Сайтът използва бисквитки.

 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ЦИПРОКСИН 10МГ/МЛ СУСПЕНЗИЯ

  • ЦИПРОКСИН 10МГ/МЛ СУСПЕНЗИЯ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка за пациента

  Моля прочетете цялата листовка внимателно, преди да вземете лекарството.
  - Пазете листовката за пациента. - Вие може отново да пожелаете да прочетете листовката.
  - Ако имате допълнителни въпроси, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да се дава на друго лице. То може да причини вреда на други хора, дори ако те имат същите симптоми като Вас.

  Информацията в листовката за пациента е за следното:
  1. Какво представляват CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% и за какво се използват?
  2. Какво трябва да знаете, преди да вземете CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%?
  3. Как трябва да се прилага CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%?
  4. Какви нежелани реакции могат да се появят?
  5. Как трябва да се съхранява CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10%?

  ЦИПРОКСИН суспенсия 5% CIPROXIN Suspension 5%
  ЦИПРОКСИН суспенсия 10% CIPROXIN Suspension 10%
  Микрокапсули и разтворител за суспенсия за перорално приложение
  Лекарствено вещество: ципрофлоксацин (ciprofloxacin)

  Състав
  CIPROXIN Suspension 5%
  1 флакон CIPROXIN Suspension 5% съдържа 7,95 g микрокапсули, съдържащи 5,0 g ципрофлоксацин за приготвяне на 100 ml суспенсия.
  5 ml (= 1 мерителна лъжичка) готова за употреба суспенсия съдържа 250 mg ципрофлоксацин.
  Помощни вещества:
  - микрокапсули: хидроксипропил метилцелулоза, магнезиев стеарат, метакрилова киселина, кополимер, полисорбат 20, повидон.
  - -разтворител: ягодова есенция, захароза, лецитин, триглицериди с междинна дължина на веригата, пречистена вода.
  5 ml (= 1 мерителна лъжичка) CIPROXIN Suspension 5% съдържа 1,39 g захароза, еквивалентно на 0,12 BE. CIPROXIN Suspension 5% се предлага в опаковки (N1), съдържащи 1 флакон с 7,95 g микрокапсули, 1 флакон с 99,2 g разтворител за приготвяне на 100 ml суспенсия и 1 мерителна лъжичка (N1).
  CIPROXIN Suspension 10%
  1 флакон CIPROXIN Suspension 10% съдържа 15,9 g микрокапсули, съдържащи 10,0 g ципрофлоксацин за приготвяне на 100 ml суспенсия.
  5 mi (= 1 мерителна лъжичка) готова за употреба суспенсия съдържа 500 mg ципрофлоксацин. Помощни вещества:
  - микрокапсули: хидроксипропил метилцелулоза, магнезиев стеарат, метакрилова киселина, кополимер, полисорбат 20, повидон.
  - разтворител: ягодова есенция, захароза, лецитин, триглицериди с междинна дължина на веригата, пречистена вода.
  5 ml (= 1 мерителна лъжичка) CIPROXIN Suspension 10% съдържа 1,29 g захароза, еквивалентно на 0,11 BE.
  CIPROXIN Suspension 10% се предлага в опаковки (N1), съдържащи 1 флакон с 15,9 g микрокапсули, 1 флакон с 91,7 g разтворител за приготвяне на 100 ml суспенсия и 1 мерителна лъжичка и в опаковки (N2), съдържащи 5 флакона, всеки от който съдържа 15,9 g микрокапсули, 5 флакона, съдържащи 91,7 g разтворител за приготвяне на 100 mi суспенсия и 5 мерителни лъжички.

  Притежател на разрешението за употреба
  Bayer AG, Leverkusen
  Telephone: (0214) 30-513 48
  Telefax: (0214) 30-515 98
  e-mail: qisela.hoey.qh@baver-aq.de

  Производител
  Bayer AG, Leverkusen
  X. Какво представляват CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% и за какво се използват?
  CIPROXIN има бързо бактерицидно действие не само в пролиферативната фаза, но също и във фазата на покой на микроорганизмите.
  По време на пролиферативната фаза при бактериите се извършва сегментно спирализиране и деспирализиране на хромозомите, като по този начин генетичната информация върху хромозомите може да се прочете. Ciproxin инхибира ензима ДНК гираза, който изпълнява решаваща роля в този процес, като се прекъсва предаването на жизнено важна информация и бактериалният метаболизъм се блокира (механизъм на действие: гиразна инхибиция, група химични субстанции: хинолони).

  Показания
  Възрастни лица
  За лечение на неусложнени и усложнени инфекции, причинени от патогенни микроорганизми, чувствителни към ципрофлоксацин: Инфекции
  - на дихателната система. Повечето от микроорганизмите, известни като "проблемни микроорганизми" (напр. Klebsiella, Enterobacter, Proteus, Pseudomonas, Legionella, Staphylococcus, Escherichia coli) са много чувствителни към CIPROXIN. Повечето случаи на пневмония, които не се нуждаят от болнично лечение са причинени от Streptococcus pneumoniae. При тези случаи CIPROXIN CIPROBAY Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% не е лекарство на пръв избор.
  - на средното ухо (otitis media) и на параназалните синуси (sinuitis), особено когато са причинени от причинители като Pseudomonas или Staphylococus. Друг антибиотик трябва да се използва за лечение на острия тонзилит (ангина).
  - на очите
  - на бъбреците и/или пикочните пътища
  - на половите органи, включително възпаление на яйчниците и фалопиевите тръби (аднексит), гонорея и инфекции на простатата (простатит)
  - CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% не е ефективен срещу Treponema pallidum (причинителят на сифилис)
  - на коремната кухина, напр. стомашно-чревния тракт, жлъчните пътища и перитонеума (перитонит)
  - на кожата и меките тъкани
  - на костите и ставите. Отравяне на кръвта (сепсис)
  Инфекции или опасност от инфекция (профилактика) при пациенти с увредена имунна система, напр. лица, които са лекувани с лекарства, които потискат естествената имунна защита (имуносупресанти) или чиято кръв съдържа намален брой определен вид бели кръвни клетки (неутропения). Отстраняване на чревни бактерии (селективно деконтаминиране на червата) по време на лечение с лекарства, които потискат имунната система (имуносупресивни лекарства).
  За деца и подрастващи на възраст между 5 и 17 години: За лечение на остри инфекции при цистична фиброза (муковисцидоза, вродено метаболитно заболяване с повишена продукция и повишен вискозитет на секретите от жлезите в бронхите и храносмилателната система), причинена от Р. aeruginosa, когато пероралното лечение е достатъчно или по-ефективното парентерално лечение е трудно приложимо. CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% не се препоръчват за други показания.
  Антракс:
  За незабавно лечение и за лечение на антракс след вдишване на антраксни бацили (Bacillus anthrads). Ефикасността на Ciproxin при антракс е доказана в клинични проучвания.

  2. Какво трябва да знаете преди да използвате CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%?
  CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% не трябва да се използват:
  - ако сте свръхчувствителни (алергични) към ципрофлоксацин, други лекарства от същата фармакологична група (хинолонова група, гиразни инхибитори) или към помощните съставки на CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10%.
  - ако сте бременна или кърмите.

  Особено внимание е необходимо, когато се използа CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%:
  ако страдате от припадъци (епилепсия) или други форми на предшестващо увреждане на централната нервна система (напр. повишена тенденция към припадъци, данни за припадъци, намален кръвоток в мозъка, увредена мозъчна структура или удар в миналото). Пациентите от тази категория са с риск от нежелани реакции от страна на централната нервна система.
  В изолирани случаи се появяват психотични реакции (психично увреждане със засегната перцепция, до ниво на опит за самоубийство), в някои случаи след първа употреба. В тези случаи веднага се спира използването на CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% и се уведомява лекуващия лекар.
  ако се появи тежка и постоянна диария по време или след лечение. Трябва да се консултирате с лекар, тъй като това може да бъде белег на сериозно, възможно животозастрашаващо чревно заболяване (псевдомембранозен колит), което налага незабавно лечение. Използването на CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% трябва да се прекъсне в този случай и се приложи подходящо лечение (напр. ванкомицин през устата, 4 χ 250 mg дневно). Да не се вземат лекарства, които потискат стомашната перисталтика.

  В изолирани случаи след лечение с флуорохинолони (фармакологична група, към която принадлежат CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10%) са наблюдавани възпаление на сухожилията (тендинит) и скъсване на сухожилия (напр. Ахилесово сухожилие). Тези находки са наблюдавани главно при пациенти в напреднала възраст, които са предварително лекувани с кортикостероиди. Ако се предполага възпаление на сухожилието, лечението с CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% трябва да се спре веднага, да се избягва физическо усилие и да се приложи подходящо лечение. Въпреки, че фоточувсгвителносгта се появява много рядко след лечение с ципрофлоксацин, пациентите лекувани с CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% не трябва да се излагат на слънчева светлина без необходимост и да избягват престой на ултравиолетова светлина (високо планинско слънце, солариуми). Лечението трябва да се прекъсне, ако се наблюдават светлочувствителни реакции (напр. кожни реакции, подобни на слънчево изгаряне).
  В изолирани случаи се появяват тежки бързи алергични реакции, включващи оток на лицето, кръвоносните съдове и ларингса, и затруднения в дишането (задух), стигащи до животозастрашаващ шок (анафилактични/анафилактоидни реакции), в някои случаи след първата употреба на продукта. В тези случаи спрете употребата на CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% веднага и уведомете лекуващия лекар.

  Деца и подрастващи
  Както и при другите гиразни инхибитори, е известно, че ципрофлоксацин, лекарственото вещество на CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10%, може да причини увреждане на носещите стави при млади животни. Оценяването на данните за безопасност при пациенти под 18 години, които са страдали предимно от цисгична фиброза (муковисцидоза) не разкриват данни за увреждане на ставите/хрущяла. Съвременните данни подкрепят използването на CIPROXIN за лечение на епизодите на остри инфекции при цисгична фиброза, причинена от Р. aeruginosa при деца и подрастващи между 5 и 17 години; по насгоящем има недостатъчен опит по отношение на използването му при деца и подрастващи с други инфекции и деца на възраст под 5 години. Следователно ципрофлоксацин не трябва да се използва при други инфекции и при деца под 5 години.

  Бременност
  CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% не трябва да се използва по време на бременност, тъй като няма данни по отношение на неговата безопасност при бременни жени. Проучванията при животни не представят данни за малформации на зародиша (тератогенни ефекти), но не е напълно невероятно увреждането на хрущяла да бъде причинено на организми, които не са достигнали зрелост.

  Кърмене
  По принцип се препоръчва CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% да не се използват по време на бременност.

  Шофиране и работа с машини
  Да не се шофира и работи с машини, докато се взема това лекарство; дори когато се използва правилно, това лекарство може да увреди скоростта на реакция и по този начин способността за шофиране, работа с машини или работа без сигурна опора, или пациентите изобщо не могат да извършват тези дейности. Това се отнася особено за началото на
  лечението, когато дозата се повишава, при промяна в лекарството и във връзка с алкохол.

  Взаимодействия с други лекарства:
  Gproxin/лекарства, съдържащи желязо/антиацидни и продукти с висок буфериращ капацитет, които съдържат магнезий, алуминий или калций
  Едновременната употреба на CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% и някой от споменатите по-горе продукти намалява абсорбцията на ципрофлоксацин; същото се отнася например и за сукралфат, лекарства, съдържащи антивирусния продукт диданозин, орални хранителни разтвори и големи количества млечни продукти. Поради тази причина CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% трябва да се вземат 1-2 часа преди или най-малко 4 часа след тези продукти. Това огрпаничение не се отнася за антиацидните лекарства от типа на Н2-блокерите.

  Ciproxin/ксантини
  Едновременното приемане на CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% и теофилин (лечение на астма) може да доведе до нежелано повишаване на концентрацията на теофилин в кръвта и следователно до повишаване на честотата на нежеланите реакции, причинени от теофилина, които в изолирани случаи са животозасграшаващи или фатални. Ако е необходимо употребата на двете лекарства по едно и също време, концентрацията на теофилина в кръвта трябва да бъде мониторирана и дозировката да бъде намалена. Има съобщения за повишени концентрации на ксантиновите деривати кофеин и пентоксифилин (лекарство, което подобрява кръвната циркулация) в кръвта, когато тези субстанции се прилагат по едно и също време с CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%.
  Ciproxin/нестероидни противовъзпалителни лекарства Проучванията при животни показват, че използването на комбинация от много високи дози хинолони (гиразни инхибитори) и определени лекарства, които инхибират възпалението (нестероидни противовъзпалителни лекарства) могат да причинят припадъци. Това не се отнася за лекарства, съдържащи ацетилсалицилова киселина.

  Ciproxin/циклоспорин
  Временно увреждане на бъбречната функция, свързано с повишаване на концентрацията на креатинин в кръвта е наблюдавано в изолирани случаи, когато CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% е прилаган едновременно с циклоспорин (лекарство, което потиска защитните механизми на организма). Ако вземате двете лекарства едновременно трябва внимателно да се мониторира (два пъти в седмицата) креатинина.

  Ciproxin/варфарин
  Едновременната употреба на CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% и варфарин (лекарство, което потиска кръвосъсирването) може да засили действието на варфарин.
  Ciproxin/глибенкламид
  В изолирани случаи едновременното използване на CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% и глибенкламид (лечение на диабет) може да засили действието на глибенкламид до степен поява на хипогликемия.
  Cíproxin/пробенецид
  Пробенецид (лечение на подагра) засяга екскрецията на ципрофлоксацин в урината (бъбречна секреция). Едновременната употреба на CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% и пробенецид повишава концентрацията на ципрофлоксацин в кръвта (серум).

  Ciproxin/метоклопрамид
  Метоклопрамид (сгомашночревно лекарство) ускорява абсорбцията на ципрофлоксацин в кръвта и повишава максималната концентрация в кръвта (плазма) по-бързо от обикновено. Не е установено влияние върху бионаличността на Ciprobay в човешкото тяло.
  Ciproxin/мексилетин
  Едновременната употреба на тези две лекарства може да доведе до повишена концентрация на мексилетин в организма.

  Gproxin/фенитоин
  Повишени или понижени серумни концентрации на фенитоин са съобщени след едновременна употреба на тези две лекарства.

  Gproxín/диазепам
  Има съобщения, че едновременното използване на CIPROXIN и диазепам забавя разграждането на диазепама в организма (намален клирънс, удължен полуживот). Следователно се препоръчва внимателно мониториране на лечението с диазепам.
  Oproxj'n/метотрексат
  Едновременото използване на тези две субстанции може да доведе до забавена екскреция на метотрексат и по този начин до повишени плазмени нива на метотрексат. Тези пациенти трябва внимателно да се мониторират, тъй като това може да доведе до повишен риск от токсични реакции, индуцирани от метотрексат.
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако вземате други лекарства или сте вземали други лекарства по настоящемг дори ако те са лекарства, отпускани без рецепта,

  3. Как трябва да се използва CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%?
  CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% винаги да се взема според указанията на вашия лекар. Ако не сте сигурни моля консултирайте се с вашия лекар как да вземате това лекарство.
  Моля използвайте приложената мерителна лъжичка за да получите точната доза.
  CIPROXIN Suspension 5%
  1/2 мерителна лъжичка (първи знак) е еквивалентен на 2,5 ml готова за употреба CIPROXIN Suspension 5% и съдържа 125 mg ципрофлоксацин.
  1 мерителна лъжичка (втори знак) е еквивалентен на 5,0 ml готова за употреба CIPROXIN Suspension 5% и съдържа 250 mg ципрофлоксацин.

  CIPROXIN Suspension 10%
  1/2 мерителна лъжичка (първи знак) е еквивалентен на 2,5 ml готова за употреба CIPROXIN Suspension 10% и съдържа 250 mg ципрофлоксацин.
  1 мерителна лъжичка (втори знак) е еквивалентен на 5,0 ml готова за употреба CIPROXIN Suspension 5% и съдържа 500 mg ципрофлоксацин.
  При пациенти с инфекции на пикочния тракт или половите органи, причинени от Chlamydia, ако е необходимо дневната доза може да бъде повишена до 2 χ 750 mg (еквивалент на 2 χ 3 мерителни лъжички CIPROXIN Suspension 5%) или 2 χ 750 mg (еквивалент на 2 χ 1 1/2 мерителни лъжички CIPROXIN Suspension 10%).
  Неусложнени инфекции на пикочния и стомашночревен тракт могат да бъдат блекувани с еднократна доза до 500 mg ципрофлоксацин (еквивалент на 1 χ 2 мерителни лъжички CIPROXIN Suspension 5% или 1 мерителна лъжичка CIPROXIN Suspension 10%).

  Антракс:
  Възрастни 2 мерителни лъжички CIPROXIN
  Suspension 5% два пъти дневно (500 mg ципрофлоксацин 2 пъти дневно) или
  1 мерителна лъжичка CIPROXIN Suspension 10% два пъти дневно (500 mg ципрофлоксацин 2 пъти дневно)

  Деца: 15 mg/kg т.т. 2 пъти дневно.
  Максималната еднократна доза не трябва да превишава 500 mg
  Лечението трябва да започне веднага след подозирано или потвърдено вдишване (инхалация) на антраксни бацили.
  Пациенти в напреднала възраст
  Пациентите в напреднала възраст трябва да получават колкото се може по-ниска доза в сравнение с тежестта на инфекцията и тяхната бъбречна функция (креатининов клирънс).

  Деца и подрастващи
  Препоръчваната доза за остри инфекции, причинени от Р. aeruginosa при пациенти с муковисцидоза (вродено метаболитно заболяване с повишена продукция и повишен вискозитет на секретите от жлезите в бронхите и храносмилателната система) е 2 χ 15 (- 20) mg/kg т.т., разделена на две отделни дози, приложени на 12-часови интервали. Максималната двевна доза е 2 χ 750 mg.

  Пациенти с увредена бъбречна и чернодробна функция: Възрастни
  1. Следните дози се препоръчват при умерено до тежко увредена бъбречна функция:
  - При пациенти с креатининов клирънс между 31 ml/min и 60 ml/min (креатинин в серума между 1,4 mg/100 ml и 1,9 mg/100 ml), максималната доза за орално приложение е 1000 mg ципрофлоксацин дневно (разделено в две еднократни дози), еквивалентно на 20 ml (2 χ 2 мерителни лъжички) CIPROXIN Suspension 5% или еквивалентно на 10 ml (2 χ 1 мерителна лъжичка) CIPROXIN Suspension 10%.
  - При пациенти с креатининов клирънс < 30 ml/min (креатинин в серума s 2 mg/100 ml), максималната доза за орално приложение е 500 mg ципрофлоксацин дневно (разделено в две еднократни дози), еквивалентно на 10 ml (2 χ 1 мерителни лъжички) CIPROXIN Suspension 5% или еквивалентно на 5 ml (2 χ 1/2 мерителни лъжички) CIPROXIN Suspension 10%.
  2. Пациенти с увредена бъбречна функция, които са на хемодиализа трябва да получават същата доза след всяка диализа, както пациентите с умерено до тежко увредена бъбречна функция (вижте τ. 1).
  3. При пациентите с непрекъсната амбулаторна перитонеална диализа (CAPD), дневната доза е 500 mg ципрофлоксацин, еквивалентно на 10 ml (2 мерителни лъжички) CIPROXIN Suspension 5% или еквивалентно на 5 ml (1 мерителна лъжичка) CIPROXIN Suspension 10%. Пациенти с перитонит се нуждаят от 4 χ 500 mg дневно ципрофлоксацин (10 ml CIPROXIN Suspension 5%), еквивалентно на 4 χ 2 мерителни лъжички CIPROXIN Suspension 5% или (5 ml CIPROXIN Suspension 10%), еквивалентно на 4 χ 1 мерителна лъжичка CIPROXIN Suspension 10%.
  Има само ограничен клиничен опит с малък брой пациенти с това показание. Трябва да се използват високи дози CIPROXIN за да се поддържат достатъчно високи концентрации от ципрофлоксацин в перитонеума. Пациентите трябва да бъдат непрекъснато мониторирани за нежелани реакции във връзка с това. Ако се появи клинично важна нежелана реакция или симптом на предозиране, дозировката трябва да се намали или използването на CIPROXIN да се прекрати.
  4. Не необходимо да се коригира дозировката при пациенти с увредена чернодробна функция.
  5. При пациенти с увредена бъбречна и чернодробна функция, дозировката трябва да бъде съобразена с увредената бъбречна функция; може да бъде необходимо мониториране на концентрацията на ципрофлоксацин в кръвта.
  Деца и подрастващи
  Няма информация за влиянието на увредената бъбречна и чернодробна функция върху дозировката при деца и подрастващи.

  Как и кога трябва да вземете CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%?
  Преди всяка употреба енергично разбъркайте CIPROXIN Suspension около 15 секунди.
  Винаги да се използва приложената мерителна лъжичка за да се получи точно предписаната доза. Да не се дъвчат неразтворени микрокапсули в суспенсията, просто да се гълтат. След това може да се пие вода. Капачката върху флакона винаги да се поставя непосрествено след употреба.
  CIPROXIN Suspension не трябва да се взема по време на хранене.
  Колко дълго трябва да използвате CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%?
  Вашият лекар ще реши колко дълго ще вземате CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%. Това зависи от тежестта на вашата инфекция и как се повлиява от лечението,
  от вашето общо здравно състояние и чувствителността на микроорганизмите, причинили заболяването към лекарственото вещество ципрофлоксацин. Лечението трябва винаги да продължи системно поне 3 дни след понижаване на високата температура и отзвучаване на клиничните белези.
  Като правило средната продължителност на лечението е: Възрастни
  - 1 ден при остра неусложнена гонорея и цисгит,
  - до 7 дни за инфекции на бъбреците, пикочната система и коремната кухина,
  - при пациенти с компрометирана имунна система, лечението трябва да продължи докато общия брой бели кръвни клетки се намали,
  - максимално 2 месеца при възпаление на костния мозък (осгеомиелит),
  - 7-14 дни при всички други инфекции.
  При лечение на стрептококови инфекции лечението трябва да продължи поне 10 дни, поради риск от късни усложнения. Инфекциите с Chlamydia трябва също да се лекуват поне 10 дни.
  Деца и възрастни на възраст между 5 и 17 години
  10-14 дни за епизоди на остри инфекции на цистична фиброза,
  причинена от P. aeruginosa.

  Антракс
  - 60 дни за лечение на лечение и за лечение на инфекциите след вдишване на антраксните бацили.
  Моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт ако считате, че ефектите на CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% са много силни или много слаби.

  Ако сте взели по-голямо количество CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%?
  Няколко случаи на преходно (обратимо) бъбречно увреждане са съобщени след много високи дози. Следователно в тези случаи бъбречната функция трябва да се провери от лекар. Приложението на продукти, съдържащи магнезий или калций неутрализира стомашната киселина и по този начин намалява абсорбцията на ципрофлоксацин и кръвообращението.
  Ако сте забравили да вземете CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%?
  Да не се взема двойна доза следващия път ако сте забравили да вземете дозата. Продължете лечението с предписаната доза.
  Ефекти при прекъсване на лечението с CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10%?
  Ако искате да прекъснете лечението с CIPROXIN Suspension 5% CIPROXIN Suspension 10% или да спрете по-рано, например защото се чувствате добре или имате нежелани реакции, моля първо се консултирайте с вашия лекар. Ако спрете да вземате CIPROXIN Suspension 5% или CIPROXIN Suspension 10% без първо да попитате вашия лекар, бактериите, които са причинили вашата инфекция ще могат да започнат да се размножават отново и вашето състояние може да се влоши значително.

  4. Какви са възможните нежелани реакции?
  Както всичките лекарства CIPROXIN Suspension 5% и CIPROXIN Suspension 10% могат да имат нежелани реакции. Честота е представена както следва:
  Често: >1% д o < 10%
  Понякога: >0,1% д д < 1%
  о
  Рядко: >0,01 д < 0,1%
  % о
  Много < 0,01% рядко:

  Общи:
  Понякога: Чувство на слабост. Продължително или повторно използване на CIPROXIN може да намали чувствителността на патогенните микроорганизми към ципрофлоксацин; това означава, че пациентът може да се инфектира отново със същия микроорганизъм или дрожди преди първичната инфекция да бъде унищожена.
  Рядко: Повишена температура, реакции на
  свръхчувствителност (анафилактични/-анафилактоидни реакции, напр. оток на лицето, кръвоносните съдове и ларингса; задух, вариращ до животозасграшаващ шок), в някои случаи след първото приложение.
  Много Реакции, подобни на свързаните със серумна болест (с
  рядко: напр. повишена температура, подуване на лимфните
  възли, зачервяване на кожата, уртикария, оток), влошаване на симптомите на миастения гравис (слабост на мускулната система, особено мускулите на лицето, фарингса и дихателната система).
  Централи нервна система а
  Понякога: Главоболие, световъртеж, умора, безсъние,
  възбуда, обърканост
  Рядко: Халюцинации, изпотяване, периферни парестезии
  (мравучкане), безпокойство, кошмари, депресия, тремор, гърчове
  Много рядко: Промени в походката, повишено вътречерепно
  налягане, психотични реакции (психично увреждане с засегната перцепция, до ниво на опит за самоубийство), в някои случаи след първата употреба.

  Стомашно- чревна система
  Често: Гадене, диария.
  Понякога: Повръщане, увредено храносмилане, болка в
  корема, метеоризъм (газове), безапетитие.
  Много рядко: Псевдомембранозен колит, увреждане на черния
  дроб (хепатит, Чернодробна некроза до животозастрашаваща чернодробна недостатъчност).

  Сърдечно- съдова система:
  Рядко: Сърцебиене, мигрена, нарушения в съзнанието,
  топли вълни, подуване на краката (периферен оток).
  Кръв
  Понякога: Повишени стойности на определен вид бели кръвни
  клетки (еозинофилия), намалени стойности на бели кръвни клетки (левкоцитопения).
  Рядко: Намалени нива на определени бели кръвни клетки
  (анемия, гранулоцитопения) или тромбоцити (тромбоцитопения), повишени стойности на бели кръвни клетки (левкоцитоза) или тромбоцити (тромбоцитоза), променени коагулационни фактори (протромбинови стойности).
  Много рядко: Повишено разграждане на еритроцити
  (хемолитична анемия), намаляване броя на всички кръвни клетки (панцитопения), силно изразено понижаване на определен вид бели кръвни клетки с възможни симптоми на втрисане, повишена температура, мехури в устната лигавица и лигавицата на гърлото (агранулоцитоза).

  Двигателна система:
  Понякога: Болка по стави
  Рядко: Мускулна болка, подуване на ставите.
  Много рядко: Възпаление на сухожилията (тендинит), възпаление
  на обвивката на сухожилието (тендовагинит), и скъсване на сухожилия (напр. Ахилесово сухожилие)
  Кожа:
  Често: Кожен обрив
  Понякога: Сърбеж, копривна треска (уртикария)
  Рядко: Чувствителност към светлина със зачервяване на
  кожата (фоточувствителносг).
  Много рядко: Точковидни кожни кръвоизливи (петехии),
  образуване на мехури с придружаващи кръвоизливи (хемарагични були) и малки възелчета (папули) с образуване на кора (васкулит). Еритема нодозум, еритема ексудативум мултиформе (минор), варираща до тежки форми (синдром на Stevens-Johnson), отделяне на горния слой на кожата и лигавиците под формата на мехури (Lyeil's синдром).

  Сетивни органи:
  Понякога: Промени на вкуса и обонянието
  Рядко: Шум в ушите, преходна загуба на слуха, особено
  във високите тонове, зрителни нарушения (напр. двойно виждане, цветно виждане), загуба на обонянието, което обикновено е обратимо след прекъсване на лечението.
  Пикочо- система: полова
  Рядко: Възпаление на бъбреците (интерсгициален
  нефрит), преходно нарушение на бъбречната функция до преходна бъбречна недостатъчност.

  Описание на ЦИПРОКСИН 10МГ/МЛ СУСПЕНЗИЯ

  ЦИПРОКСИН 10МГ/МЛ СУСПЕНЗИЯ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЦИПРОКСИН 10МГ/МЛ СУСПЕНЗИЯ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЦИПРОКСИН 10МГ/МЛ СУСПЕНЗИЯ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа