Сайтът използва бисквитки.

 • До - 40 % на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Тебраник прах 2г/0.25

  • Тебраник прах 2г/0.25 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Tebranic 2 g/ 0,25 g прах за инжекционен или ннфузионен разтвор Tebranic 4 ц 0.5 ц прах за инжекционен или инфузионен разтвор
  пиперацилин / тазобактам
  Прочетете внимателно цялата листовка прели да започнете да прилагате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може
  да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или
  фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Tebranic и за какво се използва
  2. Преди да използвате Tebranic
  3. Как да използвате Tebranic
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Tebranic
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА TEBRANIC И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Пиперацилин принадлежи към група лекарства, познати като "широкоспектърни пеницилинови антибиотици". В състояние е да убие много видове бактерии. Тазобактам може да попречи на някои резистентни бактерии да оцелеят от ефекта на пиперацилин. Това означава, че когато пиперацилин и тазобактам са дадени заедно, те убиват повече видове бактерии
  Tebranic се използва при възрастни и юноши за лечение на бактериални инфекции, като тези. които засягат долните дихателни пътища (белите дробове), инфекции на пикочните пътища (бъбреците и пикочния мехур), корема, кожата или кръвта. Tebranic може да се използва за лечение на бактериални инфекции при пациенти с намален брой бели кръвни клетки (намалена устойчивост срещу инфекции).
  Tebranic се използва при деца на възраст 2-12 годиниза лечение на инфекции на корема като апендицит, перитонит (инфекция на течността и обвивката на коремните органи), и жлъчния мехур (жлъчката) инфекции. Tebranic може да се използва за лечение на бактериални инфекции при пациенти с намален брой бели кръвни клетки (намалена устойчивост срещу инфекции).
  При някои тежки инфекции. Вашият лекар може да обмисли възможността за използване Tebranic в комбинация с други антибиотици.

  2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ TEBRANIC
  Не използвайте Tebranic
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към пиперацилин или тазобактам или към някоя от останалите съставки на Tebranic.
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към антибиотици, познати като пеницилини цефалоспорини или други инхибитори на бета-лактамазата, понеже е възможно да сте алергични към Tebranic.
  Обърнете специално внимание при употребата на Tebranic
  ако имате алергии. Ако имате няколко алергии, не забравяйте да кажете това на Вашия лекар или на друг медицински специалист, преди да получи този продукт, ако страдате от диария преди или ако развиете диария по време или след лечението. В такъв случай не забравяйте да кажете това на Вашия лекар или на друг медицински специалист незабавно. Не приемайте никакви лекарства за диарията без предварително да сте се консултирали с Вашия лекар.
  ако нивата на калия в кръвта Ви са понижени. Вашият лекар може да поиска да провери бъбреците Ви преди да приемете това лекарство и може да извършва редовни изследвания на кръвта по време на лечението.
  ако имате бъбречни или чернодробни проблеми или ако сте на хемодиализа. Вашият лекар може да поиска да провери бъбреците Ви преди да приемете това лекарство и може да извършва редовни изследвания на кръвта по време на лечението, ако приемате определени лекарства (наречени антикоагуланти), за да се избегне прекомерното съсирване на кръвта (вж. също Прием на други лекарства в тази листовка) или неочаквано се появи кървене по време на лечението. В такъв случай трябва незабавно да информирате за това Вашия лекар или друг медицински специалист, ако развиете гърчове по време на лечението. В такъв случай трябва да информирате за това Вашия лекар или друг медицински специалист.
  ако мислите, че при Вас се развива нова инфекция или влошаване на наличната. В такъв случай трябвала информирате затова Вашия лекар или друг медицински специалист.
  Деца под 2 годишна възраст
  Не се препоръчва употребата на пиперацилин/тазобактам при деца под 2 години поради недостатъчни данни за безопасността и ефикасността .
  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или друг здравен работник ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Някои лекарства могат да взаимодействат с пиперацилин и тазобактам. Те включват:
  лекарство за подагра (пробенецид). То може да увеличи времето, необходимо за отделяне на пиперацилин и от тялото Ви.
  лекарства за разреждане на кръвта или за лечение на кръвни съсиреци (напр. хепарин. варфарин или аспирин).
  лекарства, използвани за отпускане на мускулите по време на операция. Информирайте Вашия лекар ако Ви предстои обща анестезия.
  метотрексат (лекарство, използвано за лечение на рак, артрит или псориазис). Пиперацилин и тазобактам могат да увеличат времето, необходимо за отделяне на метотрексат от тялото Ви.
  лекарства, които намаляват нивото на калий в кръвта (напр. таблетки за засилване на уринирането или някои лекарства за лечение на рак).
  лекарства, съдържащи други антибиотици тобрамицин или гентамицин. Уведомете Вашия лекар ако имате проблеми с бъбреците.
  Ефект върху лабораторни изследвания
  Информирайте лекаря или лаборантите, че приемате Tebranic. ако трябва да дадете проби кръв или урина.
  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна, мислите, че е възможно да сте бременна или опитвате да забременеете, обсъдете това с Вашия лекар или друг здравен работник преди да приемате този лекарствен продукт. Вашият лекар ще реши дали Tebranic е подходящ за Вас.
  Пиперацилин и тазобактам могат да преминат в бебето в утробата или чрез майчиното мляко.
  Ако кърмите Вашият лекар ще реши дали Tebranic е подходящ за Вас. Шофиране н работа с машини
  Не се очаква употребата на Tebranic да повлияе способността Ви да шофирате или работите с машини.
  Важна информация относно някои от съставките на Tebranic
  Tebranic 2 g / 0,25 g съдържа 4,7 mmol (108 mg) натрий.
  Tebranic 4 g / 0,5 g съдържа 9,4 mmol (216 mg) натрий.
  Това трябва да се има предвид ако сте на диета с контролиран прием на натрий.

  3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ TEBRANIC
  Вашият лекар или друг медицински специалист ще ви приложи това лекарство чрез инфузия (вливане със система в продължение на 30 минути) в една от вените Ви. Дозата на лекарството, която Ви се прилага зависи от това за какво се лекувате, възрастта Ви, и дали или или нямате проблеми с бъбреците.
  Възрастни и юноши на 12-годишна възраст и по-възрастни
  Обичайната доза е 4 g / 0,5 g пиперацилин / тазобактам на всеки 6-8 часа, приложен през една от вените Ви (директно в кръвообращението).
  Деца на възраст 2 до 12 години
  Обичайната доза за деца с абдоминални инфекции е 100 mg / 12,5 mg/kg телесна маса пиперацилин / тазобактам на всеки 8 часа, приложен през една от вените Ви (директно в кръвообращението). Обичайната доза за деца с нисък брой на белите кръвни клетки е 80 mg / 10 mg/kg телесна маса пиперацилин / тазобактам.на всеки 6 часа, приложен през една от вените Ви (директно в кръвообращението).
  Вашият лекар ще изчисли дозата в зависимост от теглото на детето Ви, но дневната доза няма да надвишава 4 g / 0,5 g от Tebranic.
  Tebranic ще Ви бъде прилаган до пълно изчезване на признака на инфекцията (от 5 до 14 дни). Пациенти с бъбречни проблеми
  Може да се наложи Вашият лекар да намали дозата на Tebranic или честотата на приложението му. Възможно е също така Вашият лекар да иска да изследва кръвта Ви, за да се увери, че лечението Ви е с правилната доза, особено ако приемате това лекарство продължително време
  Ако сте получили повече от необходимата доза Tebranic
  Тъй като вие ще получавате Tebranic от лекар или друг медицински специалист, е малко вероятно да Ви бъде дадена грешна доза. Все пак, ако получите нежелани ефекти, като гърчове, или смятате, че Ви е била приложена прекалено голяма доза. кажете на Вашия лекар незабавно.
  Ако сте пропуснали една доза от Tebranic
  Ако смятате, че са пропуснали да Ви приложат една доза от Tebranic кажете това на Вашия лекар или на друг медицински специалист незабавно.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт,моля попитайте Вашия лекар или друг медицински специалист.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Tebranic може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или друг медицински специалист.
  Сериозните нежелани лекарствени ефекти на Tebranic са:
  подуване на лицето, устните, езика или други части на тялото задух, хриптене или затруднено дишане тежък обрив, сърбеж или уртикария по кожата пожълтяване на очите или кожата
  увреждане на кръвните клетки (признаците включват: задух, когато не го очаквате, червена или кафява урина, кървене от носа и синини)
  Ако забележите някой от тези симптоми, уведомете незабавно лекаря си. За честотата на тези реакции вижте информацията по-долу.
  Възможните нежелани реакции са подредени в следните категории: чести: засягат повече от 1 до 10 на всеки 100 пациента нечести: засягат 1 до 1U на всеки 1 000 пациента редки: засягат 1 до 10 на всеки 10 000 пациента много редки: засягат по-малко от I на всеки 10 000 пациента
  Чести нежелани реакции :
  диария, повръщане, гадене кожни обриви
  Нечести нежелани реакции: млечница
  (ненормално) намаляване броя на белите кръвни клетки (левкопения. неутропения) и на тромбоцитите (тромбоцитопения) алергична реакция главоболие, безсъние
  ниско кръвно налягане, възпаление на вените (усеща като болезненост или зачервяване в засегнатата зона)
  жълтеница (жълто оцветяване на кожата или бялото на очите), възпаление на лигавицата
  на устата, запек, лошо храносмилане, стомашно неразположение
  повишаване на определени ензими в кръвта (аланин аминотрансфераза. аспартат
  аминотрансфераза)
  сърбеж, обрив като опарено от коприва
  увеличаване на продукт на мускулния метаболизъм в кръвта (повишен креатинин в кръвта)
  повишена температура, реакции па мястото на инжектиране гьбична инфекция (суперинфекцня с кандида)
  Редки нежелани реакции:
  (ненормално) намаление на червените кръвни клетки или на кръвния пигмент / хемоглобин, (ненормално) намаление на червените кръвни клетки поради преждевременно то им разпадане (разграждане) (хемолитична анемия), малки точковидни синини (пурпура), кървене от носа (епистаксис) и удължено време кървене, (ненормално) увеличение на специфичен вид бели кръвни клетки тежки алергични реакции (анафилактични / анафилактоидни реакции, включително шок)
  зачервена кожа
  определен вид инфекция на дебелото черво (псевдомембранозен колит), коремна болка възпаление на черния дроб (хепатит), повишаване един продукт от разграждането на кръвния пигмент (билирубин), повишаване на някои ензими в кръвта (кръвна алкална фосфатаза, гама-глутамилтрансфераза)
  кожни реакции със зачервяване и образуването на кожни лезии (екзантема, еритема
  мултиформе). кожни реакции с образуване на мехури (булозен дерматит)
  болки в ставите и мускулите
  лоша бъбречна функция и проблеми с бъбреците
  втрисане / скованост
  Много редки нежелани реакции:
  тежко намаляване на гранулираните бели кръвни клетки (агранулоцитоза), тежка намаляване на червените кръвни клетки, белите кръвни клетки и тромбоцитите (панцитопения)
  удължено време за образуване на кръвни съсиреци (удължено парциално тромбопластиново време, удължено протромбиново време), абнормни стойности на лабораторните показатели (положителен директен Coombs), увеличаване на броя на тромбоцитите (тромбоцитемия)
  спад на калия в кръвта (хипокалиемия), спад на кръвната захар (глюкоза). спад на кръвния протеин албумин, спад на общия протеин в кръвта
  отлепване на горния слой на кожата на цялото тяло (токсична епидермална некролиза), сериозна алергична реакция по цялото тяло с обриви по кожата и лигавиците и различни кожни обриви (синдром на Stevens-Johnson) повишена урея в кръвта
  Лечението с пиперацилин е свързано с повишаване на честотата на фебрилните състояния и обривите при пациенти с кистична фиброза.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ТЕBRANIC
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Tebranic след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка след "Годен до:" и върху флакона след "ЕХР". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Неразпечатани флакони: Да не се съхранява над 25°С
  Прах: Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
  Само за еднократна употреба. Изхвърлете неизползвания разтвор.
  Разтворен и/или разреден Tebranic трябва да се използва незабавано.
  От микробиологична гледна точка медикаментът трябва да се използва незабавно.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Tebranic
  Активните съставки са пиперацилин и тазобактам.
  Всеки флакон съдържа 2 g пиперацилин (под формата на натриева сол) и 0,25 gTa3o6aKTaivt (под формата на натриева сол).
  Всеки флакон съдържа 4 g пиперацилин (под формата на натриева сол) и 0,5 g тазобактам (под формата на натриева сол)4
  Няма други съставки.
  Как изглежда Tebranic н какво съдържа опаковката
  Прах за инжекционен или инфузионен разтвор
  Tebranic 2 g/ 0,25 g е бял до белезникав прах, доставян в опаковки с по 1 и 12 флакона, поставени в картонена кутия и придружени от листовка.
  Tebranic 4 g/ 0,5 g е бял до белезникав прах, доставян в опаковки с по 1 и 12 флакона, поставени; в картонена кутия и придружени от листовка'
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Притежател на разрешението за употреба
  AstraZeneca АВ 151 85 Sodertalje Швеция
  Производител
  Milpharm Limited
  Ares, Odyssey Business Park, West End Road, South Ruislip HA4 6QD Обединеното кралство
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите-членки на ЕИП под следните имена:
  BG
  TEBRANIC 2g/0,25g; 4g/0,5g CZ
  TEBRANIC 2g/0,25g; 4g/0,5g injekce rozpustny prasek PL
  TEBRANIC 2g+0,25g, 4g+0,5g proszek do sporzadzania roztworu do wstrzykiwan RO
  TEBRANIC 2g/0,25g; 4g/0,5g pulbere pentru solujie injectabila sau perfuzabila SK
  TEBRANIC 2g/0,25g; 4g/0,5g prasok na injekcny alebo infuzny roztok EE
  Tebranic 2g/0,25g; 4g/0,5g, pulber siistelahuse/ infusioonilahuse valmistamiseks HU
  Tebranic 2g/0.25g; 4g/0,5g por oldatos injekciohoz/- infuziohoz LT
  Tebranic 2g/0,25g and 4g/0,5g milteliai injekciniam/ intliziniam tiфalui LV
  Tebranic 2g/0,25g; 4g/0,5g pulveris injeciju/ infliziju skiduma pagatavosanai SE
  Tebranic 2g/0.25g; 4g/0,5g, pulver till injections/- infusionsvatska, losning
  SI
  Tebranic 2g/0,25g; 4g/0,5g prasek za raztopino za injiciranje/ infiindiranje Дата на последно одобрение на листовката {ММ/ГГГГ}.
  Посочената по-долу информация е предназначена само за медицински специалисти: Инструкции за употреба
  Tebranic се прилага като интравенозна инфузия (вливане със система в продължение на 30 минути).
  Интравенозно приложение
  Разтворете всеки флакон с обема разтворител, указан в таблицата по-долу, използвайки един от съвместимите разтворители за разтваряне. Завъртете флакона до пълно разтваряне на праха. Когато се върти постоянно, разтварянето обикновено настъпва в рамките на 5 до 10 минути (за подробности относно работата, моля. вижте по-долу).
  Съдържание на флакона Обем на разтворителя*, който следва да се добави към флакона
  2 g / 0,25 g (2 g пиперацилин и 0,25 g тазобактам) 10 ml
  4 g / 0,50 g (4 g пиперацилин и 0.5 g тазобактам) 20 ml
  * Съвместими разтворители за разтваряне:
  0,9% (9 mg/ml) инжекционен разтвор на натриев хлорид Стерилна вода за инжекции"1 Глюкоза 5%
  " Максималният препоръчителен обем стерилна вода за инжекции за една доза е 50 ml.
  Приготвеният разтвор трябва да се изтегли от флакона със спринцовка. След разтваряне съгласно указанията, изтегленото със спринцовка съдържание на флакона представлява означеното на етикета количество пиперацилин и тазобактам.
  Приготвените разтвори могат да бъдат допълнително разредени до желания обем (например 50 ml до 150 ml) с някой от следните съвместими разтворители:
  0,9% (9 mg/ml) инжекционен разтвор на натриев хлорид
  Глюкоза 5%
  Декстран 6% в 0,9% натриев хлорид Рингер-лактатен инжекционен разтвор Разтвор Hartmann Рингер ацетат Рингер ацетат'малат
  Несъвместимости
  Когато Tebranic се използва едновременно с друг антибиотик (напр. аминогликозиди), лекарствата трябва да се прилагат отделно. Смесването на бе га-лактамни антибиотици с аминотликозиди in vitro може да доведе до значително инактивиране на аминогликозида. Въпреки това, определено е, че амикацнн и гентамищш са съвместими с Tebranic in vitro в някои разтворители в определени концентрации (вж. Едновременното приложение на Tebranic с аминогликозиди по-долу).
  Tebranic не трябва да се смесва с други вещества в една спринцовка или инфузионна бутилка понеже съвместимостта не е установена.
  Поради химическа нестабилност. Tebranic не трябва да сс използва в разтвори, съдържащи само натриев бикарбонат.
  Tebranic е съвместим с Рингер-лактатен разтвор и за едновременно приложение през Y-точка Tebranic не трябва да се добавя към кръвни продукти или албуминови хидролизати.
  Едновременното приложение на Tebranic с аминоглнкозиди
  Поради in vitro инактивиране на аминогликозида от бета-лактамни антибиотици се препоръчва Tebranic и аминогликозиди да се прилагат отделно. Tebranic и аминогликозидът трябва да бъдат разтворени и разредени отделно, когато има показания за комбинирана терапия с аминогликозиди.
  При обстоятелства, при които се препоръчва едновременното им приложение. Tebranic е съвместим за едновременно прилагане през Y-инфузионна точка само със следните аминогликозиди при следните условия:
  \М IIIIDI .IHK'O ill д Tazocin Доза Обем на разредителя за Tazocin (ml) Аминоглнкозид интервал на концентрациите * (mg/ml) Приемливи разредител и
  Амикацин 2g/0,25g 4g/0,5g 50, 100, 150 1,75-7,5 0,9% натриев хлорид или 5% глюкоза
  Гентамииин 2 g / 0.25 g 4g/0,5g 50, 100, 150 0,7-3,32 0.9% натриев хлорид или 5% глюкоза
  * Дозата на аминогликозида трябва да е базирана на теглото на пациента, състоянието на инфекцията (тежка или животозастрашаваща) и бъбречната функция (креатининов клирънс).
  Съвместимост на Tebranic с други аминогликозиди не е установена. Само изброените в по-горната таблица концентрация и разредители за амикацин и гентамицин с доза от Tebranic са определени като съвместими за едновременното прилагане чрез Y-инфузионна точка. Едновременното приложение през Y-инфузионна точка по какъвто и да е друг начин, различен от изброените по-горе може да доведе до инактивиране на аминогликозида от Tebranic.

  Описание на Тебраник прах 2г/0.25

  Тебраник прах 2г/0.25 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  Тебраник прах 2г/0.25 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Тебраник прах 2г/0.25 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа