Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • -25% на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • -30% на шампоани при косопад
  Поръчай сега
 • 25% нa SEBOGARD при акне
  Поръчай сега
 • ТОПИРАМАТ ТЕВА ТАБЛ 400МГ

  • ТОПИРАМАТ ТЕВА ТАБЛ 400МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Топирамат Тева 25 mg филмирани таблетки
  Топирамат Тева 50 mg филмирани таблетки
  Топирамат Тева 100 mg филмирани таблетки
  Топирамат Тева 200 mg филмирани таблетки
  Топирамат Тева 300 mg филмирани таблетки
  Топирамат Тева 400 mg филмирани таблетки
  Топирамат (Тopiramate)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или
  фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Топирамат Тева и за какво се използва:
  2. Преди да приемете Топирамат Тева
  3. Как да приемате Топирамат Тева
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Топирамат Тева
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТОПИРАМАТ ТЕВА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Топирамат Тева принадлежи към група лекарства наречени "антиепилептични лекарства". Използва се:
  самостоятелно за лечение на припадъци при възрастни и деца над 6-годишна възраст с други лекарства за лечение на припадъци при възрастни и деца над 2-годишна възраст за предотвратяване на пристъпи от мигренозно главоболие при възрастни

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ТОПИРАМАТ ТЕВА
  НЕ приемайте Топирамат Тева
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към топирамат, 200 mg алура червено АС лак или някоя от другите съставки на Топирамат Тева (описани в секция 6). за предотвратяване на пристъпи на мигрена, ако сте бременна или планирате бременност и не използвате ефективни методи за контрацепция (вижте раздел "Бременност и кърмене" за допълнителна информация). Ако не сте сигурни дали това е валидно за Вас, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да използвате Топирамат Тева.
  Обърнете специално внимание при употребата на Топирамат Тева
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Топирамат Тева, ако: имате бъбречни проблеми, по-специално камъни в бъбреците или сте на диализа имали сте промени в телесните течности (метаболитна ацидоза)
  имате чернодробни проблеми
  имате проблеми с очите и по-специално глаукома
  имате проблеми с растежа
  сте на диета с повишено съдържание на мазнини (кетогенна диета)
  Ако не сте сигурни дали някое от тези състояния е валидно за Вас, говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате Топирамат Тева.
  Важно е да не спирате приема на Вашето лекарство без да сте се консултирали преди това с Вашия лекар.
  Освен това, трябва да говорите с Вашия лекар преди да започнете да приемате каквото и да е лекарство, съдържащо топирамат, което Ви е предписано като алтернатива на Топирамат Тева.
  Докато приемате Топирамат Тева може да отслабнете на тегло; затова телесното Ви тегло ще се проверява редовно докато използвате това лекарство. Ако отслабнете твърде много или ако детето, което е на лечение с това лекарство не наддава достатъчно на тегло, трябва да се консултирате с Вашия лекар.
  Малък брой хора, които приемат антиепилептични лекарства като Топирамат Тева са имали мисли да се самонаранят или самоубият. Ако по което и да е време се появят подобни мисли, незабавно се обадете на Вашия лекар.
  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали каквото и да е друго лекарство, включително и такова, което се отпуска без рецепта, витамини и растителни продукти. Топирамат Тева и някои други лекарства може да си взаимодействат. Понякога дозата на някое от другите лекарства или на Топирамат Тева ще трябва да се коригира.
  От особено значение е да говорите с Вашия лекар, ако приемате:
  други лекарства, които повлияват начина, по който мислите, концентрацията или мускулната координация (напр. лекарства потискащи централната нервна система като мускулни релаксанти или успокоителни)
  лекарства за предпазване от бременност. Топирамат Тева може да направи тези лекарства по-слабо ефективни.
  Информирайте Вашия лекар, ако имате промени в менструацията докато приемате лекарства за предпазване от бременност и Топирамат Тева.
  Направете си списък с лекарствата, които приемате. Покажете го на Вашия лекар и фармацевт преди да започнете да приемате което и да е ново лекарство.
  Други лекарства, за които трябва да говорите с Вашия лекар или фармацевт включват други антиепилептични лекарства, рисперидон, литий, хидрохлоротиазид, метформин, пиоглитазон, глибурид, амитриптилин, пропранолол, дилтиазем, венлафаксин, флунаризин.
  Ако не сте сигурни дали някое от горните е валидно за Вас, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да приемате Топирамат Тева.
  Прием на Топирамат Тева с храни и напитки
  Вие може да приемате Топирамат Тева с или без храна. Пийте голямо количество течности през деня, за да предотвратите образуване на камъни в бъбреците докато приемате Топирамат Тева. Избягвайте да пиете алкохол докато приемате Топирамат Тева.

  Бременност и кърмене
  Говорете с Вашия лекар преди да започнете да приемате Топирамат Тева ако сте бременна, опитвате се да забременеете или кърмите. Вашият лекар ще прецени дали може да приемате Топирамат Тева. Както и при други антиепилептични лекарства, съществува риск от увреждане на нероденото дете, ако Топирамат Тева се използва по време на бременност. Убедете се, че сте наясно с рисковете и ползите от употребата на Топирамат Тева за лечение на епилепсия по време на бременност.
  Не трябва да използвате Топирамат Тева за предотвратяване на мигренозни пристъпи, ако сте бременна или планирате да забременеете и не използвате ефективна контрацепция.
  Майките, които кърмят докато са на лечение с Топирамат Тева трябва да информират за това лекуващия си лекар колкото е възможно по-скоро, ако забележат нещо необичайно при бебето.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  По време на лечение с Топирамат Тева могат да се появят замайване, отпадналост и зрителни проблеми. Не шофирайте и не работете с каквито и да е инструменти или машини, докато не се консултирате с Вашия лекар.
  Важна информация относно някои от съставките на Топирамат Тева
  Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него преди да приемете този лекарствен продукт.
  200 mg: Този лекарствен продукт съдържа оцветител алура червено АС и може да предизвика алергични реакции.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ТОПИРАМАТ ТЕВА
  Винаги приемайте Топирамат Тева точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Приемайте Топирамат Тева точно както е предписано. Обикновено Вашият лекар ще започне лечението с ниска доза Топирамат Тева и постепенно ще повишава дозата Ви докато намери най-подходящата за Вас доза.
  Таблетките Топирамат Тева трябва да се поглъщат цели. Не ги дъвчете, тъй като може да оставят горчив вкус.
  Топирамат Тева може да се приема преди, по време на или след храна. Пийте голямо количество течности през деня, за да предотвратите образуването на камъни в бъбреците докато сте на лечение с Топирамат Тева.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Топирамат Тева
  Веднага се обадете на Вашия лекар. Вземете опаковката на лекарството със себе си. Може да се почувствате сънливи или отпаднали, или да получите необичайни движения на тялото, проблеми при изправено положение или нарушения на походката, замаяност поради ниско кръвно налягане, или неравномерно биене на сърцето или припадъци.
  Предозиране може да настъпи и ако приемате други лекарства заедно с Топирамат Тева.
  Ако сте пропуснали да приемете Топирамат Тева
  Ако сте пропуснали да вземете доза, приемете я веднага щом си спомните. Все пак, ако е близо до времето за следващата доза, не вземайте пропуснатата доза, а просто вземете следващата таблетка в нормалното време.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако сте спрели приема на Топирамат Тева
  Не спирайте да приемате това лекарство, освен ако Вашият лекар не Ви е препоръчал да го направите. Вашите симптоми може да се появят отново. Ако Вашият лекар реши да спре това лечение, дозата на лекарството Ви ще бъде намалена постепенно за няколко дни.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този лекарствен продукт, моля, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Топирамат Тева може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Честотата на възможните нежелани реакции описани по-долу е определена като е използвана следната конвенция:
  много чести (засягат повече от 1 потребител на 10)
  чести (засягат 1 до 10 потребители на 100)
  нечести (засягат 1 до 10 потребители на 1 000)
  редки (засягат 1 до 10 потребители на 10 000)
  много редки (засягат по-малко от 1 потребител на 10 000)
  с неизвестна честота (честотата не може да бъде оценена от наличните данни).
  Много честите нежелани реакции включват:
  Загуба на телесно тегло
  Изтръпване на ръцете и краката
  Сънливост
  Замаяност
  Диария
  Гадене
  Запушен или течащ нос и възпалено гърло
  Уморяемост
  Потиснато настроение
  Честите нежелани реакции включват:
  Промени в настроението или поведението, включително гняв, нервност или тъга
  Повишаване на телесното тегло Понижен или липса на апетит Понижен брой на червените кръвни клетки
  Промени в мисленето и състоянието на будност, включително състояние на обърканост,
  проблеми с концентрацията, паметта или забавяне на мисълта
  Нарушения на речта
  Тромавост или проблеми при ходене
  Неволеви движения на ръцете, дланите или краката
  По-слабо усещане при допир или сетивност
  Неволеви движения на очите
  Промяна на вкусовите усещания
  Зрителни нарушения, замъглено зрение, двойно виждане
  Звънене в ушите
  Болка в ухото
  Задъхване
  Кървене от носа
  Повръщане
  Запек
  Стомашна болка Нарушено храносмилане Сухота в устата
  Боцкане или изтръпване на устата Камъни в бъбреците Често уриниране Болезнено уриниране Косопад
  Кожен обрив и/или сърбеж по кожата Болка в ставите
  Мускулни спазми, схващане или слабост на мускулите
  Болка в гръдния кош
  Повишена температура
  Загуба на мускулна сила
  Общо усещане за дискомфорт
  Алергична реакция
  Нечестите нежелани реакции включват:
  Наличие на кристали в урината
  Необичаен брой на кръвните клетки, включително понижен брой бели кръвни клетки или
  тромбоцити, или повишен брой на еозинофилите
  Неравномерно биене на сърцето или забавяне на сърдечния ритъм
  Подуване на лимфните възли на шията, подмишничната ямка или слабините
  По-чести припадъци
  Проблеми с говора
  Повишено отделяне на слюнка
  Безпокойство или повишена умствена и физическа активност
  Загуба на съзнание
  Припадане
  Забавени или нарушени движения Нарушения или лошо качество на съня Променено или нарушено обоняние Проблеми с писането на ръка Усещане на движение под кожата
  Проблеми с очите, включително сухота в очите, чувствителност към светлина, неволево
  потрепване, сълзене и намалено зрение
  Отслабен или загуба на слух
  Прегракване на гласа
  Възпаление на задстомашната жлеза
  Газове
  Киселини
  Загуба на чувствителност в устата Кървене от венците Чувство за ситост или подпухналост Болезненост или чувство за парене в устата Лош дъх
  Процеждане на урина и изпражнения Неотложни позиви за уриниране
  Болка в областта на бъбреците и/или пикочния мехур, която се дължи на бъбречни камъни
  Намалено или липсващо изпотяване
  Промяна в оцветяването на кожата Ограничено подуване на кожата Оток на лицето Оток на ставите Мускулоскелетна скованост Повишено ниво на киселините в кръвта Ниско ниво на калий в кръвта Повишен апетит
  Повишена жажда и пиене на много големи количества течност
  Ниско кръвно налягане или понижаване на кръвното налягане при изправяне
  Горещи вълни
  Грипоподобно заболяване
  Студени крайници (напр. ръце и лице)
  Невъзможност за учене
  Нарушена сексуална функция (еректилна дисфункция, загуба на полово желание) Халюцинации
  Намалена способност за говорна комуникация
  Редките нежелани реакции включват:
  Силно повишена чувствителност на кожата Нарушено обоняние
  Глаукома, което представлява блокада на течност в окото, причиняваща повишено налягане в окото, болка и намалено зрение
  Бъбречна тубулна ацидоза
  Тежки кожни реакции, включително синдром на Stevens-Johnson, животозастрашаващо кожно заболяване при което горният слой на кожата се отделя от подлежащите тъкани и еритема мултиформе, заболяване с поява на червени петна, които могат да се превърнат в мехури Мирис
  Оток на тъканите около очите
  Синдром на Raynaud. Заболяване, което засяга кръвоносните съдове на пръстите на ръцете, краката и ушите, и предизвиква болка и усещане за студ Поява на калцификати в тъканите (калциноза)
  Нежелани реакции с неизвестна честота:
  Макулопатия е заболяване на макулата, малка точица в ретината където се осъществява зрението. Ако забележите промяна или отслабване на зрението, трябва да се обадите на Вашия лекар.
  Оток на конюнктивата на окото
  Токсична епидермална некролиза, която е по-тежко състояние от синдрома на Stevens-Johnson (вижте нечестите нежелани реакции).
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ТОПИРАМАТ ТЕВА
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Топирамат Тева след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка, бутилката или блистера, след "Годен до:" Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да се съхранява под 30°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Топирамат Тева
  Активното вещество е топирамат.
  25 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 25 mg топирамат. 50 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 50 mg топирамат. 100 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 100 mg топирамат. 200 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 200 mg топирамат. 300 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 300 mg топирамат. 400 mg: Всяка филмирана таблетка съдържа 400 mg топирамат.
  Другите съставки са лактоза монохидрат, прежелатинизирано царевично нишесте,
  микрокристална целулоза, натриев нишестен глюколат (тип А), силициев диоксид,
  колоиден, безводен, магнезиев стеарат, титанов диоксид (El71).
  25, 300 и 400 mg: макрогол 4000, полидекстроза и хипромелоза.
  50 mg: макрогол 3350, поливинилов алкохол, талк и железен оксид, жълт (El72).
  100 mg: макрогол 4000, полидекстроза, хипромелоза, железен оксид, жълт (El 72), железен оксид, черен (Е 172).
  200 mg: макрогол 4000, полидекстроза, хипромелоза, железен оксид, червен (Е 172), алура червено АС лак (Е 129) и индигокармин лак (Е 132).
  Как изглежда Топирамат Тева и какво съдържа опаковката
  Филмирана таблетка.
  25 mg: Бяла до почти бяла, филмирана капсуловидна таблетка с гравиран надпис "Т25" от едната страна и гладка от другата.
  50 mg: Светложълта, филмирана капсуловидна таблетка с делителна черта и гравиран надпис "Т" и "50" от едната страна и гладка от другата. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  100 mg: Жълта, филмирана, капсуловидна таблетка с делителна черта и гравиран надпис "Т" и "100" от едната страна и гладка от другата. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  200 mg: Розова (с цвят на сьомга), филмирана, капсуловидна таблетка с делителна черта и гравиран надпис "Т" и "200" от едната страна и гладка от другата. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  300 mg: Бяла до почти бяла, филмирана, капсуловидна таблетка с делителна черта и гравиран надпис "Т" и "300" от едната страна и гладка от другата. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  400 mg: Бяла до почти бяла, филмирана, капсуловидна таблетка с делителна черта и
  гравиран надпис "Т" и "400" от едната страна и гладка от другата. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини
  Размер на опаковката:
  Топирамат Тева 25 mg филмирани таблетки
  Блистери: 10, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100 и 120 филмирани таблетки.
  Бутилки: 60 филмирани таблетки.
  Топирамат Тева 50 mg филмирани таблетки
  Блистери: 10, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100, 120 и 200 филмирани таблетки. Бутилки: 60 филмирани таблетки. Топирамат Тева 100 mg филмирани таблетки
  Блистери: 10, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100, 120 и 200 филмирани таблетки. Бутилки: 60 филмирани таблетки. Топирамат Тева 200 mg филмирани таблетки
  Блистери: 10, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100, 120 и 200 филмирани таблетки.
  Бутилки: 60 филмирани таблетки.
  Топирамат Тева 300 mg филмирани таблетки
  Блистери: 10, 28, 30, 50, 60,100, 120 и 200 филмирани таблетки.
  Бутилки: 60 филмирани таблетки.
  Топирамат Тева 400 mg филмирани таблетки
  Блистери: 10, 28, 30, 50, 60, 100, 120 и 200 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба: Тева Фармасютикълс България ЕООД ул. "Н.В. Гогол"№ 15, ет. 1 1124 София България
  Производители TEVA UK Ltd
  Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne East Sussex, BN22 9AG Великобритания
  Pharmachemie B.V.
  Swensweg 5, Postbus 552 2003 RN Haarlem Холандия
  TEVA Santé SA
  Rue Bellocier, 89107 Sens
  Централен офис: Immeuble Palatin 1, 1 Cour du Triangle
  92936 Paris La Défense Cedex Франция
  TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company
  Pallagi út 13, 4042 Debrecen Унгария

  Дата на последно одобрение на листовката Юли 2010

  Описание на ТОПИРАМАТ ТЕВА ТАБЛ 400МГ

  ТОПИРАМАТ ТЕВА ТАБЛ 400МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ТОПИРАМАТ ТЕВА ТАБЛ 400МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ТОПИРАМАТ ТЕВА ТАБЛ 400МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа