Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ВАЛСОЛ ТАБЛ 80МГ

  • ВАЛСОЛ ТАБЛ 80МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Валсол 80 mg филмирани таблетки
  Валсартан (Valsartan)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Валсол и за какво се използва
  2. Преди да приемете Валсол
  3. Как да приемате Валсол
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Валсол
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВАЛСОЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Валсол принадлежи към група лекарства, наречени ангиотензин II рецепторни блокери, и се използва за понижение на високо артериално налягане. Ангиотензин II е вещество, предизвикващо свиване на кръвоносните съдове, което се намира в тялото и може да причини високо артериално налягане. Валсол действа чрез блокиране на ангиотензин II. Това води до разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на артериалното налягане.
  Валсол 80 mg филмирани таблетки може да се използват при две различни заболявания:
  • за лечение на хора след пресен сърдечен инфаркт (миокарден инфаркт). "Пресен" в случая означава между 12 часа и 10 дни.
  • за лечение на симптоматична сърдечна недостатъчност. Валсол се
  използва, когато група лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ) (лекарство за лечение на сърдечна недостатъчност) не може да бъдат използвани, или като допълнение към АСЕ инхибиторите, когато бета-блокерите (други лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност) не може да бъдат използвани.
  Симптомите на сърдечна недостатъчност включват задух и подуване на стъпалата и краката поради натрупване на течности. Това настъпва, когато сърдечният мускул не може да изпомпва кръвта достатъчно силно, за да снабди цялото тяло с необходимата му кръв.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ВАЛСОЛ
  Не приемайте Валсол:
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към валсартан или към някоя от останалите съставки на Валсол.
  • ако имате тежко чернодробно заболяване
  • ако сте бременна след 3-тия месец (добре е също да се избягва Валсол в ранна бременност - вижте точка "Бременност ").
  Не приемайте Валсол, ако някое от изброените се отнася за Вас.

  Обърнете специално внимание при употребата на Валсол:
  • ако имате чернодробно заболяване;
  • ако имате тежко бъбречно заболяване и сте на диализа;
  • ако страдате от стесняване на бъбречната артерия;
  • ако наскоро сте имали бъбречна трансплантация (получили сте нов бъбрек);
  • ако сте на лечение след прекаран сърдечен инфаркт или за сърдечна недостатъчност, Вашият лекар може да провери бъбречната Ви функция;
  • ако приемате лекарства, които повишават нивото на калий в кръвта. Те включват калиеви добавки или заместители на солта, съдържащи калий, калий-съхраняващи лекарства и хепарин. Може да се наложи проверка на нивата на калия в кръвта през редовни интервали;
  • ако страдате от хипералдостеронизъм болест при която Вашите надбъбречни жлези образуват твърде голямо количество от хормона алдостерон. В този случай употребата на Валсол не се препоръчва;
  • ако сте загубили много течности (дехидратация) поради диария, повръщане и високи дози обезводняващи таблетки (диуретици);
  • не се препоръчва употребата на Валсол при деца и юноши (на възраст под 18 години);
  • трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или е
  възможно да забременеете. Валсол не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна повече от 3 месеца, тъй като може да причини сериозно увреждане на бебето Ви, ако се употребява в този период (вижте точка "Бременност").
  Ако някое от изброените се отнася за Вас, информирайте Вашия лекар, преди да приемете Валсол.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Ефектът от лечението може да се повлияе от приемането на други лекарства едновременно с Валсол. Може да е необходимо да се промени дозировката, да се предприемат други предпазни мерки или в отделни случаи да се спре лечението с някои от лекарствата. Това важи както за лекарствата с рецепта, така и за отпусканите без рецепта, особено за:
  • други лекарства, които понижават кръвното налягане, особен обезводняващи таблетки (диуретици).
  • лекарства, повишаващи нивата на калий в кръвта Ви. Те включват калиеви добавки или заместители на солта, калий-съхраняващи диурстици и хепарин.
  • вид болкоуспокояващи лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС).
  • литий - лекарство, което се използва при някои психични заболявания. В допълнение:
  • ако се лекувате след прекаран сърдечен инфаркт, не се препоръчва комбинацията с АСЕ инхибитори (лекарства за лечение на сърдечен инфаркт).
  • ако се лекувате за сърдечна недостатъчност, не се препоръчва тройната комбинация с АСЕ инхибитори и бета-блокери (лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност).

  Прием на Валсол с храни и напитки
  Вие може да приемате Валсол със или без храна.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приемането на което и да е лекарство.
  • Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или е възможно да забременеете. Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да престанете да приемате Валсол, преди да забременеете или веднага след като научите, че сте бременна, и ще Ви посъветва да вземете друго лекарство вместо Валсол. Валсол не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема след 3-тия месец, тъй като може да причини сериозни увреди на бебето Ви, ако се употребява след 3-тия месец на бременността.
  • Уведомете Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите.
  Валсол не се препоръчва за майки кърмачки и Вашият лекар може да Ви предпише друго лечение, ако желаете да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или родено недоносено.

  Способност за шофиране и работа с машини
  Преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концентрация, се уверете, че знаете как реагирате на ефектите на Валсол. Подобно на много други лекарства за високо артериално налягане Валсол може да причини замаяност или да повлияе върху съсредоточаването в някои случаи. Поради тази причина преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концентрация, се уверете как реагирате на ефектите на Валсол.

  Важна информация относно някои от съставките на Валсол
  Валсол съдържа лактоза и сорбитол, като и двете са захари. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете с него, преди да приемате този лекарствен продукт.
  Този лекарствен продукт съдържа под 23 mg натрий в дозова единица, което по същество означава „несъдържащ натрий".

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ВАЛСОЛ
  Винаги приемайте Валсол точно както Ви е казал Вашият лекар, за да се постигне най-добър резултат и да се избегне появата на нежелани реакции. Приемайте лекарството само по лекарско предписание. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Пациентите с високо артериално налягане не винаги разпознават симптоммите на това заболяване. Мнозина от тях се чувстват нормално. Затова е важно да носите със себе си Вашето лекарство, подписано от лекуващия Ви лекар, когато отивате на посещение при него, дори и когато се чувствате добре.

  След пресен сърдечен инфаркт: След прекаран сърдечен инфаркт лечението може да започне 12 часа след това, обикновено с по-малка доза от 20 mg два пъти дневно. Вие получавате дозата от 20 mg, разделяйки таблетката от 40 mg. Лекуващият лекар ще увеличава постепенно дозата през следващите няколко седмици най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната доза зависи от това как всеки пациент понася лекарството. Валсол може да се приема едновременно с друго лечение за сърдечен инфаркт и Вашият лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.
  Сърдечна недостатъчност: Лечението обикновено започва с 40 mg два пъти дневно. Лекуващият лекар може да предпише по-висока доза чрез постепенното й увеличаване най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната доза зависи от това как всеки пациент понася лекарството.
  Валсол може да се приема и с друго лекарство за сърдечна недостатъчност, като Вашият лекуващ лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.
  Можете да приемате Валсол със или без храна. Глътнете таблетката с чаша вода. Приемайте Валсол по едно и също време всеки ден.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Валсол
  При силна замаяност и/или припадък, легнете и незабавно се свържете се с лекуващия Ви лекар. Ако случайно сте приели по-голямо количество от лекарството, свържете се с Вашия лекар, фармацевт или болница.

  Ако се пропуснали да приемете Валсол
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
  Ако сте забравили да приемете една доза, приемете я веднага, след като се сетите. Ако е почти време за следващата доза, пропуснете невзетата доза.

  Ако сте спрели приема на Валсол
  Прекратяването на лечението с Валсол може да влоши състоянието Ви. Не спирайте да
  приемате лекарството си, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Валсол може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Тези нежелани реакции може да настъпят с честота, определена както следва:
  ¦ много чести: засягат повече от 1 на 10 пациенти;
  ¦ чести: засягат 1 до 10 на 100 пациенти;
  ¦ нечести: засягат 1 до 10 на 1 000 пациенти;
  ¦ редки: засягат 1 до 10 на 10 000 пациенти;
  ¦ много редки: засягат по-малко от 1 на 10 000 пациенти;
  ¦ с неизвестна честота; от наличните данни не може да бъде направена оценка.

  Някои симптоми налагат незабавна лекарска намеса:
  Може да имате симптоми на ангионевротичен оток, например:
  • подуване на лицето, езика или гърлото;
  • трудности при преглъщане;
  • копривна треска и затруднено дишане.
  Трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар, ако получите някои от тях.
  Други нежелани реакции включват:
  Чести;
  • замайване, замайване след изправяне от легнало или седнало положение.
  • ниско артериално налягане със симптоми като замайване
  • намалена бъбречна функция (признаци на бъбречно увреждане)
  Нечести;
  • алергична реакция със симптоми като обрив, сърбеж, замайване, подуване
  на лицето, устните, езика или гърлото, затруднено дишане или гълтане, замайване (признаци на ангионевротичен оток)
  • внезапна загуба на съзнание
  • световъртеж
  • силно намалена бъбречна функция (прояви на остра бъбречна недостатъчност)
  • мускулни крампи, нарушен сърдечен ритъм (прояви на хиперкалемия)
  • недостиг на въздух, затруднено дишане в легнало положение, подуване на стъпалата и краката (прояви на сърдечна недостатъчност)
  • главоболие
  • кашлица
  • коремна болка
  • гадене
  • диария
  • умора
  • отпадналост
  С неизвестна честота
  • обрив, сърбеж, придружени от някои от следните прояви или симптоми: температура, болка в ставите, мускулни болки, подути лимфни възли и/или грипоподобни симптоми (прояви на серумна болест)
  • моравочервени петна, температура сърбеж (прояви на възпаление на кръвоносните съдове, наречено васкулит)
  • необичайно кървене или кръвонасядане (прояви на тромбоцитопения)
  • мускулни болки (миалгия)
  • температура, възпалено гърло или язви в устата, дължащи се на инфекции (прояви на ниско ниво на белите кръвни клетки, наречено неутропения)
  • понижено ниво на хемоглобин и понижен процент на червените кръвни клетки в кръвта (което може при тежки случаи да доведе до анемия)
  • повишени нива на калий в кръвта (което може при тежки случаи да причини мускулни спазми и нарушен сърдечен ритъм)
  • повишени стойности на показателите за чернодробна функция (които могат да са показателни за чернодробно увреждане), включително повишени нива на билирубин в кръвта (което може при тежки случаи да причини пожълтяване на кожата и очите)
  • повишаване на нивото на кръвната урея и повишаване на нивото на
  серумния креатинин (които могат да са показателни за нарушена бъбречна функция)
  Честотата на някои нежелани реакции може да варира в зависимост от Вашето заболяване.
  Например нежелани реакции като замайване и намалена бъбречна функция се наблюдават по-рядко при лекувани пациенти с високо артериално налягане, отколкото при пациенти, лекувани за сърдечна недостатъчност или след пресен сърдечеен пристъп.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописанн в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАЛСОЛ
  • Да не се съхранява над 30°С.
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте лекарството след изтичане на срока на годност, отбелязан
  върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  • Не използвайте Валсол, ако забележите, че опаковката е повредена или има белези на подправяне.
  • Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера
  за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Валсол
  • Активното вещество е валсартан. Валсол 840 mg, всяка таблетка съдържа 40 mg валсартан;
  • Другите съставки са: микрокристална целулоза, безводен колоиден силициев оксид, сорбитол, магнезиев карбонат, прежелатинизирана скорбяла, повидон, натриев стеарилфумарат, натриев лаурилсулфат, кросповидон, лактоза монохидрат, хипромелоза, титаниев диоксид (Е 171), макрогол 4000
  Валсол 80 mg съдържат като оцветител жълт железен оксид (Е 172).
  Как изглежда Валсол и какво съдържа опаковката
  Филмирани таблетки.
  Валсол 80 mg: представляват цилиндрични, филмирани rozowi таблетки с делител на черта от едната страна.
  Таблетките се доставят в опаковки по 14, 28, 56, 98, 280 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Laboratories LICONSA, S.A. Gran Via Carlos III, 98, 7,h, 08028 Barcelona ИСПАНИЯ

  Производител:
  LABORATORIOS CINFA, S.A.
  Olaz - Chipi, 10. Polig. Areta - 31620 Huarte (Pamplona) Испания
  LABORATORIOS LICONSA, S.A.
  Avda. Miralcampo, n° 7, Poligono Industrial Miralcampo
  19200 Azuqueca de Henares (Guadajara) Испания
  За допълнителна информация относно това лекарство моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба.

  Това лекарство е разрешено за употреба в страните-членки на ЕЕО под следните
  имена:
  Германия: Valsol 80 mg Filmtabletten
  България: Валсол 80 mg филмирани таблетки
  Чешка република: Valsartan Liconsa 80 mg
  Естония: Valsol
  Унгария: Valsol 40 mg bevont tabletta
  Латвия: Valsol 80 mg apvalkotas tabletes
  Литва: Valsol 80 mg plevele dengtos tabletes
  Полша: Valsol
  Румъния: Valsol 80 mg comprimate filmate
  Словения: Valsol 80 mg filmsko oblozene tablete
  Словакия: Valsol 80 mg

  Описание на ВАЛСОЛ ТАБЛ 80МГ

  ВАЛСОЛ ТАБЛ 80МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ВАЛСОЛ ТАБЛ 80МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ВАЛСОЛ ТАБЛ 80МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа