Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ТОПИМАРК ТАБЛ 200МГ

  • ТОПИМАРК ТАБЛ 200МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ТОПИМАРК 25 mg филмирани таблетки
  ТОПИМАРК 50 mg филмирани таблетки
  ТОПИМАРК 100 mg филмирани таблетки
  ТОПИМАРК 200 mg филмирани таблетки
  Топирамат

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това. че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля. уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Топимарк и за какво се използва
  2. Преди да приемете Топимарк
  3. Как да приемате Топимарк
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Топимарк
  6. Допълнителна информация

  1. Какво представлява Топимарк и за какво се използва
  Топимарк принадлежи към група медикаменти, които се наричат антиепилептични лекарства.
  Топирамат влияе върху определени химични вещества в мозъка, които участват в изпращането на сигнали до нервите, и се използва за лечение на различни типове епилепсия. Топирамат може да сс използва и за профилактика на мигренозното главоболие.
  Епилепсия:
  Топимарк се използва самостоятелно за лечение на частични гърчове и/или генерализирани тонично-клонични (гранд мал) гърчове при възрастни и деца на възраст 6 или повече години.
  Топимарк се използа също така и в комбинация с други антиепилептични медикаменти както при възрастни, така и при деца на възраст 2 или повече години за лечение на частични гърчове и/или генерализирани тонично-клонични (гранд мал) гърчове или гърчове, свързани със синдрома на Lennox Gastaut (който представлява тежка форма на епилепсия).
  Мигрена:
  Топимарк може да се използва и за профилактика на често рецидивиращо мигренозно главоболие при възрастни и юноши на възраст 16 или повече години. Топирамат не е предназначен за лечение на отделни пристъпи.

  2. Преди да приемете Топимарк
  Не приемайте Топимарк
  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към топирамат или към някоя от останалите съставки на Топимарк.
  Обърнете специално внимание при употребата на Топимарк
  • Ако страдате от проблеми с бъбреците или с черния дроб, кажете за това на Вашия лекар, преди да започнете да приемате Топимарк. Възможно е лекарят да сметне за нужно да Ви предпише по-ниска доза.
  • Ако сте страдали от камъни в бъбреците или от бъбречно заболяване или ако някой Ваш близък роднина в даден момент е имал камъни в бъбреците, трябва да уведомите Вашия лекар. Рискът от образуване на камъни в бъбреците може да се намали чрез адекватно хидратиране. Освен това по време на употребата на Топимарк трябва да избягвате приема на други лекарства, които могат да причинят образуване на камъни в бъбреците, както и да избягвате богата на мазнини и бедна на въглехидрати храна.
  • Ако страдате от значителна и прогресираща загуба на тегло или ако детето не наддава на тегло с обичайния темп по време на лечението с Топимарк. Редовно трябва да се претегляте и да следите телесното си тегло. Ако губите прекомерно много от телесното си тегло, трябва да увеличите количеството на приеманата храна или да приемате храна, която е с по-голяма калоричност.
  • Ако имате намерение да спрете да приемате това лекарство, първо трябва да се посъветвате с Вашия лекар. Той ще намали бавно приеманата от Вас доза на топирамата, което ще намали риска да получите епилептичен припадък или пристъп на мигренозно главоболие поради прекратяване на лечението.
  • Ако почувствате внезапно замъгляване на зрението, болка и зачервяване на очите. Това може да се дължи на високо налягане в очите (глаукома) и може да настъпи както при възрастни, така и при деца, обикновено през първия месец от приемането на Топимарк. Ако при Вас се появят някакви очни симптоми, особено през първите няколко седмици от лечението, незабавно трябва да съобщите това на Вашия лекар. Ако Вашият лекар мисли, че имате повишено налягане в очите, той ще Ви посъветва да престанете да приемате топирамат и може да Ви предпише специални лекарства за очите.
  • Ако забележите, че настъпват промени в настроението Ви, или ако се чувствате депресирани, докато приемате Топимарк.
  • При малък брой хора, провеждащи лечение с антиепилептични лекарства, какъвто е и топирамат, се пораждат мисли за самонараняване или за извършване на самоубийство. Ако в който и да е момент Ви споходят подобни мисли, свържете се с Вашия лекар. (Може да Ви е от полза да споделите с някой Ваш роднина или близък приятел, че имате подобни мисли, и да ги помолите да прочетат тази листовка.)
  Незабавно се свържете с Вашия лекар или отидете в болница:
  Ако Ви обземат мисли да се самонараннте или да отнемете собствения си живот.
  Топирамат може да предизвика намалено потене, особено при деца, причинявайки повишаване на телесната температура по време на физически натоварвания и излагане на въздействието на топлина от заобикаляща среда. Поради това е много важно да пиете достатъчно вода по време на лечението с топирамат, особено при физически натоварвания или при горещо време, за да намалите риска от свързани с прегряване нежелани лекарствени реакции, например главоболие и гадене.
  Кръвните изследвания може да покажат данни за леко увеличаване на κиселинноста на кръвта (метаболитна ацидоза). Вероятността да се развие такова състояние е по-голяма ако страдате от тежко респираторно заболяване, епилептичен статус, диария, ако се подложите операция или ако приемате богата на мазнини и белтъчини (кетогенна) храна, или ако приемате някои други медикаменти. Хроничната метаболитна ацидоза повишава риска от oбразуване на камъни в бъбреците, а при деца може да причини остеомалация и да забави растежа. Ако изброеното по-
  горе се отнася до Вас, уведомете Вашия лекар. Вашият лекар ще ви следи редовно за откриване на тези състояния и ако е необходимо, може да коригира приеманата от Вас доза Топимарк.
  Деца
  Епилепсия
  Топимарк като правило не трябва да се дава на деца на възраст под 2 години, нито да се дава самостоятелно, без други антиепилептични медикаменти, на деца на възраст под 6 години.
  Мигрена
  Топимарк не е предназначен за използване при деца и подрастващи на възраст под 16 години.
  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, или други лечебни продукти или хранителни добавки, например витамини.
  Трябва да сте особено внимателни, ако приемате едновременно някои от следните медикаменти:
  — други антиепилептични лекарства, като например фенитоин или карбамазепин (топираматьт може да повиши ефекта на фенитоина и на карбамазепина, а фенитоинът може да намали ефекта на топирамата)
  — дигоксин (лекарство за сърдечна недостатъчност), тъй като ефикасността му може да намалее поради прилагането на топирамат
  — перорапни контрацептиви. Топирамат може да причини намаляване на ефикасността на контрацептивите и да доведе до увеличаване на междинните кръвотечения (кървене между менструациите); трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако настъпят промени в обичайните характеристики на менструациите Ви (т.е. ако се появят междинни кръвотечения, маркиране или ако пропуснете менструация)
  — хидрохлортиазид (водни таблетки); възможно е да се наложи Вашият лекар да намали дозата на топирамата
  — лекарства за лечение на диабет, които съдържат метформин, пиоглитазон или глибенкламид; необходимо е внимателно следене на състоянието Ви по отношение на диабетното заболяване
  — диазепам, имипрамин, моклобемид, прогуанил, омепразол, дилтиазем, флунарицин. Топираматьт може да причини промяна на ефективността на тези медикаменти, така че дозата му може да бъде по-малка, ако приемате дилтиазем например.
  — ацетазоламид, триамтерен, зонисамид или високи дози витамин С. Тези медикаменти могат да повишат риска да заболеете от камъни в бъбреците
  — амитриптилин (за депресия)
  — халоперидол, рисперидон или литий (за психични заболявания)
  — пропранолол (за високо кръвно налягане)
  Тези лекарства могат да намалят или да променят ефективността на топирамат или топирамат може да причини промени в ефективността и безопасността на тези лекарства. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако приемате някои от гореизброените медикаменти.
  Прием на Топимарк с храни и напитки
  Можете да приемате таблетките със или без храна.
  Много важно е да пиете достатъчно вода, когато приемате Топимарк, особено при физически натоварвания или при горещо време.
  Трябва да внимавате за количеството на алкохола, който пиете по време на лечението с топнрамат, тъй като може да Ви се доспи и реакциите Ви да се забавят.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Трябва да съобщите на Вашия лекар, ако сте бременни или ако се съмнявате, че може да сте бременни, или ако планирате да забременеете.
  В този случай Вашият лекар ще обсъди с Вас дали трябва да приемате Топимарк за контрол на епилепсията.
  Вашият лекар трябва да обсъди с Вас възможните нежелани лекарствени реакции на топнрамат върху нероденото дете и рисковете за бебето трябва да се вземат предвид, като се съпоставят с ползата от лечението на епилепсията Ви с топирамат.
  Съобщава се, че няколко деца от мъжки пол, родени, след като майките им са приемали топнрамат по време на бременността, са имали малки изменения в отвора на края на пениса. Не е известно обаче дали това се дължи на факта, че майките им са приемали топирамат.
  Топимарк не трябва да се приема за профилактика на мигренозни пристъпи по време на бременност или от жени, които има вероятност да забременеят и не използват ефективен метод за контрацепция.
  Ако кърмите, трябва да уведомите за това Вашия лекар. Вашият лекар може да Ви посъветва да престанете да кърмите, тъй като топнрамат може да достиг не в организма на бебето Ви чрез майчиното мляко.

  Шофиране и работа с машини
  Топимарк може да причини по-силно от нормалното намаляване на вниманието и забавяне на реакциите Ви. Нежелани лекарствени реакции като сънливост или замаяност могат да имат неблагоприятно влияние върху способността Ви за шофиране и работа с машини. Поради това преди шофиране и преди работа с машини трябва да се посъветвате с Вашия лекар, който ще обсъди с Вас този въпрос.
  Важна информации относно някои от съставките на Topiramate Gl en mark
  Топимарк съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете с него, преди да приемате този лекарствен продукт.
  Топимарк 50 mg филмирани таблетки съдържат сънсет жълто, което може да причини алергични реакции.
  Бутилките с таблетки Топимарк съдържат влагопоглъщащ контейнер със силикагел. Влагопоглъщащият контейнер не трябва да се поглъща.

  3. Как да приемате Топимарк
  Винаги приемайте Топимарк точно както Ни е казал Вашият лекар. Ако ие сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Епилепсия
  Ако приемате "Гопнмарк самостоятелно ш лечение па епилепсия (при възрастни и юнощи на възраст 12 tau повече години):
  — Обичайната начална доза е 25 mg дневно, приемани вечер в продължение на 1 седмица
  — След започване на лечението дозата ще бъде увеличавана постепенно. През една или през две седмици дневната Ви доза ще се увеличава с 25 или 50 mg. Общата дневна доза ще бъде разделена на два отделни приема.
  — Обичайната начална доза е 100 mg дневно, но Вашият лекар може да Ви каже да приемате по-висока или по-ниска доза.
  — Максималната препоръчвана дневна доза е 500 mg.
  Ако приемате Топимарк заедно с други антиепилептични медикаменти:
  — Обичайната начална доза е 25 mg дневно, приемани вечер в продължение на 1 седмица.
  — След това дневната Ви доза постепенно ще се увеличава с 25-50 mg през една или през две седмици. Общата дневна доза обикновено се приема разделена в два приема, въпреки че някои хора приемат само една доза дневно.
  — Обичайната доза е 200-400 mg дневно. Максималната препоръчвана доза е 800 mg дневно. Дена (6-12 години), тиемаши само Топимарк за лечение на епилепсия:
  — Дозата за деца се изчислява въз основа на телесното им тегло. Обичайната начална дневна доза е 0,5-1 mg/kg в продължение на 1 седмица. Тя се приема вечер.
  — След това тази дневна доза постепенно се увеличава с 0,5-1 mg/kg през една или през две седмици. Обичайната обща дневна доза се разделя на два приема.
  — Дозата продължава да се повишава до достигане на най-ниската доза, която е достатъчна да предотврати проявите на епилепсията. При деца дневната доза обичайно е 100 mg дневно.
  Деиа (2-12 годиниλ поиемаши Топимарк заедно с други антиепилептични медикаменти:
  — Дозата за деца се изчислява въз основа на телесното им тегло. Обичайната начална дневна доза е 25 mg или по-ниска (например 0,5-1 mg/kg дневно), приемана вечер.
  — След това тази дневна доза постепенно се увеличава с около 1 mg/kg през една или през две седмици. Обичайната обща дневна доза се разделя на два приема.
  — Дозата продължава да се повишава до достигане на най-ниската доза, която е достатъчна да предотврати проявите на епилепсията. При деца тази дневна доза обичайно е 5-9 mg/kg. Има деца, при които са прилагани до 30 mg/kg дневно.
  За дозировки, които не могат или не е практично да се постигнат с лекарствена форма с посоченото съдържание на активно вещество, този лекарствен продукт се предлага и в лекарствени форми с различно съдържание на активното вещество. Ако при деца е необходимо прилагане на доза под 25 mg, не е подходящо да се използват филмирани таблетки Топимарк.
  Профилактика на мигрена (възрастни и юноши на възраст над 16 години)
  • Вашият лекар ще започне лечението с доза 25 mg, която се взима вечер, а след това ще увеличи дозата до най-ниското количество, необходимо за предотвратяване на често рецидивиращите мигренозни главоболия. Обичайната поддържаща доза е 100 mg топирамат дневно. В някои случаи може да се използва по-ниска доза от 50 mg дневно. Приемайте половината от дозата сутрин, а другата половина - вечер.
  • Въпреки че може би не получавате мигренозен пристъп всеки ден, важно е редовно да приемате Топимарк и стриктно да изпълнявате указанията на Вашия лекар, за да може да намалее честотата на поява на мигренозните главоболия.
  Начин на приложение
  • Топимарк трябва да се прилага непрекъснато за профилактика на често рецидивиращи мигренозни главоболия.
  • Поглъщайте таблетките, без да ги чупите и без да ги дъвчите, с обилно количество вода Можете да приемате таблетките със или без храна.
  • Винаги проверявайте дали имате достатъчно таблетки и не оставайте без таблетки, тъй като не бива рязко да спирате да приемате Топимарк.
  Ако стс приели повече от необходимата доза Топимарк
  Незабавно се свържете с Вашия лекар или отидете в спешното отделение на най-близката болница за консултация.
  Признаците и симптомите на предозиране включват конвулсии, сънливост, нарушен говор, двойно виждане, нарушено мислене, нарушена координация, замъглено съзнание, ниско кръвно налягане, болка в корема, възбуда, замаяност и депресия.Може да развиете метаболитна ацидоза (кръвта става по-кисела) или някои други нежелани лекарствени реакции.
  Ако сте пропуснали да приемете Топимарк
  Ако сте пропуснали да приемете една доза, вземете я веднага щом установите пропуска. Но ако почти е дошло време да вземете следващата доза, не приемайте пропуснатата доза и продължете да приемате лекарството както преди.

  Ако сте спрели приема на Топимарк
  HB СПИРАИТЕ ПРИЕМА на този медикамент, без предварително да обсъдите тона с Вашия лекар. Дозата трябва да се намалява бавно, за да се намали рискът от епилептични припадъци или от пристъп на мигренозно главоболие поради прекратяване на лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Топимарк може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нежеланите лекарствени реакции на Топимарк може да се появят най-често в началото на лечението и в периода на уточняване на дозата. Нежеланите лекарствени реакции обикновено са леки и отзвучават при продължаване на лечението.
  Честотите на появата им се дефинират, както следва: много чести (повече от I на 10 души)
  чести (повече от I на 100 души и по-малко от 1 на 10 души) нечести (повече от I на 1000 души и по-малко от 1 на 100 души) редки (повече от 1 на 10 000 души и по-малко от I на 1000 души)
  Qúhül
  Много чести: замаяност, умора, сънливост, нервност, главоболие, гадене (желание за повръщане).
  Чести: болки в костите, алергични реакции, безсъние (невъзможност за заспиване).
  Нарушения на метаболизма и храненето: Много чести: загуба на телесна маса.
  Чести: метаболитна ацидоза, която може да причини камъни в бъбреците, а при деца да засегне костите и растежа.
  Нарушения на кръвта и лимфната система:
  Чести: анемия, кръвотечение от носа. пурпура (точкови кръвоизливи в кожата), левкопения (патологично понижен брой на белите кръвни клетки), тромбоцитопения (патологично намален брой на тромбоцитите). Редки: Неутропения
  Психични нарушения:
  Много чести: проблеми с паметта, анорексия (загуба на апетит), обърканост, забавени психомоторни реакции, депресия, нарушения при концентриране на вниманието, тревожност.
  Чести: апатия, астения (слабост), еуфория, емоционална нестабилност, безпокойство,
  когнитивни проблеми, намалено сексуално влечение, агресивни реакции, психоза или психотични симптоми. Нечести: халюцинации» разстройство на личността, мисли за самоубийство, опити за
  самоубийство.
  Респираторни нарушения:
  Нечести: диспнея (затруднено дишане).
  Стомашно-чревни нарушения: Чести: запек, болки в корема.
  Нечести: диария, повръщане и суха уста.
  Нарушения на кожата и тъканите: Чести: косопад.
  Нечести: фоликулит (инфекция на корените на космите) и сърбеж.
  Нарушения на бъбреците и пикочните пътища:
  Чести: инконтиненция на урина, камъни в бъбреците.
  Нарушения на нервната система:
  Много чести: атаксия (неустойчиви движения), парестезия (анормални усещания от кожата),
  афазия (нарушение на говора). Чести: тремор, нарушена координация, ненормална походка, нистагъм (неволеви
  движения на очите), променени вкусови усещания. Нечести: хипокинезия (анормално намалена двигателна активност), ступор.
  Чернодробни нарушения:
  Редки: повишени стойности на чернодробните ензими.
  Нарушения на очите:
  Много чести: двойно виждане, ненормално променено виждане. Редки: остра миопия поради глаукома, болки в очите.
  Нарушения на възпроизводителната система: Чести: менструални нарушения, импотентност.
  Симптомите на острата миопия и вторичната глаукома със затворен ъгъл (при възрастни и деца) включват остро настъпващи загуба на способността за ясно виждане и/или болка в очите, появяващи се обикновено до 1 месец след започване на лечението с топирамат.
  Има единични съобщения за кожни обриви, мехури по кожата и болезнени възпаления на устата или очите. Незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате повишена температура или се почувствате зле и страдате от някоя от посочените нежелани лекарствени реакции.
  Монотерапия: Нежелани лекарствени реакции, наблюдавани при пририем самостоятелно, са като правило подобни на тези, наблюдавани при приема му едновремено с други медикаменти за епилепсия. Нежеланите лекарствени реакции, които се срещат по-често
  и имат клинично отражение при възрастни, лекувани с топирамат, включват: парестезии (анормални усещания от кожата), главоболие, умора, замаяност, сънливост, намаляване на телесната маса, гадене и анорексия.
  Деца на възраст ¿ 2 години и юноши:
  Нежеланите реакции, наблюдавани по-често при деца отколкото при възрастни по време на клинични проучвания, включват:
  • Намален апетит
  • Повишен апетит
  • Повишена киселинност на кръвта
  • Ниски нива на калий в кръвта
  • Необичайно поведение
  • Агресия
  • Летаргия
  • Безсъние (нарушения на съня)
  • Самоубийствени мисли
  • Разстройство с дефицит на вниманието
  • Смущения в съня
  • Инерция (невъзможност да се движат спонтанно)
  • Лошо качество на съня
  • Увеличено отделяне на сълзи
  • Забавен сърдечен ритъм
  • Необичайни усещания
  • Нарушена походка
  Нежеланите реакции, наблюдавани при деца, но не и при възрастни, по време на клиничини изпитвания, включват:
  • Увеличен брой на определен вид кръвни клетки (еозинофилия)
  • Повишена физическа и умствена активност
  • Замаяност
  • Повръщане
  • Повишена телесна температура
  • Треска
  • Затруднения при учене
  Мигрена: Дозозависимите нежелани лекарствени реакции по правило са по-малко, отколкото при лечение на епилепсия, тъй като при мигрената се прилагат по-ниски дози.
  Отнася се само за Топимарк 50 mg (¡намирани таблетки
  Този лекарствен продукт съдържа ораижево-жълто S. Това багрило може да предизвиква алергични реакции.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Топимакс
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Топимарк след срока на годност, отбелязан върху блистера/бутилката и на външната картонена опаковка. Срокът на годност отговаря на послсдния ден от посочения месец.
  Пластмасови бутилки
  • Да не сс съхранява над 25°С.
  • Съхранявайте бутилката плътно затворена, за да сс предпази or влага. Блистери
  • Да не се съхранява над 25°С.
  • Съхранявайте в оригиналните блистерни опаковки, за да сс предпази от влага.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Допълнителна информация
  Какво съдържа Топимарк
  Всяка филмирана таблетка съдържа 25 mg. 50 mg. 100 mg или 200 mg топирамат. Другите съставки са:
  • сърцевина на таблетката: лактоза монохидрат. микрокристална целулоза (Е460), прежелатинизирано царевично нишесте, натриев нишестен гликолат(тип А), магнезиев стеарат.
  • обвивка на таблетката:
  Топимарк 25 mg филмирани таблетки: хипромелоза, макрогол 400, полисорбат 80, тнтаниев диоксид (Е 171).
  Топимарк 50 mg филмирани таблетки: хипромелоза, макрогол 400, полисорбат 80, сънсет жълто (E110), тнтаниев диоксид (Е 171) и жълт железен оксид (Е 172).
  Топимарк 100 mg и 200 mg филмирани таблетки: хипромелоза, макрогол 400, полисорбат 80, тнтаниев диоксид (E171), червен железен оксид (Е 172) и жълт железен оксид (Е 172).
  Как изглежда Топимарк и какво съдържа опаковката
  Топимарк 25 mg филмирани таблетки: кръгли, бели филмирани таблетки, маркирани с G от едната страна, а от другата - с числото 25.
  Топимарк 50 mg филмирани таблетки: кръгли, жълти филмирани таблетки, маркирани с G от едната страна, а от другата - с числото 50.
  Топимарк 100 mg филмирани таблетки: кръгли, жълти филмирани таблетки, маркирани с G от едната страна, а от другата - с числото 100.
  Топимарк 200 mg филмирани таблетки: кръгли, розови филмирани таблетки, маркирани с G от едната страна, а от другата - с числото 200.
  Топимарк филмирани таблетки от 25 mg, 50 mg, 100 mg и 200 mg сс предлагат в пластмасови бутилки със защитени срещу манипулиране, отварящи се чрез повдигане капачки и съдържат 20, 28, 30. 50. 56, 60, 100 и 200* таблетки и влагопоглъщащ контейнер. Влагопоглъщателят не трябва да се поглъща.
  Топимарк филмирани таблетки от 25 mg, 50 mg, 100 mg и 200 mg се предлагат и в блистери от алуминиево фолио и съдържат 4, 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 100 или 120* таблетки.
  * Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Glenmark Pharmaceuticals s.r.o., Hvézdova 1716/2b, 140 78 Prague 4 Чешка Република
  Производители:
  Glenmark Pharmaceuticals s.r.o., Hvézdova 1716/2b, 140 78 Prague 4 Чешка Република
  Tillomed Laboratories Ltd 3 Howard Road, Easton Socon, St. Neots, Cambridgeshire, PE 198ET Великобритания
  Glenmark Generics (Europe) Ltd.
  Building 2, Croxley Green Business Park, Croxley Green
  Hertfordshire, WD 18 8YA
  Великобритания

  Дата на последно преразглеждане на листовката: 08.2012

  Описание на ТОПИМАРК ТАБЛ 200МГ

  ТОПИМАРК ТАБЛ 200МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ТОПИМАРК ТАБЛ 200МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа