Сайтът използва бисквитки.

 • До - 40 % на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • СИНГУЛАР ТАБЛ. 10 мг.х 14

  • СИНГУЛАР ТАБЛ. 10 мг.х 14 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребите

  Сингулар 10 mg филмирани таблетки
  монтелукаст
  Singulair 10 mg film-coated tablets
  montelukast

  Прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете да прнемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Сингулар и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Сингулар
  3. Как да приемате Сингулар
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Сингулар
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Сингулар и за какво се използва
  Сингулар е антагонист на левкотриеновия рецептор, който блокира веществата, наречени левкотриени. Левкотриените причиняват стеснение и оток на дихателните пътища в белия дроб. Като блокира левкотриените, Сингулар подобрява симптомите на астмата и допринася за предотвратяване на пристъпите на астма. Левкотриените също така причиняват и прояви на алергия. Блокирането на техния ефект подобрява симптомите при сенна хрема или сезонен алергичен ринит.
  Вашият лекар Вн е предписал Сингулар за лечение на;
  • Бронхиална астма.
  • Облекчаване на дневните и нощни симптоми при сезонен алергичен ринит

  Какво е астма?
  Астмата е продължително заболяване. Характеристиките на астмата включват:
  • стеснени дихателни пътища, причиняващи затруднение в дишането. Това стеснение се влошава или подобрява в отговор на различни условия.
  • чувствителни дихателни пътища, които реагират на много неща, като цигарен дим, полени или студен въздух и усилие.
  • оток (възпаление) на лигавицата на дихателните пътища.
  Симптомите на астмата включват: кашлица, свирене на гърдите и стягане в гръдния кош. Не всички хора с астма имат свирещо дишане. При някои, кашлицата може да бъде единственият симптом на астмата. Симптомите често се появяват през нощта или след физическо усилие.


  Как да разбера дали имам астма?
  Вашият лекар ще реши дали имате астма, преценявайки симптомите, които имате и/или способността да издишате въздуха от белия си дроб. Вашият лекар може да използва уред, наречен измервател на пиковия поток или спирометър, за да провери белодробната Ви функция. Лечението може да контролира астмата. Важно е да се лекуват дори леките симптоми на астма и това може да предотврати влошаването им.

  Как трябва да се лекува астмата?
  За да помогнете да се предотвратят симптомите на астмата и да подобрите Вашето дишане, трябва да действате в тясно сътрудничество с Вашия лекар за изработване на:
  • План за избягване или намаляване контакта с условията, които могат да отключат астматичен епизод (напр. тютюнопушене, включително пасивно тютюнопушене, акари в домашния прах, хлебарки, плесени, полени, животински пърхот, промени на времето и температурата, и инфекции на горните дихателни пътища, като хрема).
  • Лечебен план, който най-добре ще контролира Вашата астма.

  Как Сингулар лекува астмата?
  Сингулар блокира вещества в белия дроб, наречени левкотриени, които причиняват стеснение и възпаление на дихателните пътища.

  Какво са сезонните алергии?
  Сенната хрема или сезоният алергичен ринит са алергичен отговор, причинен от намиращи се във въздуха полени (тичинков прашец) от дървета, треви и плевели. Дневните и нощни симптоми на сезонните алергии обикновено включват:
  • Запушен, течащ, сърбящ нос
  • Кихане
  • Сълзящи, подути, зачервени, сърбящи очи

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Сингулар
  Кажете на Вашия лекар за всички медицински проблеми или алергии, които имате или сте имали.

  Не приемайте Сингулар, ако
  • сте алергични към монтелукаст или към някоя от останалите съставки на Сингулар.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, преди да приемете Сингулар
  • Ако астмата Ви се влоши, информирайте Вашия лекар незабавно.
  • Сингулар не е предназначен за лечение на остри пристъпи на астма. Ако настъпи пристъп, следвайте указанията, които Вашият лекар е дал за подобни случаи. Винаги носете със себе си инхалаторно животоспасяващо лекарство за астматични пристъпи.
  • Важно е да продължите да приемате Сингулар всеки ден, както е предписан от Вашия лекар дори когато нямате никакви симптоми или имате пристъп на астма.
  • Всеки пациент, приемащ противоастматични лекарства трябва да е информиран, че при поява на комбинация от симптоми като грипоподобно състояние, изтръпване или вкочаненост на ръцете или краката, влошаване на белодробните симптоми и/или обрив, трябва да се консултира с лекаря си.
  • Вие не трябва да приемате ацетилсалицилова киселина (аспирин) или противовъзпалителни лекарства (познати като нестероидни противовъзпалителни средства или НСПВС) влошават астмата Ви.

  Деца и юноши
  За деца от 6 до 14-годишна възраст се предлагат Сингулар 5 mg таблетки за дъвчене. За деца от 2 до 5-годишна възраст се предлага Сингулар 4 mg таблетки за дъвчене. За деца от 6 месеца до 2-годишна възраст се предлага Сингулар 4 mg гранули.
  Проучванията са показали, че Сингулар не повлиява степента на растеж при деца.

  Други лекарства и Сингулар
  Някои лекарства могат да окажат влияние върху действието на Сингулар, или Сингулар може да окаже влияние върху действието на други лекарства, които приемате.
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Преди да започнете приема на Сингулар кажете на Вашия лекар, ако приемате следните лекарства:
  • фенобарбитал (за лечение на епилепсия)
  • фенитоин (за лечение на епилепсия)
  • рифампицин (за лечение на туберкулоза и някои други инфекции)
  • гемфиброзил (за лечение на високи нива на липиди в плазмата)

  Сингулар с храна и напитки
  Сингулар може да се приема със или без храна.

  Бременност и кърмене
  Употреба при бременност
  Жени, които са бременни или възнамеряват да забременеят трябва да се консултират с лекаря си, преди да приемат Сингулар. Вашият лекар ще прецени дали Вие може да приемате Сингулар през този период.
  Употреба при кърмене
  Не е известно дали Сингулар преминава в майчиното мляко. Трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да приемете Сингулар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите.

  Шофиране и работа с машини
  Не се очаква Сингулар да повлияе Вашата способност да шофирате или да работите с машини. Въпреки това индивидуалният отговор към лекарството може да е различен. Някои нежелани реакции (като замаяност и сънливост), които са съобщавани много рядко за Сингулар, може да повлияят способността на някои пациенти да шофират или да работят с машини.
  Сингулар 10 mg филмирани таблетки съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да приемете това лекарство.

  3. Как да приемате Сингулар
  Вземайте Сингулар веднъж дневно, както е предписал Вашият лекар.
  • Дозировката за възрастни и юноши на и над 15 години, за лечение на астма и/или сезонен алергичен ринит, е една таблетка от 10 mg дневно.
  • Дозировката за деца на възраст 6 до 14 години, за лечение на астма и/или сезонен алергичен ринит е една таблетка за дъвчене от 5 mg дневно.

  За пациентите c астма, Сингулар следва да се взема веднъж дневно вечерта.
  За пациентите със сезонен алергичен ринит, Сингулар следва да се взема веднъж дневно според предписанието на Вашия лекар.
  Важно е да продължите приема на Сингулар толкова дълго, колкото Вашия лекар Ви е предписал, за да поддържате контрола на Вашата астма. Сингулар може да лекува Вашата астма, само ако продължите приема му.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Сингулар
  Незабавно потърсете за съвет Вашия лекар.
  При по-голяма част от докладваните случаи на предозиране не са съобщавани нежелани реакции. Най-често възниквалите симптоми, докладвани при предозиране при възрастни и деца, са включвали коремна болка, сънливост, жажда, главоболие, повръщане и хиперактивност.

  Ако сте пропуснали да приемете Сингулар
  Опитайте да приемате Сингулар, както е предписал Вашият лекар. Ако обаче пропуснете една доза, просто продължете обичайната схема от една таблетка веднъж дневно. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако спрете приема на Сингулар
  Сингулар може да лекува астмата Ви, само ако продължавате да го приемате.
  Много е важно да продължите приема на Сингулар толкова дълго, колкото Вашият лекар е предписал. Това ще помогне за контролиране на астмата Ви.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Сингулар може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  В клинични проучвания със Сингулар 10 mg филмирани таблетки, най-честите докладвани нежелани реакции (проявяват се при поне 1 от 100 пациенти и при по-малко от 1 на 10 лекувани пациенти от педиатричната популация), свързани със Сингулар са:
  • болка в корема
  • главоболие
  Обикновено те са леки и се появяват по-често при пациентите, лекувани със Сингулар, отколкото при плацебо (таблетка, несъдържаща лекарство).

  Честотата на възможните нежелани реакции, изброени по долу, е определена като е използвана следната конвенция:
  Много чести (засягат най-малко 1 потребител от 10)
  Чести (засягат 1 до 10 потребители от 100)
  Нечести (засягат 1 до 10 потребители от 1 000)
  Редки (засягат 1 до 10 потребители от 10 000)
  Много редки (засягат по-малко от 1 потребител от 10 000)

  Допълнително, в периода след пускане на лекарството на пазара, са съобщавани:
  • инфекции на горните дихателни пътища (много чести)
  • повишена склонност към кървене (редки)
  • алергични реакции, включващи подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото, които могат да причинят затруднение при дишане или преглъщане (нечести)
  • промени в поведението и настроението (нарушения на съня, включително кошмари, трудно заспиване, ходене на сън, раздразнителност, тревожност, безпокойство, възбуда, включително агресивно поведение или враждебност, депресия (нечести), тремор, нарушение на вниманието, нарушения на паметта (редки), халюцинации, дезориентация, мисли и поведение, свързани със самоубийство (много редки)
  • замаяност, сънливост, изтръпване на крайниците/вкочаненост, припадъци (нечести)
  • палпитации (редки)
  • кървене от носа (нечести)
  • диария, гадене, повръщане (нечести), сухота в устата, лошо храносмилане (нечести)
  • хепатит (възпаление на черния дроб) (много редки)
  • обрив (чести); кръвонасядане, сърбеж, уртикария (нечести), чувствителни червени бучки под кожата, най-често по пищялите (еритема нодозум), тежки кожни реакции (еритема мултиформе), които може да се появят без предупреждение (много редки)
  • болка в ставите или мускулите, мускулни крампи (нечести)
  • треска (чести); слабост/умора, неразположение
  • подуване (нечести)

  При пациенти с астма, лекувани с монтелукаст, са съобщавани много редки случаи на комбинация от симптоми като грипоподобно състояние, изтръпване или вкочаненост на ръцете и краката, влошаване на белодробните симптоми и/или обрив (синдром на Чърг-Щраус). Трябва да съобщите веднага на Вашия лекар, ако детето Ви развие някои от тези симптоми.
  За повече информация относно нежеланите реакции попитайте Вашия лекар или фармацевт. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Сингулар
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 30°С на сухо място.
  Не използвайте това лекарство след месеца и годината, означени чрез шестте цифри след "Годен до:" на опаковката. Първите две цифри показват месеца; последните четири цифри показват годината.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашият фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Сингулар
  Активното вещество е монтелукаст. Всяка таблетка съдържа монтелукаст натрий, който отговаря на 10 mg монтелукаст. )
  Другите съставки са: хидроксипропилцелулоза, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат. Филмовото покритие се състои от: хидроксипропилцелулоза, метилхидроксипропилцелулоза, титанов диоксид, червен железен оксид, жълт железен оксид и карнаубски восък.

  Как изглежда Сингулар и какво съдържа опаковката
  Бежови закръглено-четвъртити филмирани таблетки с надпис "Singulair" от едната страна и „MSD 117" от другата.
  Сингулар 10 mg филмирани таблетки се предлага в опаковки от 14 и 28 таблетки. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба:
  Мерк Шарп и Доум България ЕООД
  Бул. „Никола Вапцаров" Ха 55,ЕКСПО 2000, ет. 1,
  Източно крило, сектори Б1 и Б2,
  Район Лозенец
  гр. София 1407, България
  Тел.:02/819 3737;
  Факс: 02/862 5196
  имейл: info-msdbg@merck.com

  Производител
  Merck Sharp & Dohme B.V., Waarderweg 39, 2031 BN, P.O. Box 581;
  2003 PC Харлем Нидерландия

  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на СИНГУЛАР ТАБЛ. 10 мг.х 14

  СИНГУЛАР ТАБЛ. 10 мг.х 14 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  СИНГУЛАР ТАБЛ. 10 мг.х 14 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  СИНГУЛАР ТАБЛ. 10 мг.х 14 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа