Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ТОПОТЕКАН АКОРД 1МГ/МЛ КОНЦ.ЗА ИНФ.РАЗТВОР

  • ТОПОТЕКАН АКОРД 1МГ/МЛ КОНЦ.ЗА ИНФ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: Информация за потребителя

  Топотекан Акорд 1 mg/ml концентрат за инфузионен разтвор
  Topotecan Accord 1 mg/ml concentrate for solution for infusion
  Топотекап Topoteean

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Топотекан Акорд и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Топотекан Акорд
  3. Как да използвате Топотекан Акорд
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Топотекан Акорд
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Топотекан Акорд и за какво се използва
  Какво представлява Топотекан Акорд :
  Топотекан Акорд помага за разрушаването на туморите. Лекар или медицинска сестра ще Ви даде лекарството, като венозна инфузия (бавна венозна инжекция на капки) в болница.
  За какво се използва Топотекан Акорд :
  Топотекап Акорд се използва за лечение на:
  - рак на яйчника или дребиоклетъчеи белодробен карцином, който се е върнал след химиотерапия
  - напреднал рак на шийката на матката , ако лечението с операция или лъчетерапия е невъзможно. При лечение на рак на шийката на матката, топотекан инфузионен разтвор се комбинира с друго лекарство, наречено цисплатин.
  Вашият лекар ще реши заедно с Вас, дали лечение с Топотекан Акорд е по-добре да се приложи, отколкото по-нататъшно лечение с първоначална химиотерапия.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Топотекан Акорд
  Не приемайте Топотекан Акорд
  ако сте алергични(свръхчувствителни) към топотекан или някоя от другите съставки на топотекан инфузионен разтвор, ако кърмите
  ако броят на кръвните Ви клетки е прекалено нисък. Вашият лекар ше ви каже на базата на резултатите от последното Ви кръвно изследване.
  Кажете на Вашия лекар ако смятате, че някое от тези състояния се отнася за Вас.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Вашият лекар трябва да знае преди да Ви даде това лекарство:
  ако имате някакви проблеми с бъбреците или черния дроб. Вашата доза Топотекан Акорд може да се наложи да бъде коригирана.
  ако сте бременна или планирате бременност ако имате намерение да зачевате дете Топотекан Акорд може да навреди на бебето, заченато преди, по време на или скоро след лечението. Трябва да използвате ефективен метод за контрацепция. Посъветвайте се с Вашия лекар.
  Топотекан Акорд може да навреди на белия Ви дроб. Рискът от увреждане на белия Ви дроб се увеличава, ако сте имали белодробно заболяване, рак на белия дроб, ако сте получили радиационно лечение на белите дробове или лекарства, които могат да причинят увреждане на белите дробове или ако имате така наречения бял дроб на пушача.
  Вашият лекар ще прегледа функцията на белите ви дробове в редовни интервали и може да реши да спре лечението, ако развиете симптоми като кашлица, повишена температура и/или дихателни проблеми.
  Топотекан Акорд може да доведе до намаляване на броя на кръвните клетки отговорни за кръвосъсирването (тромбоцити). Това може да доведе до тежко кървене от относително малки наранявания като малък разрез. Рядко може да доведе до по-тежко кървене (кръвоизлив). Ако общото Ви здравословно състояние не е много добро, по-вероятно е да изпитвате нежелани лекарствени реакции по време на лечение с топотекан инфузия. Лечението може да бъде по-малко ефективно.
  Кажете на Вашия лекар, ако смятате, че някое от тези състояния се отнася за Вас. Лекарят ще направи оценка на общото Ви здравословно състояние по време на лечението и трябва да го уведомите, в случай че имате температура, инфекция или по някакъв начин не се чувствате добре, (виж също точка 4 "Възможни нежелани реакции")
  Кажете на Baшия лекар ако смятате, че някое от тези състояния се отнася за Вас.
  Други лекарства и Топотекан Акорд
  Моля, информирайте Вашия лекар ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително всякакви билкови продукти или лекарства, отпускани без рецепта. Не забравяйте да уведомите Вашия лекар, ако започнете да приемате някакви други лекарства, докато сте на Топотекан Акорд.
  Прием на Топотекан Акорл с храна, напитки и алкохол
  Не е известно взаимодействие между Топотекан Акорд и алкохол. Въпреки това, трябва да се консултирате с Вашия лекар дали пиенето на алкохол е препоръчително за Вас.

  Бременност, кърмене и фертилитет:
  Топотекан Акорд не се препоръчва за бременни жени. То може да навреди на бебето, ако е заченато преди, по време на или най-малко шест месеца след лечението. Трябва да използвате ефективен метод за контрацепция. Посъветвайте се с Вашия лекар. Не се опитвайте да забременеете/да станете баща, докато лекарят не Ви посъветва, че е безопасно да го направите.
  Пациентите от мъжки пол, които желаят да бъдат бащи, трябва да попитат за съвет за семейно планиране или лечение. Ако настъпи бременност по време на лечението, информирайте Вашия лекар веднага.
  Не кърмете, ако се лекувате с Топотекан Акорд. I le започвайте да кърмите отново, докато лекарят не Ви каже, че е безопасно да го правите.

  Шофиране и работа с машини
  Топотекан Акорд може да накара хората да се чувстват уморени. Ако се чувствате уморени или слаби, не шофирайте и не използвайте машини.

  3. Как да използвате Топотекан Акорд
  Дозата Топотекан Акорд, която приемате, ще бъде назначена от Вашия лекар, въз основа на: големината на Вашето тяло (площ, измерена в квадратни метри) резултатите от кръвните изследвания проведени преди лечението лекуваното заболяване.
  Препоръчваната доза
  • За карцином на яйчника и дребноклетъчен белодробен карцином: 1,5 mg на квадратен метър телесна повърхност на ден.
  • За рак на маточната шийка: 0,75 mg на квадратен мегьр телесна повърхност на ден. При лечение на рак на шийката на матката, Топотекан Акорд се комбинира с друго лекарство, наречено цисплатин. Вашият лекар ще Ви посъветва за правилната доза цисплатин.
  Как се приготвя Топотекан Акорд
  Топотекан се доставя като концентрат за инфузионен разтвор. Концентратът трябва да се разреди преди употреба.
  Как да приемате Топотекан Акорд
  Лекар или медицинска сестра ще ви даде подходяща доза Топотекан Акорд като инфузия (капкова). Тя обикновено изтича в ръката за над 30 минути.
  • За карцином на яйчника и дребноклетъчен белодробен карцином. ще получите лечение веднъж дневно за 5 дни.
  • За рак на шийката на матката, ще получите лечение веднъж дневно за 3 дни.
  Тази схема на лечение обикновено ще се повтаря на всеки три седмици за всички видове рак. Лечението може да варира, в зависимост от резултатите на Вашите редовни кръвни изследвания.
  Ако сте спрели приема на Топотекан Акорд
  Вашият лекар ще реши кога да спре лечението.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства Топотекан Акорд може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Сериозни реакции: кажете на лекар
  много чести нежелани реакции: засягат повече от 1 потребител на 10
  Топотекан Акорд може да намали броя на белите кръвни клетки и да понижи резистентността към инфекции. Това дори може да застрашава живота. Признаците включват:
  - треска
  - сериозно влошаване на общото Ви състояние
  - локални симптоми като възпалено гърло или пикочни проблеми (например, усещане за парене при уриниране, което може да бъде инфекция на пикочните пътища)
  - понякога тежките стомашни болки, повишената температура и евентуалната диария (рядко с кръв) могат да бъдат признаци на възпаление на червата (колит)
  редки нежелани реакции: засягат 1 до 10 потребители на 10 000
  Възпаление на белин дроб (ннтерстнцнална белодробна болест): Вие сте изложени на най-голям риск, ако имате съществуваща белодробна болест, ако сте имали радиационно лечение на белите дробове или преди това сте приемали лекарства, които са предизвикали увреждане на белите дробове. Признаците включват:
  - трудност при дишане
  - кашляне
  - треска
  Рискът от развитието на това тежко състояние (интерстициална белодробна болест) е по-висок, ако в момента имате белодробни проблеми или ако сте имали предишно лечение с лъчетерапия или сте приели лекарства, които са засегнали белите дробове.
  Кажете на Вашия лекар незабавно, ако получите някакви симптоми на тези състояния, като може да се наложи хоспитализация.
  Много чести нежелани реакиип: засягат повече от 1 потребител на 10
  - Чувство на обща слабост и умора (временна анемия). В някои случаи може да имате нужда от кръвопреливане.
  Необичайно нисък брои бели кръвни клетки (неутропения), които може да бъде придружен с висока температура и признаци на инфекции (фебрилна неутропения)
  Необичайно посиняване или кървене, причинено от намаляване на броя на съсирващите клетки в кръвта. Това може да доведе до тежко кървене от относително малки наранявания като малък разрез. Рядко може да доведе до по-тежко кървене (кръвоизлив). Говорете с Вашия лекар за съвет как да се сведе до минимум риска от кървене.
  - Загуба на тегло и загуба на апетит (анорексия); умора, слабост, неразположение.
  - Неразположение (гадене), повдигане (повръщане); диария; болка в стомаха; запек
  - Възпаление и язви на устата, езика или венците
  - Висока телесна температура (треска)
  - Косопад.
  Чест нежелани реакции: засягат 1 до 10 потребители на 100
  - Алергични или реакции на свръхчувствителност (включително обрив)
  - Жълта кожа
  - Усещане за сърбеж
  - Мускулна болка
  - Тежка инфекция (сепсис).
  - Неразположение (отпадналост)
  Редки нежелани реакции: засягат 1 ло 10 потребители на 10 000
  - Тежки алергични или анафилактичии реакции, които причиняват подуване на устните, лицето или шията, което води до тежко затруднение в дишането, кожен обрив или копривна треска, анафилактичен шок (силно понижаване на кръвното налягане, бледост, възбуда, слаб пулс, понижено ниво на съзнание.
  - Подуване, причинено от натрупване на течности (ангиоедем)
  - Лека болка и възпаление на мястото на инжектиране
  - Сърбящ обрив (или копривна треска).
  Ако се лекувате от рак на шийката на матката, може да получите нежелани реакции от другото лекарство (цисплатин), което ще ви бъде дадено заедно с Топотекап Акорд. Тези реакции са описани в информацията за пациента за цисплатин.
  Много редки нежелани реакнии: засягат по-малко от 1 потребител иа 10 000
  - Освобождаване на кръв в тъканите (екстравазацня).
  Ако имате нежелани реакции
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или обезпокоителна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Топотекап Акорд
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Топотекан Акорд след срока ма годност, отбелязан върху флакона и картонената опаковка след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Съхранявайте под 25°С
  Съхранявайте контейнера в картонената опаковка, за да се предпази от светлина.
  Това лекарство е предназначен само за еднократна употреба. След отваряне, продуктът трябва да се използва незабавно за разреждане.
  Химическата и физическа стабилност при употреба след разреждане е била демонстрирана в продължение на 30 дни при 25°С при нормални условия на осветеност и при 2-8°С, когато е защитен от светлина
  От микробиологична гледна точка, продуктът след разтваряне трябва да се използва веднага. Ако не се употреби незабавно, периодът на използване и условията за съхранение преди употреба са отговорност на потребителя и обикновено не трябва да са повече от 24 часа при температура or 2° С до 8°С, освен ако разреждането е извършено при контролирани и валидирани антисептични условия.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Топотекан Акорд
  Активното вещество е топотекан хидрохлорид. Всеки флакон от 1 ml концентрат съдържа 1 mg топотекан (като хидрохлорид)
  Всеки флакон от 4 ml концентрат съдържа 4 mg топотекан (като хидрохлорид) Другите съставки са: винена киселина (Е334), вода за инжекции и хлороводородна киселина (Е507) или натриев хндроксид (за корекция на pH).
  Как изглежда Топотекан Акорд и какво съдържа опаковката
  Това лекарство е концентрат за инфузионен разтвор.
  Концентратът е бистър жълт разтвор. Той е напълнен в стъклени флакони с кехлибарен цвят, запечатани с гумени запушалки и тапи за флакон с алуминиева обвивка.
  Всеки флакон от 1 ml съдържа 1 mg топотекан (като хидрохлорид). Всеки флакон от 4 ml съдържа 4 mg топотекан (като хидрохлорид).
  Този лекарствен продукт се предлага в два вида опаковки, съдържащи I флакон или 5 флакона. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. Притежател на разрешението за употреба
  Accord Healthcare Limited
  Sage House, 319, Pinner Road, North Harrow, Middlesex,HAl 4HF
  Обединено кралство
  Производител
  Accord Healthcare Limited
  Sage House, 319, Pinner Road, North Harrow, Middlesex,HA 1 4HF Обединено кралство
  и
  Cenielog-BRS Ltd.,
  Н-2040 Budaors, Vasut u. 13, Унгария

  Дата на последно одобрение на листовката
  Следната информация е предназначена само за медицински или здравни специалисти Инструкции за това как да се приготви, съхранява н изхвърли Топотекан Акорд Инструкции за разреждане
  Концентратът е бистър жълт разтвор и съдържа I mg на ml топотекан. Допълнително разреждане на подходящото количество на концентрата с инжекционен разтвор на натриев хлорид 9 mg/ml (0,9%) или инжекционен разтвор на глюкоза 50 mg/ml (5%) трябва да достигне крайна концентрация на Topotecan между 25 и 50 микрограма/ml в инфузионен разтвор.
  Съхранение на разтворения разтвор
  Химическата и физическа стабилност при употреба е била демонстрирана в продължение на 30 дни при 25°С при нормални условия на осветеност и при 2-8°С, когато е защитен от светлина.От микробиологична гледна точка, продуктът трябва да се използва веднага. Ако не се употреби незабавно, периодът на използване и условията за съхранение преди употреба са отговорност на потребителя и обикновено не трябва да са повече от 24 часа при температура от 2° С до 8°С, освен ако разреждането е извършено при контролирани и валидирани антисептични условия.
  Работа и изхвърляне
  Трябва да бъдат утвърдени следните процедури за правилна работа и изхвърляне на антитумории лекарствени продукти:
  Персоналът трябва да бъде обучен за разреждане на лекарствения продукт. Бременни жени от персонала трябва да бъдат изключени от работа с този лекарствен продукт. Персоналът, работещ с лекарствения продукт по време на разреждането трябва да носи защитно облекло, включително маска, очила и ръкавици.
  Всички материали за приложение или почистване, включително ръкавиците, трябва да бъдат поставени във високо-рискови чанти за изхвърляне на отпадъци за изгаряне с висока температура.
  При случаен контакт с кожата или очите участъците трябва да бъдат незабавно третирани с обилно количество вода.

  Описание на ТОПОТЕКАН АКОРД 1МГ/МЛ КОНЦ.ЗА ИНФ.РАЗТВОР

  ТОПОТЕКАН АКОРД 1МГ/МЛ КОНЦ.ЗА ИНФ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ТОПОТЕКАН АКОРД 1МГ/МЛ КОНЦ.ЗА ИНФ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ТОПОТЕКАН АКОРД 1МГ/МЛ КОНЦ.ЗА ИНФ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа