Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ТЕСГРЕКО ТАБЛ 80МГ

  • ТЕСГРЕКО ТАБЛ 80МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Тесгреко 20 mg таблетки
  Tesgreco20 mgtablets
  Тесгреко 40 mg таблетки
  Tesgreco 40 mg tablets
  Тесгреко 80 mg таблетки
  Tesgreco 80 mg tablets
  Телмисартан (Telmisartan)
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Тесгреко 20/40/80 mg таблетки и за какво се използва
  2. Преди да приемете Тесгреко 20/40/80 mg таблетки
  3. Как да приемате Тесгреко 20/40/80 mg таблетки
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Тесгреко 20/40/80 mg таблетки
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА Тесгреко 20/40/80 mg таблетки И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Тесгреко принадлежи към клас лекарства, известни като ангиотензин II рецепторни антагонисти. Ангиотензин II е вещество, което се образува в човешкото тяло и предизвиква свиване на кръвоносните съдове, като по този начин повишава Вашето кръвно налягане. Тесгреко блокира този ефект на ангиотензин II, така че кръвоносните съдове се отпускат и кръвното налягане се понижава.
  Тесгреко се използва за лечение есенциална хипертония (високо кръвно налягане). „Есенциална" означава, че високото кръвно налягане не е предизвикано от друго заболяване.
  Високото кръвно налягане, ако не се лекува, може да увреди кръвоносните съдове в много органи, което би могло в някои случаи да доведе до сърдечни пристъпи, сърдечна или бъбречна недостатъчност, мозъчен удар или слепота. Обикновено преди да настъпят уврежданията, високото кръвно налягане няма симптоми. Затова редовното измерване на кръвното налягане е важно, за да сте сигурни че то е в нормалните стойности.
  Тесгреко се използва за намаляване на сърдечно-съдовите инциденти (напр.сърдечен пристъп или мозъчен удар) при рискови пациенти, които имат намалено или блокирано кръвоснабдяване на сърцето или краката, или са претърпели удар, или с диабет. Вашият лекар може да Ви каже дали имате повишен риск от възникване на такива инциденти.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ Тесгреко 20/40/80 mg таблетки
  Не приемайте Тесгреко
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към телмисартан или към някоя от останалите съставки на Тесгреко таблетки (вижте „Допълнителна информация" за списъка на останалите съставки)
  • ако сте бременна след след 3-тия месец (По-добре е да избягвате употребата на Тесгреко и в ранна бременност - вижте раздела за бременност).
  • ако имате тежки чернодробни проблеми, като холестаза или запушване на жлъчните пътища (проблеми с оттичането на жлъчката от черния дроб и жлъчния мехур) или каквото и да е друго тежко чернодробно заболяване.
  Ако някое от горепосочените се отнася за Вас, преди да приемете Тесгреко се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.
  Обърнете специално внимание при употребата на Тесгреко
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако имате или някога сте имали някое от следните състояния или заболявания:
  • Бъбречно заболяване или трансплантация на бъбрек
  • Стеноза на бъбречна артерия (стесняване на кръвоносните съдове на единия или и на двата бъбрека)
  • Чернодробно заболяване
  • Сърдечни проблеми
  • Повишени нива на алдостерон (задържане на вода и соли в организма, заедно с нарушен баланс на различни минерали, в кръвта)
  • Ниско кръвно налягане (хипотония), което вероятно се дължи на обезводняване (прекомерна загуба на течности от организма) или недостиг на соли, поради диуретична терапия ("обезводняващи таблетки"), диета бедна на сол, диария или повръщане.
  • Повишени нива на калий в кръвта
  • Диабет
  Трябва да информирате Вашия лекар, ако подозирате, че сте бременна(или може да забременеете). Тесгреко не се препоръчва по време на ранна бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след 3-я месец, тъй като може да доведе до сериозни увреждания на Вашето бебе, ако се използва през този период (вижте раздела за бременност).
  Ако Ви предстои операция или анестезия, трябва да имформирате Вашия лекар, че приемате Тесгреко.
  Употребата на Тесгреко при деца и юноши до 18 годишна възраст не се препоръчва.
  Както и при останалите ангиотензин II рецепторни антагонисти, Тесгреко може да е по-слабо ефективен в понижаването на кръвното налягане при пациенти от черната раса.
  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива отпускани без рецепта. Може да се наложи Вашият лекар да промени дозата на тези лекарства или да вземе други предпазни мерки. В някои случаи може да е необходимо да спрете използването на някое от лекарствата. Това се отнася особено за лекарствата, посочени по-долу, когато се използват едновременно с Тесгреко.
  •Литий-съдържащи лекарства, използвани за лечение на някои видове депресия.
  * Лекарства, които могат да повишат нивата на калий в кръвта, като калий-съдържащи заместители на солта, калий-съхраняващи диуретици (някои „обезводняващи" таблетки), АСЕ-инхибитори, антагонисти на ангиотензин II рецепторите, НСПВЛП (нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти като аспирин или ибупрофен), хепарин, имуносупресори (напр. циклоспорин или такролимус) и антибиотика триметоприм.
  • Диуретици („обезводняваши" таблетки), особено ако се приемат във високи дози заедно с Тесгреко, могат да доведат до значителна загуба на вода от организма и да понижат кръвното налягане (хипотония).
  Подобно на другите лекарства за понижаване на кръвното налягане, ефектът на Тесгреко може да е намален когато примате НСПВЛ (нестероидни противовъзпалителни лекарства като аспирин или ибупрофен) или кортикостероиди.
  Тесгреко може да усили понижаващия кръвното налягане ефект на други лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане.
  Прием на Тесгреко с храни и напитки
  Вие можете да приемате Тесгреко със или без храна.
  Бременност и кърмене
  Бременност
  Трябва да информирате Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или може да забременеете). Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на Тесгреко преди да забременеете или колкото е възможно по-скоро след като сте забременели, и ще Ви препоръча да приемате друго лекарство вместо Тесгреко. Тесгреко не се препоръчва по време на ранна бременност и не трябва да се приема, ако бременноста Ви е след 3 -тия месец, тъй като може да нанесе сериозни вреди на Вашето бебе, ако се използва след третия месец на бременността.
  Кърмене
  Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или имате намерение да кърмите. Тесгреко не се препоръчва на майки, които кърмят и Вашият лекар може да избере друго лечение за Вас, ако желаете да кърмите, особено ако детето Ви е новородено или недоносено.
  Шофиране и работа с машини
  Няма данни за ефекта на Тесгреко върху способността за шофиране или работа с машини. Някои хора се чувстват замаяни или изморени по време на лечение на високо кръвно налягане. Ако се почувствате замаяни или изморени, не шофирайте и не работите с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ Тесгреко 20/40/80 mg таблетки
  Винаги приемайте Тесгреко точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  За да извадите таблетката, следвайте стъпките:
  1. Отделете едно единично блистерно гнездо от останалите в лентата като
  внимателно отчупвате по перфорацията около него.
  2.- Внимателно обелете задната част
  3.- Избутайте таблетката навън. Обичайната доза Тесгреко е една таблетка дневно. Опитайте се да приемате таблетката по едно и също време всеки ден. Може да приемате Тесгреко със или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с малко вода или друга безалкохолна напитка. Важно е да приемате Тесгреко всеки ден, докато Вашия лекар не Ви посъветва друго. Ако имате впечатлението, че ефектът на Тесгреко е твърде силен или много слаб, говорете с Вашия лекар или фармацевт.
  За лечение на високо кръвно налягане, обичайната доза на Тесгреко при повечето пациенти е една таблетка от 40 mg веднъж дневно за контролиране на кръвното налягане за период от 24 часа. Тесгреко може също да се използва в комбинация с диуретици („обезводняващи таблетки"), като например хидрохлоротиазид, при което се получава допълнителен ефект на сваляне на кръвното налягане.
  За намаляване на сърдечно-съдовите инциденти, обичайната доза на Тесгреко е по една таблетка от 80 mg веднъж дневно. В началото на превантивната терапия с Тесгреко, кръвното налягане трябва да се следи често.
  Ако черният Ви дроб не функционира нормално, обичайната доза не бива да надвишава 40 mg веднъж дневно.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Тесгреко
  Ако случайно сте приели твърде много таблетки, незабавно се обадете на Вашия лекар, фармацевт или най-близкия център за спешна медицинска помощ.
  Ако сте пропуснали да приемете Тесгреко
  Ако сте пропусали да приемете доза, не се тревожете. Вземете я веднага след като си спомните и след това продължете приема по обичайния начин. Ако не вземете таблетката в същия ден, приемете Вашата обичайна доза на следващия ден. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Тесгреко може да предизвика нежелани реакции въпреки, че не всеки ги получава.
  Тези нежелани реакции се появяват с определена честота, която е определена както следва:
  ¦ Много чести: засягат повече от 1 потребител на 10
  ¦ Чести: засягат 1 до 10 потребители на 100
  ¦ Нечести: засягат 1 до 10 потребители на 1 000
  ¦ Редки: засягат 1 до 10 потребители на 10 000
  ¦ Много редки: засягат по-малко от 1 потребител на 10 000
  С неизвестна честота: от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата
  Честите нежелани реакции може да включват:
  Ниско кръвно налягане (хипотония) при пациенти, лекувани за намаляване на сърдечносъдовите инциденти.
  Нечестите нежелани реакции може да включват:
  Инфекция на горните дихателни пътища (напр. зачервено гърло, възпалени синуси, настинка), инфекции на пикочните пътища, намален брой на червените кръвни клетки (анемия), високи нива на калий, чувство на тъга (депресия), припадъци (синкоп), трудност при заспиване, виене на свят (вертиго), забавена сърдечна честота (брадикардия), ниско кръвно налягане (хипотония) при пациенти, лекувани за високо кръвно налягане, замайване при изправяне (ортостатична хипотония), недостиг на въздух, коремни болки, диария, коремен дискомфорт, газове, повръщане, повишено потене, сърбеж, лекарствен обрив, мускулни болки (миалгия), болки в гърба, бъбречни нарушения, включително остра бъбречна недостатъчност и болки в гърдите, чувство на слабост и повишено ниво на креатинин в кръвта,
  Редките нежелани реакции може да включват:
  Намален брой на тромбоцитите (тромбоцитопения), алергични реакции (напр. обрив, сърбеж, затруднено дишане, хрипове, подуване на лицето или ниско кръвно налягане), чувство на тревога, нарушено зрение, ускорена сърдечна честота (тахикардия), разстроен стомах, сухота в устата, нарушено функциониране на черния дроб, тежък лекарствен обрив, зачервяване на кожата, бързо подуване на кожата и лигавицата (ангиоедем), екзема (кожно нарушение), ставни болки (артралгия), болки в крайниците, симптоми на слабост, грипоподобно заболяване, повишени нива на пикочна киселина, креатинин, чернодробни ензими или креатин фосфокиназа в кръвта и понижен хемоглобин (кръвен протеин).
  Нежеланите реакции с неизвестна честота може да включват:
  Повишаване на определен вид бели кръвни клетки (еозинофилия), остра алергична реакция (напр. обрив, сърбеж, затруднено дишане, хрипове, подуване на лицето или ниско кръвно налягане), копривна треска (уртикария), възпаление на сухожилията и сепсис* (често наричан „натравяне на кръвта", е остра инфекция с възпалителна реакция на цялото тяло, което може да доведе до смърт)
  В дългосрочно изпитване, включващо повече от 20 000 пациенти, по-голям брой пациенти лекувани с телмисартан са получили сепсис, в сравнение с пациентите, които не са получавали телмисартан. Събитието може да е случайно открито или да е следствие на неизвестен механизъм.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ Тесгреко 20/40/80 mg таблетки
  Не използвайте Тесгреко след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера, след "Годен до". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Алуминий/алуминий блистери: Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Тесгреко
  • Активното вещество е телмисартан: една таблетка Тесгреко 20 mg съдържа 20 mg телмисартан; една таблетка Тесгреко 40 mg съдържа 40 mg Телмисартан; една таблетка Тесгреко 80 mg съдържа 80 mg телмисартан
  • Другите съставки са повидон, меглумин, натриев хидроксид, манитол, кросповидон и магнезиев стеарат.
  Как изглежда Тесгреко и какво съдържа опаковката
  Тесгреко са таблетки.
  Тесгреко 20 mg: са бели, кръгли скосени таблетки. Тесгреко 40 mg: са бели, продълговати таблетки. Тесгреко 80 mg: са бели, продълговати таблетки.
  Тесгреко се предлага в блистери съдържащи 14, 28, 30, 56, 84, 90 или 98 таблетки.
  Не всички видове опаковки или таблетки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба:
  Laboratories Liconsa S.A.
  Gran Via Carlos III, 98, 7th floor
  Barcelona
  Испания
  Производител:
  Laboratorios LICONSA, S.A.
  Avda. Miralcampo, № 7, Polfgono Industrial Miralcampo 19200 Azuqueca de Henares (Guadalajara), Испания
  Дата на последно одобрение на листовката: 12/2010
  Този лекарствен продукт е разрешен в държавите членки на ЕИП под следните имена
  Португалия, България, Гърция: Тесгреко 20,40 и 80 mg таблетки

  Описание на ТЕСГРЕКО ТАБЛ 80МГ

  ТЕСГРЕКО ТАБЛ 80МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ТЕСГРЕКО ТАБЛ 80МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа