Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти при болка в ставите
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ТРАКСУС КАПС 5МГ

  • ТРАКСУС КАПС 5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ТРАКСУС 5 mg капсули, твърди
  TRAC SUS 5 mg capsules, hard
  Такролимус (Tacrolimus)

  Прочетете внимателно цилата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Траксус и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Траксус
  3. Как да приемате Траксус
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Траксус
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява ТРАКСУС и за какво се използва
  Траксус принадлежи към група лекарства, наречени имуносупресанти. След трансплантация на орган (например черен дроб, бъбрек, сърце) имунната система на организъма Ви ще се опита да отхвърли новия орган. Траксус се използва, за да контролира имунния отговор на организма Ви, позволявайки му да приеме трансплантирания орган.
  Често Траксус се използва в комбинация с други лекарства, които също потискат имунната система.
  Траксус може да Ви бъде даден и при започнало отхвърляне на трансплантирания Ви черен дроб, бъбрек, сърце или друг орган, когато някое друго предишно лечение, на което сте били подложени, не е могло да контролира този имунен отговор след направената Ви трансплантация.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ТРАКСУС
  Не приемайте Траксус
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към такролимус или към някоя от останалите съставки на Траксус.
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към всеки антибиотик, който принадлежи към подгрупата на макролидните антибиотици (например еритромицин, кларитромицин, йозамицин).
  Предупреждения и предпазни мерки
  Ще трябва да приемате Траксус всеки ден докато се нуждаете от потискане на имунната система, за да се предотврати отхвърлянето на трансплантирания Ви орган. Трябва да поддържате постоянна връзка с лекуващия Ви лекар.
  Докато приемате Траксус, през различни интервали от време, Вашият лекар може да поиска да направи редица изследвания (включително на кръв, урина, сърдечна функция, очни и неврологични тестове). Това е съвсем нормално и ще помогне на Вашия лекар да избере най-подходящата доза Траксус за Вас.
  Моля избягвайте приема на билкови лекарства, например жълт кантарион (Hypericum perforatum) или други билкови продукти, тъй като те може да променят ефективността на дозата на Траксус , от която се нуждаете. Ако се съмнявате, моля консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете билкови продукти или билкови лекарства.
  Ако имате чернодробни смущения или сте страдали от заболяване, което може да е засегнало черния Ви дроб, моля уведомете Вашия лекар, тъй като това би могло да промени приеманата доза Траксус.
  Ако имате диария повече от един ден, моля уведомете Вашия лекар, защото може да се наложи адаптиране на дозата Траксус, която получавате.
  Ограничете излагането си на слънчева светлина и UV лъчи, докато приемате Траксус, като носите подходящо защитно облекло и използвате слънцезащитни продукти с висок фактор на защита. Това се налага поради възможния риск от злокачествени кожни изменения при имуносупресивна терапия.
  Ако трябва да се ваксинирате, моля информирайте предварително Вашия лекар. Той ще Ви посъветва как най-добре да постъпите.
  Други лекарства и Траксус
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта и препарати на растителна основа.
  Траксус не трябва да се приема с циклоспорин.
  Нивата на Траксус в кръвта може да се променят от другите лекарства, които приемате, както и нивата на другите лекарства в кръвта да се променят при употреба на Траксус, което може да наложи увеличаване или намаляване на дозата Траксус. По-специално трябва да предупредите Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали лекарства като:
  антимикотични лекарства и антибиотици (по-специално така наречените макролидни антибиотици), използвани за лечение на инфекции, например кетоконазол, флуконазол, итраконазол, вориконазол, клотримазол, еритромицин, кпаритромицин, йозамицин и рифампицин
  HIV-протеазни инхибитори, напр. ритонавир
  омепразол или ланзопразол, използвани за лечение на стомашни язви
  хормонално лечение с етинилестрадиол (напр. орални контрацептивни таблетки) или с даназол
  лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане или сърдечни проблеми като нифедипин, никардипин, дилтиазем и верапамил)
  лекарства, известни като "статини", използвани за лечение на повишени холестерол и триглицериди
  антиепилептичните лекарства фенитоин или фенобарбитал
  кортикостероидите преднизолон и метилпреднизолон
  антидепресанта нефазодон
  жълт кантарион (Hypericum perforatum)
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате или трябва да приемате ибупрофен, амфотерицин В или антивирусни средства (например ацикловир). Те могат да влошат проблеми с бъбреците или с нервната система, ако се използват заедно с Траксус.
  Вашият лекар трябва да знае също дали вземате калиеви добавки или калий-съхраняващи диуретици (например амилорид, триамтерен или спиронолактон), някои болкоуспокояащи (така наречените НСПВС, например ибупрофен), антикоагуланти или перорални лекарстав за лечение на диабет, докато приемате Траксус.
  Ако трябва да се ваксинирате, моля информирайте предварително Вашия лекар. Прием на Траксус ς храни, напитки и алкохол
  Трябва да приемате Траксус на празен стомах или поне 1 час преди или 2 до 3 часа след хранене. Докато приемате Траксус трябва да се избягва консумацията на грейпфрут и сок от грейпфрут,

  Бременност и кърмене
  Ако планирате бременност или смятате, че може да сте бременна посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство.
  Такролимус преминава в кърмата. Затова не трябва да кърмите докато използвате Траксус.

  Шофиране и работа с машини
  Не шофирайте и не използвайте каквито и да е инструменти или машини, ако се чувствате замаяни или сънливи, или имате проблеми с яснотата на зрението след приема на Траксус. Тези ефекти се наблюдават по-често, ако приемате едновременно Траксус и алкохол.
  Траксус съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да приемете това лекарство.

  3. Как да приемате ТРАКСУС
  Винаги приемайте Траксус точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Уверете се, че всеки път при получаване на рецептата Ви е предписано същото лекарство, съдържащо такролимус, освен в случаите, когато Вашият специалист трансплантолог реши да го смени с друго лекарство, съдържащо такролимус, Това лекарство трябва да се приема два пъти дневно. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт възможно най-бързо, ако видът на лекарството не е същият, както досега, или при промяна на инструкциите за дозиране, за да се уверите, че сте взели вярното лекарство.
  Началната доза, изчислена според телесното Ви тегло, за предотвратяване отхвърлянето на трансплантирания Ви орган ще се определи от Вашия лекар. Началните дози непосредствено след трансплантацията обикновено са в границите 0,075 - 0,30 mg/kg телесно тегло/дневно в зависимост от трансплантирания орган.
  Дозата зависи от Вашето общо състояние и от това какви други имуносупресивни лекарства приемате. Вашият лекар ще изисква да се правят редовни кръвни изследвания, за да се определи точната доза и за адаптиране на дозата през различни интервали от време. Обикновено Вашият лекар ще намали дозата такролимус след като състоянието Ви се стабилизира. Той ще Ви каже точно колко капсули да приемате и колко често.
  Траксус се приема през устата два пъти дневно, обикковенно сутрин и вечер. Трябва да приемате такролимус капсули на празен стомах или поне 1 час преди или 2 до 3 часа след храненето. Капсулите трябва да се поглъщат цели с чаша вода. Вземете капсулите непосредствено след изваждането им от блистера. Избягвайте грейпфрут и сок от грейпфрут докато приемате такролимус капсули. Не поглъщайте сушителя, съдържащ се в алуминиевата опаковка.
  Ако сте приелн повече от необходимата доза Траксус
  Ако случайно сте приели твърде много Траксус, незабавно се свържете с Baшия лекар или със спешното отделение на най-близката болница.
  Ако сте пропуснали да приемете Траксус
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате отделна пропусната доза.
  Ако сте забравили да вземете Траксус капсули, изчакайте до времето за следващата доза и тогава продължете по схемата.
  Ако сте спрели да приемате Траксус
  Прекратяване на лечението с Траксус може да увеличи риска от отхвърляне на трансплантирания Ви орган. Не спирайте лечението си, докато лекарят не Ви каже да го направите.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Траксус може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Траксус намалява защитните механизми на организма Ви, за да спре отхвърлянето на трансплантирания Ви орган. По тази причина Вашият организъм не може да се бори толкова добре, колкото обикновено с инфекции. Затова, ако приемате Траксус може да се заразите с повече инфекции от обичайното като инфекции на кожата, устата, стомаха и червата, белите дробове и пикочните пътища.
  Могат да възникнат тежки реакции, включително алергични и анафилактични реакции. Съобщава се за поява на доброкачествени и злокачествени тумори вследствие на лечение с такролимус в резултат на имуносупресията.
  Възможните нежелани реакции са изброени според следните категории:
  Много чести нежелани реакции засягат повече от един на десет пациенти.
  Чести нежелани реакции засягат по-малко от един на десет пациенти, но повече от един на сто
  пациенти.
  Нечести нежелани реакции засягат по-малко от един на сто пациенти, ио повече от един на хиляда пациенти.
  Редки нежелани реакции засягат по-малко от един на хиляда пациенти, но повече от един на десет хиляди пациенти.
  Много редки нежелани реакции засягат по-малко от един на десет хиляди пациенти. Много чести нежелани реакции
  повишена кръвна захар, захарен диабет, повишен калий в кръвта
  проблеми със съня
  треперене, главоболие
  повишено кръвно налягане
  диария, гадене
  бъбречни проблеми
  Честн нежелани реакции
  намаление на броя на кръвните клетки (тромбоцити, червени или бели кръвни клетка), увеличение на броя на белите кръвни клетки, промени в броя на червените кръвни клетки
  намалени нива на магнезий, фосфати, калий, калций или натрий в кръвта, задръжка на течности, увеличени нива на пикочна киселина или липиди в кръвта, понижена или повишена киселинност на кръвта, други промени на солите в кръвта
  симптоми на тревожност, обърканост и дезориентация, депресия, промяна в настроението, кошмари, халюцинации, психични нарушения
  припадъци, нарушения на съзнанието, изтръпване и мравучкане (понякога болезнено) на ръцете и краката, замаяност, нарушена способност за писане, нарушения на нервната система
  замъглено зрение, повишена чувствителност към светлина, очни нарушения
  шум в ушите
  намален приток на кръв в сърдечните съдове, ускорен пулс
  кървене, частично или пълно запушване на кръвоносни съдове, понижено кръвно налягане
  задух, промени в белодробната тъкан, събиране на течност около белия дроб, възпаление на гърлото, кашлица, грипоподобни симптоми
  възпаления или язви, предизвикващи коремна болка или диария, стомашни кръвоизливи, възпаления или язви в устата, събиране на течност в корема, повръщане, коремни болки, нарушено храносмилане, запек, образуване на газове, подуване на корема, кашави изпражнения, стомашни проблеми
  промени в чернодробните ензими и функцията на черния дроб, пожълтяване на кожата поради проблеми с черния дроб, увреждане на чернодробната тъкан и възпаление на черния дроб
  сърбеж, обрив, косопад, акне, засилено изпотяване
  болки в ставите, крайниците или гърба, мускулни спазми
  недостатъчна функция на бъбреците, намалено образуване на урина, нарушено или болезнено уриниране
  обща слабост, треска, задръжка на течности в тялото, болка и дискомфорт, увеличени нива на ензима алкална фосфатаза в кръвта, увеличение на теглото, нарушено усещане за температура
  недостатъчна функция на трансплантирания Ви орган
  Нечести нежелани реакции
  промени в кръвосъсирването, намаление броя на всички видове кръвни клетки
  обезводняване, понижени белтък или захар в кръвта, повишени фосфати в кръвта
  кома, мозъчен кръвоизлив, удар, парализа, мозъчни нарушения, промени в говора и речта, проблеми с паметта
  замъгляване на зрението поради нарушение на лещата на окото
  увреден слух
  неравномерен сърдечен пулс, спиране на пулса, отслабена сърдечна дейност, нарушения на сърдечния мускул, уголемяване на сърдечния мускул, засилено сърцебиене, ЕКГ промени, промени в сърдечната честота и пулса
  кръвен съсирек във вена на крайник, шок
  затруднено дишане, нарушения в дихателните пътища, астма
  запушване на червото, увеличени нива на ензима амилаза в кръвта, връщане на стомашното съдържание в гърлото, забавено изпразване на стомаха
  я възпаление на кожата, чувство за парене при излагане на слънчева светлина
  ставни нарушения
  неспособност за уриниране, болезнена менструация и нарушение на менструалното кървене
  недостатъчност на някои органи, грипоподобно заболяване, повишена чувствителност към топлина и студ, чувство за натиск в гърдите, усещане за нервност или необичайно усещане, увеличение на ензима лактат дехидрогеназа в кръвта, загуба на тегло
  Редки нежелани реакции
  малки кръвоизливи по кожата, дължащи се на кръвни съсиреци
  увеличена скованост на мускулите
  слепота
  глухота
  събиране на течност около сърцето
  остър задух
  образуване на киста 8 панкреаса
  проблеми с кръвоснабдяването на черния дроб
  • тежко заболяване с образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи, увеличено окосмяване
  жажда, припадък, чувство за стягане в гърдите, намалена подвижност, язва
  Много редки нежелани реакции
  мускулна слабост
  промени при образно изследване на сърцето
  чернодробна недостатъчност, стесняване на жлъчните канали
  болезнено уриниране с кръв в урината
  увеличение на мастната тъкан
  Съобщени са случаи на чиста аплазия на еритроцитите (много голямо намаление на броя на червените кръвни клетки).
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате ТРАКСУС
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца,
  • Да съхранява под 30°С
  Съхранявайте в оригиналната опаковка (в торбичката от фолио), за да се предпази сгг влага и светлина.
  Не използвайте Траксус след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера след {Годен до}. След като торбичката от фолио се отвори, продуктът трябва да се използва в рамките на 1 година. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание иа опаковката н допълнителна информация
  Как изглежда Траксус 5 mg капсули, твърди и какво съдържа опаковката
  Бял прах в твърди капсули с червено капаче и червена обвивка на тялото.
  Траксус 5 mg капсули, твърди се предлага като блистерни ленти, съдържащи 10 капсули в
  защитна алуминиева опаковка, с включен сушител за защита на капсулите от влага. Сушителят
  не трябва да се поглъща.
  Траксус се предлага в блистерни опаковки, съдържащи блистерни ленти от по 10 капсули.
  50 капсули 90 капсули
  Притежател на разрешението за употреба
  Alvogen IPCo S.ár.l 5, rue Heienhaff, L-1736 Senningerberg Люксембург
  Производител
  Laboratorios Cmfa, S.A.
  Olaz-Chipi, 10-PoHg Areta 31620 Huarte-Pamplona, Navarra, Испания

  Дата на последно преразглеждане на листовката {ММ /ГПТ} -

  Описание на ТРАКСУС КАПС 5МГ

  ТРАКСУС КАПС 5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ТРАКСУС КАПС 5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ТРАКСУС КАПС 5МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа