Сайтът използва бисквитки.

 • До - 40 % на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • СЛОВАДОЛ SR 150 таблети с удължено освобождаване 150 мг. x 10

  • СЛОВАДОЛ SR 150 таблети с удължено освобождаване 150 мг. x 10 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Информация за пациента.
  Моля, прочетете внимателно

  SLOVADOL SR150
  СЛОВАДОЛ SR 150

  Състав
  Лекарствено вещество:
  Tramadol hydrochloride 150 mg в 1 таблетка с удължено освобождаване.
  Помощни вещества:
  Глицерол трибехенат, калциев хидроген фосфат дихидрат, поливидон К 25, колоидален силициев диоксид безводен.

  Лекарствена Форма и опаковка
  10; 30; 50 и 100 таблетки с удължено освобождаване по 150 mg

  Притежател на разрешението за употреба
  Словакофарма АД
  Хлоховец, Словашка република

  Фармакотерапевтична група: наркотичен аналгетик

  Действие
  Словадол SR 150 облегчава ефективно умерена до силна болка, при относително нисък риск от развитие на физическа и психическа зависимост. Лекарственото вещество (трамадол) се освобождава постепенно и равномерно от лекарствената форма, осигурявайки по този начин удължено и добре балансирано действие.

  Показания
  Лечение на умерена до силна остра и хронична болка от различен произход. Лекарственият продукт може да се използва при възрастни, юноши и деца над 14 години.

  Противопоказания
  Свръхчувствителност към трамадол или към някое от помощните вещества на лекарствения продукт, или към други наркотични аналгетици, остра интоксикация с алкохол и лекарствени средства, потискащи централната нервна система (седативни, хипнотични, антиалергични). Едновременното приложение с МАО инхибитори (определени лекарства, използвани за лечение на депресия) трябва да се избягва. Да не се прилага при деца под 14- годишна възраст. Да не се използва за лечение на наркотична зависимост.
  При поява на някое от гореспоменатите състояния по време на лечението с този лекарствен продукт, необходимо е да се обърнете към Вашия лекар относно неговата понататъшна употреба.

  Лекарствени взаимодействия
  Действието на Словадол SR 150 и на други едновременно приемани лекарствени продукти, може взаимно да се повлияе. Следователно, Вашият лекар трябва да бъде информиран относно всички лекарствени продукти, които Вие приемате в момента, или ще започнете да вземате, независимо дали по лекарско предписание или свободно продаваеми.
  Преди да започнете да вземате каквото и да е свободно продаваемо лекарство, необходимо е да се посъветвате с Вашия лекуващ лекар. Трамадол може да засили седативното действие на алкохол, сънотворни, седативни и противоалергични средства, както и на лекарствени продукти, които потискат централната нервна система. Трамадол не трябва да се прилага едновременно с МАО инхибитори (лекарства за лечение на депресия) и до две седмици след спиране на лечението с тях. При едновременно приложение с лекарствени продукти, които понижават гьрчовия праг (невролептици, антидепресанти), се повишава риска от гърчове. Едновременната употреба на трамадол и варфарин повишава риска от кървене и увеличаване на ротромбиновото време.

  Специални предупреждения и предпазни мерки
  При тежка бъбречна или чернодробна дисфункция, предразположение към гърчове, нарушено съзнание от неизвестен произход и нарушения в дишането, този лекарствен продукт може да се приема само в неизбежни случаи, след преценка от лекар.
  Приложението на Словадол SR 150 не се препоръчва при пациенти с тенденция към злоупотреба с психотропни лекарствени продукти или лекарствена зависимост.
  По време на лечението с този лекарствен продукт трябва да се избягва употребата на алкохол.
  Словадол SR 150 не трябва да се прилага по-дълго, отколкото е необходимо за лечението. При дълготрайно приложение не може да се изключи напълно риска от развитие на лекарствена, психическа и физическа зависимост.
  Лекарственият продукт може да намали гърчовия праг при пациенти с епилепсия.
  Съдържащият се в състава на лекарствения продукт глицерол, може да причини главоболие, стомашно дразнене и диария.

  Бременност и кърмене
  Поради липса на достатъчно данни, трамадол не трябва да се прилага през първия триместър на бременността, а през втория и третия триместър може да се прилага само в изключителни случаи, ако лекарят е преценил за необходимо. Около 0.1 % от лекарството се отделя в кърмата. Трамадол не трябва да се прилага при кърмене. Само в изключителни случаи след преценка от лекаря се допуска еднократно приложение на единична доза.

  Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини
  Словадол SR 150 може да повлияе неблагоприятно дейностите, изискващи повишено внимание, например управление на моторни превозни средства, работа с машини или във височини и др. Тези дейности можете да извършвате само след съгласието на лекар!

  Дозировка и начин на приложение
  Дозировката и продължителността на лечението се определят винаги от лекар. Обичайната доза при възрастни и деца над 14 години (с телесно тегло над 50 kg) е 1 таблетка с удължено освобождаване през 12 часа (най-добре сутрин и вечер). При необходимост е възможно да се съкрати интервалът между дозите, но не по-малко от 6 часа след приемане на последната доза. Обикновено, дневната доза от 2 таблетки с удължено освобождаване е достатъчна, в определени случаи може да се прилагат и по-високи дози (по-специално при пациенти със злокачествени заболявания).
  При бъбречна и чернодробна недостатъчност е необходимо да се намали дозировката и да се удължи интервала между приемите.
  Максималната дневна доза от 400 mg не трябва да се превишава поради риск от предозиране.

  Начин на приложение
  Таблетките трябва да се приемат цели (без да се дъвчат и чупят), с достатъчно количество течност, независимо от приема на храна.
  Ако забравите да вземете обичайната си доза, болката се появява отново; вземете пропуснатата доза веднага след като сте се сетили и продължете със следващата доза според указания режим на дозиране. Не удвоявайте дозата!

  Предозиране
  Симптомите на предозиране включват стесняване на зениците, повръщане, нарушаване на сърдечния ритъм, нарушаване на съзнанието в различна степен (от потискане до кома), поява на гърчове, потискане на дишането и чревната перисталтика. В случай на предозиране или инцидентно приемане на лекарствения продукт от дете, трябва незабавно да потърсите лекар.
  Нежелани лекарствени реакции
  Словадол SR 150 обикновено се понася добре и само в редки случаи е възможно да се наблюдават следните нежелени лекарствени реакции:

  Централна нервна система
  Нечести: Нарушения на двигателната активност, вцепененост, гърчове, смущения в уринирането.
  Редки: Главоболие, сънливост, тремор, промени в настроението (обикновено повишено настроение, по изключение понижено), промени в активността (обикновено понижаване, по изключение повишаване), намаляване на възможността за концентрация, абстинентен сидром след прекъсване на лечението, халюцинации, нарушение на координацията на движенията, резширени зеници.

  Дихателна система
  Редки: Потискане на дишането.

  Сърдечно-съдова система
  Редки: Пулсиране (бързо и енергично туптене на сърцето), тахикардия, склонност към колапс.

  Стомашночревен тракт
  Нечести: Чувство за натиск в епигаструма, усещане за пълнота, гадене, сухота в устата, промени на апетита.
  Редки: Повръщане, запек.

  Кожа и подкожни тъкани
  Нечести: Засилено изпотяване.
  Редки: Сърбежи, обриви.

  Забележка: Най-често срещаните нежелани лекарствени реакции могат да се класифицират, в зависимост от честотата на тяхното проявление, условно така:
  много чести (> 1/10),
  чести (> 1/100 < 1/10),
  нечести (> 1/1000 < 1/100),
  редки (< 1/1000).
  В случай на нежелани лекарствени реакции или други необичайни ефекти, трябва да се посъветвате с Вашия лекар относно по-нататъшната употреба на лекарствения продукт.

  Съхранение
  Да се съхранява под 25 °С. Да се пази от влага и светлина.
  Срок на годност
  2 години.

  Внимание
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
  Да не се употребява след изтичането на срока на годност, който е отбелязан върху опаковката.


  Адрес за контакти
  ТП Зентива Интернешънъл АД София 1407, бул. "Н. Й. Вапцаров" 25 Тел. 962 41 40; факс: 962 44 12

  Последна редакция : 12 декември 2002 г

  Описание на СЛОВАДОЛ SR 150 таблети с удължено освобождаване 150 мг. x 10

  СЛОВАДОЛ SR 150 таблети с удължено освобождаване 150 мг. x 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  СЛОВАДОЛ SR 150 таблети с удължено освобождаване 150 мг. x 10 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  СЛОВАДОЛ SR 150 таблети с удължено освобождаване 150 мг. x 10 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа