Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ТОРЕМ ТАБЛ 5МГ

  • ТОРЕМ ТАБЛ 5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ТОРЕМ 5 mg таблетки
  TOREM 5 mg tablets
  Торасемид (Torasemide)
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тьй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас, Не го преотстъпвайте н< други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.- Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Торем и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Торем
  3. Как да приемате Торем
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Торем
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Торем и за какво се използва
  Торем съдържа активното вещество торасемид, което принадлежи към групата на диуретиците. Те увеличават отделянето на урина, Торем 5 mg таблетки се използват за лечение на: есенциална хипертония (повишаване на артериалното налягане); оток, дължащ се на застойна сърдечна недостатъчност или чернодробна цироза с асцит (събиране на течност в коремната кухина); подобрение на сърдечния резерв при сърдечна недостатъчност.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Торем
  Не приемайте Торем
  ако сте алергични към торасемид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
  ако сте алергични към подобни лекарствени продукти, наричани "сулфанилурейни продукти". Използват се за лечение на диабет (висока кръвна захар). Тези лекарства включват хлоритропамид, глибенкламид, глипизид и толбутамид;
  ако имате бъбречна недостатъчност (анурия, неотделяне на урина); ако имате ниско артериално налягане (хипотония); ако имате намален обем на кръвта (хиповолемия);
  ако имате тежки смущения при уриниране (напр. хипертрофия на простатата); ако имате намалени концентрации на натрий и калий в кръвта (хипонатриемия хипокалиемия), ако имате подагра,
  ако имате сърдечни аритмии (като сино-атриален блок или атрио-вентрикуларен блок II или III степен),
  при чернодробна предкома или кома;
  при едновременно лечение с аминогликозиди или цефалоспорини; при нарушение на бъбречната функция, дължащо се на лекарства, предизвикващи увреждане на бъбреците.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Торем.
  Преди началото на лечението с торасемид трябва да се коригират евентуалните смущения в уринирането.
  При пациенти с чернодробна цироза и асцит се препоръчва диуретичното лечение да се започне в болница.
  По време на продължително лечение с торасемид трябва да се правят редовно изследвания на кръвта и да се проследяват стойностите на електролитите, особено на калий, магнезий, калций, както и стойностите на глюкозата, пикочната киселина, креатинина, липидите в кръвта и броя на кръвните клетки. Това е особено важно в началото на лечението и при болни в напреднала възраст.
  Деца и юноши
  Торасемид не трябва да се прилага при деца на възраст 12 години или по-малки, поради липса на данни за ефикасност и безопасност.
  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Когато торасемид се прилага едновременно с други лекарства или вещества, трябва да се имат предвид следните взаимодействия:
  недостигът на калий, предизвикан от торасемид, може да увеличи честотата или тежестта на нежеланите ефекти на сърдечните гликозиди.
  Торем може да засили калий-изчерпващия ефект на минерали глюкокортикостероидите и очистителните средства.
  Едновременна терапия с торасемид и литий може да доведе до повишение на литиевата серумна концентрация, което може да увеличи нежеланите реакции на литий.
  Ефектът на лекарствата, понижаващи артериалното налягане, може да се засили. Едновременно или последващо лечение с ACE инхибитор може да доведе до прекомерно понижение на артериалното налягане.
  Действието на антидиабетните лекарства може да се намали. При пациенти, получаващи високи дози салицилати, токсичността на салицилатите може да се засили.
  Токсичните ефекти върху бъбреците и слуха на аминогликозидните антибиотици (напр. канамицин, гентамицин, тобрамицин), на цитостатици от групата на производните на платината и на цефалоспорините може да се засилят, особено при лечение с високи дози торасемид.
  Действието на миорелаксантите с кураре-подобно действие и на теофилина може да се засили.
  Торасемид може да намали отговора към норадреналин или адреналин. Нестероидните противовъзпалителни средства (напр. индометацин) и пробенецид може да намалят диуретичния и хипотензивния ефект на тopaceмид
  Ефективността на торасемид, може да се намали при едновременно лечение с холестирамин.
  Торем съдържа лактоза, която може да е вредна за хора с недостатъчност на лактаза и със синдром на малабсорбция на глюкоза/галактоза.

  Бременност и кърмене
  Липсват данни от употребата на торасемид при бременни и кърмещи жени- Като предпазна мярка е за предпочитане да се избягва употребата на Торем по време на бременност и кърмене.

  Шофиране и работа с машини
  Индивидуално вариращите реакции към лекарството може да повлияят бдителността на пациента и съответно способността му за шофиране и работа с машини. Това важи особено в началото на лечението, при смяна на лечението с друго лекарство или започване на едновременно лечение с ново лекарство, както и при консумация на алкохол.

  3. Как да приемате Торем
  Винаги приемайте Торем точно както Ви е казал Вашият лекар- Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Есенииална хипертония (високо артериално налягане):
  Освен ако не е указано нещо друго, за лечение на хипертония се прилагат 5 mg (1 таблетка) торасемид веднъж дневно.
  Оток дължащ се на застойна сърдечна недостатъчндст; подобрение на сърдечния резерв при сърдечна недостатъчност:
  Лечението се започва с 1 таблетка от 5 mg торасемид веднъж дневно, обичайната поддържаща доза е 1 таблетка от 5 mg торасемид веднъж дневно. Ако това лечение не е достатъчно ефективно, дозата може да се увеличи в зависимост от отговора и тежестта на заболяването.
  Обикновено дози до 20 mg торасемид веднъж дневно са достатъчни. В отделни случаи е прилаган до 40 mg торасемид дневно.
  Оток дължащ се на чернодробна цироза с асцит:
  Обичайната доза е 2 таблетки от 5 mg торасемид веднъж дневно. В зависимост от отговора и тежестта на заболяването дозата може да се увеличи до 40 mg торасемид веднъж дневно.
  Пациенти с бъбречна недостатъчност:
  Само пациенти с тежка бъбречна недостатъчност (креатининов клирънс < 30 ml/min) трябва да се лекуват с торасемид 200 mg таблетки.
  Продължителност на лечението:
  Лечението с торасемид обикновено е хронично или до изчезване на отоците. Таблетките трябва да се поглъщат с малко течност всяка сутрин. Ако сте приели повече от необходимата доза Торем
  Ако по погрешка вземете твърде много таблетки, консултирайте се с лекуващия си лекар.
  При предозиране може да се наблюдава увеличено количество на урината с риск от загуба на течности и електролити, което може да доведе до сънливост или объркване в хипотония, колапс и стомашно-чревни симптоми.
  Симптомите на предозиране обикновено изчезват при намаляване на дозата или преустановяване на лечението с лекарствения продукт и вливане на течности и електролити.
  Ако сте пропуснали да приемете Торем
  Ако пропуснете доза, не вземайте две таблетки в един и същ ден, за да компенсирате пропуснатата или пропуснатите таблетки. Започнете да вземате редовната доза на следващия ден, както обикновено.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Торем може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Консултирайте се с Вашия лекар веднага, ако получите някоя от следните нежелани реакции:
  • Сърдечно-съдова система и електролитен баланс:
  Понякога, особено в началото на лечението, може да се появят главоболие, замайване, сънливост, чувство на слабост и мускулни крамли.
  В зависимост от дозировката и продължителността на лечение може да възникне недостиг на вода и електролити (натрий, калий, хлориди), особено при пациенти с повръщане, диария, прекомерна употреба на очистителни или при хронични нарушения на чернодробната функция.
  В изолирани случаи, поради сгъстяване на кръвта, може да възникнат хипотония, състояния на объркване, тромбоемболични усложнения и сърдечна или мозъчна исхемия (недостатъчно кръвоснабдяване), водеща до ритьмни нарушения, стенокардия, остър инфаркт на миокарда или синкоп,
  • Стомашно-чревна система:
  Понякога може да се наблюдава стомашно-чревно разстройство (напр. загуба на апетит, болки в стомаха, гадене, повръщане, диария или запек), особено в началото на лечението,
  В изолирани случаи може да се наблюдава панкреатит.
  • Отделителна система:
  При пациенти с хипертрофия на простатата може да възникне задръжка на урината и раздуване на пикочния мехур поради увеличено отделяне на урина.
  Рядко се наблюдава повишение на стойностите на уреята и креатинина.
  • Обмяна на веществата / биохимия:
  Понякога може да се наблюдава повишение на стойностите на пикочната киселина в серума, на глюкозата и липидите (тр игли цери ди, холестерол) в кръвта,
  • Черен дроб:
  Понякога може да се наблюдава повишение на стойностите на някои чернодробни ензими.
  • Кръв:
  В отделни случаи може да се наблюдава намаление на клетъчните елементи и кръвта (червени и бели кръвни клетки или тромбоцити).
  • Кожа / алергични реакции:
  В отделни случаи може да възникнат алергични реакции, като сърбеж, обрив, тежки кожни реакции или фоточувствителност.
  • Други:
  Рядко е наблюдавана сухота в устата и изтръпване и мравучкане в крайниците. В отделни случаи може да се появят зрителни нарушения.
  В изолирани случаи може да възникне шум в ушите и обратима загуба на слуха. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Торем
  Не се изискват специални условия на съхранение на Торем. Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Торем след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Торем
  Активното вещество е: торасемид. Всяка таблетка съдържа 5 mg торасемид.
  Другите съставки са: лактоза монохидрат, царевично нишесте, силициев диоксид колоиден безводен и магнезиев стеарат (Е572).
  Как изглежда Торем и какво съдържа опаковката
  Торем 5 mg са кръгли таблетки. Предлагат се в бл и етер ни опаковки по 28 таблетки.
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  MEDA Pharma GmbH & Co. KG Benzstraße 1 61352 Bad Homburg Германия

  Дата на последно преразглеждане на листовката: Април 2013 г.

  Описание на ТОРЕМ ТАБЛ 5МГ

  ТОРЕМ ТАБЛ 5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ТОРЕМ ТАБЛ 5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа