Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ТИЛКОНОКС ТАБЛ 20МГ

  • ТИЛКОНОКС ТАБЛ 20МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ТИЛКОНОКС 20 mg филмирани таблетки
  TILCONOX 20 mg film-coated tablets
  Теноксикам (Tenoxicam)

  Прочетете тази листовка внимателно, преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Тилконокс и за какво се използва
  2. Преди да приемете Тилконокс
  3. Как да приемате Тилконокс
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Тилконокс
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТИЛКОНОКС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Тилконокс съдържа активното вещество теноксикам, което облекчава болката при възпаление (нестероидно противовъзпалително лекарство). Тилконокс се използва за лечение на мускулни и ставни болки, остър пристъп на подагра, болка след операция и менструална болка.
  Тилконокс се предписва от лекарите при остри и хронични болезнени възпалителни състояния на ставите, мускулите, сухожилията, връзките, както и при остър пристъп на подагра. Използва се и при болезнена менструация и за облекчаване на болка след операции. Тилконокс има силен и продължителен ефект върху болката, възпалението и/или отока. Лекарството не може да излекува хроничното ревматично заболяване, но повлиява благоприятно съпровождащите го оплаквания.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМАТЕ ТИЛКОНОКС
  Не използвайте Тилконокс
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към теноксикам или към някоя от останалите съставки на Тилконокс, или към друго болкоуспокояващо или антиревматично средство. Поради това трябва да информирате Вашия лекар, ако Ви е девестно, че имате алергия.
  ако имате или сте имали стомашно или чревно заболяване (напр.язва на стомаха или дванадесетопръстника). Ако имате някакви съмнения, консултирайте се с Вашия лекар.
  Обърнете специално внимание при употребата на Тилконокс
  Преди да започнете лечение, непременно информирайте Вашия лекар, ако имате проблеми с:
  - бъбреците или черния дроб
  - сърцето
  - нарушения на кръвта
  - друго заболяване
  - алергии
  Ако Ви предстои операция, трябва да информирате лекаря, че провеждате лечение с Тилконокс, за да получите съвет как да продължите с лечението си.
  Нежеланите реакции могат да се избегнат или намалят, ако се приема възможно най-ниската терапевтична доза за възможно най-кратко време.
  Лекарства като Тилконокс могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидент ("миокарден инфаркт") или инсулт. Всеки риск е по-вероятен при високи дози и продължително лечение. Не превишавайте препоръчаните дози и продължителността на лечението.
  Ако имате проблеми със сърцето, прекаран инсулт или мислите, че за Вас може да има риск от появата им (например, ако имате високо кръвно налягане, диабет, повишени стойности на холестерол или сте пушач) трябва да обсъдите лечението с Вашия лекар или фармацевт.
  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Това е особено важно, тъй като приемът на повече от едно лекарство по едно и също време може да усили или да отслаби ефекта на някое от прилаганите лекарства. Например други лекарства, използвани за лечение на мускулни и ставни болки (салицилати или други нестероидни противовъзпалителни средства) могат да повишат честотата на нежелани лекарствени реакции от страна на стомашно-чревния тракт (стомашно дразнене), ако се прилагат едновременно с Тилконокс. Тилконокс трябва да се прилага внимателно, ако се провежда съпровождащо лечение с лекарства, съдържащи активната съставка метотрексат, тъй като могат да се развият тежки нежелани реакции, свързани с промени в кръвта, черния дроб или бъбреците, диария или възпаление и разязвяване на устната лигавица. Комбинирането на Тилконокс и литиеви соли може да предизвика проявата на други нежелани реакции като тремор, повръщане, кожни обриви и задръжка на течности. От групата на диуретиците (лекарства, които увеличават количеството на отделената урина) трябва да избягвате приемане едновременно с Тилконокс на така наречените калий-съхраняващи диуретици, тъй като може да се увреди бъбречната функция. Тилконокс може да потисне ефекта на определени лекарства за лечение на високо кръвно налягане (хидрохлортиази, алфа адренергични блокери и ACE инхибитори).
  Ако приемате Тилконокс едновременно с антикоагуланти (лекарства, възпрепятстващи съсирването на кръвта), антидиабетични средства или кортикостероиди (лекарства за лечение, например, на алергични състояния като астма и кожни увреждания), Вашият лекар трябва да Ви вземе кръв за лабораторни изследвания. Ако се нуждаете от повече информация, моля, обсъдете това с Вашия лекар.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на което,ρ да е лекарство. Преди да започнете лечението, трябва да информирате Вашия лекар, ако сте бре мен на. подозирате, че може да сте бременна или имате намерение да забременеете. вашият лекар ще реши дали може да провеждате лечение с Тилконокс.
  Тилконокс преминава в кърмата в малки количества. Вашият лекар ще реши дали можете да провеждате лечение с Тилконокс докато кърмите.

  Шофиране и работа с машини
  В зависимост от индивидуалната Ви реакция към Тилконокс, може да установите, че е засегната способността Ви да шофирате или да работите с машини. Поради това трябва да знаете каква е Вашата реакция към Тилконокс, преди да шофирате или да работите с машини.
  Важна информация относно някои от съставките на Тилконокс
  Тилконокс филмирани таблетки съдържа лактоза Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ТИЛКОНОКС
  Винаги приемайте Тилконокс точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Ревматични заболявания, мускулни и ставни болки
  Най-общо приемането на 1 таблетка (20 mg Тилконокс) дневно е достатъчно. Но ако Вашият лекар реши, може да Ви предпише друга схема на лечение.
  Остър пристъп на подагра
  За това състояние най-ефективна е следната схема на дозиране: Ден 1-ви и 2-ри: 2 таблетки един път дневно (40 mg Тилконокс). Ден 3-ти до 7-ми: 1 таблетка един път дневно (20 mg Тилконокс).
  Болка след операция
  Обикновено се препоръчва дневна доза от 2 таблетки с продължителност на лечението до 5 дни.
  Менструална болка
  В зависимост от интензитета на болката се препоръчва дневна доза от 1 таблетка. Винаги приемайте Тилконокс по едно и също време на деня, за предпочитане по време или непосредствено след хранене. Таблетките трябва да се приемат несдъвкани с вода или друга безалкохолна напитка.
  Еднократната дневна доза не трябва да надвишава 2 таблетки, отговарящи на 40 mg Тилконокс. Скоро след приемането на лекарството, той започва да проявява лечебния си ефект. В хода на лечението ефектът се усилва.
  Не се налага специална корекция на дозата при пациенти в старческа възраст.
  Ако имате проблеми с Вашия черен дроб, бъбреци, сърце, кръвна система или стомах, Вашият лекар ще реши дали можете да провеждате лечение с Тилконокс в по-ниски дози или въобще не трябва да провеждате такова лечение. Моля, следвайте внимателно инструкциите на лекаря.
  Лечението с Тилконокс може да бъде съпроводено и с други мерки, като студени и топли бани, упражнения или масаж.
  Тези допълнителни средства за лечение трябва да бъдат подбрани и проведени при всеки пациент индивидуално след съвет от лекаря.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Тилконокс
  Ако Вие или друг приеме много висока доза Тилконокс, трябва да информирате незабавно Вашия лекар или лекар от най-близката болница.
  Ако сте пропуснали да приемете Тилконокс
  Ако пропуснете една доза, вземете я колкото се може по-скоро и след това продължете с обичайната си лечебна схема.
  При продължително лечение лекарят може да Ви предпише по-ниска дневна доза, за да поддържа ефекта от провежданото лечение.
  Не променяйте по свое решение предписаната Ви доза. Ако прецените, че ефектът от провежданото лечение е твърде слаб или твърде силен, споделете това с Вашия лекар.
  Ако сте спрели употребата на Тилконокс
  Вашият лекар знае най-добре кога трябва да прекратите лечението с Тилконокс. Същевременно Вие имате пълното право да информирате Вашия лекар, че желаете да преустановите лечението си с това лекарство.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Тилконокс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Повечето пациенти добре понасят лечението с Тилконокс.
  Най-често срещаните нежелани лекарствени реакции са:
  - стомашно дразнене, парене и гадене,
  - загуба на апетит и сухота в устата,
  - понякога може да се появи отпадналост,
  - нарушение на съня,
  - запек,
  - сърбеж,
  - обрив,
  - световъртеж или
  - главоболие.
  Тези реакции са обикновено временни и рядко налагат прекратяване на лечението.
  В единични случаи се съобщава за:
  - подуване на глезените,
  - обрив,
  - повишена чувствителност към светлина,
  - поява на синини,
  - нарушено зрение,
  - черни изпражнения (фекалии),
  - повръщане на кръв,
  - силна стомашна болка,
  - оток на лицето,
  - астма или
  - грипоподобни симптоми.
  Ако забележите някой от тези симптоми, трябва незабавно да уведомите Вашия лекар. Той може да Ви препоръча да прекратите лечението с Тилконокс.
  Лекарства като Тилконокс могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидент ("миокарден инфаркт") или инсулт.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ТИЛКОНОКС
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25 °С.
  Не използвайте Тилконокс след срока на годност (Годен до), отбелязан върху картонената опаковка.
  Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Тилконокс
  - Активното вещество е: теноксикам.
  - Другите съставки са: лактоза монохидрат, царевично нишесте, прежелатинизирано нишесте, талк, колоидален силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, титаниев диоксид, железен оксид жълт (Е 172).
  Как изглеязда Тилконокс и какво съдържа опаковката
  В една картонена кутия се съдържа един PVC/PVdC алуминиев блистер с 10 филмирани таблетки и листовка за пациента.

  Име и адрес на притежателя на разрешението за употреба:
  „Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД бул." Г.М.Димитров"№1 Гр. София 1172, България
  Име и адрес на производителя:
  "Чайкафарма Висококачествените Лекарства" АД гр.Пловдив, бул."Санкт Петербург"№53 България

  Дата на последна редакция на текста:
  Юни 2010

  Описание на ТИЛКОНОКС ТАБЛ 20МГ

  ТИЛКОНОКС ТАБЛ 20МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ТИЛКОНОКС ТАБЛ 20МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ТИЛКОНОКС ТАБЛ 20МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа