Сайтът използва бисквитки.

 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • СОМАТОСТАТИН ЕУМЕДИКА 0,25МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР

  • СОМАТОСТАТИН ЕУМЕДИКА 0,25МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  СОМАТОСТАТИН-EUMEDICA 0,25 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор
  СОМАТОСТАТИН-EUMEDICA 3 mg прах и разтворител за инфузионен разтвор

  SOMATOSTATIN-EUMEDICA 0,25 mg powder and solvent for solution for injection
  SOMATOSTATIN-EUMEDICA 3 mg powder and solvent for solution for infusion

  соматостатин (somatostatin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да прилагате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Соматостатин-Eumedica и за какв
  2. Преди да използвате Соматостатин-Eumedica
  3. Как да използвате Соматостатин-Eumedica
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Соматостатин-Eumedica
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СОМАТОСТАТИН-EUMEDICA И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Соматостатин-Eumedica е синтетичен соматостатин, идентичен на естествения хормон на хипоталамуса. Соматостатинът има важна роля в регулацията на секрецията и мотилитета (движението) в стомашно-чревния тракт, като води и до намаляване на притока на кръв към коремните органи.
  Соматостатин-Eumedica се използва за:
  • Лечение на остри стомашно-чревни кръвоизливи, в резултат на стомашна или дуоденална язва, хеморагични гастрити и кървене от варили на хранопровода, установени само на базата на клиничната картина или доказани ендоскопски.
  • Лечение на чревни фистули и фистули на панкреаса.
  • Симптоматично лечение на свръхсекретиращи ендокринни тумори на стомашно-чревния тракт.
  • Профилактика на усложненията след операция на панкреаса или ендоскопска ретроградна холанпио-панкреатография (ERCP).

  2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СОМАТОСТАТИН-EUMEDICA
  Не използвайте Соматостатин-Eumedica ако сте алергични (свръхчувствителни) соматостатин или към негови производни.

  Обърнете специално внимание при употребата на Соматостатин-Eumedica ако имате бъбречна недостатъчност.
  Употреба ва други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Ако сте бременна или мислите, че сте бременна, моля информирайте Вашия лекар. Соматостатин-Eumedica не трябва да се използва по време на бременност, освен в случай на категорична необходимост. Соматостатин-Eumedica е противопоказан при кърмачки. В случай на лечение със Соматостатин-Eumedica кърменето трябва да се спре.

  Шофиране и работа с машини
  Поради начина на прилагане (болнична обстановка) се изключва възможността за шофиране или работа с машини по време на лечение със Соматостатин-Eumedica.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СОМАТОСТАТИН-EUMEDICA
  Соматостатин-Eumedica е предназначен за болнично приложение от медицински специалисти.

  Дозировка
  Обичайната доза е 3,5 uglkg телесно тегло/час или обикновено 6 mg/24 часа за пациенти с тегло 75 kg, прилагана като продължителна интравенозна инфузия от 250 ug/час. Времето за инфузия трябва да бъде 12 или 24 часа (съответно за 3 mg и 6 mg).
  При пациенти с тежко бъбречно увреждане дозата трябва да бъде намалена на 1,75 ug/kg/час, под формата на продължителна инфузия и 1,75 ugflcg, като болус доза.
  Дозировка при лечение на гастро-интестннални хеморагин
  Прилагането на Соматостатин-Eumedica трябва да започне преди ендоскопското изследване, възможно най-бързо след първите симптоми на кървене и да продължи 5 дни, като минималната продължителност на лечението е 48 часа. Като допълнение, веднага след началото на
  продължителната инфузия се прилагат 3,5 ug/kg телесна маса (един флакон Соматостатин-Eumedica 0,25 mg за пациент с тегло 75 kg), под формата на болус инжекция и още една болус доза 1 минута преди ендоскопията. Болус дозите се въвеждат бавно (за не по-малко от 1 минута). След ендоскопията при пациенти с признаци на кървене се прилага същата болус инжекция.

  Дозировка при лечение на фистули или свръхсекретиращи ендокринни тумори
  Не е необходимо прилагане на болус инжекция. При повечето пациенти зарастването на фистулите може да се очаква в рамките на 7 до 14 дни, независимо че е възможен по-дълъг (или по-кратък) период.

  Приложение
  Соматостатин-Eumedica 0,25 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор се прилага като болус доза, бавно (за не по-малко от 1 минута).
  • Соматостатин-Eumedica 3 mg прах и разтворител за инфузионен разтвор се прилага като продължителна интравенозна инфузия.
  Соматостатин-Eumedica трябва да се разтвори непосредствено преди употреба с една ампула от 1 ml 0,9% натриев хлорид за парентерално приложение и се прибавя към инфузионния разтвор преди приложението му.
  Необходимо е измерване на кръвната захар на всеки 4 до 6 часа, контрол на бъбречната функция и плазмените нива на електролитите.
  След прекъсване на лечението е необходимо проследяване ефекта на соматостатин върху жизнените показатели, кръвната захар и гломерулната филтрация. При прекратяване на лечението, Соматостатин-Eumedica трябва да се спира постепенно. Рязкото прекъсване на инфузията, особено при пациенти, лекувани за фистули, може да предизвика ребаунд ефект и влошаване на състоянието. Ето защо след зарастване на фистулата, през следващите 48 часа е необходимо прилагане на половината от назначената доза. По-детайлна информация за лекари и медицински специалисти относно правилната употреба на Соматостатин-Eumedica е приложена в точка 6.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства Соматостатин-Eumedica може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Моля, уведомете Вашия лекар в случай на поява на някоя от посочените реакции, която Ви безпокои. НаЙ-често наблюдаваните нежелани лекарствени реакции при прилагането на Соматостатин-Eumedica са:
  • Сърдечни нарушения: AV-блок (нарушение в предаването на импулсите между пред сърди ето и камерата на сърцето), забавяне или друго нарушение на сърдечния ритъм;
  • Стомашно-чревни нарушения: болка в корема, диария, гадене, повръщане;
  • Нарушения на метаболизма: повишаване или понижаване на кръвната захар;
  • Съдови нарушения: понижаване или повишаване на кръвното налягане, горещи вълни.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ СОМАТОСТАТИН-EUMEDICA
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Соматостатин-Eumedica 0,25 mg да се съхранява в хладилник (2°С - 8°С).
  Соматостатин-Eumedica 3 mg да не се съхранява над 25°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка.
  Не използвайте лекарството след изтичане срока на годност, отбелязан върху флакона, ампулата и картонената кутия.
  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Соматостатин-Eumedica
  • Активното вещество е соматостатин (като соматостатин ацетат хидрат). Разтворителят съдържа натриев хлорид и вода за инжекции.
  Соматостатин-Eumedica 0,25 mg се опакова в стъклени флакони, затворени с гумена запушалка от бромобутил и запечатани с капачка. Всеки флакон съдържа соматостатин ацетат хидрат, еквивалентно на 0,25 mg соматостатин.
  Соматостатин-Eumedica 3 mg се опакова в безцветни стъклени ампули с вместимост 2 ml. Всяка ампула съдържа соматостатин ацетат хидрат, еквивалентно на 3 mg соматостатин.
  Разтворителят е поставен в безцветни стъклени ампули. Всяка ампула за парентерално приложение съдържа 1 ml 0,9% натриев хлорид.

  Как изглежда Соматостатин-Eumedica и какво съдържа опаковката
  Соматостатин-Eumedica е бял прах.
  Всяка опаковка Соматостатин-Eumedica 0,25 mg съдържа по един флакон прах за инжекционен разтвор и една ампула разтворител, поставени в картонена кутия, заедно с листовка. Всяка опаковка Соматостатин-Eumedica 3 mg съдържа по една ампула прах за инфузионен разтвор и една ампула разтворител, поставени в картонена кутия, заедно с листовка.

  Притежател на разрешението за употреба
  Eumedica SA
  Avenue Winston Churchill 67 1180 Brussels, Белгия

  Производител
  Eumedica SA
  Chemin de Nauwelette 1
  B-7170 Manage, Белгия

  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба: tel.+32 (64) 27 17 00 fax:+32 (64) 31 15 58
  Дата на последно одобрение на листовката: Октомври 2011

  Посочената по-долу информация е предназначена само за медицински специалисти:
  Указания за правилната употреба на Соматостатин-Eumedica се съдържат в точка 3. Един флакон Соматостатин-Eumedica 0,25 mg съдържа 0,25 mg соматостатин (като соматостатин ацетат хидрат). След разтваряне с приложения разтворител (1 ml) концентрацията му е 6,25 mg/ml.
  Една ампула Соматостатин-Eumedica 3 mg съдържа 3 mg соматостатин (като соматостатин ацетат хидрат). След разтваряне с приложения разтворител (1 ml) концентрацията му е 3mg/ml.
  От микробиологична гледна точка приготвеният разтвор на Соматостатин-Eumedica трябва да се използва веднага. В случай, че не се използва веднага, продължителността на съхранение и условията са съответно не по-дълго от 24 часа при температура 2-8°С освен в случаите, когато разтворът не се съхранява при контролирани и валидирани асептични условия. Соматостатин-Eumedica 3 mg е доказано физически съвместим и химически стабилен при смесването му със следните разтворители:
  • Натриев хлорид 0,9% инжекционен разтвор
  • Глюкоза 5% или 10% инжекционен разтвор
  • Фруктоза 40% инжекционен разтвор

  Описание на СОМАТОСТАТИН ЕУМЕДИКА 0,25МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР

  СОМАТОСТАТИН ЕУМЕДИКА 0,25МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  СОМАТОСТАТИН ЕУМЕДИКА 0,25МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  СОМАТОСТАТИН ЕУМЕДИКА 0,25МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа