на друго (взаимодействие) е малка. Ако имате хрема, не използвайте капки или спрей за нос поне 30 минути след приложението на СИНАРЕЛ.
  Бременност и кърмене
  Бременност
  СИНАРЕЛ не трябва да се приема по време на бременност. Жени в детеродна възраст е необходимо да използват ефикасни противозачатъчни средства. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако забременеете, смятате, че сте забременели или планирате забременяване, докато приемате СИНАРЕЛ.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да вземате каквото и да е лекарство, ако сте бременна.
  Кърмене
  Докато употребявате СИНАРЕЛ, не се препоръчва да кърмите, тъй като не е известно дали СИНАРЕЛ се излъчва в майчиното мляко.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да вземате каквото и да е лекарство, докато кърмите.
  Шофиране и работа с машини
  СИНАРЕЛ няма да наруши Вашата способност за шофиране и работа с машини.

  3.КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СИНАРЕЛ
  Винаги използвайте СИНАРЕЛ точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  СИНАРЕЛ е предназначен само за интраназална употеба (впръскване в носа). Опитът при лечение на ендометриоза е ограничен до жени на възраст 18 или повече години и, следователно, нафарелин трябва да бъде използван само в тази възрастова група.
  Вашият лекар ще определи каква доза е подходяща за Вас. Ендометриоза:
  Препоръчителната дневна доза СИНАРЕЛ е по 200 микрограма два пъти дневно, която с прилага чрез едно впръскване в едната ноздра сутрин и едно впръскване в другата ноздра вечер (400 микрограма дневно). Лечението трябва да започне между втория и четвъртия ден на менструалния цикъл. Препоръчителната продължителност на лечението е шест месеца; препоръчва се само един 6-месечен курс.
  Контролирана яйчникова стимулация преди оплождане инвитро:
  Препоръчителната дневна доза СИНАРЕЛ е два пъти дневно по 400 микрограма, която се прилага чрез едно впръскване във всяка ноздра сутрин и едно впръскване във всяка ноздра вечер (800 микрограма дневно). Впоследствие започва контролирана овариална стимулация с гонадотропини (вид хормони), а СИНАРЕЛ продължава да се дава в същата доза до момента на узряване на фоликулите (обичайно още 8-12 дни), когато Вашият лекар ще Ви приложи и друг хормон.
  Ако не се постигне ефект в рамките на 12 седмици след започване на лечение със СИНАРЕЛ, се препоръчва спиране на лечението и цикълът се отменя.
  Лечението може да бъде започнато или в ранната фоликуларна фаза (ден 2) или в средата на лутеалната фаза (обичайно на 21*" ден) от менструалния цикъл.
  Кихането по време на или непосредствено след приложение може да наруши абсорбцията (навлизането в организма) на СИНАРЕЛ. Консултирайте се с Вашия лекар, ако кихането съвпадне с момента на приложение. Лекарят може да препоръча повтаряне на дозата.
  Бутилките съдържат 30 или 60 дози и не трябва да се използват за приложение на по-голям брой впръсквания. Бутилката, съдържаща 60 единични дози, е достатъчна за 30-дневно лечение при доза от 400 микрограма (2 впръсквания) дневно и за 15-дневно лечение при доза от 800 микрограма (4 впръсквания) дневно. Бутилката, съдържаща 30 дози, е достатъчна за 15-дневно лечение при доза от 400 микрограма (2 впръсквания) дневно и 7-дневно лечение при доза от 800 микрограма (4 впръсквания) дневно.
  Не използвайте бутилката за впръскване на повече от указаните по-горе дози, защото това може да доведе до освобождаване на недостатъчно количество нафарелин и неефективно лечение.
  Продължавайте да приемате СИНАРЕЛ, докато Вашият лекар не Ви каже да спрете. Консултирайте се с Вашия лекар, ако продължителността на Вашето лечение е вече 6 месеца. Лекуващият лекар ще определи дали е необходимо продължаване на лечението.
  Ако сте използвали повече от необходимата доза СИНАРЕЛ
  Обадете се незабавно на Вашия лекар или отидете до най-близкото болнично спешно отделение. Вземете опаковката от СИНАРЕЛ с Вас, дори ако е празна.
  Ако сте пропуснали да използвате СИНАРЕЛ
  Важно е да впръсквате СИНАРЕЛ редовно по едно и също време всеки ден. Ако забравите да приложите една доза, приложете я веднага щом си спомните освен ако не е дошло време за Вашата следваща доза. В този случай просто продължете със следващата доза по обичайния начин. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, СИНАРЕЛ може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Много чести нежелани реакции (при повече от 1 на 10 пациенти) са:
  • горещи вълни, промени в либидото (желанието за полови контакти), сухота на влагалището, главоболие, емоционална лабилност, акне, болки в мускулите, повишаване на теглото, намаление на размера на млечните жлези и дразнене на
  лигавицата на носа, оток.
  Чести нежелани реакции (при повече от 1 на 100 и по-малко от 1 на 10 пациенти) са: • свръхчувствителност към лекарството, като недостиг на въздух, болка в гърдите
  уртикария, обрив и сърбеж; понижени нива на естрогените, понижаване на теглото,
  депресия, безсъние, повишено либидо, изтръпване на крайниците, повишаване или понижаване на кръвното налягане, повишено окосмяване, кръвоизливи в матката, състояние на предизвикана менопауза, поява или влошаване на ендометриоза, понижена костна плътност.
  Нечести нежелани реакции (при повече от 1 на 1 000 и по-малко от 1 на 100 пациенти) са: • косопад, болка в ставите, уголемяване на гърдите, киста на яйчника).
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ СИНАРЕЛ
  Да се съхранява под 25°С на място, защитено от светлина. Да не се замразява.
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте СИНАРЕЛ след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа СИНАРЕЛ
  Активното вещество е нафарелин. Всяка бутилка, снабдена с дозаторна помпичка, съдържа 2 mg/ml разтвор на нафарелин. Всяко впръскване освобождава 200 микрограма нафарелин.
  Другите съставки са: сорбитол, бензалкониев хлорид, ледена оцетна киселина, вода, натриев хидроксид и хлороводородна киселина за коригиране на рН (киселинно-основното равновесие на разтвора).
  Как изглежда СИНАРЕЛ и какво съдържа опаковката
  СИНАРЕЛ се предлага в бутилки от 4 или 8 ml, снабдени с дозаторна помпичка, която при еднократно впръскване освобождава 200 микрограма от лекарството.
  Възможно е на пазара да не се предлагат всички видове опаковки. Притежател на разрешението за употреба
  PFIZER EUROPE МА EEIG, Ramsgate Road, Sandwich, Kent, CT13 9NJ, Великобритания
  Производител
  Piramal Healthcare UK Limited Morpeth Plant Whalton Road,
  Morpeth Northumberland NE 61 3 YA, UK Великобритания
  Pfizer Service Company BVBA Hoge Wei 10, 1930Zaventem
  Белгия
  Дата на последно одобрение на листовката
  ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА
  Подготовка на помпата за употреба: Преди да използвате за пръв път Синарел спрей за нос, Вие трябва да подготвите помпата. Това е необходимо да се направи еднократно, само преди да приложите първата доза.
  1. Премахнете защитния пръстен и пластмасовата капачка, за да се открие накрайника. Хванете бутилката с два пръста на „раменете" и с палец на дъното на бутилката.
  2. Подгответе помпата като натиснете бутилката нагоре, няколко пъти, рязко и бързо, докато се отстрани въздуха и се появи фин спрей. Това обикновено изисква около 5-7 натискания. Не е необходимо да се подготвя помпата отново при последваща употреба.
  Употреба на спрей помпата
  1. Леко издухайте носа си, за да почистите ноздрите.
  3. Почистете върха на помпата. Задръжте бутилката в хоризонтална позиция и изплакнете върха на спрея с топла вода като го избърсвате с пръст или с чиста мека кърпа.
  Не почиствайте върха на спрея с остър предмет. Това може да доведе до неправилно дозиране. Не махайте помпата от бутилката, тъй като това ще освободи налягането.
  Избършете върха с чиста мека кърпа.
  4. Леко наклонете главата си напред. Затворете едната ноздра и поставете накрайника на спрея в другата, като го насочите към задната и външна страна на носа.
  5. Натиснете бутилката рязко нагоре между палеца и пръстите само веднъж докато леко вдишвате през ноздрата. Ако Вашият лекар Ви е казал да впръсквате 4 пъти всеки ден, тогава впръскайте и в другата ноздра.
  6. Отстранете спрея от ноздрата. Наклонете главата си назад за няколко секунди, за да позволите на лекарството да се разнесе назад в носа.
  7. Почистете върха на помпата. Задръжте бутилката в хоризонтална позиция и изплакнете върха на спрея с топла вода, докато избърсвате с пръст или с чиста мека кърпа.
  Не почиствайте върха на спрея с остър предмет. Това може да причини неправилно дозиране. Не махайте помпата от бутилката, тъй като това ще освободи налягането.
  Подсушете върха с чиста мека кърпа.
  Почистването на върха на спрея преди и след употреба е важно, за да се предотврати запушването му.
  8. Поставете отново защитния пръстен и пластмасовата капачка върху накрайника на спрея.

  Описание на СИНАРЕЛ СПРЕЙ ЗА НОС 2МГ/МЛ 4МЛ Х 30 ДОЗИ

  СИНАРЕЛ СПРЕЙ ЗА НОС 2МГ/МЛ 4МЛ Х 30 ДОЗИ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  СИНАРЕЛ СПРЕЙ ЗА НОС 2МГ/МЛ 4МЛ Х 30 ДОЗИ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  СИНАРЕЛ СПРЕЙ ЗА НОС 2МГ/МЛ 4МЛ Х 30 ДОЗИ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа