Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ВАЛИУМ TABL 5 MG X 25

  • ВАЛИУМ TABL 5 MG X 25 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА

  Valium tablets Валиум таблетки
  Diazepam/диазепам

  Моля, внимателно прочетете тази листовка преди да започнете лечение с това лекарство. Ако имате въпроси, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

  Какво представлява Valium таблетки?
  Valium Roche таблетки съдържат лекарствената съставка diazepam (диазелам), която принадлежи към група лекарства, известни като бензодиазепини. Diazepam намалява тревожността, и напрежението, потиска гърчовете и има мускулно-релаксиращи свойства.
  Кръглите, бледожълти таблетки съдържат 5 mg diazepam и имат надпис 5 върху едната страна и делителна черта от другата. Предлагат се в опаковки по 25 таблетки.
  Таблетките съдържат помощни вещества: лактоза, царевично нишесте и магнезиев стеарат, жълт железен окис (Е172).

  Притежател на разрешението за употреба :
  Рош България ЕООД, ул."Бяло поле" 16,1618 София, България

  Производител:
  F .Hoffmann-La Roche Ltd., Grenzacherstrasse 124,4070 Basel, Switzerland

  За какво се използват Valium таблетки?
  Valium таблетки се използва за кратко (2-4 седмици) лечение на тежко, водещо до нетрудоспособност състояние на тревожност(безпокойство, водещо до безпричинен стрес) протичащо с или без нарушение на съня (безсъние). Освен това се прилага и за краткотрайно лечение на някои нарушения на функциите на организма или поведението, които може да бъдат във връзка с тревожността, напр. тензионно главоболие или мигренозни пристъпи. Valium има и други приложения, като понякога се използва за:
  - помощно лечение при хора, които наскоро са спряли да злоупотребяват с алкохол,
  - мускулни спазми,
  - церебрална спастичност: мускулни спазми при мозъчно увреждане,
  - епилепсия,
  - предоперативна подготовка,
  - тежки кошмари или ходене по време на сън при деца.
  - раздразнителност и напрежение при деца с церебрална парализа.

  Кога не трябва да се прилага Valium таблетки?
  - Ако имате алергия към групата лекарства, известни като бензодиазепини.
  - Ако имате алергия към някое друго от помощните вещества на продукта.
  - Ако имате белодробно заболяване.
  - Ако страдате от психично заболяване или отклонения на личността.
  - Ако боледувате от миастения гравис (тежко изразена мускулна слабост).
  - Ако страдате от спиране на дишането по време на сън.
  - Ако имате чернодробно заболяване.

  Кога трябва да сте особено внимателни, ако провеждате лечение с Valium таблетки?
  Непременно уведомете Вашия лекар, ако:
  - Имате белодробно или чернодробно заболяване.
  - провеждате лечение и с други лекарства, включително и изписани от Вашия лекар. Това е особено важно, тъй като едновременното прилагане на повече от едно лекарство може да усили или отслаби ефекта на приеманите лекарства. Ефектът на Valium таблетки може да се усили от транквилизатори, антидепресанти, хипнотици (лекарства, предизвикващи сън), аналгетици (лекарства, успокояващи болката), анестетици и лекарства, използвани при лечение на алергии (антихистамини) и епилепсия (анти-еилептици). Когато Valium таблетки се прилага в комбинация с анти-епилептични средства, могат да се развият нежелани реакции по-често от обикновеното и поради това Вашият лекар може да реши да промени дозата. Освен това циметидин, омепразол и цизаприд (лекарства за лечение на стомашни проблеми), рифампицин (антибиотик) и флувоксамин и флуоксетин (антидепресанти) също повлияват прилагания Valium таблетки.
  - редовно употребявате алкохол или лекарства за възстановяване.
  - страдате от депресия .
  Продължителното прилагане на Valium таблетки може да доведе до привикване. Ако прецените, че Вашето лекарство вече не действа, консултирайте се с Вашия лекар.

  ВАЖНО
  Лечението с Valium таблетки може да причини появата на сънливост и да потисне способността Ви за концентрация. Това може да повлияе някои умения
  - шофиране, работа на машини и др.
  Алкохолът усилва седативните ефекти на Valium таблетки и поради това по време на лечение употребата му трябва да се избягва.

  Може ли Valium таблетки да се прилага по време на бременност?
  Не провеждайте лечение с това лекарство, ако сте бременна или може да забременеете. Ако Вашият лекар реши, че трябва да провеждате лечение с Valium таблетки в края на бременността или по време на раждане, новороденото може да бъде с ниска телесна температура, отпуснато и със затруднения в дишането и сученето. Ако лекарството е приемано редовно в края на бременността, бебето може да бъде със симптоми на отнемане. Тези симптоми са обяснени по-долу в раздела Кога и как следва да се прекрати лечението с Valium таблетки?
  Valium преминава в кърмата и поради това, ако кърмите, приложението на това лекарство трябва да се избягва. Това може да обсъдите с Вашия лекар.

  Как трябва да приемате Valium таблетки?
  - Винаги приемайте Valium таблетки така, както е предписано от лекаря. Той/тя ще Ви предпишат правилната доза. Дозата, която Ви е предписана зависи от характера на заболяването Ви, реакцията към лекарството, възрастта и телесното тегло. Вашият лекуващ лекар ще определи най-ниската доза, с която може да контролирате симптоматиката си.
  Може да е от полза да направите справка с изложената по-долу таблица, в която е отразена най-подходящата доза в зависимост от конкретното заболяване.
  - Ако страдате от белодробно или чернодробно заболяване, Вашият лекар може да Ви предпише по-ниска доза.
  - Ако сте в напреднала възраст, Вашият лекар може да Ви предпише по-ниска доза, като дневната доза не следва да надвишава половината от дозата за възрастни.
  - Лечението нормално не бива да продължава повече от четири седмици.
  - Вземайте таблетката преди или по време на хранене, цяла, с вода.
  - След като вземете Valium таблетки, трябва да си осигурите не по-малко от 7-8 часа непрекъснат сън.
  - Ако пропуснете една доза, не трябва да поправяте това с вземане на двойна следваща доза при следващия прием. Просто продължете със следващата доза, без да я променяте.
  - Не променяйте самоволно предписаната Ви доза. Ако преценявате, че ефектът на прилаганото лекарство е твърде слаб или прекалено силен, консултирайте се с Вашия лекар.
  - Ако вземете прекалено висока доза или някой друг по грешка вземе от предписаното Ви лекарство, съобщете на Вашия лекар или в най-близката болница.

  Кога и как трябва да бъде преустановено лечението с Valium таблетки?
  Вашият лекар ще Ви посъветва кога да преустановите лечението. Моля, помнете, че това лекарство не е подходящо за продължително лечение и че след няколко седмици би следвало да се опитате да прекратите лечението с него. По този начин ще се предпазите от пристрастяване и ще намалите риска от създаване на зависимост.
  След определен период на лечение е редно постепенно да започнете да намалявате дозата. Понякога при внезапно прекратяване на лечението се появяват явления на отнемане - главоболие, мускулна болка, силна тревожност, напрежение, безпокойство, объркване и раздразнителност. При тежки случаи може да се появят промени в поведението, водещи до тръпнене по крайниците, повишена чувствителност към светлина, шум и допир, халюцинации или епилептични гърчове.
  Освен това при прекратяване на лечението може да се появят отново началните оплаквания, като това доведе до повишена тревожност, безпокойство и промени в настроението. Вероятността това да се случи е по-малка, ако в края на лечението дозата се намалява постепенно.
  В отделни случаи, когато пациентите са провеждали продължително лечение с бензодиазепини, периодът на намаляване на дозата преди прекратяване на лечението също трябва да бъде удължен. Може да се налага и специално внимание. Това можете да обсъдите с Вашия лекар.

  Какви нежелани реакции може да се появят при лечение с Valium таблетки?
  Може да започнете повече да забравяте или да загубите частично паметта си.
  Нежеланите реакции включват умора, сънливост, мускулна слабост и трудности в координирането на мускулната активност. Тези реакции обикновено се наблюдават в началото на лечението и при по-нататъшното приложение отзвучават.
  В редки случаи могат да се появяят промени в поведението включително агресивност, възбуда, безпокойство, тревожност, раздразнителност, гняв, кошмари и халюцинации. При поява на тези симптоми незабавно информирайте Вашия лекар. Може би ще се наложи да преустановите лечението.
  Както и при останалите лекарства, някои от нежеланите реакции могат да се появят изключително рядко. При лечение с Valium таблетки това са: главоболие, световъртеж, понижено кръвно налягане, стомашно дразнене, кожни обриви, промени в зрението, промени в нивото на сексуалното желание, невъзможност за уриниране/задръжка на урината в пикочния мехур, жълтеница, кръвни промени, запек, инконтиненция, депресия, гадене, сухота в устата, повишено слюноотделяне, провлечен говор и треперене.
  Ако имате притеснения във връзка с всичко това, обсъдете го с Вашия лекар.

  Как трябва да съхранявате Valium таблетки?
  - Таблетките трябва да се съхраняват при температура под 30°С в оригиналната опаковка, за да се пазят от директна светлина.
  - Пазете лекарството от деца.
  - Това лекарство не трябва да се използва след датата на изтичане на срока на годност (ЕХР), отбелязан върху опаковката. Цялото количество неизползвано лекарство върнете в аптеката. Запазете го само, ако Вашият лекар даде подобни указания.
  - ПОМНЕТЕ - това лекарство е предписано на Вас. Само лекар може да Ви го предпише. Никога не го предлагайте на други. Това може да им навреди, дори да имат прояви на заболяване подобни на Вашите.

  Допълнителна информация
  Допълнителна информация за Valium таблетки можете да получите от Вашия лекар.

  Дата на последна редакция на листовката
  м. октомври 2003 г.

  Описание на ВАЛИУМ TABL 5 MG X 25

  ВАЛИУМ TABL 5 MG X 25 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ВАЛИУМ TABL 5 MG X 25 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ВАЛИУМ TABL 5 MG X 25 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа