Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ЦЕФЕПИМ ПАНФАРМА 2000МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР

  • ЦЕФЕПИМ ПАНФАРМА 2000МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Цефепим Панфарма 2000 mg прах за инжекционеи/инфузионен разтвор
  Cefepime Panpharma 2000 mg powder for solution for injection/infusion

  Цефепим (cefepime) (под формата на дихидрохлорид монохидрат)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.-
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.-
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  - Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Цефепим Панфарма и за какво се
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Цефепим
  3. Как да използвате Цефепим Панфарма |
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Цефепим Панфарма
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информция

  1. Какво представлява Цефепим Панфарма и за какво се използва

  Цефепим Панфарма е антибиотик и се предлага като прах за инжекционеи/инфузионен разтвор. Цефепим, акгивнага съставка на това лекарство, принадлежи към група антибиотици, наречени "цефалослорини". Тези антибиотици много приличат на пеницилина.
  Това лекарство се използва за лечение на инфекции, причинени от чувствителни към Цефепим Панфарма бактерии.
  Това лекарство е показано за лечение на инфекциите, изброени по-долу:
  Възрастни
  - септицемия (инфекция на кръвта);
  - тежка пневмония;
  - усложнени инфекции на пикочните пътища;
  - коремни инфекции, включително възпаление на перитонеума (перитонит), ако е
  необходимо в комбинация с друг антибиотик;
  - инфекции на жлъчните пътища (жлъчен мехур и жлъчни канали);
  - лечение на пристъпи на треска (повишена температура и втрисане) с неизвестен произход при пациенти, чиято имунна система е увредена (емпирично лечение на фебрилни епизоди при пациенти с умерена до тежка неутропения (състояние с намален брой на белите кръвни клетки, съпроводено с треска)), ако е необходимо в комбинация с друг антибиотик.

  Педиатрична популация
  - септицемия (инфекция на кръвта);
  - тежка пневмония;
  - усложнени инфекции на пикочните пътища; бактериален менингит»
  - лечение на пристъпи на треска с неизвестен произход при пациенти» чиято имунна система е увредена (емпирично лечение на фебрилни епизоди при пациенти с умерена до тежка неутропения (състояние с намален брой на белите кръвни клетки, съпроводено с треска)), ако е необходимо в комбинация с друг антибиотик.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Цефепим Панфарма

  Не използвайте Цефепим Панфарма,
  ако сте алергични към цефепим или към други цефалоспорини, или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  ако в миналото сте имали предходни бързи и/или тежки реакции на свръхчувствителност към пеницилин или към лекарства с подобна химична структура (бета-лактамен антибиотик).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете това лекарство.

  Обърнете специално внимание при употребата на Цефепим Панфарма:
  - ако имате проблеми с бъбреците (като например намалена бъбречна функция), тъй като може да се засегне елиминирането на това лекарство.
  - ако страдате от алергии (като например сенна хрема, копривна треска) или ако сте имали алергични реакции към лекарства в миналото.
  Цефепим Панфарма трябва да се спре при поява на каквато и да е реакция на свръхчувствителност и да се започне приложение на подходящи медицински мерки,
  - ако страдате от упорита диария по време и след приложението на това лекарство. Незабавно информирайте Вашия лекар, за да може той да изследва дали диарията е резултат от чревно възпаление, причинено от приложението на антибиотика; може да се наложи прекратяване на лечението с това лекарство.
  Лечението с Цефепим Панфарма може да доведе до вторични инфекции, причинени от други микроби (като например гьбична инфекция на лигавиците със зачервяване на лигавицата или бели налепи). Вторичните инфекции ще бъдат лекувани от Вашия лекар по подходящ начин.

  Педиатрична популация
  Съществуват специални указания за дозиране при кърмачета и деца (вж. точка 3. Как да използвате Цефепим Панфарма).

  Пациенти в старческа възраст
  Дозировката при пациенти в старческа възраст трябва да бъде подбрана внимателно, като се вземе предвид и бъбречната функция, тъй като съществува по-голяма вероятност от развитие на бъбречно заболяване (вж. точка 3. Как да използвате Цефепим Панфарма).

  Другв лекарства и Цефепим Панфарма
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е въз можно да приемете други лекарства, включително такива отпускани без лекарско предписание.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Не използвайте това лекарство по време на бременност освен при абсолютна необходимост или след конкретно указание от Вашия лекар.
  Цефепим Панфарма може да преминава в кърмата и следователно в периода на кърмене това лекарство трябва да се прилага изключително внимателно и само след като сте се посъветвали с Вашия лекар.
  Преди употреба на което и да е лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Шофиране и работа с машини
  Не шофирайте моторно превозно средство и не работете с машини, докато сте на лечение с лекарства като Цефепим Панфарма. Можете да получите нарушение на съзнанието или замайване.

  3. Как да използвате Цефепим Панфарма

  Винаги използвайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Дозировка при пациенти с нормална бъбречна функция

  Обичайната продължителност на лечението е 7 до 10 дни. По принцип, Цефепим Панфарма не трябва да се прилага за срок под 7 дни или по-дълъг от 14 дни за един курс на лечение.
  В случай на лечение на пристъпи на треска при нарушение на функциите на имунната система (неутропения) лечението трябва нормално да продължи 7 дни или докато настъпи подобряване на неутропенията.

  При деца с телесно тегло над 40 kg се прилага препоръчителната дозировка за възрастни. При деца на възраст над 12 години с телесно тегло под 40 kg следва да се използва препоръчителната дозировка за по-малки пациенти с телесно тегло под 40 kg. Дозировката при деца не трябва да надвишава максималната дозировка за възрастни (2000 mg на всеки 8 часа)

  Дозировка при пациенти с намалена бъбречна Функция
  Възрастни и деца с телесно тегло 40 kg или повече (около 12-годишна възраст)
  Цефепим Панфарма се елиминира предимно чрез бъбреците. Ако имате бъбречно заболяване (като например намалена бъбречна функция), лекарят ще намали дозата на това лекарство, за да компенсира по-бавното му елиминиране през бъбреците. Началната дозировка при пациенти с леко до умерено намалена бъбречна функция е еднаква с тази при пациенти с нормална бъбречна функция, което означава 2000 mg Цефепим Панфарма.


  Пациенти на диалнзно лечение
  Ако е необходимо да Ви се приложи диализа (хемодиализа), ще получите по-малка доза:
  - 1000 mg Цефепим Панфарма през първия ден от лечението, след това 0,5 g Цефепим Панфарма/дневно в следващите дни при всички видове инфекции с изключение на пристъпите на треска при нарушени функции на имунната система (неутропения). В този случай дозата е 1000 mg веднъж дневно.
  По възможност това лекарство трябва да се прилага всеки ден в едно и също време и трябва да се прилага след приключване на диализата в дните на провеждане на диализа.
  При пациенти с увредена бъбречна функция, които провеждат постоянна диализа през корема (перитонеална диализа), се препоръчва следната дозировка:
  - 1000 mg Цефепим Панфарма на всеки 48 часа при тежки инфекции (септицемия (инфекция на кръвта), пневмония, усложнени инфекции на пикочните пътища, инфекции на жлъчните пътища (жлъчен мехур и жлъчни канали));
  - 2000 mg Цефепим Панфарма на всеки 48 часа при много тежки инфекции (коремни инфекции, включително възпаление на перитонеума (перитонит), пристъпи на треска в случаи на увредени функции на имунната система (неутропения)).
  Деца на възраст от 1 месец с телесно тегло до 40 кг (около 12-годишна възраст)
  Една доза от 50 mg/kg телесно тегло при деца на възраст от 2 месеца до 12 години или една доза от 30 mg/kg телесно тегло при деца на възраст от 1 до 2 месеца е еквивалентна на една доза от 2000 mg при възрастни. По тази причина се препоръчва същото увеличаване на интервала на дозиране и/или намаляване на дозата кагго при възрастни.

  Нарушена чернодробна функиия:
  Не е необходимо коригиране на дозата при пациенти с нарушена чернодробна функция.

  Паииенти в старческа възраст
  Дозировката при пациенти в старческа възраст трябва да бъде подбрана внимателно, като се вземе предвид и бъбречната функция, тъй като съществува по-голяма вероятност от разв на бъбречно заболяване.
  Допълнителна информация относно това лекарство може да намерите в края на тази листовка в точката с информация, предназначена за лекари и медицински професионалисти.

  Ако сте използвали повече от необходимата доза Цефепим Панфарма
  Свържете се незабавно с Вашия лекар или с друг медицински професионалист, тъй като в някои случаи може да получите по-тежки нежелани реакции.

  Ако сте пропуснали да използвате Цефепим Панфарма
  Свържете се незабавно с Вашия лекар или с друг медицински професионалист.

  Ако сте спрели употребата на Цефепим Панфарма
  Не спирайте да използвате това лекарство, без да го обсъдите първо с Вашия лекар. Заболяването Ви може да се влоши, ако спрете да прилагате Цефепим Панфарма преди края на курса на лечение.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.

  4. Възможни нежелани реакции

  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Уведомете Вашия лекар незабавно, ако забележите някоя от следните нежелани реакции:
  - тежка алергична реакция, свързана с внезапно настъпило и задълбочаващо се затруднено дишане, подуване в областта на главата или тялото, кожни обриви, нарушено кръвообращение, спадане на кръвното налягане;
  - внезапна поява на кожен обрив или мехури, или обелване на кожата и треска;
  - упорита лека до тежка диария с коремни болки и треска, която се е появила по време на лечението с антибиотици или до два месеца след това;
  - нарушено съзнание с обърканост, халюцинации, скованост, припадане, мускулни потрепвалия, крампи.
  За оценка на нежеланите реакции е одобрена следната скала за честота на нежеланите лекарствени реакции:
  Много чести: засягат повече от 1 на 10 души
  Чести: засягат от 1 до 10 от 100 души
  Нечести: засягат от 1 до 10 на 1 000 души
  Редки: засягат от 1 до 10 на 10 000 души
  Много редки: засягат повече от 1 на 10 000 души
  Други: не е известно колко често биха могли да възникнат тези реакции

  Много честите нежелани реакции (засягат повече от 1 от 10 души)
  Положителен резултат от теста на Coombs (метод за определяне на нивата на антитела).

  Чести нежелани реакции (засягат 1 до 10 на 100 души)
  - удължено време на съсирване (повишено протромбиново или тромбопластиново време) анемия
  - повишени нива на определен вид кръвни клетки (еозинофилия)
  - флебит на мястото на инфузия (възпаление на стената на кръвоносните съдове)
  - диария
  - обриви
  - реакция на мястото на инфузия
  - болка и възпаление на мястото на инжектиране
  - повишени нива на определени кръвни показатели (аланин аминотрансфераза, аспартат аминотрансфераза, билирубин, алкална фосфагаза).

  Нечести нежелани реакции (засягат 1 до 10 на 1 000 души)
  - гъбични инфекции в устата с бял налеп
  - вагинално възпаление
  - намален брой на определени видове кръвни клетки (тромбоцитопения,
  - левкопения,
  - неутропения
  - главоболие
  - възпаление на дебелото черво с болки в стомаха (колит),
  - гадене
  - повръщане
  - зачервяване на кожата (еритема) копривна треска (уртикария) сърбеж
  - повишени нива на кръвната урея
  - повишени нива на серумния креатинин
  - треска
  - възпаление около мястото на инфузия.

  Редки нежелани реакции (засягат 1 до 10 на 10 000 души)
  - гъбични инфекции (кандидоза)
  - алергични реакции крампи (конвулсии)
  - необичайно усещане, подобно на изтръпване или скованост (парестезия)
  - променен вкус
  - замайване
  - разширяване на кръвоносните съдове
  - задух (недостиг на въздух)
  - болки в корема запек
  - задържане на течности в тъканите (оток)
  - болки в ставите генитален сърбеж втрисане
  - шум в ушите (тинитус).

  Други нежелани реакции (не е известно колко често биха могли да възникнат реакции)
  - намаляването на нивата на определени кръвни клетки (апластична анемия, аномален разпад на червени кръвни клетки (хемолитична анемия), агранулоцитоза и поради това повишена вероятност за кръвоизливи, хематоми (кръво насядания) и инфекции)
  - животозастрашаващ шок поради алергична реакция (вж. също и увода към нежеланите лекарствени реакции)
  - фалшиво положителен тест за глюкоза в урината
  - обърканост
  - халюцинации
  - кома
  - вцепененост
  - невъзпалително заболяване на мозъка (енцефалопатия)
  - нарушено съзнание
  - неволно потрепване на мускули
  - кръвоизливи
  - стомашно-чревни нарушения
  - некроза на кожните клетки (токсична епидермална некролиза)
  - тежко възпалително зачервяване на кожата с образуване на мехури и треска (синдром на Стивънс-Джонсън, вижте също и увода към нежеланите лекарствени реакции)
  - възпалително зачервяване на кожата (еритема мултиформе)
  - бъбречна недостатъчност
  - бъбречно увреждане (токсична нефропатия).

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване към Изпълнителната агенция по лекарствата, ул. „Дамян Груев” № 8,1303 София, тел.: +35928903417, уебсайт: www.bda.be. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Цефепим Панфарма

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте този лекарствен продукт след срока на годност, отбелязан върху опаковката след съкращението "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Съхранявайте лекарството в оригиналната опаковка, за да се предпази съдържанието му от светлина.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  Какво съдържа Цефепим Панфарма
  Активното вещество е цефепим дихидрохлорид монохидрат.
  Всеки флакон Цефепим Панфарма (Цефепим Панфарма) 2000 прах за инжекционен/инфузионен разтвор, съдържа 2000 цефепим (под формата на цефепим дихидрохлорид монохидрат).
  Другите съставки са: L-аргинин
  Как изглежда Цефепим Панфарма и какво съдържа опаковката
  Цефепим Панфарма 2000 mg е бял до светложълт прах за инжекционен/инфузионен разтвор, опакован в стъклен безцветен флакон от 50 mg с хлорбутилова гумена запушалка, запечатана алуминиева обкатка и пластмасова отчупваща се капачка. Флаконите са опаковани в картонени кутии.
  Количество в една опаковка: 1, 5 или 10 флакона.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба:
  PANMEDICA
  69/71 AVENUE PIERRE GRENIER 92100
  BOULOGNE-BILLANCOURT
  Франция

  Производител:
  LDP LABORATORIOS TORLAN SA.
  CTRA DE BARCELONA, 135-B
  08290 CERDANYOLA DEL VALLES
  BARCELONA
  Испания

  Дата на последно преразглеждане на листовката:
  Mай 2013 г.

  Следната информация е предназначена само за лекари и медицински специалисти:
  За информация относно данни за резистентност за Цефепим, моля, вижте информацията в кратката характеристика на Цефепим Панфарма.
  Как се прилага:
  Приготвяне и приложение на готовия за употреба разтвор:
  Цефепим Панфарма прах за инжекционен/инфузионен разтвор, трябва да се разтвори с:
  а) вода за инжекции
  или с един от разтворите, описани в точка б) по-долу, предназначени за интравенозно приложение;
  б) 0,9% разтвор на натриев хлорид
  0,9% разтвор на натриев хлорид с 5% глюкоза 5% или 10% разтвор на глюкоза лактатен Рингеров разтвор лактатен Рингеров разтвор с 5% глюкоза 1/6 М разтвор на натриев лактат.

  Разтворът, получен с вода за инжекции, е химично и физично стабилен в продължение на 18 часа при стайна температура (15 - 25°С) и в продължение на 2 дни в хладилник (2 - 8°С).
  Разтворите, приготвени с други разтворители (0,9% разтвор на натриев хлорид, 0,9% разтвор на натриев хлорид с 5% глюкоза, 5% или 10% разтвор на глюкоза, лактатен Рингеров разтвор, лактатен Рингеров разтвор с 5% глюкоза, 1/6 М разтвор на натриев лактат) са химически и физически стабилни в продължение на 4 часа при стайна температура (15 - 25°С).
  От микробиологична гледна точка продуктът трябва да се използва веднага. Ако не се използва веднага, времето и условията на съхранение по време на употребата му са отговорност на потребителя и нормално не би трябвало да превишават 24 часа при 2°С до 8°С, освен ако разтварянето не е извършено при контролирани и валидирани асептични условия.

  Забележка:
  Правилно приготвените готови за употреба разтвори могат да имат жълт до жълтокафяв цвят. Това не е знак за възможно нарушение на ефективността на Цефепим Панфарма. Съдържанието на флакона е само за еднократна употреба. Всички останали неизползвани количества от готовия за употреба разтвор трябва да се изхвърлят.

  Описание на ЦЕФЕПИМ ПАНФАРМА 2000МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР

  ЦЕФЕПИМ ПАНФАРМА 2000МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЦЕФЕПИМ ПАНФАРМА 2000МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЦЕФЕПИМ ПАНФАРМА 2000МГ ПРАХ ЗА ИНФ/ИНЖ.РАЗТВОР - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа