Сайтът използва бисквитки.

 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • УРОМИТЕКСАН ТАБЛ 400МГ Х 10

  • УРОМИТЕКСАН ТАБЛ 400МГ Х 10 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Уважаеми пациенти,
  моля прочетете внимателно следната листовка за пациента, тъй като тя съдържа важни сведения за това какво трябва да съблюдавате при употреба на този лекарствен продукт. Ако имате въпроси, моля обръщайте се към Вашия лекар или фармацевт.

  Листовка за пациента
  Моля, прочетете внимателно!

  Uromitexan Tablets 400 mg
  Уромитексан таблетки 400 mg

  Качествен и количествен състав
  Лекарствено вещество:
  1 таблетка филмирана съдържа 400 mg mesna като лекарствено вещество.

  Помощни вещества:
  Лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, двуосновен калциев фосфат дихидрат, царевично нишесте, Повидон К25, магнезиев стеарат, хидроксипропилметилцелулоза, полиетиленгликол 6000, титанов диоксид Е 171, симетикон.

  Лекарствена форма и количество в една опаковка
  Таблетка филмирана
  Големина на опаковките: 10 таблетки, 20 таблетки, 50 таблетки

  Име и адрес на производителя и притежателя на разрешението за употреба
  Baxter Oncology GmbH
  Daimlerstrasse 40
  D-60314 Frankfurt аm Mein
  Germany
  Phone: ++49 69 4001 01

  Фармакотерапевтична група
  Антидот за оксазафосфорини (Uroprotektor)
  Детоксикиращи лекарствени продукти при лечение с цитостатици

  Терапевтични показания
  За предпазване от токсично увреждане на епитела на пикочните пътища, изразяващо се в хеморaгичен цистит, микрохематурия и макрохематурия при пациенти, лекувани с ифосфамид и циклофосфамид в дози, които се считат за уротоксични.

  Противопоказания
  Данни за свръхчувствителност към месна или други тиолсъдържащи съединения.

  Специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба
  При пациенти с автоимунни заболявания се наблюдават по-често псевдоалергични реакции, в сравнение с пациенти с туморно заболяване.
  Наблюдавани са реакции от страна на кожата и лигавиците (сърбеж, бързопреходен обрив, копривна треска, обрив по кожата или лигавиците), преходно покачване на трансаминазите,
  както и неспецифични общи симптоми като втрисане, отпадналост, гадене и повръщане. Рядко се наблюдават нарушения в кръвообращението със спадане на артериалното налягане и ускорена сърдечна честота. Поради това предпазването на пикочните пътища с Уромитексан от токсично увреждане трябва да се осъществява само под близък лекарски контрол и след предварителна оценка на съотношението риск/полза.

  Лечението с Уромитексан може да се доведе до фaлшиво позитивиране на реакцията за кетотела в урината (напр. тест на Ротера, N - Multistix reagent strip test) и до фалшиво положителна или фaлшиво отрицателна реакция за еритроцити в урината при използване на тест-ленти. Цветната реакция за кетотела в урината е по-скоро червеникаво-пурпурна, отколкото пурпурна, по-нестабилна и избледнява веднaга след прибавянето на ледена оцетна киселина. За точното определяне наличието на еритроцити в урината се препоръчва микроскопско изследване на урината. При повръщане месна не се прилarа през устата, а само интравенозно. При пациенти, третирани с лъчелечение в комбинация с високи дози циклофосфамид, приложението на месна през устата се замества с интравенозно приложение.

  Внимание! Месна протектира само пикочните пътища! Всички останали профилактични мерки при лечение с оксазафосфорини не се повлияват и трябва да се прилaгат!

  Лекарствени взаимодействия и други форми на взаимодействия
  Уромитексанне повлиява системните ефекти на оксазафосфорините. Според данни от клинични изпитвания, предозиране с Уромитексанне намалява острата и подострата токсичност, активността на белите кръвни клетки и имуносупресивния ефект на оксазафосфорините. Опитите с животни с различни тумори също показват, че приложението на Уромитексан не повлиява антитуморната активност на циклофосфамид и ифосфамид.

  Уромитексанне повлиява антитуморната активност и на дрyrи цитостатици (напр. адриамицин, BCNU, метотрексат, винкристин), както и терапевтичния ефект на дрyrи лекарства, като напр. дигиталисови гликозиди.

  Какви храни трябва да избягвате?
  Храната не влияе върху резорбцията на месна и елиминирането й с урината.

  Какво трябва да имате предвид по време на бременност и кърмене?
  Бременност и кърмене са противопоказани за цитостатично лечение и следователно Уромитексан обикновено не се прилaга при тези състояния. Ако все пак по време на бременност се наложи цитостатично лечение, тогава трябва да се приложи Уромитексан. При опити с животни не е установено токсично влияние върху ембриона или увреждане на плода от Уромитексан.

  Влияние върху способността за шофиране и работа с машини
  Не е установено.

  Дозировка, начин и честота на приложение
  За адекватна защита на пикочните пътища от уротоксичното действие на оксазафосфорините трябва да се приложи достатъчно колнчество месна. Продължителността на лечението с месна трябва да е равна на продължителностrа на лечението с оксазафосфорин плюс времето, необходимо за спадане на концентрацията на метаболитите на оксазафосфорините в урината до нетоксични нива. Обикновено това става 8-12 часа след преустановяване приложението на оксазафосфорини, но може и да варира в зависимост от режима на дозиране. При определяне на
  необходимата доза месна, изчисленото количество се закръгля надолу до съответния брой цели таблетки Уромитексан. Количеството отделена урина трябва да се поддържа около 100 ml/час (както се изисква при лечение с оксазафосфорини). По време на цялото лечение трябва да се следи за наличието на кръв и белтъци в урината.

  Общото количество месна в урината след приложението й през устата е около 50 % в сравнение с интравенозното й приложение, а началото на ексрецията в урината се забавя до 2 часа и е по-продължително.

  При интермитентно лечение с оксазафосфорини:
  През устата се прилага 40 % от дозата на оксазафосфорин, съобразена с телесното тегло, като се закръгля надолу до съответния брой цели таблетки Уромитексан. Приема се през устата 2 часа преди и на 2-я и 6-я час след приложението на оксазафосфорин. Ако в този случай Уромитексан трябва да се приложи интравенозно, отпада приемането през устата 2 часа преди приложението на оксазафосфорин и се замества с интравенозна апликация в "нулевия" час спрямо дозировката на оксазафосфорин.

  При приложение на ифосфамид като 24-часова инфузия:
  Месна се приема през устата на 2-я и 6-я час след приключването на комбинираната инфузия на ифосфамид и месна. Общата доза месна е 40 % (т/т) от дозата на ифосфамид за 24 часа, закръглено надолу до съответния брой цели таблетки Уромитексан.

  При приложение на ифосфамид като продължителна непрекъсната инфузия:
  Месна се приема през устата на 2-я и 6-я час след приключването на комбинираната инфузия на ифосфамид и месна. Общата доза месна е 40 % (т/т) от дозата на ифосфамид за 24 часа, закръглено надолу до съответния брой цели таблетки Уромитексан.

  Приложение при деца
  При деца може да се наложи скъсяване на дозовите интервали или увеличаване броя на отделните дози. Този режим защитава децата, които по-принцип имат по-честа микция.

  Приложение при възрастни:
  Няма специфични данни. Клинични проучвания, които обхващат пациенти над 65 години, не са показали характерни за тази група нежелани лекарствени реакции.

  При пациенти с висок риск:
  При пациенти с предварително увреден епител на пикочните пътища от лечение с оксазафосфорини илн облъчване на таза, или при пациенти, при които стандартната доза не е достатъчна за адекватна защита, напр. при анамнеза за минапи заболявания на пикочните пътища, трябва да се прилага доза, съответстваща на 40 % от дозата на оксазафосфорините през интервапи, по-кратки от 4 часа и/или да се увеличи броя на дозите.

  Предозиране и други грешки при употреба
  При здрави доброволци, получили еднократна болус доза от 70 mg/kg месна, липсват данни за значителни токсични нежелани лекарствени реакции.
  Не е известен специфичен антидот на Уромитексан.

  Нежелани лекарствени реакции
  Трудио е да се определи кои нежелани лекарствени реакции се дължат на Уромитексан, поради съпътстващото третиране на пациентите с цитотоксични лекарства. При прилагането на единична доза 60-70 mg/kg/ден на здрави добороволци са наблюдавани следните нежелани лекарствени реакции: гадене, повръщане, колики, диария, главоболие, отпаднапост, болки в ставите и крайниците, депресия, раздразнителност, умора, обрив, спадане на кръвното налягане и повишена сърдечна честота. Рядко се наблюдават псевдоалергични реакции (бързопреходии обриви, сърбеж, обриви по кожата и лигавиците, уртикатиапен оток, внезапно спадане на кръвното налягане, повишена сърдечна честота, преходно повишение на чернодробните трансаминази). Изброените псевдоапергични реакции се срещат по¬често при пациенти с автоимунни заболявания.

  Специални условия за съхранение
  Не са необходими специални условия на съхранение.

  Срок на годност
  3 години.
  Да не се използва след изтичане датата срока на годност, ясно обозначен на опаковката!

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
  Прилага се само по лекарско предписание!

  Дата на последната редакция на листовката
  Септември, 2002

  Описание на УРОМИТЕКСАН ТАБЛ 400МГ Х 10

  УРОМИТЕКСАН ТАБЛ 400МГ Х 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  УРОМИТЕКСАН ТАБЛ 400МГ Х 10 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  УРОМИТЕКСАН ТАБЛ 400МГ Х 10 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа