Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ТИФАКСИН SR КАПС 100МГ

  • ТИФАКСИН SR КАПС 100МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за пациента

  Тифаксин SR 37,5 mg твърди капсули с удължено освобождаване
  Tifaxin SR 37,5 mg prolonged-release capsules, hard

  Тифаксин SR 75 mg твърди капсули с удължено освобождаване
  Tifaxin SR 75 mg prolonged-release capsules, hard

  Тифаксин SR 150 mg твърди капсули с удължено освобождаване
  Tifaxin SR 150 mg prolonged-release capsules, hard
  Венлафаксин (Venlafaxine)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация«
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново·
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска
  сестра.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  • Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.
  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Тифаксин SR и за какво се използва
  2 Какво трябва да знаете, преди да приемете Тифаксин SR
  3. Как да приемате Тифаксин SR
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Тифаксин SR
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Тифаксин SR и за какво се използва
  Тифаксин SR е антидепресант, който принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на обратното захващане на серотонин и норадреналин (SNRIs). Тази група лекарства се използва за лечение на депресия и други състояния като тревожни разстройства. Счита се, че хората, които са депресирани и/или в тревожно състояние, имат по-ниски нива на серотонин и норадреналин в мозъка. Не е напълно ясно как действат антидепресантите, но те могат да помагат чрез повишаване нивата на серотонина и норадреналина в мозъка.
  Тифаксин SR е лечение за възрастни с депресия. Той е също лечение за възрастни със следните тревожни разстройства: генерализирано тревожно разстройство, социално тревожно разстройство (страх или избягване на социални ситуации) и паническо разстройство (пристъпи на паника). Правилното лечение на депресията или тревожните разстройства е важно, за да се почувствате по-добре, Ако не се лекува, Вашето състояние може да не отшуми и може да стане по-сериозно и по-трудно за лечение.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Тифаксин SR
  Не приемайте Тифаксин SR
  - ако сте алергични към венлафаксин или към някоя от останалите съставки на това лекарство
  (изброени в точка 6),
  - Ако приемате също или сте приемали някога в рамките на последните 14 дни някакви лекарства, известни като необратими моноаминооксидазни инхибитори (МАОИ), използвани за лечение на депресия или болестта на Паркинсон. Приемането на необратим МАОИ заедно с други лекарства, включително Тифаксин SR, може да причини сериозни или дори животозастрашаващи нежелани реакции. Също така трябва да изчакате поне 7 дни, след като спрете да приемате Тифаксин SR, преди да приемате някакви МАОИ (вижте също раздела „Други лекарства и Тифаксин SR" и информация в този раздел относно "Серотонинов синдром").
  Предупреждения и предпазни мерки
  Ако някое от изброените състояния се отнася за Вас, моля кажете на Вашия лекар преди да започнете приема на Тифаксин SR
  • Ако използвате други лекарства, които, приети едновременно с Тифаксин SR, биха могли да повишат риска от развитие на серотонинов синдром (вж. раздел " Други лекарства и Тифаксин SR").
  • Ако имате очни проблеми като определени видове глаукома (повишено налягане в окото).
  • Ако имате анамнеза за високо кръвно налягане,
  • Ако имате анамнеза за сърдечни проблеми.
  • Ако имате анамнеза за припадъци (гърчове),
  • Ако имате анамнеза за ниски нива на натрий и кръвта (хипонатремия).
  • Ако имате склонност да образувате синини или склонност да кървите лесно (анамнеза за нарушения на кръвосъсирването) или ако приемате други лекарства, които могат да повишат риска от кървене, например варфарин (използван за предпазване от образуване на кръвни съсиреци).
  • Ако имате анамнеза или ако някой във Вашето семейство е имал мания или биполярно разстройство (чувствате се свръхвъзбудени или еуфорични),
  • Ако имате анамнеза за агресивно поведение.
  Тифаксин SR може да причини усещане за безпокойство или неспособност да се стои спокойно в седнало или изправено положение. Трябва да кажете на Вашия лекар, ако това Ви се случи. Тифаксин SR може да предизвика усещане за безпокойство или неспособност да стоите прави през първите няколко седмици от лечението.
  Ако почувствате това състояние, моля кажете на Вашия лекар.
  Мисли за самоубийство и влошаване на Вашето депресивно или тревожно разстройство Ако сте депресирани и/или имате тревожни разстройства, можете понякога да имате мисли да се самонараните или самоубиете. Те могат да се засилят, когато започнете да приемате за пръв път антидепресанти, тъй като за всички тези лекарства е необходимо време» преди да започнат да действат, обикновено около две седмици, но понякога и по-дълго. Има по-голяма вероятност да мислите така:
  • Ако преди това сте имали мисли да се самоубиете или да се самонараните.
  • Ако сте младеж, Информацията от клиничните проучвания показва повишен риск за суицидно поведение при младежи (под 25 годишна възраст) с психиатрични състояния, които са били лекувани с антидепресант.
  Ако някога имате мисли за самонараняване или самоубийство, свържете се с Вашия лекар или незабавно отидете в болница.
  Може да е полезно да кажете на роднина или близък приятел, че сте депресирани или имате тревожно разстройство, и да ги помолите да прочетат тази листовка. Можете да ги помолите да Ви кажат, ако мислят, че Вашите депресия или тревожност се влошават или ако те се тревожат за промени във Вашето поведение.
  Сухота в устата
  Сухота в устата се съобщава при 10% от пациентите, лекувани с венлафаксин. Това може да повиши риска от кариес. Ето защо трябва да обърнете специално внимание за хигиената на Вашите зъби.
  Диабет
  Нивата на кръвната захар може да се променят поради прием на Тифаксин SR, Поради това дозата на антидиабетните ви лекарства трябва да бъде коригирана.

  Деца и юноши
  Употреба при деца и юноши под 18-годишна възраст
  Тифаксин SR трябва нормално да не се използва за деца и юноши под 18 години. Също така трябва да знаете, че пациентите под 18 имат повишен риск от нежелани реакции, като суициден опит, суицидни мисли и враждебност (предимно агресия, опозиционно поведение и гняв), когато приемат този клас лекарства. Независимо от това Вашият лекар може да предпише това лекарство за пациенти под 18 години, тъй като той/тя решава дали това е в техен най-голям интерес. Ако Вашият лекар е предписал това лекарство за пациент под 18 години и Вие искате да обсъдите това, моля обърнете се отново към Вашия лекар. Трябва да информирате Вашия лекар, ако се появи или влоши някой от изброените по-горе симптоми, когато пациентите под 18 приемат това лекарство. Освен това дългосрочните ефекти на това лекарство върху безопасността за растежа, съзряването и развитието на познавателните способности и поведението в тази възрастова група все още не са демонстрирани.
  Други лекарства и Тифаксин SR
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  Вашият лекар трябва да реши дали можете да вземате Тифаксин SR с други лекарства. Не започвайте и не спирайте да приемате каквито и да е лекарства, включително и тези, купувани без рецепта, природни или билкови лекарства, преди да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.
  • Моноаминооксидазни инхибитори, които се използват за лечение на депресия или болест на Паркинсон не трябва да се приемат едновременно с Тифаксин SR. Кажете на Вашия лекар ако сте приемали такива лекарства през последните 14 дни (МАОИ: вж. точка "Преди да приемете ТИФАКСИН SR")
  Серотонинов синдром
  Потенциално животозастрашаващо състояние или невролептичен малигнен синдром (НМС) (вж. точка "Възможни нежелани реакции"), може да се появи при лечение с венлафаксин, особено, когато той се приема с други лекарства. Примерите за такива лекарства включват:
  • Триптани (използвани за мигрена)
  • Други лекарства за лечение на депресия, например SNRI, SSRIs, трициклични антидепресанти или лекарства, съдържащи литий
  • Лекарства, съдържащи линезолид, който е антибиотик (използван за лечение на инфекции)
  • Лекарства, съдържащи моклобемид, който е МАОИ (използван за лечение на депресия}
  • Лекарства, съдържащи сибутрамин (използван за понижение на теглото)
  • Лекарства, съдържащи трамадол (болкоуспокояващо)
  • Лекарства, съдържащи метиленово синьо (използвано за високи нива на метхемоглобин в кръвта)
  • Продукти, съдържащи жълт кантарион (наричан още Hypericum perforatum, който е природно или билково лекарство, използвано за лечение на лека депресия)
  • Продуктите, съдържащи триптофан (използвани за проблеми например със съня и депресия)
  • Антипсихотици (използвани за лечение на болест, свързана със симптоми като чуване, виждане или усещане на несъществуващи неща, грешни мисли, необичайни подозрения, неясно разсъждаване и необщителност).
  Признаците и симптомите на серотонинов синдром могат да включват комбинация от следните: неспокойство, халюцинации, загуба на координация, ускорена сърдечна дейност, повишена телесна температура, бързи промени в кръвното налягане, свръхактивни рефлекси, диария, кома, гадене, повръщане.
  В най-тежката си форма серотониновия синдром наподобява невролептичен малигнен синдром (НМС). Признаците и симптомите на НМС може да включват комбинация от треска, учестено сърцебиене, потене, тежка мускулна скованост, объркване, повишени нива на мускулните ензими (определени с кръвни изследвания).
  Кажете на Вашия лекар или потърсете незабавно медицинска помощ в най-близката болница, ако мислите, че получавате серотонинов синдром.
  Следните лекарства могат също да взаимодействат с Тифаксин SR и трябва да се използват с повишено внимание. Особено важно е да споменете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате лекарства, съдържащи:
  • Кетоконазол (противогъбично лекарство)
  • Халоперидол или рисперидон (за лечение на психиатрични състояния)
  • Метопролол (бета-блокер за лечение на високо кръвно налягане и на сърдечни проблеми)
  Тнфаксин SR с храна, напитки и алкохол
  Тифаксин SR трябва да се приема с храната (вж. точка 3 "Как да приемате Тнфаксин SR")· Трябва да избягвате употребата на алкохол, докато приемате Тифаксин SR.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Кажете на Вашия лекар, ако забременеете или ако се опитвате да забременеете· Трябва да използвате Тифаксин SR едва след като обсъдите потенциалните ползи и потенциалните рискове за Вашето неродено дете с Вашия лекар.
  Трябва да се уверите, че Вашата акушерка/и или лекар знае,че приемате Тифаксин SR. Когато се приемат по време на бременност подобни лекарствени продукти (СИОЗС) могат да повишат риска от сериозно състояние на новороденоте деца, наречено персисгираща белодробна хипертония на новороденото (ПБХН), което кара бебето да диша учестено и води до поява на синини. Тези симптоми обикновено започват през първите 24 часа след раждането. Ако това се случи при вашето дете, трябва незабавно да уведомите акушерката и/или лекаря.
  Ако приемате това лекарство по време на бременност, други симптоми, които могат да се появят при вашето бебе след раждането са: неправилно хранене и затруднено дишане. Ако Вашето бебе има такива симптоми, когато се роди и вие сте притеснени, свържете се с Вашия лекар и/или акушерка, които могат да ви посъветват, Тифаксин SR преминава в кърмата. Има риск да окаже ефект върху бебето. Ето защо трябва да обсъдите това с Вашия лекар и той/тя ще реши дали трябва да спрете да кърмите или да спрете терапията с това лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Не шофирайте и не използвайте никакви уреди или машини, докато не разберете как Ви влияе Тифаксин SR.
  Тифаксин SR съдържа захароза, Понсо 4R червено (Е124) и сънсет жълто FCF (ЕИО)*
  Този лекарствен продукт съдържа захароза. Ако Вашия лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, моля свържете се с него преди да приемете този лекарствен продукт.
  За ТиФаксин SR 37.5 ms:
  Помощното вещество Понсо 4R червено (Е124), включено в състава на обвивката на капсулите може да предизвика алергични реакции.
  За Тифаксин SR 75 mg:
  Помощното вещество Сънсет жълто FCF (El 10), включено в обвивката на капсулата може да предизвика алергични реакции.
  За Тифаксин SR 150 mg:
  Помощното вещество Сънсет жълто FCF (El 10), включено в обвивката на капсулата може да предизвика алергични реакции.

  3. Как да приемате Тифаксин SR
  Винаги приемайте това лекарство точно както Вие казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт·
  Обичайно препоръчваната начална доза за лечение на депресия, генерализирано тревожно разстройство и социално тревожно разстройство е 75 mg на ден. Дозата може да бъде повишавана от Вашия лекар постепенно, и ако е необходимо, дори до максимум 375 mg дневно за депресия. Ако се лекувате за паническо разстройство, Вашият лекар ще започне с по-ниска доза (37,5 mg) и след това ще повишава дозата постепенно. Максималната доза за генерализирано тревожно разстройство, социално тревожно разстройство и паническо разстройство е 225 mg/ден,
  Приемайте това лекарство по приблизително едно и също време всеки ден или сутрин, или вечер. Капсулите трябва да се поглъщат цели с течност и да не се отварят, разчупват, дъвчат или разтварят.
  ТИФАКСИН SR трябва да се приема с храна.
  Ако имате чернодробни или бъбречни проблеми, говорете с Вашия лекар, тъй като може да е необходимо Вашата доза това лекарство да се промени.
  Не спирайте приема на това лекарство, без да се консултирате с Вашия лекар (вж. точка "Ако сте спрели приема това лекарство")
  Ако сте приели повече от необходимата доза Тифаксин SR
  Обадете се незабавно на Вашия лекар или фармацевт, ако сте приели повече от необходимата доза това лекарство, предписана от Вашия лекар.
  Симптомите на евентуално предозиране могат да включват ускорено сърцебиене, промени в нивото на будност (вариращи от сънливост до кома), замъглено виждане, гърчове или припадъци и повръщане.
  Ако сте пропуснали да приемете Тифаксин SR
  Ако пропуснете доза, приемете я веднага след като си спомните. Ако обаче е настъпило време за следващата доза, прескочете пропуснатата доза и приемете само единична доза, както обикновено. Не вземайте повече от дневното количество Тифаксин SR, което Ви е било предписано за един ден.
  Ако сте спрели приема на Тифаксин SR
  Не спирайте да приемате Вашето лечение и не понижавайте дозата без съвет от Вашия лекар дори ако се чувствате по-добре. Ако Вашият лекар смята, че повече не се нуждаете от Тифаксин SR, той/тя може да Ви помоли бавно да понижите Вашата доза преди да спрете изцяло лечението. Известно е, че настъпват нежелани реакции, когато хората спират употребата на това лекарство, особено, когато това лекарство се спира внезапно или дозата се понижава твърде бързо. Някои пациенти могат да почувстват симптоми като умора, световъртеж, замаяност, главоболие, сънливост, нощни кошмари, сухота в устата, загуба на апетит, гадене, диария, нервност, ажитираност, обърканост, шум в ушите, мравучкане или, рядко, усещания като от електрически шок, слабост, потене, гърчове или грипоподобни симптоми.
  Вашият лекар ще Ви посъветва за това как трябва постепенно да спрете лечението с Тифаксин SR. Ако почувствате някой от тези или други симптоми, които Ви притесняват, обърнете се към Вашия лекар за допълнителен съвет.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако получите някоя от следните реакции, не приемайте Тифаксин SR,
  Незабавно кажете на Вашня лекар или отидете в спешното отделение на най-близката болница:
  • Стягане в гърдите, хрипове, затруднено преглъщане или дишане
  • Подуване на лицето, гърлото, ръцете или ходилата
  • Чувство за нервност или тревожност, замаяност, чувство за пулсиране, внезапно зачервяване на кожата и/или чувство за топлина
  • Тежък обрив, сърбеж или уртики (повдигнати плаки от червена или бледа кожа, които често сърбят)
  • Признаци и симптоми на серотонинов синдром, който може да включва безпокойство, халюцинации, липса на координираност, учестено сърцебиене, повишена телесна температура, бързи промени в кръвното налягане, свръхактивни рефлекси, диария, кома, гадене, повръщане. В най-тежката си форма серотониновия синдром може да наподобява невролептичен малигнен синдром (НМС). Признаците и симптомите на НМС може да включват съвкупност от треска, учестено сърцебиене, потене, тежка мускулна скованост, объркване, повишени нива на мускулните ензими (които се откриват при кръвни изследвания).
  Други нежелани лекарствени реакции, за които трябва да кажете на Вашия лекар включват:
  • Кашлица, хриптене, задух и висока температура
  • Черни (смолисти) изпражнения или кръв в изпражненията
  • Пожълтяване на кожата и склерата на очите, сърбеж или потъмняване на урината, което може да е признак на чернодробно възпаление (хепатит)
  • Сърдечни проблеми като ускорен или неправилен сърдечен ритъм, повишено кръвно налягане
  • Проблеми с очите като замъглено виждане, разширени зеници
  • Проблеми с нервите като замаяност, усещане за иглички, нарушения на движенията, гърчове или припадъци
  • Психиатрични проблеми като хиперактивност и еуфория (чувство на необичайно вълнение)
  • Синдром на отнемане (вж. точка " Как да приемате Тифаксин SR", "Ако сте спрели приема на Тифаксин SR ").
  • Удължено време на кървене - ако се порежете или нараните, спирането на кървенето може да отнеме повече време
  Не се притеснявайте ако забележите малки бели топчета или гранули във вашите изпражнения след прием на това лекарство. Вътрешността на капсулите на Тифаксин SR е изпълнена със сфери (малки топчета), които съдържат активното вещество (венлафаксин). Тези сфери се освобождават от капсулата във Вашия стомах. Като те се придвижват от стомаха към червата, венлафаксииа бавно се освобождава* Обвивката на сферите не се разтваря и се отделя във вашите изпражнения. Така че дори да забележите сфери във вашите изпражнения, вашата доза венлафаксин се е абсорбирала
  Пълен списък на нежеланите лекарствени реакции; Много чести (повлияват повече от 1 на 10 пациенти)
  • Замайване; Главоболие
  • Гадене; сухота в устата
  • потене (включително нощно изпотяване)
  Чести (повлияват 1 до 10 на 100 пациенти)
  • загуба на апетит;
  • Объркване; Чувство на изолираност (или отделеност) от самия себе си; липса на оргазъм; понижено либидо; нервност; патологични сънища; безсъние
  • Сънливост; тремор; „иглички и тръпки"; повишен мускулен тонус
  • Нарушения на зрението, включително замъглено виждане; разширени зеници; неспособност на окото автоматично да смени фокуса от отдалечени до близки предмети
  • Шум в ушите (тинитус)
  • Усещане на собствения пулс (палпитации)
  • Повишаване на кръвното налягане; зачервяване;
  • Прозяване
  • Увеличено уриниране; затруднено уриниране
  • Повръщане; запек; диария
  • Повишена честота на уриниране; затруднено уриниране
  • Нередовна менструация като засилено кървене или засилено, но нередовно кървене; необичайна еякулация/оргазъм (при мъже); еректилна дисфункция (импотентност)
  • Слабост (астения);умора; студени тръпки
  • Повишен холестерол
  Нечести (повлияват от 1 до 100 пациенти)
  • Халюцинации; чувство на откъсване (отделяне) от реалността; ажитираност; необичаен оргазъм (при жени); загуба на чувство или емоция; чувство на превъзбуденост; скърцане със зъби
  • Чувство на безпокойство и неспособност да се стои спокойно в седнало или в изправено положение; припадане; неволеви мускулни движения; нарушени координация и равновесие ; променени вкусови усещания
  • Учестено сърцебиене; чувство на замаяност (особено при рязко изправяне);
  • Задух
  • Повръщане на кръв или черни смолисти изпражнения (фецес) или кръв в изпражненията -това може да бъде признак на вътрешен кръвоизлив
  • Общо подуване на кожата, особено на лицето, устата, езика, гърлото или на ръцете и краката и/или да се появи обрив със сърбеж (копривна треска); чувствителност към слънчева светлина; натъртвания; обрив; необичаен косопад
  • Невъзможност да се отдели урина
  Редки (повлияват 1 на 1000 пациенти)
  • Неспособност за контрол на уринирането
  • Свръхактивност; бърза мисъл и понижена необходимост от сън (мания)
  С неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата)
  • Понижен брой тромбоцити в кръвта, което може да доведе до повишен риск от кървене или кръвонасядане; нарушенията в кръвта може да доведат до повишен риск от инфекции
  • Подуване на лицето или езика,задух или затруднено дишане, придружено често с кожни обриви (това може да бъде сериозна алергична реакция);
  • Необичаен прием на вода (известно като СНСАХ)
  • Понижаване на нивото на натрий в кръвта
  • Сиуцидна идеация и суицидно поведение; случаи на суицидна идеация и суицидно поведение са докладвани по време на терапия с венлафаксин или скоро след спиране на лечението (вижте точка 2 „Какво трябва да знаете преди да приемете Тифаксин SR - Предупреждения и предпазни мерки"
  • Дезориентация и обърканост, често съпроводени с халюцинации (делириум); агресия
  • Висока температура, съпроводена с мускулна скованост, обърканост или ажитираност и потене; или може да почувствате внезапни мускулни движения, които не можете да контролирате - това може да са симптоми на сериозно състояние, наречено невролептичен малигнен синдром
  • Чувство на еуфория, сънливост, продължително бързо движение на очите, тромавост, безпокойство, чувство сякаш сте пияни; потене или сковани мускули, което може да е признак на серотонинов синдром; скованост, спазми и неволеви движения на мускулите
  • Тежки болки в очите и понижено или замъглено виждане
  • Вертиго
  • Понижено кръвно налягане; абнормна, ускорена или неравномерна сърдечна дейност, която може да доведе до припадане; неочаквано кървене, например кървене от венците, кръв в урината или при повръщане, или поява на неочаквани кръвонасядания или увредени кръвоносни съдове (спукани вени)
  • Кашлица, хрипове, задух и висока температура, които са симптоми на възпаление на белите дробове, свързано с повишение на белите кръвни клетки (белодробна еозинофилия)
  • Тежки болки в корема или в гърба (които биха могли да показват сериозен проблем в червата, черния дроб или панкреаса)
  • Сърбеж, пожълтяване на кожата или очите; потъмняване на урината или грипоподобни симптоми, които са симптоми на възпаление на черния дроб (хепатит); леки промени в нивата на чернодробните ензими в кръвта
  • Кожен обрив, който може да доведе до тежко изприщване и белене на кожата; сърбеж лек обрив
  • Необяснима мускулна болка, чувствителност или слабост (рабдомиолиза)
  • Необичайна секреция на мляко от гърдите
  Тифаксин SR понякога причинява нежелани реакции, които може да не усетите, като повишение на кръвното налягане или абнормен сърдечен ритъм; леки промени в кръвните нива или чернодробните ензими, натрия или холестерола. По-рядко Тифаксин SR може да понижи функцията на тромбоцитите в кръвта Ви, което води до повишен риск от кръвонасядане или кървене. Затова Вашият лекар може от време на време да желае да извършва кръвни изследвания, особено ако сте приемали Тифаксин SR дълго време.
  Ако почувствате някоя от нежеланите лекарствени реакции моля уведомете Вашия лекар или фармацевт- Това включва и нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка. Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това
  включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез:
  Изпълнителна агенция по лекарствата
  ул. „Дамян Груев" №8
  1303 София
  тел.: +3592 8903417
  уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Тифаксин SR
  Съхранявайте на място недостъпно за деца.
  Не използвайте Тифаксин SR след изтичане на датата отбелязана на кутията, блистера и бутилката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Това лекарство не изисква специални условия на съхранение.
  Не изхвърляйте лекарства в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Тифаксин SR
  Активното вещество е венлафаксин. [за капсули 37,5 mg ]
  Една капсула съдържа 37,5 mg венлафаксин, като венлафаксин хидрохлорид.
  Помощни вещества: Съдържание на капсулата:
  Захарни сфери (съдържащи захароза)
  Хидроксипропилцелулоза
  Хипромелоза
  Талк
  Етилцелулоза Дибутилсебакат Олеинова киселина
  Силициев диоксид, колоиден безводен.
  Обвивка на капсулата:
  Желатин
  Натриев лаурилсулфат Оцветители:
  Понсо 4R червено (Е 124) Хинолиново жълто (Е 104) Титанов диоксид (Е171).
  [за капсули 75 mg;]
  Една капсула съдържа 75 mg венлафаксин, като венлафаксин хидрохлорид.
  Помощни вещества: Съдържание на капсулата:
  Захарни сфери (съдържащи захароза)
  Хидроксипропилцелулоза
  Хипромелоза
  Талк
  Етилцелулоза Дибутилсебакат Олеинова киселина
  Силициев диоксид, колоиден безводен.
  Обвивка на капсулата:
  Желатин
  Натриев лаурилсулфат Оцветители:
  Сънсет жълто FCF (El 10) Хинолиново жълто (Е 104) Титанов диоксид (Е 171).
  [за капсули 150 mg:]
  Една капсула съдържа 150 mg венлафаксин, като венлафаксин хидрохлорид.
  Помощни вещества: Съдържание на капсулата:
  Захарни сфери (съдържащи захароза)
  Хидроксипропилцелулоза
  Хипромелоза
  Талк
  Етилцелулоза Дибутилсебакат Олеинова киселина
  Силициев диоксид, колоиден безводен.
  Обвивка на капсулата:
  Желатин
  Натриев лаурилсулфат Оцветители:
  Сънсет жълто FCF (El 10) Хинолиново жълто (Е 104) Патент синьо V (Е 131) Титанов диоксид (Е171).
  Как изглежда ТИФАКСИН SR и какво съдържа опаковката
  Капсула с удължено освобождаване, твърда
  ТИФАКСИН SR 37.5 mg твърда капсула с удължено освобождаване
  Бели до почти бели на цвят гранули в капсула номер "3" с оранжево капаче и прозрачно тяло на капсулата.
  ТИФАКСИН SR 75 me твърда капсула с удължено освобождаване
  Бели до почти бели на цвят гранули в капсула номер "1" с жълто капаче и прозрачно тяло на капсулата.
  ТИФАКСИН SR 150 mg твърда капсула с удължено освобождаване
  Бели до почти бели на цвят гранули в капсула номер "0" с капаче цвят охра и прозрачно тяло на капсулата.
  Капсулите с удължено освобождаване се отпускат в опаковки от 20, 28, 30, 50, 98 и 100 капсули с удължено освобождаване, опаковани в блисгери от ПВХ/алуминий.
  Предлагат се също и опаковки от 50 и 100 капсули с удължено освобождаване в бутилки от полиетилен висока плътност с капачка на винт от полиетилен висока плътност и саше със силикагел (сушител).
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба Stada Arzneimittel AG Stadastrasse 2-18,61118 Bad Vilbel Германия
  Производители:
  STADA Arzneimittel AG, Stadastrasse 2-18, D-61118 Bad Vilbel, Германия
  Dragenopharm Apotheker Püschl GmbH Göllstr. 1
  84529 Tittmoning Германия
  Generis Farmacéutica, S.A Rúa Joao de Deus 19,Venda Nova 2700-487 Amadora Португалия
  Centrafarm Services B.V. Neuwe Donk 9 Etten-Leur Холандия
  Clonmel Healthcare Ltd Waterford Road Clonmel, Co. Tipperary Ирландия
  Eurogenerics NV
  Heizel Esplanade Heysei В 22
  1020 Brussels
  Белгия
  Genus Pharmaceuticals Park View House 65 London Road
  Newbury, Berkshire, RG141 1 JN Великобритания
  PharmaCoDane Asp Marielundvej 46 A 2730 Herlev Дания
  STADA Arzneimittel GmbH Muthgasse 36 1190 Wien Австрия
  Lamp San Prospero Via della Pace 25/A 41030 San Prospero (Modena) Италия
  Aegis Ltd.
  17, Athinon Street, Ergantes Industrial Area
  2643 Nicosia (lefkosia)
  Кипър

  Дата на последно одобрение на листовката Април 2014

  Описание на ТИФАКСИН SR КАПС 100МГ

  ТИФАКСИН SR КАПС 100МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ТИФАКСИН SR КАПС 100МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ТИФАКСИН SR КАПС 100МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа