Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ВАЛЗЕРА ТАБЛ 40МГ

  • ВАЛЗЕРА ТАБЛ 40МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  ВАЛЗЕРА 40 mg филмирани таблетки
  WALZERA 40 mg film-coated tablets
  ВАЛЗЕРА 80 mg филмирани таблетки
  WALZERA 80 mg film-coated tablets
  ВАЛЗЕРА 160 mg филмирани таблетки
  WALZERA 160 mg film-coated tablets
  Валсартан (Valsartan)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Валзера и за какво се използва
  2. Преди да приемете Валзера
  3. Как да приемате Валзера
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Валзера
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВАЛЗЕРА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Валзера съдържа валсартан, като активно вещество, което принадлежи към група лекарства, наречени ангиотензин II рецепторни блокери, и се използва за понижение на високо артериално налягане. Ангиотензин II е вещество, предизвикващо свиване на кръвоносните съдове, което се намира в тялото и може да причини високо артериално налягане. Валзера действа чрез блокиране на ангиотензин II. Това води до разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на артериалното налягане.

  Валзера филмирани таблетки могат да се използват при три различни състояния:
  за лечение на високо кръвно налягане при възрастни, деца и юноши на възраст от 6 до 18 години. Високото кръвно налягане повишава натоварването на сърцето и артериите. Ако не се лекува може да увреди кръвоносните съдове на мозъка, сърцето и бъбреците и да причини инсулт, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност. Високото кръвно налягане повишава риска от инфаркт. Понижаването на кръвното налягане до нормални стойности намалява риска от развитие на подобни нарушения;
  за лечение на възрастни пациенти след пресен коронарен инцидент инфаркт (миокарден инфаркт). "Пресен" в случая означава между 12 часа и 10 дни;
  за лечение на симптоматична сърдечна недостатъчност. Валзера се използва, когато група лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ) (лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност) не може да бъдат използвани или като допълнение към АСЕ инхибиторите, когато бета-блокерите (други лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност) не може да бъдат използвани. Симптомите на сърдечна недостатъчност включват задух и подуване на стъпалата и краката поради натрупване на течности. Това настъпва, когато сърдечният мускул не може да изпомпва кръвта достатъчно силно, за да снабди цялото тяло с необходимата му кръв.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ВАЛЗЕРА
  Не приемайте Валзера:
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към валсартан или към някоя от останалите съставки на Валзера, изброени в края на тази листовка;
  ако имате тежко чернодробно заболяване;
  ако сте бременна след 3-тия месец (добре е да се избягва Валзера и при ранна бременност - вижте точка "Бременност").
  Не приемайте Валзера, ако някое от изброените се отнася за Вас.

  Обърнете специално внимание при употребата на Валзера:
  ако имате чернодробно заболяване;
  ако имате тежко бъбречно заболяване и сте на диализа;
  ако страдате от стесняване на бъбречната артерия;
  ако наскоро сте имали бъбречна трансплантация (получили сте нов бъбрек);
  ако сте на лечение след прекаран сърдечен инфаркт или за сърдечна недостатъчност, Вашият лекар може да провери бъбречната Ви функция;
  ако имате тежко сърдечно заболяване, различно от сърдечна недостатъчност или сърдечен пристъп;
  ако приемате лекарства, които повишават нивото на калий в кръвта. Те включват калиеви добавки или заместители на солта, съдържащи калий, калий-съхраняващи лекарства и хепарин. Може да се наложи на определени интервали да се проверяват нивата на калий в кръвта;
  ако сте на възраст под 18 години и приемате Валзера в комбинации с други лекарства, които потискат ренин-ангиотензин-алдостероновата система (лекарства, които понижават кръвното налягане), Вашият лекар може редовно да проверява функцията на бъбреците Ви и нивата на калий в кръвта Ви;
  ако страдате от хипералдостеронизъм - болест при която Вашите надбъбречни жлези образуват твърде голямо количество от хормона алдостерон. В този случай употребата на Валзера не се препоръчва;
  ако сте загубили много течности (дехидратация) поради диария, повръщане и високи дози обезводняващи таблетки (диуретици).
  Трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или е възможно да забременеете. Валзера не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна повече от 3 месеца, тъй като може да причини сериозно увреждане на бебето Ви, ако се употребява в този период (вижте точка "Бременност").

  Ако някое от изброените сe отнася за Вас, информирайте Вашия лекар, преди да приемете Валзера.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта или на билкова основа.
  Ефектът от лечението може да се повлияе от приемането на други лекарства едновременно с Валзера. Може да е необходимо да се промени дозировката, да се предприемат други предпазни мерки или в отделни случаи да се спре лечението с някои от лекарствата. Това важи както за лекарствата с рецепта, така и за отпусканите без рецепта, особено за:
  други лекарства, които понижават кръвното налягане, особено обезводняващи таблетки (диуретици);
  лекарства, повишаващи нивата на калий в кръвта Ви. Те включват калиеви добавки или заместители на солта, калий-съхраняващи диуретици и хепарин;
  вид болкоуспокояващи лекарства, наречени нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС);
  литий - лекарство, което се използва при някои психични заболявания;
  ако се лекувате след прекаран сърдечен инфаркт, не се препоръчва комбинацията с АСЕ инхибитори (лекарства за лечение на сърдечен инфаркт);
  ако се лекувате за сърдечна недостатъчност, не се препоръчва тройната комбинация с АСЕ инхибитори и бета-блокери (лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност).
  Приемане на Валзера с храна и напитки
  Вие може да приемате Валзера със или без храна.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или е възможно да забременеете. Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да престанете да приемате Валзера, преди да забременеете или веднага след като научите, че сте бременна, и ще Ви посъветва да вземете друго лекарства вместо Валзера. Валзера не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема след 3-тия месец. Тъй като може да причини сериозни увреди на бебето Ви, ако се употребява след 3-тия месец на бременността.

  Уведомете Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите. Валзера не се препоръчва за майки кърмачки и Вашият лекар може да Ви предпише друго лечение, ако желаете да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или родено недоносено.

  Способност за шофиране и работа с машини
  Преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концентрация, се уверете, че знаете как реагирате на ефектите на Валзера. Подобни на много други лекарства за високо артериално налягане Валзера може да причини замаяност или да повлияе върху съсредоточаването в някои случаи.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ВАЛЗЕРА
  Винаги приемайте Валзера точно както Ви е казал Вашия лекар, за да се постигне най-добър резултат и да се избегне появата на нежелани реакции. Приемайте лекарството само по лекарско предписание. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Пациентите с високо артериално налягане невинаги разпознават симптомите на това заболяване. Мнозина от тях се чувстват нормално. Затова е важно да носите със себе си Вашето лекарство, предписано от лекуващия Ви лекар, когато отивате на посещение при него, дори и когато се чувствате добре.

  Възрастни пациенти с високо кръвно налягане: Обичайната доза е 80 mg дневно. В някои случаи Вашият лекар може да назначи по-високи дози (напр. 160 mg или 320 mg). Той може и да комбинира Валзера с допълнителни лекарства (напр. диуретик).

  Употреба при деца и юноши (на възраст от 6 до 18 години) с високо кръвно налягане: При пациенти с тегло под 35 kg обичайната начална доза е 40 mg валсартан веднъж дневно.
  При пациенти с тегло 35 kg и повече обичайната начална доза е 80 mg валсартан веднъж дневно. В някои случаи Вашият лекар може да Ви предпише по-високи дози (дозата може да се повиши до 160 mg и максимум до 320 mg).

  Възрастни пациенти след пресен сърдечен инфаркт: След прекаран сърдечен инфаркт лечението може да започне 12 часа след това, обикновено с ниска доза от 20 mg два пъти дневно. Вие получавате дозата от 20 mg чрез разделяне на таблетка от 40 mg. Вашият лекар ще увеличава постепенно дозата през следващите няколко седмици най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната доза зависи от това как всеки пациент понася лекарството.
  Валзера може да се приема едновременно с друго лекарства за сърдечен инфаркт и Вашият лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.

  Възрастни пациенти със сърдечна недостатъчност: Лечението обикновено започва с 40 mg два пъти дневно. Вашият лекар може да предпише по-висока доза чрез постепенното й увеличаване най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната дозировка зависи от това как всеки пациент понася лекарството.
  Валзера може да се приема и с друго лекарства за сърдечна недостатъчност, като Вашият Лекуващ лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.

  Можете да приемате Валзера с или без храна. Глътнете таблетката с чаша вода. Приемайте Валзера по едно и също време всеки ден.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Валзера
  При силна замаяност и/или прималяване, незабавно се свържете се с лекуващия Ви лекар и легнете някъде. Ако случайно сте приели повече от необходимите таблетки, свържете се с Вашия лекар, фармацевт или болница.

  Ако сте забравили да приемете Валзера
  Ако сте забравили да приемете една доза, приемете я веднага, след като се сетите.
  Ако е почти време за следващата доза, пропуснете невзетата доза.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

  Ако сте спрели приема на Валзера
  Прекратяването на лечението с Валзера може да влоши състоянието Ви. Не спирайте да приемате лекарството си, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Валзера може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Тези нежелани реакции може да настъпят с честота, определена както следва:
  много чести: засягат повече от 1 на 10 потребители;
  чести: засягат от 1 до 10 на 100 потребители;
  нечести: засягат от 1 до 10 на 1 000 потребители;
  редки: засягат от 1 до 10 на 10 000 потребители;
  много редки: засягат по-малко от 1 на 10 000 потребители;
  с неизвестна честота: от наличните данни не може да бъде направена оценка.
  Някои симптоми налагат незабавна лекарска намеса:
  Може да имате симптоми на ангиоедем (определена алергична реакции), като например:
  подуване на лицето, устните, езика или гърлото;
  затруднено дишане или преглъщане;
  копривна треска, сърбеж.
  Трябва незабавно да се свържете е Вашия лекар, ако получите някои от тях.

  Нежеланите реакции включват:
  Чести
  замайване;
  ниско кръвно налягане със или без симптоми като замайване и прималяване при изправяне;
  намалена бъбречна функция (признаци на бъбречно увреждане).

  Нечести
  алергична реакция със симптоми като обрив, сърбеж, замайване, подуване на лицето или устните или езика или гърлото, затруднено дишане или преглъщане (признаци на ангиоедем);
  внезапна загуба на съзнание;
  световъртеж (вертиго);
  силно намалена бъбречна функции (прояви на остра бъбречна недостатъчност);
  мускулни крампи, нарушен сърдечен ритъм (прояви на хиперкалемия);
  недостиг на въздух, затруднено дишане в легнало положение, подуване на стъпалата и краката (прояви на сърдечна недостатъчност);
  главоболие;
  кашлица;
  коремна болка;
  гадене;
  диария;
  умора;
  отпадналост.

  С неизвестна честота
  алергични реакции с обрив, сърбеж и уртикария; могат да се появят симптоми на повишена температура, оток на ставите и болка в ставите, мускулни болки, увеличаване на лимфни възли и/или грипоподобни симптоми (прояви на серумна болест);
  моравочервени петна, температура, сърбеж (прояви на възпаление на кръвоносните съдове, наречено васкулит);
  необичайно кървене или кръвонасядане (прояви на тромбоцитопения);
  мускулни болки (миалгия);
  температура, възпалено гърло или язви в устата, дължащи се на инфекции (прояви на намален брой на белите кръвни клетки, наречено неутропения);
  понижено ниво на хемоглобин и понижен брой на червените кръвни клетки в кръвта (които могат да доведат до анемия, при по-тежки случаи);
  повишени нива на калий в кръвта (които могат да причинят мускулни спазми и нарушен сърдечен ритъм при по-тежки случаи);
  повишени стойности на показателите за чернодробна функция (които могат да са показателни за чернодробно увреждане), включително повишени нива на билирубин в кръвта (което може да причини пожълтяване на кожата и очите, при по-тежки случаи);
  повишаване на нивото на кръвната урея и повишаване на нивото на серумния креатинин (които могат да са показателни за нарушена бъбречна функция);
  ниско ниво на натрий в кръвта (което може да предизвика умора, обърканост, потрепване на мускулите и/или гърчове в тежки случаи).
  Честотата на някои нежелани реакции може да варира в зависимост от Вашето заболяване. Например нежелани реакции като замайване и намалена бъбречна функция се наблюдават по-рядко при възрастни пациенти, лекувани за високо артериално налягане, отколкото при възрастни пациенти, лекувани за сърдечна недостатъчност или след пресен инфаркт.

  Нежеланите реакции при деца и юноши са подобни на тези, наблюдавани при възрастните.

  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАЛЗЕРА
  Да се съхранява при температура под 30 °С.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага.
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Валзера след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Валзера
  Активното вещество е валсартан. Всяка филмирана таблетка съдържа 40 mg, 80 mg и 160 mg валсартан.

  Другите съставки са:
  Ядро на таблетката: целулоза, микрокристална РН 102, кросповидон тип Б, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат.
  Филмово покритие: хипромелоза (Е464), титанов диоксид (Е171), макрогол 8000.
  Валзера 40 mg филмирани таблетки: жълт железен оксид (Е 172).
  Валзера 80 mg филмирани таблетки: червен железен оксид (Е 172).
  Валзера 160 mg филмирани таблетки: жълт железен оксид (Е 172), червен железен оксид (Е 172).
  Как изглежда Валзера и какво съдържа опаковката
  Валзера 40 mg филмирани таблетки: Жълти, продълговати, двойно изпъкнали филмирани таблетки с надпис "40" от едната страна и черта от другата страна.
  Таблетката може да бъде разделена на две равни части.

  Валзера 80 mg филмирани таблетки: Розови, кръгли, двойно изпъкнали филмирани таблетки с надпис "80" от едната страна и черта от другата страна.
  Таблетката може да бъде разделена на две равни части.

  Валзера 160 mg филмирани таблетки: Жълти, продълговати, двойно изпъкнали филмирани таблетки с надпис "160" от едната страна и черта от другата страна.
  Таблетката може да бъде разделена на две равни части.

  Валзера 40 mg, 80 mg и 160 mg филмирани таблетки се предлагат в следните опаковки от: 1, 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98 и 100 таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител:
  ALKALOID-INT d.o.o., Словения.

  Описание на ВАЛЗЕРА ТАБЛ 40МГ

  ВАЛЗЕРА ТАБЛ 40МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ВАЛЗЕРА ТАБЛ 40МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа