Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • СТРАТЕРА КАПС 40МГ Х 28

  • СТРАТЕРА КАПС 40МГ Х 28 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Strattera 5,10,18,25,40,60,80 и 100 mg capsules, hard
  Стратера 5,10,18,25,40,60,80 и 100 mg твърди капсули
  атомоксетин (atomoxetine)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди Вие (или детето, за което се грижите) да започнете да приемате това лекарство.
  • Запазете тази листовка на сигурно място. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас или на Вашето дете. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В следващите раздели думата Вие означава Вие или детето, за което се грижите.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Стратера и за какво се използва
  2. Преди да приемете Стратера
  3. Как да приемате Стратера
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Стратера
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СТРАТЕРА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Стратера е лекарство, което не е стимулант, използвано за лечение на Синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder - ADHD) при деца на възраст над 6 години и при юноши като част от обширна лечебна програма, която може да включва психологични, образователни и социални мерки.
  Стратера съдържа атомоксетин, който повишава количеството на норадреналин в мозъка. Това е химично вещество, произвеждано естествено в мозъка, което повишава вниманието и намалява импулсивността и повишената активност при пациенти с ADHD. Това лекарство се предписва, за да подобри контрола на симптомите на ADHD. Стратера не води до пристрастяване.
  До пълното подобрение на Вашите симптоми може да минат няколко седмици след започване приема на Стратера.
  Когато лечението започне в по»млада възраст, то може да е уместно приемът на Стратера да се продължи, когато пораснете. Вашият лекар ще Ви посъветва относно това.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ СТРАТЕРА
  Не приемайте Стратера
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към амтомоксетин или някое от помощните вещества на Стратера.
  ако приемате лекарство, известно като инхибитор на моноамин оксидазата (МАО инхибитор), например, фенелзин, през последните две седмици. МАО-инхибитор понякога се използва за лечение на депресия и други проблеми с психичното здраве; приемането на Стратера с МАО-инхибитор може да причини сериозни нежелани ефекти или да е животозастрашаващо. (Нуждаете се също да изчакате поне 14 дни след като сте спрели приема на Стратера преди да вземате МАО-инхибитор).
  ако имате очно заболяване, наречено закритоъгълна глаукома (повишено налягане в очите).
  Стратера не трябва да се употребява при деца под шест годишна възраст.

  Обърнете специално внимание при лечението със Стратера
  Консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете Стратера.
  ако имате или сте имали проблеми с черния дроб. Може да се нуждаете от по-ниска доза. ако имате високо кръвно налягане. Стратера може да повиши кръвното налягане, ако имате проблеми със сърцето (включително сърдечни дефекти) или сърцебиене. Стратера може да повиши сърдечната честота (пулса). Съобщавана е внезапна смърт при пациенти със сърдечни дефекти.
  ако имате ниско кръвно налягане. Стратера може да причини замаяност или припадане при хора с ниско кръвното налягане.
  ако имате сърдечносъдово заболяване или сте преживял мозъчен кръвоизлив (инсулт), ако имате диагностицирана епилепсия или сте имали припадъци поради друга причина. Стратера може да доведе до увеличение на честотата на гърчовете. Съществува възможност за поява на редки сериозни психични нежелани реакции включително психотични реакции (като напр., вяра в неща, които не са истина или подозрителност) халюцинации (като напр., чуване на гласове или виждане на несъществуващи неща), мания (усещане за въодушевление или превъзбуда, което предизвиква необичайно поведение) или възбуда.

  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт за всички лекарства, които приемате, наскоро сте приемали или планирате да приемате, включително отпускани със и без рецепта, хранителни добавки и лекарства на билкова основа. Вашият лекар ще реши, дали Вие можете да приемате Стратера с другите Ваши лекарства.
  Стратера не трябва да се употребява с лекарства, наречени инхибитори на моноаминоксидазата (МАО-инхибитори). Вижте раздела „Не приемайте Стратера".
  Ако приемате Стратера заедно с някои други лекарства (вижте примерите по-долу), лечението с тези лекарства или със Стратера може да бъде повлияно и следователно е необходима известна предпазливост при комбинирането им.
  лекарства, които повишават кръвното налягане. Стратера може да промени кръвното налягане.
  лекарства, които променят действието на норадреналин, като антидепресанти, например имипрамин, венлафаксин и миртазапин, или отбъбващи лигавицата на носа лекарства, като псевдоефедрин или фенилефрин. Стратера променя също норадреналин.
  някои лекарства, използвани за лечение на психични заболявания, лекарства, използвани за контролиране на сърдечния ритъм (като хинидин и амиодарон), лекарства, които променят концентрацията на соли в кръвта, мефлоквин (за профилактика и лечение на малария) и някои антибиотици (като еритромицин
  и моксифлоксацин). Тези лекарства може да доведат до повишен риск от поява на неправилен сърдечен ритъм, когато се приемат със Стратера.
  лекарства, за които е известно, че повишават риска от поява на гърчове. Те може да включват антидепресанти, някои антипсихотични лекарства, бупропион (за отказване от тютюнопушене), противомаларийни таблетки и някои обезболяващи (като трамадол). Приемането на Стратера може да доведе до повишена честота на поява на гърчовете.
  Начинът на разграждане на Стратера в организма може да се повлияе от други лекарства и може да означава, че Стратера може да остане в организма за по-дълго от обичайното. Примери за лекарства, които могат да направят това, включват някои антидепресанти, напр., флуоксетин и пароксетин, или други лекарства, като хинидин и тербинафин. Може да се наложи Вашият лекар да коригира или да увеличи Вашата доза много по-бавно.
  Стратера може да промени начинът, по който Вашият организъм реагира към салбутамол (лекарство за лечение на астма) и на други подобни лекарства. Ако приемате салбутамол с помощта на помпичка или през устата (под формата на сироп или таблетки), или инжекционно, заедно със Стратера, може да усетите как сърцето Ви започва да бие по-бързо, но това няма да влоши астмата Ви. Консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете да приемате Стратера, ако вече приемате салбутамол с помощта на помпичка или през устата, или имате инжекции със салбутамол. Няма за какво да се тревожите, ако използвате само помпичка.

  Бременност и кърмене
  Ако смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт преди да започнете приема на Стратера.
  Стратера не трябва да се употребява по време на бременност, освен ако Вашият лекар не Ви е посъветвал да направите така.
  Не е известно, дали Стратера може да премине в кърмата. Затова трябва или да се въздържате от прием на Стратера, ако кърмите, или да прекъснете кърменето. Ако кърмите или планирате да кърмите своето бебе, поискайте съвет от Вашия лекар или фармацевт преди да приемате Стратера.

  Шофиране и работа с машини
  Може да се почувствате уморен или сънен след прием на Стратера. Трябва да бъдете внимателни, ако шофирате или работите с машини, докато разберете как Ви действа Стратера. Ако се почувствате уморен или сънен, не трябва да шофирате или да работите с опасни машини.
  Важна информация за съдържанието на капсулите
  Не е предвидено капсулите Стратера да бъдат отваряни. Стратера може да дразни очите, В случай, че съдържанието на капсулите влезне в контакт с очите, засегнатото око трябва да се промие обилно с вода незабавно, както и да получите лекарски съвет. Ръцете и други части на тялото, които може да са били в контакт със съдържанието на капсулата, трябва също да се измият веднага щом е възможно.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ СТРАТЕРА
  Трябва да приемате Стратера както Ви е казал Вашият лекар. Това обикновено е веднъж или два пъти дневно (сутрин и в късния следобед или рано вечерта).
  Стратера е за перорално приложение и Вие може да приемате Стратера по време на хранене
  или извън него.
  Приемането на Стратера по едно и също време всеки ден може да Ви помогне за запомните да го вземете.

  Вашият лекар ще определи колко Стратера трябва да приемате като изчисли това според теглото Ви. Той/тя обикновено ще започне с по-ниска доза преди да повиши количеството на Стратера, от което се нуждаете, според указанията по-долу:

  Деца (на възраст б години и по-големи) и юноши
  Телесно тегло под 70 kg: Стратера трябва да се започне до обща дневна доза от приблизително 0,5 mg на килограм телесно тегло. Тази доза трябва да се продължи за минимум 7 дни. След това Вашият лекар може да реши да я повиши до обичайната поддържаща доза от приблизително 1,2 mg на килограм телесно тегло дневно. Телесно тегло над 70 kg: Стратера трябва да се започне до обща дневна доза от 40 mg. Тази доза трябва да се продължи за минимум 7 дни. След това Вашият лекар може да реши да я повиши до обичайната поддържаща доза от 80 mg дневно. Максималната дневна доза, която Вашият лекар ще предпише, е 100 mg.
  Ако имате проблеми с черния дроб, Вашият лекар може да предпише по-малка доза.
  Дете, което приема Стратера, може да започне да отслабва след започване на лечението. Вашият лекар ще следи ръста и теглото на Вашето дете. Ако Вашето дете не наддава на ръст и тегло, както се очаква, Вашият лекар може да промени дозата на детето Ви или да реши да спре Стратера временно.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Стратера, свържете се с Вашия лекар или с най-близкото болнично отделение за спешни случаи незабавно или им кажете колко капсули сте приели. Най-често съобщаваните признаци, съпровождащи предозирането, са сънливост, възбуда, свръхактивност, необичайно поведение и стомашно-чревни симптоми.

  Ако сте пропуснали да приемате Стратера:
  Ако сте пропуснали доза, трябва да я вземете веднага след като се сетите, но не трябва да приемате повече от Вашата обща дневна доза за период от 24 часа. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатите дози.

  Ако сте спрели приема на Стратера;
  Ако сте спрели приема на Стратера, обикновено няма нежелани реакции, но преди да спрете лечението първо трябва да уведомите Вашия лекар.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Стратера може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Макар нечесто (засяга I до 10 на 1000 пациенти) Стратера може да причини сериозна алергична реакция. Трябва да спрете приема на Стратера и да се обадите на Вашия лекар или болница незабавно, ако имате някое от следните:
  подуване на лицето или гърлото затруднение в дишането
  копривна треска (малки издигнати, сърбящи участъци на кожата)

  Много редки (засяга no-малко от 1 на 10 000 пациенти) са съобщенията за чернодробно увреждане. Трябва да спрете приема на Стратера и да се обадите на Вашия лекар незабавно, ако имате някое от следните:
  потъмняване на урината
  пожълтяване на кожа или пожълтяване на бялото на очите
  болка в корема, която се появява при натиск (болезненост) вдясно точно под ребрата
  гадене, което е необяснимо
  умора
  сърбеж
  усещане, че се разболявате от грип. Тези признаци не трябва да се пренебрегват, тъй като те може да са начало на нещо по-сериозно.

  Пациентите под 18 години имат повишен риск за поява на нежелани реакции като:
  обмисляне на самоубийство (сиуцидни мисли) враждебност (главно агресивност, противопоставяне и гняв) емоционална лабилност
  трябва да уведомите Вашия лекар, ако някои от изброените горе признаци се появи или влоши след започване на лечението. Също трябва да знаете, че както при другите лекарства с влияние върху психиката, има възможност за редки сериозни психиатрични нежелани реакции. Дългосрочните ефекти на Стратера върху растежа, половото съзряване и нервно-психическото развитие в тази възрастова група все още не са установени.
  Има съобщения при някои пациенти за неправилен сърдечен ритъм, който може да е сериозен, а също и за гърчове. Трябва да се свържете с Вашия лекар, ако подозирате сърдечен проблем или имате гърчове.

  Нежелани реакции, съобщавани в клинични проучвания на Стратера при юноши и деца на възраст над шест години:
  Много чести нежелани реакции (засяга повече от 1 на 10 пациенти) са: главоболие
  намален апетит (не се усеща глад)
  повръщане
  гадене
  болка в стомаха (корема) сънливост
  Тези реакции може да изчезнат след известно време.

  Други чести нежелани реакции (засяга от 1 до 10 на 100 пациенти) може да са; загуба на апетит раздразнителност променливо настроение проблеми със заспиването замаяност сънливост запек
  стомашно разстройство
  отточна, зачервена и сърбяща кожа
  обрив
  умора
  загуба на тегло повишено кръвно налягане

  Нежелани реакции, които са наблюдавани, но са нечести (засяга от 1 до 10 на 1 000 пациенти) са: усещане или наличие на силно учестена сърдечна дейност обмисляне на самоубийство или опит за самоубийство
  агресивност враждебност
  емоционална лабилност Моля, прочетете по-горните съветите какво да правите, ако тези нежелани реакции настъпят.
  Други нечести нежелани реакции може да са: ранно събуждане прилошаване треперене
  мигрена (силно главоболие)
  широки зеници (тъмният център на окото)
  сърбяща кожа
  повишено потене
  усещане за слабост
  алергични реакции

  Нежелани реакции, съобщавани в клинични проучвания на Стратера при възрастни
  Много чести нежелани реакции (засяга повече от 1 на 10 пациенти) са: намален апетит (не се усеща глад) проблемно заспиване сухота в устата гадене

  Други чести нежелани реакции (засяга от 1 до 10 на 100 пациенти) може да са: намален интерес към секс нарушения на съня замаяност главоболие
  изтръпване или вкочаненост на ръцете или ходилата
  треперене
  запек
  стомашна болка лошо храносмилане метеоризъм топли вълни
  усещане или наличие на много учестена сърдечна дейност оточна, зачервена и сърбяща кожа обилно изпотяване обрив
  проблеми с ходенето до тоалетна (уриниране) възпаление на простатата (простатит) болка в слабините при мъже неуспех за достигане на ерекция трудно поддържане на ерекция нарушения на оргазма
  болезнена менструация и нередовна менструация
  умора
  сънливост
  втрисане
  загуба на тегло

  Нежелани реакции, които са наблюдавани, но са нечести:
  ранно събуждане
  прилошаване
  мигрена
  студени пръсти на ръцете и краката липса на оргазъм повишено кръвно налягане алергични реакции

  Други възможни нежелани реакции:
  психотични симптоми, включително халюцинации (като например чуване на гласове или виждане на несъществуващи неща), вярване в неща, които не са истина или подозрителност възбуда
  проблеми с ходенето до тоалетна (уриниране) при юноши и деца болка в слабините при юноши от мъжки пол и деца продължителна и болезнена ерекция
  лоша циркулация на кръвта, която прави пръстите на краката и ръцете вкочанени и бледи (Raynaud's)
  Ако изпитвате някои от тези нежелани реакции или те станат обезпокоителни или се влошат, или, ако забележите някакви нежелани реакции, които не са посочени в тази листовка, моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ СТРАТЕРА
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте след изтичане срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера след „Годен до:". Датата на годност се отнася за последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера с домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарствата. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Стратера 5,10,18,25,40» 60,80 и 100 mg твърди капсули
  Активното вещество в капсулите Стратера е атомоксетин хидрохлорид. Всяка капсула съдържа 5,71 mg, 11,43 mg, 20,57 mg, 28,57 mg, 45,71 mg, 68,56 mg, 91,42 mg или 114,3 mg, атомоксетин хидрохлорид, еквивалентен на 5 mg, 10 mg, 18 mg, 25 mg, 40 mg, 60 mg, 80 mg и 100 mg атомоксетин.
  Другите съставки са модифицирано (прежелатинизирано) нишесте и диметикон. Обвивките на капсулите съдържат натриев лаурилсулфат, желатин и черно мастило (съдържащо шеллак и черен железен оксид В172). Оцветителите на капсулната обвивка са; Жълт железен оксид Е172 (5 mg, 18 mg, 60 mg, 80 mg и lOOmg) Титанов диоксид Е171 (10 mg, 18 mg, 25 mg, 40 mg, 60 mg, 80 mg и lOOmg) FD&C синьо 2 (индиго кармин) E132 (25 mg, 40 mg и 60 mg) Червен железен оксид Е172 (80 mg и 100 mg) ^~:""Г7'^^

  Как изглежда Стратера и какво съдържа опаковката
  Капсула, твърда, 5 mg (златиста, маркирано Lilly 3226/5 mg) Капсула, твърда, 10 mg (бяла, маркирано Lilly 3227/10 mg)
  Капсула, твърда, 18 mg (златиста/бяла, маркирано Lilly 3238/18 mg) Капсула, твърда, 25 mg (синя/бяла, маркирано Lilly 3228/25 mg) Капсула, твърда, 40 mg (синя, маркирано Lilly 3229/40 mg) Капсула, твърда, 60 mg (синя/златиста, маркирано Lilly 3239/60 mg) Капсула, твърда, 80 mg (кафява/бяла, маркирано Lilly 3250/80 mg) Капсула, твърда, 100 mg (кафява, маркирано Lilly 3251/100 mg)
  Стратера капсули са налични в опаковки от 7,14,28 или 56 капсули, но не всички видове опаковки може да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежателят на разрешението за употреба е:
  Eli Lilly Nederland B.V., Grootslag 1-5, 3991RA Houten, Холандия.

  Производител:
  Eli Lilly and Company Limited, Kingsclere Road, Basingstoke, Hampshire, RG21 6XA, Обединено Кралство
  Lilly S.A., Avda. de la Industria 30, 28108 Alcobendas, Madrid, Испания.
  Strattera е търговска марка на Eli Lilly and Company Limited.

  Дата на последно одобрение на листовката; декември 2009 За информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с: Eli Lilly Nederland В.V. - Търговско представителство в България Телефон:+359 2 491 41 40

  Описание на СТРАТЕРА КАПС 40МГ Х 28

  СТРАТЕРА КАПС 40МГ Х 28 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  СТРАТЕРА КАПС 40МГ Х 28 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа