Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на всички продукти за гърло
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • -30% на шампоани при косопад
  Поръчай сега
 • 25% нa SEBOGARD при акне
  Поръчай сега
 • ТОКТИНО КАПС 30МГ

  • ТОКТИНО КАПС 30МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за пациента
  ТОКТИНО 10 mg меки капсули
  ТОКТИНО 30 mg меки капсули
  TOCTINO 10 mg soft capsules
  TOCTINO 30 mg soft capsules
  Алитретинои (Al¡tretinoin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява ТОКТИНО и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ТОКТИНО
  3. Как да приемате ТОКТИНО
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ТОКТИНО
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1·Какво представлява ТОКТИНО и за какво се използва
  Активното вещество в ТОКТИНО е алитретиноин. Той принадлежи към група лекарствени продукти, познати като ретиноиди, които са свързани с витамин А. ТОКТИНО капсули се предлага в две концентрации, съдържащи 10mg или 30mg алитретиноин.
  ТОКТИНО се използва за лечение на възрастни с тежка хронична екзема на ръцете, която не се подобрява от локални лечения, включително със стероиди. Лечението с ТОКТИНО трябва да се наблюдава от лекар кожен специалист (дерматолог).

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ТОКТИНО
  Не приемайте ТОКТИНО
  • ако сте бременна или ако можете да забременявате и не използвате ефективни мерки против забременяване (вж. по-долу "Бременност и кърмене")
  • ако кърмите
  • ако имате чернодробно заболяване
  • ако имате тежко бъбречно заболяване
  • ако имате високи нива на мазнините в кръвта (като висок холестерол или повишени триглицериди)
  • ако имате нелекувано заболяване на щитовидната жлеза
  • ако имате много високи нива на витамин А в тялото си (хипервитаминоза А)
  • ако сте алергични към алитретиноин, други ретиноиди (като изотретиноин), към гътъци или соя или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в τочка 6).
  • ако приемате тетрациклин (вид антибиотик)
  > Ако някое от тези важи за Вас, отидете отново при Вашия лекар. Вие не трябва да приемате ТОКТИНО
  Предпазни мерки и предупреждения
  Консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате ТОКТИНО :
  • Ако някога сте имали психични проблеми, включително депресия, суицидно поведение (идеи и/или опити за самоубийство) или психоза или ако приемате лекарства за някое от тези нарушения.
  • Ако имате високо ниво на мазнини в кръвта, може да са Ви необходими кръвни изследвания по-често. ТОКТИНО обикновено повишава нивата на мазнините в кръвта, като холестерола или триглицеридите. Ако нивата на мазнините в кръвта Ви останат високи, лекарят може да намали дозата Ви или да спре прилагането на ТОКТИНО.
  • Ако имате повишена кръвната захар (диабет), може да е необходимо да се проверява по-често нивото Ви на кръвна захар и е възможно лекарят да започне лечението Ви с по-ниска доза на ТОКТИНО.
  • Ако страдате от заболяване на щитовидната жлеза. ТОКТИНО може да намали нивата на хормона на щитовидната жлеза. Ако Вашето ниво на хормона на щитовидната жлеза е ниско, лекарят може да предпише добавки.
  Обърнете специално внимание при употребата на ТОКТИНО
  • Ако получите проблеми със зрението, незабавно информирайте Вашия лекар. Може да е необходимо спиране на ТОКТИНО и наблюдение на зрението Ви.
  • Ако получите упорито главоболие, гадене или повръщане (усещане за повръщане и действително повръщане) и замъглено зрение, това може да са признаци на състояние, наречено доброкачествена вътречерепна хипертония.
  Незабавно спрете приема на капсулите и се свържете с Вашия лекар, колкото е възможно по-скоро.
  • Ако имате кървава диария, незабавно спрете приема на капсулите и се свържете с Вашия лекар, колкото е възможно по-скоро.
  • Намалете до минимум излагането си на слънчева светлина и избягвайте ултравиолетови лампи. Кожата Ви може да стане по-чувствителна към слънчева светлина. Преди на излезете на слънце, използвайте слънцезащитен крем с висок фактор (SPF 15 или по-висок). Ако по време на лечението кожата и устните Ви изсъхват, използвайте овлажняващи маз или крем и балсам за устни.
  • Намалете интензивните физически упражнения: алитретиноин може да предизвика мускулна и ставна болка.
  • Ако получите сухота в очите, маз за очи или сълзозаместващи капки може да облекчат състоянието Ви. Ако носите контактни лещи, може да е необходимо да използвате очила по време на лечението с алитретиноин. Сухотата в очите и проблемите със зрението обикновено отзвучават след спиране на лечението.
  • ТОКТИНО може да увеличи нивата на чернодробните ензими. По време на лечението лекарят Ви ще проверява тези нива чрез кръвни тестове. Ако те се задържат високи, лекарят може да намали дозата или да спре приема на ТОКТИНО.
  Деца и юноши
  ТОКТИНО не се препоръчва при лица под 18 години. Не е известно, дали лекарството влияе добре
  при тази възрастова група.
  Други лекарства и ТОКТИНО
  Не приемайте други лекарства от групата на ретиноидите (напр. изотретиноид), витамин А като добавка или тетрациклини (вид антибиотик), докато приемате ТОКТИНО. Това повишава риска от нежелани реакции.
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате кетоконазол (използва се за лечение на инфекции) или симвастатин (лекарство, което се използва за понижаване на холестерола). Лекарят може да реши да коригира дозата Ви.
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали, или може да премете други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта и билки като жълт кантарион.
  Бременност и кърмене Важен съвет за жени
  Не приемайте ТОКТИНО, ако кърмите
  • Има вероятност лекарството да премине в кърмата и да навреди на Вашето дете. Не приемайте ТОКТИНО, ако сте бременна
  Има вероятност ТОКТИНО да предизвика тежки родови дефекти (на медицински език се нарича тератогенен ефект). Той също така увеличава риска от спонтанен аборт.
  • Не трябва да приемате ТОКТИНО, когато сте бременна.
  • Не трябва да забременявате по време на лечение с ТОКТИНО, или през месеца след лечението.
  Ако сте жена и можете да забременявате:
  Не трябва да използвате ТОКТИНО, поради риска от родови дефекти (увреждане на нероденото дете), освен ако не спазите следните СТРИКТНИ правила:
  • Вашият лекар трябва да Ви е обяснил рисковете от родови дефекти: Вие разбирате защо не трябва да забременявате и какво трябва да направите, за да избегнете бременност.
  • Трябва да сте обсъдили контрацепцията (мерки против забременяване) с Вашия лекар. Вашият лекар ще Ви даде информация относно мерките против забременяване. Той или тя може да Ви насочи към специалист за съвет предпазването от бременност.
  • Трябва да дадете съгласие да използвате един или за предпочитане два ефективни метода на контрацепция, включително презерватив или презерватив плюс спермицид (вещество, което убива сперматозоидите), в продължение на месец преди приемане на ТОКТИНО, по време на лечение и за един месец след това. Един месец преди да започнете лечението и при започване на лечението , Вашият лекар ще Ви помоли да Ви бъде направен тест за бременност, който трябва да е отрицателен.
  • Трябва да използвате контрацепция, дори ако нямате менструални цикли или ако понастоящем не сте полово активни, освен ако Вашият лекар не реши, че няма абсолютно никакъв риск от забременяване (например, защото матката Ви е отстранена).
  • Трябва да дадете съгласие за месечни посещения и още тестове за бременност по време и около 5 седмици след спиране на лечението, по решение на Вашия лекар. Тези тестове трябва да се извършат през първите 3 дни на менструалния цикъл. Не трябва да забременявате по време на лечението и за един месец след това.
  • Вашият лекар може да помоли Вас (или Вашия настойник) да подпишете формуляр потвърждаващ, че сте информирани за рисковете и че приемате необходимите предпазни мерки.
  Рецептите за жени, които могат да забременяват, са за не повече от 30 дни лечение. За по-дълго лечение е необходима нова рецепта. Всяка рецепта е валидна само за 7 дни.
  > Ако забременеете или мислите, че вероятно сте бременна , докато приемате ТОКТИНО или през месеца след спиране на лечението, веднага спрете приема на лекарството и се свържете с Вашия лекар. Той или тя може да Ви насочи към специалист за съвет.
  Вашият лекар ще Ви покаже писмена информация относно бременност и контрацепция за приемащите ТОКТИНО· Ако досега не сте виждали тези материали, попитайте Вашия лекар.
  Съвет за мъже
  Много малки количества алитретиноин са налични в спермата на мъже, приемащи ТОКТИНО, но са твърде малки да навредят на нероденото дете на Вашата партньорка. Трябва да помните да не споделяте Вашето лекарство с никой, особено с жени.
  Съвет за двата пола
  Не дарявайте кръв, докато приемате ТОКТИНО или за един месец след това. Ако Вашата кръв се прелее на жена, която е бременна, детето може да се роди с родови дефекти. Никога не давайте на друг човек от Вашето лекарство. В края на лечението върнете неизползваните количество от лекарството на фармацевта.

  Шофиране и работа с машини
  Възможно е да не виждате много добре през нощта по време на лечението. Ако това Ви се случи, не трябва да шофирате и да работите с машини.
  ТОКТИНО съдържа соево масло и сорбитол.
  Ако сте алергични към фъстъци или соя, не използвайте този лекарствен продукт. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар, преди да приемете ТОКТИНО.

  3. Как да приемате ТОКТИНО Кога да приемате капсулите
  Капсулите трябва да се приемат с храна. Капсулите трябва да се гълтат цели, без да се дъвчат. Колко да приемате
  Дозата ще бъде между 10 и 30 mg веднъж дневно. Ако не можете да понасяте препоръчваната доза, може да Ви бъде предписана по-ниска доза. Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Колко дълго трябва да приемате капсулите
  Курсът на лечение обикновено трае 12 до 24 седмици в зависимост от подобрението на Вашето заболяване. Ако първото Ви лечение е успешно, Вашият лекар може да Ви предпише друг курс на лечение, ако симптомите се появят отново.
  Ако сте приели повече от необходимата доза ТОКТИНО
  Ако приемете твърде много капсули или ако някой случайно приеме Вашето лекарство, незабавно се свържете с Вашия лекар, фармацевт или с най-близката болница.
  Ако сте пропуснали да приемете ТОКТИНО
  Ако сте пропуснали доза, приемете я колкото е възможно по-скоро. Ако обаче е близо до времето за прием на следващата доза, пропуснете забравената доза и продължете, както преди това. Не вземайте
  двойна доза, за да компенсирате пропуснатата капсула.
  > Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство , попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства и това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  много чести: засягат повече от 1 потребител на 10
  чести засягат 1 до 10 на 100
  нечести засягат 1 до 10 на 1 000
  редки засягат 1 до 10 на 10 000

  Много чести реакции
  • Главоболие
  • Повишено ниво на мазнините в кръвта: по-високи нива на мазнини (триглицериди) и холестерол в кръвта
  Чести реакции
  • Нарушения на кръвните клетки: намалено съсирване, намаляване на броя на еритроцитите и левкоцитите, наблюдавано при кръвни изследвания
  • Проблеми с щитовидната жлеза: понижаване на нивата на хормоните на щитовидната жлеза
  • Проблеми с очите: възпаление на окото (конюнктивит) и областта около клепача; усещане за сухота и дразнене в очите.
  > попитайте фармацевт за подходящи капки за очи. Ако носите контактни лещи, може да се наложи да използвате очила вместо това.
  • Кръв и кръвообращение: зачервяване
  • Мускулна и ставна болка: мускулна болка, ставна болка. Високи нива на продукти на разграждане на мускулната тъкан в кръвта Ви, ако извършвате интензивни физически упражнения.
  • Проблеми с кожата и косата: сухота на кожата, особено на лицето,сухи и възпалени устни, зачервяване на кожата, сърбящ кожен обрив, възпалена кожа, косопад.
  • Чернодробни проблеми: повишени чернодробни ензими, наблюдавани при кръвни изследвания.
  Нечести реакции
  • Проблеми със зрението, включващи замъглено зрение, деформация на зрението, замъглена повърхност на окото (помътняване на роговицата, катаракти).
  > Ако зрението Ви бъде засегнато, веднага спрете приема на ТОКТИНО и се свържете с Вашия лекар.
  • Кожни проблеми: сърбеж, лющене на кожата, обрив, суха кожа
  • Проблеми с ушите, носа и гърлото: кървене от носа
  • Костни нарушения: прекомерен растеж на кости, включително заболяването на гръбнака анкилозен спондилит.
  Редки реакции
  • Трайно главоболие, придружено с гадене, повръщане и промени в зрението, включващи замъглено зрение. Те може да са признаци на доброкачествена вътречерепна хипертония.
  > Ако получите тези симптоми, веднага спрете приема на ТОКТИНО и се свържете с Вашия лекар.
  • Кръв и кръвообращение: възпаление на кръвоносни съдове.
  Други нежелани реакции
  Други нежелани реакции могат да се появят при много малък брой хора, но точната им честота не е известна:
  Тежки алергични реакции. Признаците включват:
  • релефен и сърбящ кожен обрив
  • подуване, понякога на лицето или устата (ангиоедем), причиняващо затруднение с дишането
  • колабиране
  > Ако получите някои от тези симптоми, незабавно се свържете с лекар· Спрете приема на токтино.
  Депресия и други психични проблеми. Депресия, включително чувство за тъга или празнота, промени в настроението, плачливост и емоционални разстройства.
  При някои хора се наблюдават мисли за самонараняване или слагане на край на живота, опит за самоубийство или извършване на самоубийство. Тези лица може да не изглеждат депресирани.
  > Незабавно се свържете с Вашия лекар, ако получите признаци на някои от тези психични проблеми. Вашият лекар може да Ви каже да спрете приема на ТОКТИНО. Това може да не е достатъчно за спиране на реакциите: може да Ви е необходима повече помощ и Вашият лекар ще организира това.
  Затруднение да виждате нощем. Зрителните проблеми са нормализират при спиране на лечението.
  Нежелани реакции на други лекарства от същата група като ТОКТИНО
  Тези реакции не са наблюдавани при ТОКТИНО досега, но не могат да бъдат изключени. Те са много редки и могат да засегнат по-малко от 1 на 10 000 потребителя.
  Чревни и стомашни нарушения. Силна коремна болка с или без тежка кървава диария, гадене и повръщане.
  > Незабавно спрете приема на ТОКТИНО и се свържете с Вашия лекар. Това може да са симптоми на сериозни чревни нарушения.
  Диабет· Прекомерна жажда; честа нужда от уриниране; кръвните изследвания показват повишаване на кръвната захар. Това може да са симптоми на диабет.
  Костни нарушения. Артрит; костни нарушения (забавен растеж, промени в костната плътност); може да спре растежа на развиващите се кости.
  Очни и зрителни нарушения. Цветна слепота и влошаване на цветното виждане, непоносимост към контактни лещи.
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване, посочена в Приложение V.
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате ТОКТИНО Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и блистера след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да не се съхранява над 30°С. Съхранявайте блистера в картонената опаковка, за да се предпази от светлина.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа ТОКТИНО
  Активното вещество е: алитретиноин.
  Всяка мека капсула съдържа 10mg алитретиноин.
  Всяка мека капсула съдържа 30mg алитретиноин.
  Другите съставки са: соево масло, рафинирано; соево масло, частично хидрогенирано; триглицериди средноверижни, пчелен восък, жълт; α-токоферол рацемат, желатин, глицерол, течен сорбитол (некристализиращ), пречистена вода, железен оксид, червен (Е 172), железен оксид, черен (Е 172).
  Другите съставки са: соево масло, рафинирано; соево масло, частично хидрогенирано; триглицериди средноверижни, пчелен восък, жълт; α-токоферол рацемат, желатин, глицерол, течен сорбитол (некристализиращ), пречистена вода, железен оксид, червен (El72), железен оксид, жълт (El72).
  Как изглежда ТОКТИНО и какво съдържа опаковката
  ТОКТИНО се доставя под формата на меки капсули. Капсулите са приблизително 11 mm дълги и 7 mm широки, овални, оцветени в кафяво и означени с „АГ\ Капсулите се предлагат в блистерни опаковки по 30,
  ТОКТИНО се доставя под формата на меки капсули. Капсулите са приблизително 13 mm дълги и 8 mm широки овални, оцветени в червено-кафяво и означени с „A3". Капсулите се предлагат в блистерни опаковки по 30.

  Притежател на разрешението за употреба
  ГлаксоСмитКлайн ЕООД бул. Цариградско шосе № 115 Г, София 1784, България
  Производител
  Swisscaps Grassingerstr. 9, 83043 Bad Aibling Германия
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите членки на ЕИП под следните имена:
  Австрия, България, Великобритания,Германия, Дания, Естония, Исландия, Испания, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Холандия,Чешка Република: Toctíno
  Гърция, Кипър: Cehado

  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на ТОКТИНО КАПС 30МГ

  ТОКТИНО КАПС 30МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ТОКТИНО КАПС 30МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ТОКТИНО КАПС 30МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа