Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ВАЛТЕНЗИН ТАБЛ 80МГ

  • ВАЛТЕНЗИН ТАБЛ 80МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Валтензнн 80 mg филмирани таблетки
  Valtensin 80 mg film-coated tablets
  Валтензнн 160 mg филмирани таблетки
  Valtensin 160 mg film-coated tablets
  валсартан (valsartan)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.Т ова включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Валтензнн и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Валтензин
  3. Как се приема Валтензин
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Валтензин
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Валтензин и за какво се използва
  Валтензин принадлежи към група лекарства, наречени ангиотензин II рецепторни антагонисти, и се използва за понижаване на високо кръвно налягане. Ангиотензин II е вещество, предизвикващо свиване на кръвоносните съдове, което се намира в тялото и може да причини високо артериално налягане. Валтензин действа чрез блокиране на ангиотензин И. Това води до разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на кръвното налягане.
  Валтензин 80 mg и 160 mg филмирани таблетки могат да се използват при три различни състояния:
  • за лечение на високо кръвно налягане при възрастни, деца н юноши на възраст от б до 18 години. Високото кръвно налягане повишава натоварването на сърцето и артериите. Ако не се лекува, може да увреди кръвоносните съдове на мозъка, сърцето и бъбреците и да причини инсулт, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност. Високото кръвно налягане повишава риска от коронарни инциденти. Понижаването на кръвното налягане до нормални стойности намалява риска от развитие на подобни нарушения.
  • за лечение на възрастни пациенти след пресен коронарен инцидент (миокарден инфаркт). "Пресен" в случая означава между 12 часа и 10 дни.
  • за лечение на симптоматична сърдечна недостатъчност при възрастни пациенти.
  Валтензин се използва, когато група лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ) (лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност) не могат да бъдат използвани или като допълнение към АСЕ инхибиторите, когато бета-блокерите (други лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност) не могат да бъдат използвани. Симптомите на сърдечна недостатъчност включват задух и подуване на стъпалата и краката поради събиране на течности. Това настъпва, когато сърдечният мускул не може да изпомпва кръвта достатъчно силно, за да снабди цялото тяло с необходимата му кръв.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Валтевзин
  Не приемайте Валтевзин:
  • ако сте алергични към валсартан или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  • ако имате тежко чернодробно заболяване.
  • ако сте бременна след 3-тия месец (добре е да се избягва Валтензин и при ранна бременност - вижте точка "Бременност ")
  • ако имате захарен диабет или нарушена бъбречна функция и се лекувате с алискирен (лекарство за понижаване на кръвното налягане)
  Не приемайте Валтензин, ако някое от изброените се отнася за Вас.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или медицинска сестра, преди да примете Валтензин, ако:
  • приемате алискирен, лекарство използвано за лечение на високо кръвно налягане.
  • ако имате чернодробно заболяване;
  • ако имате тежко бъбречно заболяване и сте на диализа;
  • ако страдате от стесняване на бъбречната артерия;
  • ако наскоро сте имали бъбречна трансплантация (получили сте нов бъбрек);
  • ако сте на лечение след прекаран сърдечен инфаркт или за сърдечна недостатъчност, Вашият лекар може да иска да провери бъбречната Ви функция;
  • ако имате тежко сърдечно заболяване, различно от сърдечна недостатъчност или инфаркт на миокарда.
  • ако приемате лекарства, които повишават стойностите на калий в кръвта. Те включват калиеви добавки или заместители на солта, съдържащи калий, калий-съхраняващи лекарства и хепарин. Може да се наложи на определени интервали да се проверяват стойностите на калий в кръвта Ви;
  • ако сте на възраст под 18 години и приемате Валтензин в комбинация с други лекарства, които потискат ренин-ангиотензин-алдостероновата система (лекарства, които понижават кръвното налягане), Вашият лекар може редовно да проверява функцията на бъбреците Ви и стойностите на калия в кръвта Ви. При чувствителни пациенти, които едновременно с валсартан приемат лекарства, оказващи влияние върху ренин-ангиотензин-алдостероновата система се съобщава за поява на ниско кръвно налягане, временна загуба на съзнание, инсулт (мозъчен удар), високи стойности на калий в кръвта и промени в бъбречната функция (включително остра бъбречна недостатъчност);
  • ако страдате от хипералдостеронизъм - болест при която Вашите надбъбречни жлези образуват твърде голямо количество от хормона алдостерон. В този случай употребата на Валтензин не се препоръчва;
  • ако сте загубили много течности (дехидратация) поради диария, повръщане и високи дози отводняващи таблетки (диуретици);
  • трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или е възможно да забременеете. Валтензин не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна повече от 3 месеца, тъй като може да причини сериозно увреждане на бебето Ви, ако се употребява в този период (вижте точка "Бременност").
  При пациенти, лекувани с валсартан са докладвани случаи на тежка алергична реакция (ангиоедем) с подуване на лицето или гърлото; някои от тези пациенти преди това са получавали ангиоедем от други лекарства, включително АСЕ инхибитори. Ако получите ангиоедем употребата на валсартан трябва незабавно да се преустанови и не трябва да употребявате повторно валсартан.
  Ако имате захарен диабет или нарушена бъбречна функция и се лекувате с алискирен не трябва да употребявате валсартан.
  Ако някое от изброените се отнася за Вас, информирайте Вашия лекар, преди да приемете Валтензин

  Други лекарства и Валтензин
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да използвате други лекарства.
  Ако имате захарен диабет или нарушена бъбречна функция и се лекувате с алискирен не трябва да употребявате валсартан.
  Ефектът от лечението може да се повлияе от приемането на други лекарства едновременно с Валтензин. Може да е необходимо да се промени дозировката, да се предприемат други предпазни мерки или в отделни случаи да се спре лечението с някои от лекарствата. Това важи както за лекарствата с рецепта, така и за отпусканите без рецепта, особено за:
  • други лекарства, които понижават кръвното налягане, особено отводняващи таблетки (диуретици).
  • лекарства, повишаващи стойностите на калий в кръвта Ви. Те включват калиеви добавки или заместители на солта, калий-съхраняващи диуретици и хепарин.
  • вид болкоуспокояващи лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС).
  • литий - лекарство, което се използва при някои психични заболявания.

  В допълнение:
  • ако се лекувате след прекаран сърдечен инфаркт, не се препоръчва комбинацията с АСЕ инхибитори (лекарства за лечение на сърдечен инфаркт).
  • ако се лекувате за сърдечна недостатъчност, не се препоръчва тройната комбинация с АСЕ инхибитори и бета-блокери (лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност).

  Валтензин с храни, напитки и алкохол
  Вие може да приемате Валтензин със или без храна.

  Бременност, кърмене и фертнлитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  • Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или е възможно да забременеете. Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да престанете да приемате Валтензин, преди да забременеете или веднага след като научите, че сте бременна, и ще Ви посъветва да вземете друго лекарство вместо Валтензин. Валтензин не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема след 3-тия месец, тъй като може да причини сериозни увреди на бебето Ви, ако се употребява след 3-тия месец на бременността.
  • Уведомете Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите. Валтензин не се препоръчва за майки кърмачки и Вашият лекар може да Ви предпише друго лечение, ако желаете да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или родено недоносено.

  Шофиране и работа с машини
  Преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концентрация, се уверете, че знаете как реагирате на ефектите на Валтензин. Подобно на много други лекарства за високо артериално налягане Валтензин може да причини замаяност или да повлияе върху съсредоточаването в някои случаи. Поради тази причина, преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концентрация, се уверете как реагирате на ефектите на Валтензин.

  Валтензин съдържа лактоза монохидрат и лецитин
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете този лекарствен продукт.
  Валтензин съдържа лецитин. Ако сте алергични към фъстъци или соя, не трябва да приемате това лекарство.

  3. Как да приемате Валтензин
  Винаги приемайте Валтензин точно както Ви е казал Вашият лекар, за да се постигне наЙ-добър резултат и да се избегне появата на нежелани реакции. Приемайте лекарството само по лекарско предписание. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Пациентите с високо артериално налягане не винаги разпознават симптомите на това заболяване. Мнозина от тях се чувстват нормално. Затова е важно да носите със себе си Вашето лекарство, предписано от лекуващия Ви лекар, когато отивате на посещение при него, дори и когато се чувствате добре.
  Възрастни пациенти с високо кръвно налягане: Обичайната доза е 80 mg дневно. В някои случаи Вашият лекар може да назначи по-високи дози (напр. 160 mg или 320 mg). Той може и да комбинира Валтензин с допълнително лекарство (напр. диуретик).

  Деца и юноши (на възраст от б до 18 години) с високо кръвво налягане
  При пациенти с тегло под 35 kg обичайната начална доза е 40 mg валсартан веднъж дневно. При пациенти с тегло 35 kg и повече обичайната начална доза е 80 mg валсартан веднъж дневно.
  В някои случаи Вашият лекар може да Ви предпише по-високи дози (дозата може да се повиши до 160 mg и максимум до 320 mg).

  Възрастни пациенти след пресен коронарен инцидент: След прекаран сърдечен инфаркт лечението може да започне 12 часа след това, обикновено с ниска доза от 20 mg два пъти дневно. Вашият лекар ще увеличава постепенно дозата през следващите няколко седмици най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната доза зависи от това как всеки пациент понася лекарството.
  Валтензин може да се приема едновременно с друго лекарство за сърдечен инфаркт и Вашият лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.

  Възрастни пациенти със сърдечна недостатъчност: Лечението обикновено започва с 40 mg два пъти дневно. Вашият лекар може да предпише по-висока доза чрез постепенното й увеличаване най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната дозировка зависи от това как всеки пациент понася лекарството.
  Валтензин може да се приема и с друго лекарство за сърдечна недостатъчност, като Вашият лекуващ лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.
  Можете да приемате Валтензин със или без храна. Глътнете таблетката с чаша вода. Приемайте Валтензин по едно и също време всеки ден.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Валтензин
  При силна замаяност и/или прималяване, незабавно се свържете се с лекуващия Ви лекар и легнете някъде. Ако случайно сте приели повече от необходимите таблетки, свържете се с Вашия лекар, фармацевт или болница.

  Ако се пропуснали да приемете Валтензин
  Ако сте забравили да приемете една доза, приемете я веднага, след като се сетите. Ако е почти време за следващата доза, пропуснете невзетата доза.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

  Ако сте спрели приема на Валтензин
  Прекратяването на лечението с Валтензин може да влоши състоянието Ви. Не спирайте да приемате лекарството си, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Валтензин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Тези нежелани реакции може да настъпят с честота, определена както следва:
  • много чести: засягат повече от 1 на 10 пациенти;
  • чести: засягат 1 до 10 на 100 пациенти;
  • нечести: засягат 1 до 10 на 1 000 пациенти;
  • редки: засягат 1 до 10 на 10 000 пациенти;
  • много редки: засягат по-малко от 1 на 10 000 пациенти;
  • с неизвестна честота: от наличните данни не може да бъде направена оценка.

  Някои симптоми налагат незабавна лекарска намеса:
  Може да имате симптоми на ангионевротичен оток (определена алергична реакция), като например:
  • подуване на лицето, устните, езика или гърлото;
  • затруднено дишане или преглъщане;
  • копривна треска, сърбеж.
  Трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар, ако получите някои от тях.

  Нежеланите реакции включват:

  Чести
  • замайване
  • ниско кръвно налягане със или без симптоми като замайване и прималя ване при изправяне
  • намалена бъбречна функция (признаци на бъбречно увреждане) Нечести
  • алергична реакция със симптоми като обрив, сърбеж, замайване, подуване на лицето, устните или езика или гърлото, затруднено дишане или преглъщане (признаци на ангиоедем) (вж. точка "Някои симптоми налагат незабавна лекарска намеса")
  • внезапна загуба на съзнание (синкоп)
  • световъртеж (вертиго)
  • силно намалена бъбречна функция (прояви на остра бъбречна недостатъчност)
  • мускулни крампи, нарушен сърдечен ритъм (прояви на хиперкалемия)
  • недостиг на въздух, затруднено дишане в легнало положение, подуване на стъпалата и краката (прояви на сърдечна недостатъчност)
  • главоболие
  • кашлица
  • коремна болка
  • гадене
  • диария
  • умора
  • отпадналост

  С неизвестна честота
  • обрив, сърбеж, заедно с някои от следните признаци или симптоми: повишена температура, болки в ставите, мускулни болки, подути лимфни възли и/или грипоподобни симптоми (прояви на серумна болест)
  • моравочервени петна, температура, сърбеж (прояви на възпаление на кръвоносните съдове, наречено васкулит)
  • необичайно кървене или кръвонасядане (прояви на тромбоцитопения)
  • мускулни болки (миалгия)
  • температура, възпалено гърло или язви в устата, дължащи се на инфекции (прояви на ниско ниво на белите кръвни клетки, наречено неутропения)
  • понижени стойности на хемоглобин и понижен процент на червените кръвни клетки в кръвта (които могат да доведат до анемия, при по-тежки случаи)
  • повишени стойности на калий в кръвта (които могат да причинят мускулни спазми и нарушен сърдечен ритъм, при по-тежки случаи),
  • понижени стойности на натрий в кръвта (което може да предизвика умора, объркване, мускулни потрепвания и/или гърчове в тежки случаи)
  • повишени стойности на показателите за чернодробна функция (които могат да са признак за чернодробно увреждане), включително повишени стойности на билирубин в кръвта (което може да причини пожълтяване на кожата и очите, при по-тежки случаи)
  • повишаване на стойностите на кръвната урея и на серумния креатинин (които могат да са показателни за нарушена бъбречна функция)

  Честотата на някои нежелани реакции може да варира в зависимост от Вашето заболяване. Например нежелани реакции като замайване и намалена бъбречна функция се наблюдават по-рядко при възрастни пациенти, лекувани за високо артериално налягане, отколкото при възрастни пациенти, лекувани за сърдечна недостатъчност или след пресен коронарен инцидент.
  Нежеланите реакции при деца и юноши са подобни на тези, наблюдавани при възрастните. Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез:
  Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.: 02 8903417
  уебсайт: www.bda.be
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Валтензин
  При температура под 30°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте лекарството след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не използвайте Валтензин, ако забележите, че опаковката е повредена или има белези на подправяне.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Валтензин
  Активното вещество е валсартан (valsartan): съответно 80 mg и 160 mg.
  Другите съставки са: лактоза, монохидрат, целулоза, микрокристална, кроскармелоза натрий, повидон К29-К32, талк, магнезиев стеарат; силициев диоксид, колоиден безводен. Съдържание на филмовото покритие: поливинилов алкохол, талк, титанов диоксид, макро гол 3350; лецитин; железен оксид жълт; железен оксид червен.

  Как изглежда Валтензин и какво съдържа опаковката
  Описание на таблетките:
  Валтензин 8O mg - кръгли розови филмирани таблетки с диаметър 8 mm с черта от двете страни и V лого от едната.
  Валтензин 160 mg - жълти овални филмирани таблетки 15 х 6,5 mm, с лого V от едната страна и черта от другата.
  Съдържание на опаковката По 7 таблетки в блистер по 4 блистера в кутия. По 14 таблетки в блистер по 2 блистера в кутия. По 6 таблетки в блистер, по 5 блистера в кутия.

  Притежател на разрешението за употреба и производител

  Притежател на разрешението за употреба
  "Актавис" ЕАД,
  ул. "Атанас Дуков" № 29
  1407, София,
  България

  Производители Actavis Ltd.
  BLB 016 Bulebel Industrial Estate
  Zejtun ZTN 3000
  Малта
  "Балканфарма-Дупница" АД ул. "Самоковско шосе" 3 2600, Дупница, България
  Тел. (0701) 58 196; Факс. (0701) 58 555
  За допълнителна информация относно това лекарство моля свържете се с локалния представител
  на притежателя на разрешението за употреба:
  "Актавис" ЕАД,
  ул. "Атанас Дуков" № 29
  1407, София,
  България
  Тел. 02 9321771

  Дата на последно одобрение на листовката: юни 2013 г.

  Описание на ВАЛТЕНЗИН ТАБЛ 80МГ

  ВАЛТЕНЗИН ТАБЛ 80МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ВАЛТЕНЗИН ТАБЛ 80МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ВАЛТЕНЗИН ТАБЛ 80МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа