Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • УЛТОП КАПС 10МГ Х 14

  • УЛТОП КАПС 10МГ Х 14 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Информация за пациента

  Ultop / Ултоп

  Ultop 10 mg gastro-resistant capsules, hard
  Omeprazole

  Ултоп 10 mg стомашно-устойчиви капсули, твърди
  Oмепразол

  В тази листовка:
  1. Какво е Ултоп и за какво се използва?
  2. Преди да започнете да приемате капсулите Ултоп
  3. Как да приемате Ултоп
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Ултоп
  6. Допълнителна информация

  1. Какво е Ултоп и за какво се използва?
  Лекарственият продукт подтиска секрецията на солна киселина и намалява киселинността на стомашния сок. То заздравява стомашната или дуоденалната язва и спира болката. При обратното връщане на солната киселина в хранопровода (гастро-езофагеална рефлуксна болест), той предотвратява вредното действие на солна киселина върху лигавицата на хранопровода, засилва оздравяването на възпалението, подтиска киселините и предотвратява рецидива на заболяването. Действието му започва през първия ден и ефектът му се увеличава през следващите дни.
  Ултоп е предназначен за лечение на заболявания, при които е необходимо намаляване на киселинността на стомашния сок.
  Лекарят Ви е предписал това лекарство, защото Вие имате едно от следните заболявания: язва на дванадесетопръстника или стомаха, инфекция с Helicobacter pylori, гастро-езофагеална рефлуксна болест или някое друго състояние с повишена секреция на солна киселина. Вие може да приемате стомашно-устойчивите капсули по 10 mg дори и когато нямате язва, но солната киселина Ви причинява проблеми известни като неулцеративна диспепсия.
  Продължителното поддържащо лечение с Ултоп намалява риска от рецидив на заболяването, от което вече сте се излекували. Ултоп 10 mg предотвратява рецидив на заболяването гастроезофагиален рефлукс и стомашна язва.
  Лекарството може да бъде предписвано и на деца над 2 годишна възраст с тежко езофагиално възпаление (улцеративен езофагит). 2. Преди да започнете да приемате капсулите Ултоп

  2. Преди да започнете да приемате капсулите Ултоп
  Не приемайте Ултоп
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към омепразол или към някоя от другите съставки на Ултоп.
  Обърнете специално внимание при употребата на Ултоп Уведомете лекуващия си лекар, ако имате някакво хронично заболяване, обменно нарушение, ако сте свръхчувствителни или ако вземате други лекарства.
  Преди лечение с Ултоп е необходимо да се изключи малигнена стомашна язва и карцином на хранопровода. Облекчаването на болката по време на лечението не е доказателство, че няма злокачествено заболяване на стомаха или хранопровода. Ако имате или сте имали чернодробно заболяване, може да се нуждаете от по-ниски дози на това лекарство. Опитът по отношение на безопасността и ефективността на омепразол при деца е ограничен. Ултоп се препоръчва при деца над 2 годишна възраст при тежко възпаление на хранопровода (улцеративен гастрит).

  3. Как да приемате Ултоп
  Прием на други лекарства
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Ултоп може да забави отделянето на някои лекарства, които се усвояват в черния дроб. Той намалява киселинността на стомашния сок, поради това резорбцията на някои лекарства може да бъде променена. Ако вземате диазепам, фенитоин, варфарин, дисулфирам, keтоконазол, циклоспорин, aмпицилин или желязо, може да се наложи коригиране на дозите на тези лекарства или да предприемете други мерки.

  Прием на Ултоп с храна и напитки
  Вземайте лекарството преди хранене.

  Бременност и кърмене
  Консултирайте се с лекуващия си лекар или фармацевт преди да вземете някакво лекарство. Безопасната употреба на лекарството по време на бременност не е установена, поради това, то може да се взема само при реална необходимост. Не се препоръчва кърмене по време на лечение с Ултоп.

  Шофиране и работа с машини
  Няма съобщения, че Ултоп повлиява способността за шофиране и работа с машини.
  Важна информация относно някои от съставките на Ултоп Ултоп съдържа захароза. Ако Вашият лекар ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да приемате този лекарствен продукт. 3. Как да приемате Ултоп
  Винаги приемайте Ултоп точно както Ви е казал лекарят. Трябва да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт, ако за нещо не сте сигурни.
  Употреба при възрастни Лекуващият лекар ще определи продължителността на лечението. Лечението обикновено продължава 4 до 8 седмици; то може да бъде и удължено. Обичайната дозировка на Ултоп 10 mg е една твърда стомашно-устойчива капсула дневно. Вашият лекар ще определи продължителността на лечението. Лечението може да бъде продължително. Вземайте лекарството сутрин преди закуска. Преглътнете стомашно-устойчивата капсулата цяла. Ако не можете, отворете стомашно-устойчивата капсулата и смесете съдържанието й с малко количество ябълков сок или кисело мляко (приблизително една лъжица). Преглътнете веднага, без да дъвчете.

  Пациенти в старческа възраст
  При пациенти в старческа възраст не се налага корекция на дозите.

  4. Възможни нежелани реакции
  Успешното лечение на тежкия рефлукс езофагит трябва да се диагностицира и препоръча от педиатър или гастроентеролог.
  Опитът в използването на Ултоп при деца е ограничен.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Ултоп Ако вземете свръхдоза, веднага се консултирайте с лекуващия си лекар или фармацевт.
  Предозирането може да причини сънливост, замайване, главоболие, коремна болка, изпотяване, сухота в устата, ускорен пулс и размазано зрение.
  Ако пропуснете да вземете Ултоп
  Ако не сте взели някоя доза в определеното време, вземете я колкото е възможно по-бързо. Ако обаче времето за следващата доза е близо, пропуснете забравената доза и продължете с обичайната схема на дозиране.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената.
  Ако сте спрели приема на Ултоп
  Не спирайте лечението с Ултоп веднага щом се почувствате по-добре. Дори и ако не чувствате вече болка, това не означава, че язвата или възпалението са излекувани.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт 4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Ултоп може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако забележите някои от следните редки, но сериозни нежелани реакции, спрете да използвате Ултоп и незабавно се обърнете към лекар: Внезапно хриптене, подуване на устните, езика и гърлото или тялото, обрив, загуба на съзнание или трудности при преглъщане (тежка алергична реакция). Зачервяване на кожата с мехури или лющене. Може да има и образуване на големи мехури и кървене от устните, очите, устата, носа и гениталиите. Това би могло да бъде синдром на Stevens-Johnson или токсична епидермална некролиза. Пожълтяване на кожата, потъмняване на урината и умора, които могат да бъдат симптоми на проблеми с черния дроб.
  Нежеланите реакции са класифицирани в следните групи по реда на честотата: Много чести Засягат повече от 1 на 10 потребители Чести Засягат от 1 дo 10 потребители на 100 Нечести Засягат от 1 дo 10 потребители на 1 000 Редки Засягат от 1 дo 10 потребители на 10 000 Много редки Засягат по-малко 1 потребител на 10 000 С неизвестна честота Честотата не може да се предвиди от наличните данни

  Други нежелани реакции включват:
  Чести нежелани реакции Главоболие.
  Ефекти върху стомаха или червата: диария, болки в корема, запек, газове (флатуленция).
  Повдигане (гадене) или повръщане.
  Нечести нежелани реакции Подуване на стъпалата и глезените. Нарушен сън (безсъние). Замайване, изтръпване и чувство като "мравучкане", сънливост. Усещане за виене на свят (световъртеж). Промени в кръвните тестове, които проверяват как работи черният дроб. Кожен обрив, обрив на бучки (копривна треска) и сърбеж по кожата. Общо неразположение и липса на енергия.
  Редки нежелани реакции Кръвни проблеми като намаляване на броя на белите кръвни клетки или тромбоцитите. Това може да доведе до слабост, синини или по-голяма вероятност от развитие на инфекции. Алергични реакции, понякога много тежки, включително подуване на устните, езика и гърлото, висока температура, хрипове. Ниски нива на натрий в кръвта. Това може да доведе до слабост, прилошаване (повръщане) и спазми. Чувство за възбуда, обърканост и депресия. Промени във вкуса. Проблеми със зрението като замъглено зрение. Внезапно усещане за хриптящо или затруднено дишане (бронхоспазъм). Сухота в устата. Възпаление на вътрешната страна на устата. Инфекция нарича "млечница", която може да повлие на червата и се причинява от гъбички. Чернодробни проблеми, включително жълтеница, която може да предизвика пожълтяване на кожата, потъмняване на урината и умора. Косопад (алопеция). Кожен обрив при излагане на слънчева светлина. Болка в ставите (артралгия) или болки в мускулите (миалгия). Тежки проблеми с бъбреците (интерстициален нефрит). Повишено изпотяване.
  Много редки нежелани реакции Промени в кръвната картина, включително агранулоцитоза (липса на бели кръвни клетки). Агресия. Виждане, усещане или чуване на неща, които не съществуват (халюцинации). Тежки чернодробни проблеми, водещи до чернодробна недостатъчност и възпаление на мозъка. Внезапна поява на тежък обрив или поява на мехури или лющене на кожата. Това може да е свързано с висока температура и болки в ставите (еритема мултиформе, синдром на Stevens-Johnson, токсична епидермална некролиза). Мускулна слабост. Уголемяване на гърдите при мъжете. Хипомагнезиемия.
  В много редки случаи Ултоп може да засегне белите кръвни клетки, което води до имунна недостатъчност. Ако имате инфекция със симптоми като повишена температура със силно отслабено общо състояние или треска със симптоми на локална инфекция като болки във врата, гърлото или устата или затруднения при уриниране, трябва да се консултирате с Вашия лекар колкото е възможно по-скоро, така че липсата на бели кръвни клетки (агранулоцитоза) да се изключи чрез кръвен тест. Важно е да се даде информация за лекарствата, които приемате в момента.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. 5. Съхранение на Ултоп

  5. Съхранение на Ултоп
  Съхранявайте на места, недостъпни за деца.
  Да не се използва Ултоп след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да се съхранява под 25? С. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канала или на боклука. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Допълнителна информация
  Какво съдържа Ултоп Активното вещество е омепразол. Всяка твърда стомашно-устойчива капсула съдържа 10 mg омепразол. Другите съставки са захароза, царевично нишесте, магнезиев карбонат, тежък, хидроксипропил целулоза, натриев лаурилсулфат, метакрилова киселина - етил акрилат кополимер (1:1) дисперсия 30 на сто, талк, макрогол 6000 и титанов диоксид (Е171) в ядрото на капсулата и титанов диоксид (171), червен железен оксид (E172) и желатин в капсулата.

  Как изглежда Ултоп и какво съдържа опаковката
  Ултоп 10 mg твърда стомашно-устойчива капсула: тялото на капсулите е светло розово, а капачката е бяла; капсулите са пълни с бели до бледожълти или леко розови пелети.
  Ултоп 10 mg твърди стомашно-устойчиви капсули се предлагат в кутии: от 14 и 28 капсули в пластмасова опаковка със сушител.
  Начин на отпускане
  По лекарско предписание.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  KRKA, d.d., Novo mesto, Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Словения

  Описание на УЛТОП КАПС 10МГ Х 14

  УЛТОП КАПС 10МГ Х 14 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  УЛТОП КАПС 10МГ Х 14 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  УЛТОП КАПС 10МГ Х 14 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа