Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ВАЛАРИК ТАБЛ 80МГ

  • ВАЛАРИК ТАБЛ 80МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Вaларик 80 mg филмирани таблетки
  Вaларик 160 mg филмирани таблетки
  Вапсартан (Valsartan)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка;
  1. Какво представлява Валарик и за какво се използва
  2. Преди да приемете Валарик
  3. Как да приемате Валарик
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Валарик
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВАЛАРИК И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Валарик принадлежи към група лекарства, наречени ангиотензин II рецепторни блокери, и се използва за понижение на високо артериално налягане. Ангиотензин II е вещество, предизвикващо свиване на кръвоносните съдове, което се намира в тялото и може да причини високо артериално налягане. Валарик действа чрез блокиране на ангиотензин II. Това води до разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на артериалното налягане.
  Валарик 40 mg филмирани таблетки може да се използват при две различни заболявания:
  • за лечение на хора след пресен сърдечен инфаркт (миокарден инфаркт). "Пресен" в случая означава между 12 часа и 10 дни.
  • за лечение на симптоматична сърдечна недостатъчност. Валарик се използва, когато група лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ) (лекарство за лечение на сърдечна недостатъчност) не може да бъдат използвани, или като допълнение към АСЕ инхибиторите, когато бета-блокерите (други лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност) не може да бъдат използвани.
  Симптомите на сърдечна недостатъчност включват задух и подуване на стъпалата и краката поради натрупване на течности. Това настъпва, когато сърдечният мускул не може да изпомпва кръвта достатъчно силно, за да снабди цялото тяло с необходимата му кръв.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ВАЛАРИК
  Не приемайте Валарик:
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към валсартан или към някоя от останалите съставки на Валарик.
  • ако имате тежко чернодробно заболяване
  • ако сте бременна след 3-тня месец (добре е също да се избягва Валарик в ранна бременност - вижте точка "Бременност ").
  Не приемайте Валарик, ако някое от изброените се отнася за Вас.

  Обърнете специално внимание при употребата на Валарик:
  • ако имате чернодробно заболяване;
  • ако имате тежко бъбречно заболяване и сте на диализа;
  • ако страдате от стесняване на бъбречната артерия;
  • ако наскоро сте имали бъбречна трансплантация (получили сте нов бъбрек);
  • ако сте на лечение след прекаран сърдечен инфаркт или за сърдечна недостатъчност, Вашият лекар може да провери бъбречната Ви функция;
  • ако приемате лекарства, които повишават нивото на калий в кръвта. Те включват калиеви добавки или заместители на солта, съдържащи калий, калий-съхраняващи лекарства и хепарин. Може да се наложи проверка на нивата на калия в кръвта през редовни интервали;
  • ако страдате от хипералдостеронизъм -, болест при която Вашите надбъбречни жлези образуват твърде голямо количество от хормона алдостерон. В този случай употребата на Валарик не се препоръчва;
  • ако сте загубили много течности (дехидратация) поради диария, повръщане и високи дози обезводняващи таблетки (диуретици);
  • не се препоръчва употребата на Валарик при деца и юноши (на възраст под 18 години);
  • трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или е
  възможно да забременеете. Валарик не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна повече от 3 месеца, тъй като може да причини сериозно увреждане на бебето Ви, ако се употребява в този период (вижте точка "Бременност").
  Ако някое от изброените се отнася за Вас, информирайте Вашия лекар, преди да приемете Валарик.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Ефектът от лечението може да се повлияе от приемането на други лекарства едновременно с Валарик. Може да е необходимо да се промени дозировката, да се предприемат други предпазни мерки или в отделни случаи да се спре лечението с някои от лекарствата. Това важи както за лекарствата с рецепта, така и за отпусканите без рецепта, особено за:
  други лекарства, които понижават кръвното налягане, особен обезводняващи таблетки (диуретици).
  лекарства, повишаващи нивата на калий в кръвта Ви. Те включват калиеви добавки или заместители на солта, калий-съхраняващи диуретин и хепарин.
  вид болкоуспокояващи лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС).
  • литий - лекарство, което се използва при някои психични заболявания. В допълнение:
  • ако се лекувате след прекаран сърдечен инфаркт, не се препоръчва комбинацията с АСЕ инхибитори (лекарства за лечение на сърдечен инфаркт).
  • ако се лекувате за сърдечна недостатъчност, не се препоръчва тройната комбинация с АСЕ инхибитори я бета-блокери (лекарства за лечение на сърдечна недостатьч н ост).

  Прием на Валарик с храни и напитки
  Вие може да приемате Валарик със или без храна.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приемането на което и да е лекарство.
  • Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или е възможно да забременеете. Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да престанете да приемате Валарик, преди да забременеете или веднага след като научите, че сте бременна, и ще Ви посъветва да вземете друго лекарство вместо Валарик. Валарик не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема след 3-тия месец, тъй като може да причини сериозни увреди на бебето Ви, ако се употребява след 3-тия месец на бременността.
  • Уведомете Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите.
  Валарик не се препоръчва за майки кърмачки и Вашият лекар може да Ви предпише друго лечение, ако желаете да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или родено недоносено.

  Способност за шофиране и работа с машини
  Преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концентрация,
  се уверете, че знаете как реагирате на ефектите на Валарик. Подобно на много други лекарства за високо артериално налягане Валарик може да причини замаяност или да повлияе върху съсредоточаването в някои случаи. Поради тази причина преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концентрация, се уверете как реагирате на ефектите на Валарик.

  Важна информация относно някои от съставките на Валарик
  Валарик съдържа лактоза и сорбитол, като и двете са захари. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете с него, преди да приемате този лекарствен продукт.
  Този лекарствен продукт съдържа под 23 mg натрий в дозова единица, което по същество означава „несъдържащ натрий".

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ВАЛАРИК
  Винаги приемайте Валарик точно както Ви е казал Вашият лекар, за да се постигне най-добър резултат и да се избегне появата на нежелани реакции. Приемайте лекарството само по лекарско предписание. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Пациентите с високо артериално налягане не винаги разпознават симптомите на това заболяване. Мнозина от тях се чувстват нормално. Затова е важно да носите със себе си Вашето лекарство, предписано от лекуващия Ви лекар, когато отивате на посещение при него, дори и когато се чувствате добре.
  След пресен сърдечен инфаркт: След прекаран сърдечен инфаркт лечението може да започне 12 часа след това, обикновено с по-малка доза от 20 mg два пъти дневно. Вие получавате дозата от 20 mg, разделяйки таблетката от 40 mg. Лекуващият лекар ще увеличава постепенно дозата през следващите няколко седмици най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната доза зависи от това как всеки пациент понася лекарството. Валарик може да се приема едновременно с друго лечение за сърдечен инфаркт и Вашият лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.

  Сърдечна недостатъчност: Лечението обикновено започва с 40 mg два пъти дневно. Лекуващият лекар може да предпише по-висока доза чрез постепенното й увеличаване най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната доза зависи от това как всеки пациент понася лекарството.
  Валарик може да се приема и с друго лекарство за сърдечна недостатъчност, като Вашият лекуващ лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.
  Можете да приемате Валарик със или без храна. Глътнете таблетката с чаша вода. Приемайте Валарик по едно и също време всеки ден.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Валарик
  При силна замаяност и/или припадък, легнете и незабавно се свържете се с лекуващия Ви лекар. Ако случайно сте приели по-голямо количество от лекарството, свържете се с Вашия лекар, фармацевт или болница.

  Ако се пропуснали да приемете Валарик
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
  Ако сте забравили да приемете една доза, приемете я веднага, след като се сетите. Ако е почти време за следващата доза, пропуснете невзетата доза.

  Ако сте спрели приема на Валарик
  Прекратяването на лечението с Валарик може да влоши състоянието Ви. Не спирайте да приемате лекарството си, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Валарик може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Тези нежелани реакции може да настъпят с честота, определена както следва:
  ¦ много чести: засягат повече от 1 на 10 пациенти;
  ¦ чести: засягат 1 до 10 на 100 пациенти;
  ¦ нечести: засягат 1 до 10 на 1 000 пациенти;
  ¦ редки: засягат 1 до 10 на 10 000 пациенти;
  ¦ много редки: засягат по-малко от 1 на 10 000 пациенти;
  ¦ с неизвестна честота: от наличните данни не може да бъде направена оценка.

  Някои симптоми налагат незабавна лекарска намеса:
  Може да имате симптоми на ангионевротичен оток, например:
  • подуване на лицето, езика или гърлото;
  • трудности при преглъщане;
  • копривна треска и затруднено дишане.
  Трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар, ако получите някои от тях.
  Други нежелани реакции включват:
  Чести:
  • замайване, замайване след изправяне от легнало или седнало положение.
  • ниско артериално налягане със симптоми като замайване
  • намалена бъбречна функция (признаци на бъбречно увреждане)
  Нечести;
  • алергична реакция със симптоми като обрив, сърбеж, замайване, подуване
  на лицето, устните, езика или гърлото, затруднено дишане или гълтане, замайване (признаци на ангионевротичен оток)
  • внезапна загуба на съзнание
  • световъртеж
  • силно намалена бъбречна функция (прояви на остра бъбречна недостатъчност)
  • мускулни крампи, нарушен сърдечен ритъм (прояви на хиперкалемия)
  • недостиг на въздух, затруднено дишане в легнало положение, подуване на стъпалата и краката (прояви на сърдечна недостатъчност)
  • главоболие
  • кашлица
  • коремна болка
  • гадене
  • диария
  • умора
  • отпадналост
  С неизвестна честота
  • обрив, сърбеж, придружени от някои от следните прояви или симптоми: температура, болка в ставите, мускулни болки, подути лимфни възли и/или грипоподобни симптоми (прояви на серумна болест)
  • моравочервени петна, температура сърбеж (прояви на възпаление на кръвоносните съдове, наречено васкулит)
  • необичайно кървене или кръвонасядане (прояви на тромбоцитопения)
  • мускулни болки (миалгия)
  • температура, възпалено гърло или язви в устата, дължащи се на инфекции (прояви на ниско ниво на белите кръвни клетки, наречено неутропения)
  • понижено ниво на хемоглобин и понижен процент на червените кръвни клетки в кръвта (което може при тежки случаи да доведе до анемия)
  • повишени нива на калий в кръвта (което може при тежки случаи да причини мускулни спазми и нарушен сърдечен ритъм)
  • повишени стойности на показателите за чернодробна функция (които могат
  да са показателни за чернодробно увреждане), включително повишени нива на билирубин в кръвта (което може при тежки случаи да причини пожълтяване на кожата и очите)
  • повишаване на нивото на кръвната урея и повишаване на нивото на серумния креатинин (които могат да са показателни за нарушена бъбречна функция)
  Честотата на някои нежелани реакции може да варира в зависимост от Вашето заболяване.
  Например нежелани реакции като замайване и намалена бъбречна функция се наблюдават по-рядко при лекувани пациенти с високо артериално налягане при пациенти, лекувани за сърдечна недостатъчност или след пресен сърдечен пристъп
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар илн фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАЛАРИК
  • Да не се съхранява над 30°С.
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте лекарството след изтичане на срока на годност, отбелязан
  върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  • Не използвайте Валарик, ако забележите, че опаковката е повредена или има белези на подправяне.
  • Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера
  за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Валарик
  • Активното вещество е валсартан. Валарик 80 mg, всяка таблетка съдържа 80 mg валсарта и всяка таблетка Валарик 160 mg съдържа 160 mg валсартан.
  • Другите съставки са; микрокристална целулоза, безводен колоиден силициев оксид, сорбитол, магнезиев карбонат, прежелатинизирана скорбяла, повидон, натриев стеарилфумарат, натриев лаурилсулфат, кросповидон, лактоза монохидрат, хипромелоза, титаниев диоксид (Е 171), макрогол 4000
  Валарик 80 mg/160 съдържат като оцветител жълт железен оксид (Е 172).

  Как изглежда Валарик и какво съдържа опаковката
  Филмирани таблетки.
  Валарик 80 mg: представляват цилиндрични, филмирани розови таблетки с делителна черта от едната страна.
  Валарик 1600 mg: представляват цилиндрични, филмирани таблетки с цвят охра с делителна черта от едната страна.
  Таблетките се доставят в опаковки по 14, 28, 56, 98,280 филмирани таблетки. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Laboratories UCONSA, S.A. Gran Via Carlos III, 98, 7th, 08028 Barcelona ИСПАНИЯ

  Производител: LABORATORIOS CINFA, S.A.
  Olaz - Chipi, 10. Polig. Areta - 31620 Huarte (Pamplona) Испания
  LABORATORIOS LICONSA, S.A.
  Avda. Miralcampo, n° 7, Poligono Industrial Miralcampo
  19200 Azuqueca de Henares (Guadajara)
  Испания

  За допълнителна информация относно това лекарство моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба.

  Описание на ВАЛАРИК ТАБЛ 80МГ

  ВАЛАРИК ТАБЛ 80МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ВАЛАРИК ТАБЛ 80МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ВАЛАРИК ТАБЛ 80МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа